sizce nasıl olmuş

mathsdaisy

minikare
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2010
1.203
1.162
333
35
Selamlar herkese. eşimin iş yerinden arkadaşı ve eşi yemeye gelecekler.ilk misafirim sayılır. Menuye karar verdim ancak eksileri var gibi siz ne dersiniz?
Mercimek çorbası
Sucuklu kuru fasulye
Karnı yarık
Bulgur pilavı
Cacık
Fırında zeytinyağlı biber dolması
Kaytaz böreği (hataya ait Kıymalı bi börek)
Tatlı olarak da haşhaşlı revani ve yanında dondurma

Yorumlarınızı bekliyorum çok teşekkürler:) :7:

Selamlar herkese. eşimin iş yerinden arkadaşı ve eşi yemeye gelecekler.ilk misafirim sayılır. Menuye karar verdim ancak eksileri var gibi siz ne dersiniz?
Mercimek çorbası
Sucuklu kuru fasulye
Karnı yarık
Bulgur pilavı
Cacık

Sucuklu kuru fasülye yerine bence et kavurma yada (tavuk,köfte,et vb..)bunlardan birini yapsan daha iyi olur gibi.kolay gelsin canım:)

Sucuklu kuru fasülye yerine bence et kavurma yada (tavuk,köfte,et vb..)bunlardan birini yapsan daha iyi olur gibi.kolay gelsin canım:)

Öncelikle cevabın ve önerin için çok teşekkürler :3: fasulyeyi sulu bi yemek de olsun düşüncesiyle eklemistim.ana yemek olarak karniyarik yapicam.suluyemeyi eklemezsem olmaz diye düşündüm ama bilemedim ki:44:

Bencede kuru fasulye olmamis.mantarli kucuk kofteleri kirmizi biberlerle yapabilirsin coook lezzetli oluyor tavsiye ederim

samsung'dan Kadınlar kulübü aracılıgıyla gönderilmiştir.

Bencede kuru fasulye olmamis.mantarli kucuk kofteleri kirmizi biberlerle yapabilirsin coook lezzetli oluyor tavsiye ederim

samsung'dan Kadınlar kulübü aracılıgıyla gönderilmiştir.
Içime sinmeyen kısım buydu zaten :) iyiki sormuşum sizlere de ama sulu yemek olmayacak menüde büyük bi eksik olur mu ki

evet öyle yapıcam sanırım :) yerine farklı bişey yapsam mı? sulu bi yemek olsun istiyorum.karnıyarık az geliyo gözüme.yoksa bu kadarı yeter mi sizce? :8:

Ben olsa ydi m (benim patlicana alerjim var) karni yarik yemeginin yanina firinda kofteli birşeyler yapar dim.patatesli birseyler yap

Ben olsa ydi m (benim patlicana alerjim var) karni yarik yemeginin yanina firinda kofteli birşeyler yapar dim.patatesli birseyler yap
hmm evet doğru aslında :) fırında patatesli bezelyeli köfteli bi yemek mantıklı aslında.Peki hem börek kıymalı hem karnıyarık kıymalı bi de köfte yaparsam hep kıymalı olacak menü...tavuklu yapsam nasıl olur ki :28:

hmm evet doğru aslında :) fırında patatesli bezelyeli köfteli bi yemek mantıklı aslında.Peki hem börek kıymalı hem karnıyarık kıymalı bi de köfte yaparsam hep kıymalı olacak menü...tavuklu yapsam nasıl olur ki :28:

Börek yapma hos hafif bi tatil yap cayin yanina.

Börek yapma hos hafif bi tatil yap cayin yanina.

Tatlı olarak revani yapicam çaydan önce dondurmayla ikram etmek için.börek dediğim pide tarzında bişey.ara sıcak olarak sofrada olacak.sanirim fasulyeden vazgeçtim. Sulu yemek yapmicam sanırım.

Mercimek çorbası
Sucuklu kuru fasulye
Karnı yarık
Bulgur pilavı
Cacık

Salata neden yok?

Kuru fasulye hiç olmamış bu menüye bence.Hele bir de sucuklu, ben olsam tercih etmezdim. Misafirime de yapmazdım, kokusu rahatsızlık verebilir gibi geldi bana. Karnıyarıkta pek misafir yemeği gibi gelmedi. Kısacası ben bu menüyü pek sevemedim.Mercimek çorbası hele, kış çorbası gibi sanki. Hele cacık, pek misafire ikram edilecek birşeymiş gibi durmuyor.

-yoğurt çorbası
-mantarlı et yemeği
-pirinç pilavı
-barbunya yemeği
-zeytinyağlı sarma
-Kaytaz böreğini bilmediğimden yorum yapmak istemedim, ben onun yerine avcı böreği yapardım mesela
-mevsim salata
-patates saatası

Benim menüm bu şekilde olurdu büyük ihtimal. Çayın yanında çerez sonrasında dediğiniz gibi revanali dondurma güzel olurdu.

Hele de ilk gelen için kuru fasülye hoş değil. Karnıyarık hafif kalacak evet. Ben olsam menüyü şöle hazırlardım.

Kaşarlı domates çorbası
Et sote
Patates püresi
Pirinç pilavı
Zeytinyağlı barbunya
Çoban salata (tercihim gavurdağı salatası)
Domates soslu karışık kızartma (ortaya çeşit, ama çok da şart değil)
Börek de olabilir ama havalar sıcak, bu menü de yeterince doyurucu ve sebze ağırlıklı yani börek gereksiz..
Tatlı (dondurmalı revani güzel ancak yemek üstüne sütlü tatlı sanki daha iyi, mesela çikolata soslu tavuk göğsü)

:34:

Son düzenleme:
zeytınyaglı secım dogru ama kurufasulye yanlış. barbunya olabılır
ana yemekte karnıyarık yerıne fırında tavuk olabılır mesela....ama tercıh meselası tabı

Salata neden yok?

Kuru fasulye hiç olmamış bu menüye bence.Hele bir de sucuklu, ben olsam tercih etmezdim. Misafirime de yapmazdım, kokusu rahatsızlık verebilir gibi geldi bana. Karnıyarıkta pek misafir yemeği gibi gelmedi. Kısacası ben bu menüyü pek sevemedim.Mercimek çorbası hele, kış çorbası gibi sanki. Hele cacık, pek misafire ikram edilecek birşeymiş gibi durmuyor.

-yoğurt çorbası
-mantarlı et yemeği
-pirinç pilavı
-barbunya yemeği
-zeytinyağlı sarma
-Kaytaz böreğini bilmediğimden yorum yapmak istemedim, ben onun yerine avcı böreği yapardım mesela
-mevsim salata
-patates saatası

Benim menüm bu şekilde olurdu büyük ihtimal. Çayın yanında çerez sonrasında dediğiniz gibi revanali dondurma güzel olurdu.

Salatayı yazmayı unutmuşum :20: gavurdağ salata yapicam.menünüz çok güzel olmuş gercekten.teşekkür ederim. Yoğurt çorbasını yapmayı düşündüm ama güzel yapamazsam rezil olmayayim dedim vazgeçtim. Ama tekrar düşünmeye alayım :) mantara ben bayılırım ama sevmeyenler de var ilk kez evime gelecekleri için riske atmak istemem.firinda biber dolmasi yapacağımdan pilav tercihini bulgurdan yana kullandım. ..barbunya süper fikir.dolaba da atmıştım cikarmanin zamani demekki :) kaytaz boregi de pide tarzında bişey. Minik pideler.tadini sevdim ben misafire de ara sicak niyetinde iyi gider diye düşündüm.guzel fikirleriniz ve cevabınız için çok teşekkür ederim :)

Hele de ilk gelen için kuru fasülye hoş değil. Karnıyarık hafif kalacak evet. Ben olsam menüyü şöle hazırlardım.

Kaşarlı domates çorbası
Et sote
Patates püresi
Pirinç pilavı
Zeytinyağlı barbunya
Çoban salata (tercihim gavurdağı salatası)
Domates soslu karışık kızartma (ortaya çeşit, ama çok da şart değil)
Börek de olabilir ama havalar sıcak, bu menü de yeterince doyurucu ve sebze ağırlıklı yani börek gereksiz..
Tatlı (dondurmalı revani güzel ancak yemek üstüne sütlü tatlı sanki daha iyi, mesela çikolata soslu tavuk göğsü)

:34:

Karnıyarık hafif olacak değil mi. ..icime de hiç sinmedi zateb...yok yok ben menüyü değiştireyim en iyisi esim domates corbasini sevmez onu mecburen atliyorum.et sote de güzel fikir not aldım yanina da püre iyi gider barbunya da çeşit olmus olur.evet guzel fikirler alıyorum cok teşekkür ederiim :):13:

zeytınyaglı secım dogru ama kurufasulye yanlış. barbunya olabılır
ana yemekte karnıyarık yerıne fırında tavuk olabılır mesela....ama tercıh meselası tabı

Barbunya bikaç kişiden gelen super bi fikirdi..benim hic aklima gelmedi o yuzden yaşasın KK :kkk:
Karnıyarık iptal oldu bile yerine seçenekler arasından düşünüp bulucam bişey :) yorumunuz için teşekkür ederim :):42:

Back
X