Sizce nasıl davranmam gerekiyor?

Olmaz bence.
Erkek arkadaşınızın ailevi durumu hakkında yorum yapma hakkınız yok.
Olur ya fikrinizi sorarsa söylersiniz.

Merhaba herkese hayırlı kandiller öncelikle :)

Aslında benim derdim gelecek hakkında. Erkek arkadaşımın kız kardeşi var benden 3 4 yaş küçük. Abisi dışında ailesiyle pek fazla anlaşamıyor, klasik 20li yaşlar asilik dönemi. Ailesinden uzaklaşmak için şehir dışında okumak istiyordu ama şimdi istanbulda kalmaya ikna etmişler ama puanı çok çok kötü istanbulda okursa anca özel üniversitede burssuz okuyacak, o puana yüzde 50 burs bile çok zor. İlk sorun şu ki erkek arkadaşım tüm maaşını eve veriyor. Evin tüm faturalarını ödüyor, alışverişini yapıyor herhangi bir birikimi de yok. Kardeşini özel üniversiteye gönderecek durumları da yok kesinlikle. Hani kız giderse her şeyi yine erkek arkadaşım karşılayacak borçla falan, zaten evin yükü de onun üzerinde. Peki hiç birikim olmadan bir ev nasıl kurulur ki? 30 yaşına yaklaşmış adamın illa ki artık kendi evi kendi yuvası için bir birikim yapması ona göre bir plan yapması gerekmez mi? Çünkü bir evlilik durumu olursa ailelerden bize gelecek hiç bir maddi destek yok, her şeyi kendimiz borçla krediyle falan yapacağız.

İkinci sorun ise şu ki kız ailesiyle yaşamak istemediği için abisi evlendiğinde onunla yaşamak istiyor açık açık. Bir kere bir arada otururken o tarz bir cümle kurmuştu bana, bende dalgaya vurup geçiştirmiştim şimdiden yüz göz olmayalım diye. Ama erkek arkadaşımın anlattıklarına bakınca kızın ciddi bir şekilde niyetinin o olduğunu anlıyorum. Evlenince sakın beni bırakma, beni de al götür diyormuş. Ailesi hayatta olmasa ya da başka bir sıkıntılı durum olsa sağlık sorunu gibi eyvallah ona bir şey diyemem, elimden gelen desteği veririm ama sırf kızın gençlik bunalımları yüzünden ya da ailesinden uzak daha özgür bir hayat yaşama isteği yüzünden görümceyle oturmayı kabul edemem.

Sorum şu ki; daha ilişkimiz yeni olduğu için bu konular hakkında erkek arkadaşıma yorum yapmıyorum yani o hakkı kendimde görmüyorum. Sizce şimdiden tavrımı koymam mı gerekiyor? Hani madem ciddi düşünüyorsun o zaman artık eve daha az verip, kendine birikim yap diye ya da ben kardeşinle oturamam onu bil ona göre davran şeklinde. Ya da nişan söz gibi durumları mı beklemem gerekiyor bu talepler için? Siz olsanız nasıl davranırdınız?

yuh ailesi varken ne alaka abisiyle yaşamak, millet ne kadar rahat ya, şimdiden konuşun açık açık, erkek arkadaşınızda kardeşi gibi düşünüyorsa başında bitsin en azından zaman kaybetmeyin

Tavir koymak degilde ben herseyi konusmaktan yanayim her zaman. Veya soru sorun onun düsüncelerini ögrenin.
En dogal hakkiniz. Ayip mayip da degil hic.
Söz, nisan beklemeden konusulmali bence hersey.
Fikirleriniz uyusmuyorsa ortak noktada anlasamiyorsaniz hic ilerletmeye gerek yok zaten..
Bence en dogrusu bu.

Başta konuşursanız ilişki ilk baştan yara alır biter.Sonradan konuşursanız sizin için çok geç olur.O zaman yoldan dönemk zor olur.Evlendiğinzde de çok sıkıntılar çekersiniz.

İyi de adam "sana ne" derse ne olacak?
Arkadaş rezil olacak.
Adam "ben evliliği düşünmüyorum şu an böyle mutluyum" derse ne olacak?

Olmaz bence.
Erkek arkadaşınızın ailevi durumu hakkında yorum yapma hakkınız yok.
Olur ya fikrinizi sorarsa söylersiniz.

Evet ailevi durumlarına yorum yapma hakkım yok onun bende farkındayım ama iş ciddiye bindikten sonra ayrılmak daha mı kötü olur diye düşünüyorum. Hiç fikrimi sormuyor sağolsun, sorsa dökücem de içimdekileri :)

nişan söz olayına geçtiğin zaman söyleme bence şimdiden söyle açık açık konuş.

Konuşucam da yanlış anlaşılmaktan korkuyorum işte. Çünkü özellikle kızın biz de kalma konusunda kesinlikle taviz veremem. Ama acaba karşı taraf şimdiden eve edilen yardıma, kardeşiyle olan ilişkisine karışıyor şeklinde beni yanlış anlar mı diye korkuyorum.

yuh ailesi varken ne alaka abisiyle yaşamak, millet ne kadar rahat ya, şimdiden konuşun açık açık, erkek arkadaşınızda kardeşi gibi düşünüyorsa başında bitsin en azından zaman kaybetmeyin

Gerçekten çok rahatlık. Bende ailem tarafından çok sıkılıyorum hatta annemle ilgili bir konu bile açmıştım ama abim olsa bile sırf evden uzaklaşim diye yeni evlenen bir çifti rahatsız etmek istemezdim. Sanırım o da kardeşini kırmak istemiyor tamam falan demiş :KK43:

ne kadar zamandır bırlıktesınız? iş ciddiye gıdecek gıbıyse tabıkı konuşun
ergenlıkten çıkamamış görumce trıplerı hıç çekilmez bır hal alır sonra

Gerçekten çok rahatlık. Bende ailem tarafından çok sıkılıyorum hatta annemle ilgili bir konu bile açmıştım ama abim olsa bile sırf evden uzaklaşim diye yeni evlenen bir çifti rahatsız etmek istemezdim. Sanırım o da kardeşini kırmak istemiyor tamam falan demiş :KK43:[/QUOTE]

ciddi ciddi tamam demiş yani, hayır muhtaç olsa falan tabiki kalınır ama sırf ergenus tavırlar ve şımarıklıklardan olmazki, ve ailesiyle anlaşamayan bir sürü insan var, erkek arkadaşınız tamam dediyse yani siz bilirsiniz artık

ne kadar zamandır bırlıktesınız? iş ciddiye gıdecek gıbıyse tabıkı konuşun
ergenlıkten çıkamamış görumce trıplerı hıç çekilmez bır hal alır sonra

5. ayın içindeyiz. Öncesinde de 5 6 ay kadar konuşmuşluğumuz vardı arkadaş olarak. Yaşı da büyük olduğu için iş ciddiye gidiyor. Eğer bir sorun yaşamazsak bir 6 ay sonra falan nişan yapalım ondan 1 sene sonra da evlenelim falan diyor ama ona göre davranmıyor. Benim kızdığımda o. Ortada birikim olmadan nereye evlilik olacak? Kardeşi özelde okursa zaten senelerce evlenemeyiz bu gidişle.

İyi de adam "sana ne" derse ne olacak?
Arkadaş rezil olacak.
Adam "ben evliliği düşünmüyorum şu an böyle mutluyum" derse ne olacak?

Öyle demez çünkü benden çok evlilik lafını ağzına alan taraf kendisi. Ama durumu düzeltir mi yani ailesine daha az verip, birikim yapar mı ya da kardeşine rest çeker mi o konuda emin değilim. Söylediğimle kötü olduğumla da kalabilirim.

Gerçekten çok rahatlık. Bende ailem tarafından çok sıkılıyorum hatta annemle ilgili bir konu bile açmıştım ama abim olsa bile sırf evden uzaklaşim diye yeni evlenen bir çifti rahatsız etmek istemezdim. Sanırım o da kardeşini kırmak istemiyor tamam falan demiş :KK43:

ciddi ciddi tamam demiş yani, hayır muhtaç olsa falan tabiki kalınır ama sırf ergenus tavırlar ve şımarıklıklardan olmazki, ve ailesiyle anlaşamayan bir sürü insan var, erkek arkadaşınız tamam dediyse yani siz bilirsiniz artık[/QUOTE]

Yani tamam demiş gibi bir şey. Miracle92'le evlenirsek orası da senin bir yuvan olur istediğinde gelip gelip kalırsın annemlerle oturmak zorunda kalmazsın demiş. Ona o hakkı verdiğinde annesiyle yaşamayı tabi ki tercih etmicek zaten niyeti de abisiyle yaşamak.

Maddi konulara girmeyin ama şu kardesle yasama konusunu once ortulu sonra gerekirse acik olarak konusun. Eger bir secim yapacaksa simdiden yapsın.

bunları söylemenin en doğru zamanı evlenme teklif ettikten sonra bence. söz ve nişan olduktan sonra söylersen geç olabilir. eğer bu konularda kardeşini destekliyorsa boşuna nişan olayına girmezsin. yani işin içine ailen girmeden konuşursun ama ilişki yeni ise şimdi konuşmak gereksiz olur

ciddi ciddi tamam demiş yani, hayır muhtaç olsa falan tabiki kalınır ama sırf ergenus tavırlar ve şımarıklıklardan olmazki, ve ailesiyle anlaşamayan bir sürü insan var, erkek arkadaşınız tamam dediyse yani siz bilirsiniz artık

Yani tamam demiş gibi bir şey. Miracle92'le evlenirsek orası da senin bir yuvan olur istediğinde gelip gelip kalırsın annemlerle oturmak zorunda kalmazsın demiş. Ona o hakkı verdiğinde annesiyle yaşamayı tabi ki tercih etmicek zaten niyeti de abisiyle yaşamak.[/QUOTE]

işin zor.....

Maddi konulara girmeyin ama şu kardesle yasama konusunu once ortulu sonra gerekirse acik olarak konusun. Eger bir secim yapacaksa simdiden yapsın.

Peki üstü kapalı şekilde nasıl ima edebilirim? Ben biraz her şeyi pat pat söyleyen bir insanım. Anlattığında da direk ne alaka niye bizde yaşasın ki kardeşin çok şükür ailesi başında bize muhtaç değil dicektim ama şoka girdim zaten bir şey diyemedim. Bu şekilde söylersem yanlış anlaşılabilirim. Acaba yeni evli olunca baş başa kalmak isterim diye sık sık belirtsem mi? Ya da görümceyle yaşamak zor geçen de bir yakınımızın yuvası bu yüzden yıkıldı diye hikayeler mi uydursam ay ne yapsam ki ?

Eşimle 7 senelik birliktelikten sonra evlendik. Okulu biter bitmez çalışmaya başladı ve kazandığı tüm parayı eve veriyordu. Onun parası hakkında yorum yapmak bana düşmez diye hiçte karışmadım ama ne zaman ki evlilik konusu açıldı söz nişan vs bişeyler oldu sadece yeri geldiğinde evleneceksek birikim yapması gerektiğini söyledim he söyledim de noldu kenara konulmuş 2 kuruş para yoktu. Ailesi oğlunu düşünmediği sürecede olamazdı. Şükürler olsun kimseye ihtiyaç duymadan her şeyimizi ikimiz çalıştık yaptık. Ama kardeş konusunu açık açık en baştan konuşun sakın taviz vermeyin. Sonra kendi evinizde misafir siz olursunuz.

X