sizce napmalıyım?

fado fado

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2015
72
11
3
28
meraba arkadaslar. öncelikle cevap veren herkese şimdiden tesekkür edip karsılıklı anlayısa davet ediyorum. su an samsunda 2. sınıf matematik ögrencisiyim. sırf babamınn matematik sevdası yüzünden bu bölüme geldim. bölümümü sevmediğim için isteyerek okula gitmiyorum ve derslerimde de basarılı oldugum söylenemez. aslında en basından beri bi sağlıkcı olmak istiyorum. su an ikinci senem ama artık dayanamıycam. istediğim bi bölüm var ve sınava tekrar hazırlancam kafaya koydum. ama evdekilerin bu durumdan haberi olursa baskı altında hissderim kendimi. onun için normal okuyomus gibi kimseye bişi söylemeden hazırlancam. bu esnada maddi destege de ihtiyacım olacagı iiçin işe girmem lazım. sizce napmalıyım.. okuldan kaydımı mı sildireyim yoksa işe girip okula kaydımı dondurup sınava mı hazırlannayım. cok sıkıstım gercekten. ve ailemden maddi destek almıyorum hç bi şekilde. napabilirim sizce?

Sildirme kaydını. Ama hayallerinin peşinden git. İstemediğin bölümü okumanın sana bir faydası yok.
İnsan mutlu olacağı, seveceği işi yapmalı.
Ama kaydı sildirmenin geri dönüşü yok. O yüzden o topa sokamam seni, kendin çalış başarabilirsin bence..

ama hepsi bi arada nasıl gidecek kaldırabilir miyim bilmiyorum. hem okul hem iş hem sınava hazırlanmak. hepsini birden elime yüzüme bbulastırmaktan korkuyorum

Okuldan kaydını sildirme eğer birinci öğretimsen ve harç durumun yoksa. Olur da bir aksilik olur sınava giremezsen ya da kazanmazsan o senin elinin altında bulunsun. En fazla sınıfta kalmış olursun. Bir işe gir, güzel nezih bir kafe olabilir. Samsunu hiç bilmediğim için market Vs. İş tavsiyeleri veremem oralarda yaşayan arkadaşlar daha iyi bilir. Özel matematik dersi verebilirsin çocuklara. Etüd merkezlerine başvur. Özel ders fiyatını piyasadan biraz aşağıda tutarsn mutlaka bulursun bir şeyler. İlkokul civarlarına ilanlar as, veliler görsün.

Mutsuz olacağın bir şeyi yapmaktansa sevdiğin bir işi yapman daha iyi. Bence kararının sonuna kadar arkasında durmalısın. İyi bir yer kazanırsan zaten ailen de laf etmez.

Okula devam et ve sınava tekrar hazırlan istediğin bölümü önce garantile sonra bırakırsın

Okuldan kaydinizi sildirmeyin, imkaniniz varsa 1 sene dondurun kaydinizi.
Okul disinda yari zamanli bir ise girip, haftasonlari ve aksamlari gucunuz yettigi kadar sinava calisin.
Eger istediginiz bolum tutarsa ailenize acilirsiniz, hakkinizda hayirlisi.

Gizli olmasa keşke. . Anlatsaniz belki daha iyi karsilarlar bu sefer.. arkadaşım anne baba eczacı olduğundan baskı ile Eczacılık 3.sınıfa geldi. Sonra olmuyor istediğim şeyi okuyacağım dedi desteklediler. Şimdi doktor:)

ama hepsi bi arada nasıl gidecek kaldırabilir miyim bilmiyorum. hem okul hem iş hem sınava hazırlanmak. hepsini birden elime yüzüme bbulastırmaktan korkuyorum
Şuan ailenden maddi destek almıyorsan, geçinemiyorsan özel ders falan verebilirsin. Daha rahat olabilir senin açından. Ya da böyle günlük işler oluyor organizasyon işleri falan, onlara gidersen haftasonları yeter bence geçimin için. Çalışmaya gelince üniversiteyi kazanmış biri olarak tecruben vardır, bir plan yapıp başlamalısın şimdiden..

E gitme canım zaten okula. Ya da eğer sınavda işine yarayacak matematik dersleri varsa sadece onları takip et. Bir yandan çalış, bir yandan hazırlan. Okula bir sene ara vermiş gibi düşün. Ben mesela bir sene gitmedim okula, Almanya'da staj yaptım. Döndüğümde devamsızlıktan kalmış gibi devam ettim. Okul dondurmak kolay değil.çok ciddi şartlar, hastalıklar falan istiyor. Onunla uğraşacağına sınıfta kal daha iyi. Diğer tarafı kazanınca zaten sildireceksin kaydını. Ama çok iyi çalış Öss ye (şu anki adı her neyse bilmiyorum artık ahahah)

şu an kararlıyım kendi kendime gaz da verdim yapcam başarcam. ama insallah hesey planladıgım gibi gider. rabbim yüzüme gülsün

Matematiği okulda halledip fen e kendiniz çalışırsanız olur aslında.Bizim bir akrabamiz boğaziçi nde bir mühendisliği 3.sınıfta bırakıp tıp okumuş ,şu an mesleğinin zirvesinde ve sevdiği işi yapiyor

Öncelikle insan sevdiği işi yapmalı ama bu devirde de üniversite kazanmak kolay değil maalesef. Riske atma derim ama hayallerinin peşinden de git. Hepsini idare etmek gerçekten zor, çalışmak zorunda mısın peki ? Okulla sınavı birlikte götürebilirsin hem matematik okuyorsun başarın daha da artar ek olarak fen çalışırsın onu da kendin halledersin zaten. Olmazsa da okul bitince yeniden hazırlanırsın dicem ama geç mi olur ? Okumanın yaşı yoktur ama istemediğin bir işi de yapma derim tabiki.

Matematik çok ağır bir bölüm...Fakat hayat sizin hayatınız,ne olursa olsun ailenizin kariyeriniz konusunda size karışmasını engelleyin.Sınava hazırlanın ve hedefinize odaklanın.
Kaydınızı dondurun derim,sonradan istediğiniz bölüm olmazsa en azından kaydımı sildirdim diye pişman olmazsınız

Bende matematik mezunuyum . 5 yıl + 5 yaz okulu sonunda 2 ortalama ile bitirdim. 1. Sınıfın 1. Dönem sonunda çok yanlış bir yerde olduğumu anladım fakat tekrar sınava hazırlanmak zor geldi . 3 un sonunda hala 1. Sınıf derslerini gecemeyince tekrar sınava girdim hiç hazırlanma dan . 2 yıllık bilgisayar bölümlerine yetiyordu puanım . Ben yazacaktım ama bir abim beni desteklerken diğer abim ve ebeveynlerim istemediler. Bende devam ettim matematiğe . Ve her gün o bölümü yazdığım güne lanet ederek yaşadım . Şimdi bitireli 6 yıl oldu ve hala hayattaki en büyük hatamdir bu bölümü yazmak ve kurtulabilecekken o lanet okuldan devam etmek ve hiç bir ise yaramayan bir diplomaya sahip olmak.

Çok uzun yazdım kusura bakma . Özetle kaç kurtul derim bir matematik mağduru olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…