sizce kim haksız

tabikide bende ehliyet sınavına girdim biliyorum.dediğim gibi belkide bayan öğrenci daha önce böyle bişey görüpte girmek istemiş olabilir.bu arama yapa kişiye göre değişiyor sanırım anladığım kadarıyla
Bizim milletimizde illa bir ayrıcalık beklentisi, prosedürleri bozma isteği vardır.
Kural neyse, yer zaman ve kişi gözetmeksizin uygulanmalı ve görevlilere bu konuda zorluk çıkaranlar derhal o alandan uzaklaştırılmalı diye düşünüyorum.
Ne bizim o öğrenciden bir şeyimiz eksik ne de fazla.
Belki de bugün eşyasını bırakacak kimsesi olmadığı için sınava girmekten vazgeçen öğrenci bile vardır.
Adaletsiz buluyorum bu durumu.

En son dahil olan kadın ortalığı karıştırmış, teşekkür edeceksin vs diye dahil olmasına gerek yokmuş. Sınava girmeyen öğrenci de abartmıs, boşuna terketmiş. O kadar da psikoloji bozacak bir olay yok. Valla bence en haksızı sonradan dahil olan kadın yine de. :)
evet o ateşleyen oldu.kadın memurda resmen terorist muamelesi yaptı bayan öğrenciye.rencide de olmadı değil yani.çünkü öğrenci arandı doğal olarak sorun çıkmadı bişey olmadı tam o sırada o cümlesi kadının ortalğı karıştırdı ve öğrenci zaten en baştada da dedi isterseniz almayabilirsiniz diyede.

benimde paramı almamışlardı. her şeyi anladım da paranın sahtesini basabiliyorsam gider kalpazan olurum sınavda ne işim var.
Bari parayı görevliler üstlerindekilerle değiştirse, değil mi?
Millet nasıl dönecek evine, düşünmüyorlar.
En çok bu para mevzusunu anlamam ben de zaten...

Bizim milletimizde illa bir ayrıcalık beklentisi, prosedürleri bozma isteği vardır.
Kural neyse, yer zaman ve kişi gözetmeksizin uygulanmalı ve görevlilere bu konuda zorluk çıkaranlar derhal o alandan uzaklaştırılmalı diye düşünüyorum.
Ne bizim o öğrenciden bir şeyimiz eksik ne de fazla.
Belki de bugün eşyasını bırakacak kimsesi olmadığı için sınava girmekten vazgeçen öğrenci bile vardır.
Adaletsiz buluyorum bu durumu.[/ bayan öğrencinin sınava girdiği kağıtta yanında neler getirmemesinin gerektiği yazıyormuş.dediğim gibi bu son terör olaylarından sonra değişmiş bazı şeyler buda bildirilmemiş öğrencilere.

Şimdi soyle bir durum var polisler kendini Cia ajanı felan zannediyorlar böyle durumlarda.( * Genel degil bazıları icin söylüyorum *)Bayan maduriyetini belirtmiş zaten sonra alabilecek durumda olsa sonra alırdı sorgulamaya gerek yok. LYS ygs kpss Sinav sistemi ile bir degil prosedür iletişim vs cihazlar yasak ama çanta vs serbest. Bu kadar abartmaya sınava girecek bir adayı bu kadar yormaya gerek yoktu. Teşekkür etmek ne demek ya? Vazifesini yapmış aramış e elindeki yasaklara alış veriş poşeti ile gelmek yasaktır yazmıyorsa gerisi tefarruat:)

Bari parayı görevliler üstlerindekilerle değiştirse, değil mi?
Millet nasıl dönecek evine, düşünmüyorlar.
En çok bu para mevzusunu anlamam ben de zaten...

parayı ayakkabının içine sokmak suretiyle bir çözüm var. yanda araba varsa her şeyi arabaya doldurup arabanın anahtarını ayakkabıya sokmak sonrasında da tuvalette gidip çıkarıp cebe almak suretiyle çözüm ürettim kendimce:halay:

Şimdi soyle bir durum var polisler kendini Cia ajanı felan zannediyorlar böyle durumlarda.( * Genel degil bazıları icin söylüyorum *)Bayan maduriyetini belirtmiş zaten sonra alabilecek durumda olsa sonra alırdı sorgulamaya gerek yok. LYS ygs kpss Sinav sistemi ile bir degil prosedür iletişim vs cihazlar yasak ama çanta vs serbest. Bu kadar abartmaya sınava girecek bir adayı bu kadar yormaya gerek yoktu. Teşekkür etmek ne demek ya? Vazifesini yapmış aramış e elindeki yasaklara alış veriş poşeti ile gelmek yasaktır yazmıyorsa gerisi tefarruat:)
diyorumya bende yazmıyormuş öğrenci bizzat belirtti.

Bende girdim sınava yanı kadın saçmalamış burda poşeti bırak başka bir şeyin bile sorumluluğu alınmıyor şükür edeceğine olay çıkartıyor terbiyesiz.

Ogrenci haksiz, sinav her gun olan bir sey degil, alisveris poseti tabi ki alinmaz yani, bunu bilmesi gerekirdi, alisverisi onceki gun yapsaymis, hic olmadi bir gun de sicaga kalsin, prosedur belli, psikolojim bozuldu girmiycem demesi de hem ayrimcilik istiyor hem vicdan azabi cektiriyor.

O kadin polisin boyle bi sorumlulugu yok.oldu olacak herkes valiziyle gitsin kadin orda kim ne getirmis isim alip deftere islesin emanetci mi o.kiz sinava girerken sorumluluk nedir bilmiyor birde zeytinyagcilik yapmis

Öğrenci şımarıklık yapmış. Sınavın belli bir şartları var ve herkes buna uymak zorunda polis mecbur muymuş onun poşetlerine bakmaya. Zaten sınav önemli olsa bir hışımla gitmez kadın.

Aslında sistemin yanlışlığı.
Bu arkadaş biraz rahat davranmış olsa da hakli.

Burada rahatlık alışveriş poşeti.

Ama insanların farklı farklı hayatları var.
Belki hastalıkları var.

Benim annemin çok acil bir durumu var ben telefonumu yanimdan bir dk ayiramam ve bunu içeri sokmadiklari zaman mağdur oluyorum.
Çok önemli hastalığım var. İlaç saatim sınavın ortası. İlacımı almıyor?

İçeri alinmayan eşyalar için bir oda yapsınlar.
Bir liste tutsunlar.

Aranan eşyalar o odaya bir polis gözetiminde konulsun. Sınavdan çıkan öğrenci gelsin alsın eşyasını.

Yani bunun için gorevlendirecekleri artıdan her okul için bir polis.

Zor bir sey olabilir fakat sınav stresi yaşayan öğrenciyi o sırada bir de mağdur yapmak daha kotu.

Herkes yanında götürmeye birini bulamayabilir.
Yukarıda saydığım acil durumlar da söz konusu olabilir. O zaman ne olcak?

Ya da hava şartları o gün kötüdür bekleyen kişi napsın.

Yaşadık şahsen.
Ben sınavdayken annem incecik buzla dışarıda saganaga yakalandı.
Aklım ona takıldı. Gidecek yer yok. Sığınacak kapali alan yok. İçeriye almıyorlar. E ben annemi getirmesem daha iyi, cep telefonumu tutacak diye hasta mi olsun.

Öğretmen zilliymis.
Kotu niyetli insan.

Öğrenci de pişkin.

Polis haklı.
Alışverişe de sonra gitseymiş yahu.
Şart değil ya.

öncelikle şunu belirteyim ki tamamen konuyu tarafsız olarak anlatıyorum.hafta sonu açık lise sınavları vardı.bende bir öğretmen arkadaşımın yanında bulunmak için sınavın yapıldığı okuldaydım.sınav saatine daha vardı bende öğrencilerin konturolu yapıldığı giriş yerde oturuyordum.bir bayan geldi sınava girmek üzere elinde 2 adet poşeti ve çantası vardı.bayan polis öğrenceyi aradı doğal olarak ve aralarındaki konuşma şu şekilde kadın memur: neden sınava bu şekilde geldiniz alışverişinizi sınavdan sonra yapsaydınız dedi. öğrenci bayan:hava bugün çok sıcak biliyorsunuz.sabahtan da sınavımız vardı sınavım erken bitti bende alışveriş yaptım ve uzak yerden geliyorum öğleden sonraki sınavdan sonra yapsaydım çok sıcağa kalıcaktım dedi. bayan memur: o halde poşetlerinizi bu salonda bırakın dedi. öğrenci bayan siz göz kulak olursanız bırakırım dedi.alışverişe yüklü bir para harcadığını çalındığı halde madur olucağını söyledi. kadın memur: ben bunun sorumluluğunu alamam dedi. öğrenci bayan:benim poşetlerimi aradınız tabiki arıcaksınız insanların canını korumak en önemlisi fakat benim poşetlerimde bişey çıkmadı sonuçta ama yinede sınava almazsanız girmem dedi. kadın memurun yanında birde kimliği ve sınava giriş kağıdını konturol eden öğretmen vardı tüm konuşmaları dinledi ve tam bayan öğrenci sınava alındığı anda bayan öğrenciye siz bir bayan memurla( yani polisle) bu şekilde konuşamazsınız sizi poşetlerle sınava kabul etmiş teşekkür ediceğinize cevap veriyorsunuz dedi.kadın polis bunu duyunca zaten ben hep iyi niyetimden kaybediyorum dedi.bayan öğrenci bunu duyunca siz iyisinizde ben kötü müyüm dedi elimdeki sınav kağııdımda cep telefonu bıçak vs şeylerle girmek yasak tamam dedi kabulum ama poşetle girmek yasak diye bişey yazmıyor dedi aradınız taradınız en doğal hakınız hiç bir şey çıkmadı dedi salona poşetleri bırakmamı söylediniz ama ben mesul değilim dediniz dedi benim poşetimde bişey olsa bırakın dediğiniz salona ve o salonda sizde olucaksınız dedi bunun mantığı nedir dedi.kimse cevap veremedi ve bayan öğrenci bu pskolijiyle sınavada girmiyorum sizide şikayet ediceğim diye bağıra bağıra çıktı.

Elbette ki öğrenci haksız, ÖSYM'nin sınavlarına çanta ile alınmıyor, açıköğretimin alınıyor mu? Ayrıca herkesin çantasından polis sorumlu olamaz ki? İstediği yere şikayet etsin, polis görevini yapmış

Açık lise sınavlarına çok girdim öyle ygs gibi sıkı değil.
Bi kapıda kimlik kontrolü uzaktan çantanın içine bi bakış o kadar.
Telefon falan yasak ama izin verilir yerlerde oldu kapalı olursa.
Kadın sınava giderken bu kadar rahat olduklarını bildikleri için rahat gelmiştir.
Konuya dönersek -Kopya çekebileceği bir şey yok içinde poşetlerin neticede soksa ne olur sokmasa ne olur?Ben mi taşıyorum?
Salona bıraksa kimse sorumluluk almıyor kayboluyorsa...E ne yapsın?
Sınav öncesi yapmayabilirdi ama sabahın 9.30 una bi sınav koyup diğer sınavı 2 ye koyarsan millet o arada illa bişeyler yapacak.
Ben Tekirdağ,Bursa,Ankarada girdim bu açık lise sınavlarına öyle sıkı arama hiç denk gelmedim. Keza annemde giriyor şuan o.da rahatça girdi çıktı.
Açık lise sınavlarının sıkılığı, ygs lysyle Asla kıyaslanamaz.
Ayrıca illa Teşekkür etmek zorunda da değil,sınav kağıdında -sınav dışı metaryel,poşet gibi şeyler sokulamaz denmiyor. Gösteriye gerek yok,sınav hakkını alamayız kimsenin elinden dönem kaybına neden olur.
Sıkı kontrol olsa kadın haksız denir ama burda şov yapma amacı,uzatmadan Tamam hanımefendi artık dikkat edersiniz deyip al içeri,ne diye kadın sınava yetişçekken Teşekkür nerde huuu? Diye çığırıyorsun ki o kadar insanlar varken.Memurlarda diğer öğrencileride beklettiler herhalde zaman çaldıkları da cabası hoş değil.

orada ne ile girilebilir ne ile girilemez yazıyorsa o,kadın haklı gayet poşetle girilemez yazmıyorsa girebilir.Ben kadına hak verdim bunda bir şey yok.alışverişini de istediği zaman yapar belki acele durumu var evde çocuk var bakıcıyla o eve gidince gitcek vs vs herkesin hayatına kim nasıl hakim olabilsin herkesin kendincr ihtiyaçları bi düzeni var kurala uyuyor mu uyuyor ee o zaman istediğini yapar gayet

Kurallar gereği alınamaz yazmıyorsa,ki yazmıyor çanta falan sokuluyor.
Para falan sokamayan arkadaşlar,iyice kendini ajan sanan memurlara denk gelmiş.
Hakkıyla tam bir arama biçimi yokki, çoğu üstünkörü arıyor.
O Teşekkür etmeyecek misin diyen kadına,ve hep iyi niyetimden kaybediyorum diyen polise Niye Teşekkür edecek mişim? Ayrıca iyi niyet sömürdüğümü hatırlamıyorum der sınavıma girerdim.

Arkadaşımın peşine okul okul gezdim ben bu kurallar yüzünden. Öğrenci yüzde yüz haksız. Her şeyin bir usulü var ve uymak zorunda.

Back
X