Sizce kısmet kapanması diye bir şey var mıdır? Bununla ilgili bildikleriniz..

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
Merhaba arkadaşlar, sizce kısmet kapanması diye bişey var mıdır? Bazı hocalar yoktur kısmet kapanması diye bişey derken bazıları da öyle bişey vardır. Allah herkesin kısmetini yaratır ama bazen de imtihan için engelleyebilir gibi şeyler söylüyorlar. Şu ayetler şu dualar okunabilir diyorlar. Çevremde beğenilen biriyim ama baya uzun süredir sanki aniden, artık kısmet kesilmesi mi denir ne denir bilmiyorum onun gibi bişiler yaşıyorum. Şahsen evlenmeye de çok hazır biri değilim. Merak ettiğim sizin bu konuda bi deneyiminiz bilginiz oldu mu? Sizde ve ya çevrenizde..
Bu konuda neler yaptınz?

Son düzenleme:
Evlenmeye hazır değilseniz kısmetle neyi kastediyorsunuz?

En son bir akrabamizin kızları(4 tane) evimize gelmistiler, bi 6 7 sene önce hepsi 20 lerin sonlarindaydi ve evlenmemislerdi. artik kismetimiz kapandı diye uzuluyorlardi.
Ama dua etmeyi birakmadilar inanır misiniz bilmem hepsi de arka arkaya evlendi ve mutlular çok şükür.
Yani dua ediyorsanız eğer, bıkmadan usanmadan duaya devam..

• Beğen
Reactions: mb1
Vardır yoktur bilmiyorum kesin konuşamayız ama dua etmeyi, hayırlısını istemeyi bırakmamalıyız. Kapalıysa da dua edicez, açıksada. Yeter ki hayırlı birisi olsun.

Evlenmeye hazır değilim ama doğru düzgün biriyle karşılaşmıyorum. Ufukta herhangi biri hiç görünmüyor.. :)

Ben de 27yim, maddi manevi hazirim ama uygun kimse yok diyeyim :KK19: Olamayacak insanlar ilgi gosteriyor, dogru kisiyle tanismadim zannimca. 1 kisi olsun, dogrusu olsun, etrafinda 5-6 adam olup hicbirini istemezsen bir faydasi yok.

Evlenmeye hazır değilim ama doğru düzgün biriyle karşılaşmıyorum. Ufukta herhangi biri hiç görünmüyor.. :)

Evlilige hazir olmayan birinin karsisina dogru duzgun biri cikmamasi kismet kapanmasi degil...

Bilakis Allahin lutfudur hazirliksiz yakalanmayin diye.

Yanlis zamanda dogru insanla karsilasmak sans degil sanssizliktir.

Bircok ayriligin, bosanmanin sebebi budur.

Yani sizinki kismetsizlik degil hazirliksizlik gibi gorunuyor.

Bende var diye düşünüyordum yaş oldu 30 yeni buldum birini artık annemin okuduğu üflediği şeyler mi işe yaradı bilmiyorum :KK48: sürekli bir dualar bir kuran okutmalar falan

Evlilige hazir olmayan birinin karsisina dogru duzgun biri cikmamasi kismet kapanmasi degil...

Bilakis Allahin lutfudur hazirliksiz yakalanmayin diye.

Yanlis zamanda dogru insanla karsilasmak sans degil sanssizliktir.

Bircok ayriligin, bosanmanin sebebi budur.

Yani sizinki kismetsizlik degil hazirliksizlik gibi gorunuyor.

Mesela ben istiyorum ki tabiki normal olarak herkesin isteyebileceği gibi, uzun süre iyi bi şekilde tanıyım.. Tanıdıktan sonra uygunsak zaten efleniriz..

Bende var diye düşünüyordum yaş oldu 30 yeni buldum birini artık annemin okuduğu üflediği şeyler mi işe yaradı bilmiyorum :KK48: sürekli bir dualar bir kuran okutmalar falan

Benim de babannem çok istiyodu.. Rahmetli oldu geçen sene.. Onun duası kabul olmadıysa bizimki nasıl olucak diyorum.. Belli olmaz Allah'ın bir bildiği var ki olmamış, olmuyor diyorum..

Benim de babannem çok istiyodu.. Rahmetli oldu geçen sene.. Onun duası kabul olmadıysa bizimki nasıl olucak diyorum.. Belli olmaz Allah'ın bir bildiği var ki olmamış, olmuyor diyorum..

27 yaşındasın daha 30 dan önce evlenmek isteyen çok az var. İnşallah hayırlısı ile çıkar karşına.

En son bir akrabamizin kızları(4 tane) evimize gelmistiler, bi 6 7 sene önce hepsi 20 lerin sonlarindaydi ve evlenmemislerdi. artik kismetimiz kapandı diye uzuluyorlardi.
Ama dua etmeyi birakmadilar inanır misiniz bilmem hepsi de arka arkaya evlendi ve mutlular çok şükür.
Yani dua ediyorsanız eğer, bıkmadan usanmadan duaya devam..
Peki belli dualar var mı arkadaşlar. ..yoksa gönülden geldiği gibi mi dua etmek gerekiyor. ..

Mesela ben istiyorum ki tabiki normal olarak herkesin isteyebileceği gibi, uzun süre iyi bi şekilde tanıyım.. Tanıdıktan sonra uygunsak zaten efleniriz..

Ama evlilige hazir olmadiginizi yazmissiniz.

Ve uzun sure iyi bir sekilde tanimanin amaci da evliliktir.

''Uzun uzun tanisalim, uygunsak evleniriz" yontemi de gorucu usuluyle mumkun.

Ama o da bu usule sicak baksaniz bile evlilige hazir degilken uygun degil.

Yani mevzu evlilik degil...

Siz aslinda aski ozlemissiniz, bir iliskinizin olmasini...

Ve o iliskinin dogal seyrinde evlilige gitmesini istiyorsunuz.

Evlenemeyenler icin kismeti kapali denir de ask kimyasal bir mevzu.

Yani kismetiniz degil kalbiniz kapali, elbet bir gun kanatlanir...

Peki belli dualar var mı arkadaşlar. ..yoksa gönülden geldiği gibi mi dua etmek gerekiyor. ..
Aslinda bunun için belli dualar var..
Onlar hem normal zamanlarda dualarını eksik ettmediler hem de cuma günleri tam cuma vaktinde, yasin okuyup helva kavurdular, 7 defa bunu tekrar ettiler..
Ama bana kalırsa dua kişi ile Rabbi arasındadır. Dua uçsuz bucaksız bir umman, edebilene tabi ki..
Rabbim ayakkabınızin bağını bile benden isteyin demiş, tabi isteme sekli bize bagli, yeter ki isteme seklini bilelim ve vazgecmeyelim.. :KK66:

ben de çok dua ettim ama evlenmiyim diye :).Allah 32 me kadar kabul etti ve beklenen son,32 de evlendim. :rolleyes:

• Beğen
Reactions: mb1
X