kızlar benim çok arkadaşımın bi sorunu var,
bana fikrimi sordu destekledim onu ama şimdi kararsız kaldım,
olayı kendiminmiş gibi anlatacağım çok karışık olmaması için,
lütfen sizde fikrinizi söyleyin
olay şöyle,
arkadaşım 3 kız kardeş
bu kız en küçükleri ( bundan sonra ben diye devam ediyorum )
ben eviliyim büyük ablamda evli küçük ablam bekar,
babam rahatsız dönemlerde 2-3 aydır hastanelerdeyiz,
büyük ablamın eşi başka şehirde çalıştığı için pek ilgilenemiyor,
baba küçük damadı sabah yanına çağırıyor, ( anne ve baba küçük kızda kalıyor bu hastalık süresince )
ve diyor ki,sana para vereyim ev al bana aydan aya ödersin,
kimseye söylememesi içinde sıkı sıkı tembihliyor eşine bile söylemeyecek miş yani,
velhasıl parayı veriyor,ama damat bütün aile fertlerine konuyu anlatıyor böyle böyle diye,
tabii çok seviniyorlar ev alacaklar dye filan,işte ev araştıyorlar filan,
sonra bu damadın eşi küçük ablayla konuşurken ( msn den )ev bulamadık ya çok pahalı yada çok kötü filan diyor,
küçük ablada o konuyu sonra konuşacağız zaten diyor,küçük kız anlamadım nasıl filan diyor,
işte küçük abla,o para annemin hakkı,ya annemin adına bankaya yatırın yada kardeşler arasında bölün diyor,
(küçük damat parayı aldığında iki ablaya diyorki,biz evimizi alacağız,bbaya her ay ödeyeceğiz,baya uzun bi süre yapıyor,
o tarihe kadar allah korusun baba ölürse filan,ödediğimiz miktarı düşüp hakkınız olan parayı biz size ödeyeceğiz diyor )
küçük kardeş çok şaşırıyor tabii ne diyeceğini bilemiyor,ve eşine bahsetmiyor bile durumdan,
çünkü böyle birşeyi anlatsa eş hemen o ablayı düşman belliyecek yani,
ben arkadalşıma haklı olduğunu söyledim,
yani sonuçta borç verilmiş bi para başkalarının müdahale etme hakları yok diye düşünüyorum,
ayy çok mu karışık anlattım,
ne olur sizde bi akıl verin,anlamadığınız bi bölüm olursa sorun bana
sizce küçük kızmı haklı abla mı
( bu arada büyük abla küçük kardeşin destekçisi,hatta ödemeden bahsedildiğinde içinde en ufak bi şüphe olmadığını söylemiş)
cevaplarınızı bekliyorum kızlar
bana fikrimi sordu destekledim onu ama şimdi kararsız kaldım,
olayı kendiminmiş gibi anlatacağım çok karışık olmaması için,
lütfen sizde fikrinizi söyleyin
olay şöyle,
arkadaşım 3 kız kardeş
bu kız en küçükleri ( bundan sonra ben diye devam ediyorum )
ben eviliyim büyük ablamda evli küçük ablam bekar,
babam rahatsız dönemlerde 2-3 aydır hastanelerdeyiz,
büyük ablamın eşi başka şehirde çalıştığı için pek ilgilenemiyor,
baba küçük damadı sabah yanına çağırıyor, ( anne ve baba küçük kızda kalıyor bu hastalık süresince )
ve diyor ki,sana para vereyim ev al bana aydan aya ödersin,
kimseye söylememesi içinde sıkı sıkı tembihliyor eşine bile söylemeyecek miş yani,
velhasıl parayı veriyor,ama damat bütün aile fertlerine konuyu anlatıyor böyle böyle diye,
tabii çok seviniyorlar ev alacaklar dye filan,işte ev araştıyorlar filan,
sonra bu damadın eşi küçük ablayla konuşurken ( msn den )ev bulamadık ya çok pahalı yada çok kötü filan diyor,
küçük ablada o konuyu sonra konuşacağız zaten diyor,küçük kız anlamadım nasıl filan diyor,
işte küçük abla,o para annemin hakkı,ya annemin adına bankaya yatırın yada kardeşler arasında bölün diyor,
(küçük damat parayı aldığında iki ablaya diyorki,biz evimizi alacağız,bbaya her ay ödeyeceğiz,baya uzun bi süre yapıyor,
o tarihe kadar allah korusun baba ölürse filan,ödediğimiz miktarı düşüp hakkınız olan parayı biz size ödeyeceğiz diyor )
küçük kardeş çok şaşırıyor tabii ne diyeceğini bilemiyor,ve eşine bahsetmiyor bile durumdan,
çünkü böyle birşeyi anlatsa eş hemen o ablayı düşman belliyecek yani,
ben arkadalşıma haklı olduğunu söyledim,
yani sonuçta borç verilmiş bi para başkalarının müdahale etme hakları yok diye düşünüyorum,
ayy çok mu karışık anlattım,
ne olur sizde bi akıl verin,anlamadığınız bi bölüm olursa sorun bana
sizce küçük kızmı haklı abla mı
( bu arada büyük abla küçük kardeşin destekçisi,hatta ödemeden bahsedildiğinde içinde en ufak bi şüphe olmadığını söylemiş)
cevaplarınızı bekliyorum kızlar