• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce kocadan hoca olur mu ?

Merhaba herkese
Yıllardır hayalini kurduğumuz aracımızı aldık (2.el ama iş görür,büyükşehirdeyiz ikizlerimiz var her yere toplu taşıma araçlarıyla gidiyorduk bazen de taksi tutuyorduk son zamanlarda eziyet oldu maddi manevi,ikisi de)
Neyse..
Sorun şu ki araba kullanmayı derhal öğrenmeliyim çünkü çocukları okula bırakıp okuluma geçeceğim eşim sabahtan çıkıyor araç bizde kalacak ama öğrenmeye çalışsam da çok zorlanıyorum elim ayağıma dolanıyor.
4 gece eşimle çıktık eşim sağolsun iyidir sabırlıdır ama o anda sürekli çok biliyormuşum gibi davranıyor.
-sağa dönünce sağ sinyali yaksana
-frene ani basmasana
-bunu yapmak çocuk oyuncağı 😄🙅‍♀️
-senin gibi akıllı bir kadın 2 saatte çözmeliydi

🆚 🆚 bir sürü laf..

Ehliyet alalı yıllar oldu teorik olarak birçok şeyi biliyorum aklımda ama o anda panikliyorum

Sizce eşimden öğrenmem zor mu olacak,öğretmen mi tutmalıyım dersiniz ?
Sizler nasıl öğrendiniz ?
Kocadan hoca oldu bana ama sizinkisi olmaz.
Son cümleyi eşim bana kursa " senin gibi akıllı kadın 2 saatte çözmeliydi" gibi kocadan koca olarakta kalmayabilirdi. Benim tahammül sınırımı aşan şeyler bunlar.
Hoca tutun öğrenin daha iyi. Eş ilişkinizde sağlıklı ilerlemiş olur hem.

Merhaba herkese
Yıllardır hayalini kurduğumuz aracımızı aldık (2.el ama iş görür,büyükşehirdeyiz ikizlerimiz var her yere toplu taşıma araçlarıyla gidiyorduk bazen de taksi tutuyorduk son zamanlarda eziyet oldu maddi manevi,ikisi de)
Neyse..
Sorun şu ki araba kullanmayı derhal öğrenmeliyim çünkü çocukları okula bırakıp okuluma geçeceğim eşim sabahtan çıkıyor araç bizde kalacak ama öğrenmeye çalışsam da çok zorlanıyorum elim ayağıma dolanıyor.
4 gece eşimle çıktık eşim sağolsun iyidir sabırlıdır ama o anda sürekli çok biliyormuşum gibi davranıyor.
-frene ani basmasana

🆚 🆚 bir sürü laf..

Ehliyet alalı yıllar oldu teorik olarak birçok şeyi biliyorum aklımda ama o anda panikliyorum

kesinlikle öğretmen tutun. Ben de babamla 1-2 sefer trafiğe çıkmıştım fazla karışıyordu, öğretmenle daha rahat ettim.

Merhaba herkese
Neyse..
-frene ani basmasana

🆚 🆚 bir sürü laf..

Ben ozel direksiyon dersi aldim. Sonra da kisa mesafelerde tek basima gidip gelmeye başladım. Su an istedigim yere gidiyorum. Ders alabilirsiniz eşten daha faydalı oluyor bence. Ama en cok kendiniz trafiğe çıktığınızda gelisiyorsunuz. Bunun için hazir olmak lazim tabi önce.

Ben ozel direksiyon dersi aldim. Sonra da kisa mesafelerde tek basima gidip gelmeye başladım. Su an istedigim yere gidiyorum. Ders alabilirsiniz eşten daha faydalı oluyor bence. Ama en cok kendiniz trafiğe çıktığınızda gelisiyorsunuz. Bunun için hazir olmak lazim tabi önce.
Etrafımdaki araba kullananlara bakıyorum hiç zormuş gibi gelmiyor ama ciddi anlamda eşimle iken gerilip üzülüyorum salak gibi hissediyorum ağzından hakaret çıkmadı ama bana öyle hissettiriyor 😵‍💫
Hayatımda hep çabuk kavrayan biri oldum ama olayın mantığını çözmem lazım bi tarih dersinde bile ezbere öğrenmektense olayın özünü öğrenip kavramayı tercih ederdim o şekilde hem daha kolay öğreniyorum hem daha kalıcı oluyordu ama eşim sanki biliyormuşum gibi ezbere bilgiler veriyor ama nedenini anlatmıyor
Ee öyle olmalı diyor ama neden yok 🤦🏻‍♀️

Etrafımdaki araba kullananlara bakıyorum hiç zormuş gibi gelmiyor ama ciddi anlamda eşimle iken getilip üzülüyorum salak gibi hissediyorum ağzından hakaret çıkmadı ama hissettiriyor 😵‍💫
Hayatımda hep çabuk kavrayan biri oldum ama olayın mantığını çözmem lazım bi tarih dersinde bile ezbere öğrenmektense olayın özünü öğrenip kavramayı tercih ederdim o şekilde hem daha kolay öğreniyorum hem daha kalıcı oluyordu
Canım öyle kafasız kafasız adamlar kullanıyor ki valla 😁 Bizim ne eksiğimiz var. Ayna kontrolü önemli, sürekli kontrol edeceksin bir hamle yaparken. Bir süre sonra refleks oluyor zaten

Özel hoca tutun, sonrasında da trafiğin boş olduğu yerlerde ve zamanlarda bol bol pratik yapın. Pazar sabahı erken saatlerde özellikle boş oluyor trafik. Bana babam öğretti ancak kendisi çok sabırlı bir insandır, benim de biraz yeteneğim vardı, sürekli pratik yaptım. Pazar sabah erken saatlerde normalde çekindiğim, trafiğin çok yoğun olduğu yerlere gittim geldim sürekli.

2 defa hoca ile çıktım, bir kaç defa da babamla çıktık ama babamla son çıkışımızda sinirden bas bas bağırıp evin önüne gelince arabadan kovdum babamı daracık yere 120 hamlede tek başıma park ettim hırsımdan o akşam (ki büyük araçtı) . Uzun lafın kısası koca veya baba farketmez bence tanımadık ve bu işi para karşılığı yapan , size artistlik yapamayacak biri olmalı. Frene hızlı bastıysan bastın ne var bir dahakine öyle basmıyorsun zaten araca alışana kadar. Hoca böyle detaylara girmiyor hiç.

Etrafımdaki araba kullananlara bakıyorum hiç zormuş gibi gelmiyor ama ciddi anlamda eşimle iken gerilip üzülüyorum salak gibi hissediyorum ağzından hakaret çıkmadı ama bana öyle hissettiriyor 😵‍💫
Hayatımda hep çabuk kavrayan biri oldum ama olayın mantığını çözmem lazım bi tarih dersinde bile ezbere öğrenmektense olayın özünü öğrenip kavramayı tercih ederdim o şekilde hem daha kolay öğreniyorum hem daha kalıcı oluyordu ama eşim sanki biliyormuşum gibi ezbere bilgiler veriyor ama nedenini anlatmıyor
Ee öyle olmalı diyor ama neden yok 🤦🏻‍♀️
Su an tekken cok rahat sürüyorum ama eşim yanımdayken sürekli hata yapıyorum. Çünkü hata yapmaktan korkuyorum. Bir de o varken ona güveniyorum. Aynalara falan o bakip yonlendiriyor. Ama tekken mantığını anladım. Çünkü hepsi o an sizde. Araba surmek pratik işi zamanla cok daha iyi olur. Otomatik vitesse cok rahat. Ama başlangıç için mutlaka ders alin. Kendinize güveniniz gelir.

12 senedir aracım var,aktif kullanıyorum ve ben hala eşim yanımda otursun istemem arabada.
Ben sakin kullanırım, agresif kullanmam aracı,takip mesafesine uyarım,kimsenin dibine girip selektör yapıp yol kavgasına girişmem,yol veririm sinir olmadıysam karsımdakine,abuk subuk hal ve hareketleri yoksa. Usulünce yol istediyse ama eşim yanımdayken hep konuşur sagolsun,yol verme şuna,gecirme şunu,boşluk bırakma yanaş vs diye. Sanki gezmeye değil yol savaşlarına gidiyoruz,öyle tuhaf bir tavır. Çok sinirlenince gazı köklüyorum yanda frene basma hareketi yapıyor falan.
ılk ehliyet aldıgimda iş çıkışı arkama yanaşıp,korna çalıp, sellektör vs yaparak beni takip eden(kendince beni panikletecek,yol değistirdim eve gittim o beni görmeden bir iki sefer,vazgeçti bunu yapmaktan),iyi araba kullanan ve kendince eğlenen bir eşim olduğu için, ben eşle öğrenme taraftarı değilim.
İnsan gırtlak gırtlağa gelebilir yani gayet olası.
alabiliyorsanız özel ders alin,yanda bık bık konuşan biri sizi sadece gerer.

Ehliyetimi alalı yıllar olmuştu ve hiç araba kullanmamıştım…yaz başında kendi aracım olunca öğrenmeliyim dedim ve bi hoca buldum…sıfırdan başladık,haftada 3 gün 3’er saat çalıştık..ben bayağı ders aldım ve artık trafiğe çukabiliyorum..hocam sağolsun tüm stresimi,paniğimi kontrol etmeme destek oldu…eşimin o kadar zamanı yoktu hergün 3 saat çıkıp dolaşamazdık mesela,onunla asla ilerleyemezdim
Direksiyon bilgim sıfırın altında. Reşit olduğumdan beri kursa yazılmak istiyorum ama aşırı bilgisiz olduğum için de korkuyorum. Çünkü ehliyet alan arkadaşlarım genelde önce anne baba ile az çok öğrenip sonra kursa yazıldılar. Hocalar yardımcı oluyor mu?

Kocaya bağlı,adam gibi adamsa kocadan her şey olur. Ama vara yoğa hönküren tiplerden birakın hocayı aslında koca da olmaz.

Merhaba herkese
Neyse..
-frene ani basmasana

🆚 🆚 bir sürü laf..

Biz nisanliyken eşim bana öğretmişti.10 yıldır da aktif kullanıyorum.olur yani neden olmasın?

Kocaya bağlı,adam gibi adamsa kocadan her şey olur. Ama vara yoğa hönküren tiplerden birakın hocayı aslında koca da olmaz.
Aslında sabırlı biridir ama paniklediğimi anlayınca kızıyor
Çarp vur tamir ederiz ama öğren diyor ben de çarpmaktan korkuyorum kısır döngü içine giriyoruz bu şekilde 🫤

Direksiyon bilgim sıfırın altında. Reşit olduğumdan beri kursa yazılmak istiyorum ama aşırı bilgisiz olduğum için de korkuyorum. Çünkü ehliyet alan arkadaşlarım genelde önce anne baba ile az çok öğrenip sonra kursa yazıldılar. Hocalar yardımcı oluyor mu?
Yarın başlayacağım bakalım
Kızkardeşim hoca ile 10 saatte öğrendi

Merhaba herkese
Neyse..
-frene ani basmasana

🆚 🆚 bir sürü laf..

olmaz birde uzman bu işi yapan birisi daha öğretici

Merhaba herkese
Neyse..
-frene ani basmasana

🆚 🆚 bir sürü laf..

Mutlaka boş bir arsaya gidip önce reflekslerinizi geliştirin. Ama bunu mutlaka boş bir arsada yapın. Durun kalkın. Geri geri gidin. Mümkünse boş bir yokuş bulup yine dur kalk çalışın. Sonrasında mümkün ise akşamları insan akışının fazla olmadığı bölgelerde trafiğe çıkın. Araç sürmede alışkanlık çok önemli. Aracınızı, aracınızda olan göstergelerin yerini ve müdahale sürecini bilmek çok önemli. Ehliyetiniz zaten var geri kalan tüm süreç alışkanlık. Evet siz mükemmel sürebilirsiniz ancak diğer sürücüler de çok önemli bunun içinde yan aynalar ve dikiz aynasını sürekli kullanmayı ihmal etmeyin. Herkes süper kullanarak trafiğe çıkmıyor. Sizde üstesinden gelirsiniz.
Bunun haricinde eşim araç sürüşüme çok güvenir. Yan koltukta horul horul uyur. Olaki uyanık olsun trafiği kontrol ede dursun mutlaka eleştirecek birşey bulur. Etrafımdan bildiğim, duyduğum; ne kocayla ne babayla araç kullanımı öğrenilmez replikleri çok fazla. Ama eşiniz ılıman ise ki en iyi siz tanırsınız yine en iyi öğretici eşiniz olur diye düşünüyorum.

kesinlikle öğretmen tutun. Ben de babamla 1-2 sefer trafiğe çıkmıştım fazla karışıyordu, öğretmenle daha rahat ettim.
Öğretmen de saati 450-600 ben eşim le nisanliydim direksiyonda hocam da iyi degildi dosya yaktım

0 bilgi ile gidenlere hocalar daha kolay yardımcı oluyor. Benim hocam oyle soylemisti biraz bilenler gelince hep biliyomus tavri yapiyolar biz ogretirken mudahale ediyorlar daha zor ogreniyorlar demisti. Kursta baslamak en guzeli bu yuzden.

Back
X