sizce ne demek istedi?

nefisem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2008
1.737
8
116
Adana
slm benim eltimle bi alip veremedigim yok ama bazi davranislari cok tuhaf,örnegiin bayramda kaynanamlarda rastladik,bayramlasirken elimi öpdu,bende yok öpme dedim,onun cevabi ise,sen esimin yasindasin ya ondan öpuyorum dedi,tuhaf oldum dogrusu cunki ben esinden 4 yas kucugum ama yalniz kendisi esinden 12 yas ufakyasim sa 31 cokda yasli sayilmam:) halbuki neyi ima etmek isdedi dersiniz.?

Ben olsam saygısından öpmüştür derdim..
Pek üzerinde durmam ben yaş konusunda..:ecrin_bebek:

Bence de... öylesine söylenmiş bir söz gibi geldi bana

hiçbir tuhaflık yok bence. eşi yaşındakilerin elini öpmesi gerektiğini düşünüp bunu dillendiriyosa asıl onun yaş farkı sıkıntısı vardır sizinle alakası yok

yaa bırakın öpsün nolcek..
saygısından öpmüştür, belki öyle görmüştür kendi ailesinden.
bende eltime elimi uzatırım öp bakem derim ama kendisi benden 14 yaş büyük :roflol:

saygısından öpmüştür diye düşünürdüm,ama yaş konusunda abartmış,yada ağzından öylesine çıkıvermiştir.

Benden bir yaş küçük kaynım bile elimi öper. Saygı ifadesidir bu yaşla başla alakalı değil.

Anladığım kadarıyla eltiniz sizden 8 yaş küçük oluyo..Bayramda öpebilir saygısından bunda bi şey yok bence de..

saygısından öpmüştür bence bu kadar takmanıza gerek yok yani en azından ben öyle yapardım

öyle saygidandir ,ama baska islerde pek saygisi kalmiyor,kaynanam ile yemek felan hazirlar iken,oturup tv seyretmesi hic olmasa is yapmasada mutfaga gelip,yardim ediyimmi demesi gerekirken misafir gibi davranisi tuhafimiza gidiyor,kaynanam cok hos görulu bi insandir öyle konularda ses cikarmaz,umurunda bile olmaz,beni bos versinde kaynanaya saygisizlik olmuyormu?ben cok sevinmisdim evlendiginde cunki esim 5 erkek kardes,eltim olsada arkadas gibi ne biliyim samimi olmak isderdim,sanki yabanci biri gibi kendini misafir gibi göruyor biraz yoksa alisamadimi anlamadik...

Valla benim bir eltim 50 diğeri 55 yaşında yani biri teyzemle diğeri aneme yaşıt...
Ama ikisinin de elini öpmem hatta isimleriyle hitap ederim...
Ben ilk başlarda ne diyeceğimi bilemediğim için hep sizli bizli onuşurdum, baktım herkes birbirine ismiyle hitap ediyor...
Görümcelerim de benden yaşça büyükler biri benden 8 yaş diğeri 10 en büyüğü 12 yaş büyük....
Ama onlara da isimleriyle hitap ederim.... Ellerini de öpmem... Ama bu benim eşinin ailesine has bir durum... Kayınpederim bile 75 yaşında olmasına rağmen ben herseferinde el öpmeye eğilsemm bile öptürmez elini...
Bizim ailede de tam tersi, aslında el öpmeyle saygı olmaz deriz ama gelenek mi dersin alışkanlık mı dersin, benden 5 yaş büyük teyzem bile nrmalde değil ama bayramlarda öptürür elini....

Zaten el öpmeyle saygı olacağını da düşünmüyorum...
Ama belki eltiniz sizi büyüğü yerine koyarak saygı göstermek istedi...
Bence takılınacak bir durum yok, kötü niyetli bir söz olduğunu sanmıyorum....
ama sen öptürmek istemiyorsan öptürmezsn, gerekyok x ciğim ben senden o kadar da büyük değilim dersin, ya da bir iki kez öptürmezsen o da daha sonra yeltenmeyecektir...

yok el öpmesini takmiyorum gayet normal göruyorum,lafi tuhafima gitti,manali bi sekilde söyleyince ondan yani.

Ne kadar zamandır evliler blmiyorum, ben 2 yıllık evliyim, 4 yıl da flört ettim ve flörtümün son 2 yılında eşimin abla ve abileriyle tanşmıştım...
Ve çok samimi içtendirler.... Ama ben hala kendimi misafir gibi görürüm evlerinde.. Çünkü misafirim, o evde yaşayan bir kişi değilim.
Kimsenin mutfağına girip yemek falan hazırlayamam, haa benden yardım istenirse yaparım ama kendiliğimden gidip mutfağa girmem.... Ama yapacağım da en fazla sofrayı kurmak falan olur....

Yani onun size yardım etmesini istiyorsanız ondan yardım istemelisiniz....
siz 31 yaşındaymışsınız sizden 8 yaş küçük olsa 22-23 yaşında falan yani çok da olgunlukla yaklaşmasını belememelisiniz.... Belki çekiniyordur, iyi yapamam falan diye....
Siz yönlenditrebilirsiniz, biz yemeği hazırlarken sen de sofrayı kurarmısın falan diyebilirsiniz.....
Saygısızlık bence çok daha farklı bişey....

kaynananıza yapılan saygısızlık kaynananızın problemi bence.
herkes halinden memnunsa sorun yok.
sizin elinizi öpmesi bi saygısızlık değil sonuçta, belki alışkanlıktır.
öptürmekle el aşınmaz nasılsa boşverin

daha önce yazmisdim elimi öpmesini saygisizlik olarak söylemedim cevabi ni tuhaf buldum dedim.

gelip yardım edeyim mi dememeyi niye takarlar bilmem ya başkasının evi orası kayınvalidem olması benim evim olduğu anlamına gelmiyo ki girip yemeğini yapayım o bana misafir gelincede ben ona yaparım kimsenin mutfağına girmem

Saygı kavramı kişiye göre değişiyor sanırım..
Yardım etmek ister ya da istemez bence bu tercihtir..
Yabancı gibi durması da mesafe kurmak istemesindendir..
Herkesin düşüncesi farklıdır illa samimi olmak zorunda değil ki sizinle..

hangi bayram okafamçokkarıştı

en yakın bayramın üstünden bir hayli zaman geçtikaydirigubbakcemile3

her insanın dediklerinin altında bir anlam yoktur,yormayın kafanızı üstünden aylar geçmiş konu için
vereliniortak

:)öyle elti dostlar başına bence size olan saygısından öpmüş ben burda bi art niyet göremedim.

açıkçası ben de böyle düşündüm... bayramın üzerinden kaç ay geçti...
el öpmek saygı ifadesi değildir diyen arkadaşlara da cevap vermişsin önemli değil diye ama başlığı açarken de sadece bundan bahsetmişsin...

bu arada hakkında konuştuğumuz eltiniz daha çok genç...ben o yaşlarda olsam 31 yaş bana cidden büyük gelirdi... abla da derdim ;el de öperdim...

yardım meselesine gelince belki de siz onu yönlendirebilirsiniz ama zorlayamazsınız... istemezse yardım etmez... sonuçta kendi evi değil ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…