• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce ne anlam tasıyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ezell89
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

ezell89

Ziyaretçi
arkadaslar mevlana nın cok guzel bı sıırının bı kısmını sızınle paylasmak ıstıyorum

İnsan vardır, degerlidir dertler icinde; insan vardır ,hayır yok dünyaya gelisinde Ne büyük yanılgı ,ne büyük aldanıstır ''İnsan'' diye anılmasının her ikisininde...

sizce nasıl bır anlam tasılmakta sızın goruslerınızı ogrenmek ıstıyorum...

yokmu bu guzel sozlerı acıklayacak bı allahın kulu...

Adam var,adam var....:delphin:

mevlana okadar ulu bir insanki ben heybemde bu sözleri açıklayacak kadar sözcük bulamıyorum fakat şöyle söylebilirim
bir insan varki insan sözcüğünün hakkını verebiliyor onu gerçekten bütün vasıflığıyla yaşıyor..
ötekisiyse herşeyden bir haber öylece nefes alıyor ..her 2sinede insan denmesinin belkide doğru olmadığını düşünyor mevlana

mevlana okadar ulu bir insanki ben heybemde bu sözleri açıklayacak kadar sözcük bulamıyorum fakat şöyle söylebilirim
bir insan varki insan sözcüğünün hakkını verebiliyor onu gerçekten bütün vasıflığıyla yaşıyor..
ötekisiyse herşeyden bir haber öylece nefes alıyor ..her 2sinede insan denmesinin belkide doğru olmadığını düşünyor mevlana

evet arkadasım benımde dusuncem boyle bakalım dıger arkadaslar ne fıkırler yurutecek onlarında dusuncelerını merak ettım tskr

hepsine topluca insan diyorlar demiş.
ama işte manası farklı

hepsi koca ama koca var koca var

Hayatta var oluş sebebini emek vermek,çalışmak,zorlukların üstesinden gelmek... gibi mücadeleci temeller üzerine oturtan biri ve diğer yandan çaba sarf etmeyen,üretmeyen,hayatta hiçbir amacı olmayan başka biri...
Bu vasıflara sahip iki ayrı kişilik.Bu ikisini birbirinden ayırmamız gerektiğini vurgulamış Mevlana,çünkü Mevlana'ya göre insan olmanın özünde yardımseverlik,mücadele etme
sıkıntılara göğüs germe gibi birçok ölçüt vardır.

ne insanlar gördüm üstünde elbise yoktu

ne elbiseler gördüm içinde insan yoktu

der mevlana insanın kişiliğinin karakterinin hiçbir şeyle ölçülemiyeceğini
maddenin esas olmadığını manevi şeylerinde insanı yücelttiğini vurgulamış fikrimce
şahikaya varmak gibi sanırım

RABBIM dunyam ıssız kalmasın dıe ne ınsanlar yaratmış :delphin: gıbı bışey
boşa yasayan ınsan cok demek

iki tip insan var biri iyi karakterde, biriyse değil..ve bızler her ıkısnı de insan dıye anıyoruz ama ıkısını aynı kefeye sokarak ıyı olana yanlış yapmıs oluyoruz....Gibiii......yani böle analdım ben...neden merak ettınn,,mevlanaya ve sözlerıne karsı ılgın mı var?

insan var dertler içinde ama insanlığından bişey kaybetmemiş ama insan varki dünyaya gelişinde bile hayır yok ne büyük hata ikisinede insan sıaftını yüklemek demek istemiş sanırım bunu anladım

Back
X