sizce ne yapayım?

Bence alın parayı yatırın bankaya...
Ev almayın bence. Erkek bu kompleks yapar,o yapmasa ailesi yapar yine siz üzülürsünüz.

ben alırsam evi sinirlndiğim zaman hiç katkıda bulunmadın ev alırken diye konuşurum o da komplekse girer ben aldğım için evi.

arkadaşım, anladığım kadarıyla çalışmayan bir hanımsınız.. tüm geçiminizi eşiniz temin ediyor.. eşinizle kavga ettiğinizde o size "senin evin geçimine hiçbir katkın yok" diyerek aşağılıyor mu ki siz ona bu şekilde yaklaşacaksınız?

gelen para, ortak bütçeye gelmiş paradır.. ev alınacaksa ev alınır; iş kurulacaksa iş kurulur.. eşinizle ortak karar verirsiniz.. bu ne ayrı gayrı dünyalar, anlayamadım :44:

sadece yazdıklarınızdan ve "o evi ben alrısam eşime konu yaparım" mesajınıza binaen yazıyorum:siz(gerçek anlamda konu sahibi olan siz/sen) aile olmanın ne demek olduğunu halen kavrayamamışsınız.

Yazıklarının birçoğuna katılmamakla birlikte kendinizi bilmeniz hoşuma gitti. "Ben laf sokarım, o kabullenemez" demek bile bir erdem bana göre.

Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama siz hala "biz" kavramından bihabersiniz. "Sen para koy, ben alayım, bak bunu ben aldım, evi erkek alır, kadın kazandığını yer" bunları aşmak için çaba gösterin.

Evi alın, eşiniz illa oturmak istemezse kiraya verir bebeğiniz geleceğine yatırım yaparsınız. Oturmak isterse de çenenizi tutun bi zahmet.

5 senelik evliyiz kirada oturuyoruz eşime sürekli kredi çekip ev alalım dedim ocak ayında kredi çekip alcaktık hatta 15 gün boyunca ev baktım sonra vazgeçti ödeyemeyeceğini düşündü galiba hevesim kursağımda kaldı tabi.daha sonra hiç hesapta yokken benim dedemden kalan arsa satıldı ve bana 1ev alacak kadar paradüştü.Eşim biraz komplekslidir kadın parasıyla alınan bir evde kendini ezik hisseder ben de bi evi erkeğin alması gerektiği düşüncesindeyim.hayatta her şey olabilir neticede ya kredi çekip sen al madem yada yarıyarıya para koyup alalım diyorum onu da pek istemiyo gibi.ben alırsam evi sinirlndiğim zaman hiç katkıda bulunmadın ev alırken diye konuşurum o da komplekse girer ben aldğım için evi.siz olsanız ne yapardınız?kirada oturmaya devammı ederdiniz,eşinize kredi çektirip ev mi aldırırdınız yoksa tümünü siz verip evi sizmi alırdınız?işm yok buparayla iş de kurabilirim çocuğumun eğitimi için harcayabilirim nebileyim evim olmasını da istiyorum bi kadın yerine erkğin alması daha makbul değilmidir?yanlş mı düşünüyorum?
evlilikte hayat müşterektir evi miras parasıyla alırsanız zaten sizindir.yani o para miras kalmış noterde tasdiklersiniz ayrılma durumunda tamamen sizindir.ama dediğim gibi evlilikte hayat müşterek oduğuna göre kavga anında ev benim demeye hiç hakkınız yok çünkü çalışmadağınıza göre ev sizin olabilir ama içindeki eşyalar ve buzdolabında yediğiniz yemeklerde eşinize aittir.ne yani oda yediğin içtiğin yattığın yatak kullandığın tv de benim.derse ne yapacaksınız.bence yanlış bir düşünce şu anda evi eşiniz geçindiriyorsa sizde kira yerine ev alıp evin geçimine yardımcı olmuş olacaksınız.

keşke elime ev alacak kadar para geçsede ev alsam kiradan kurtulurduk.....evlilikte senin benim param mı varya.....kocanızın aldığı evde sizde söz sahibi olacaksınız.....ha sizin paranızla alınmış ha eşinizin....

Eşiniz böyle sorun edicekse aldığınız evde oturmazsınız olur biter..

Bence alın bir ev en azından çoluk çocuğunuz için geleceğiniz için..

Verin kiraya parasını kullanın..

Eşiniz kira ödemeye devam etsin siz rahat rahat geçinin..
Gayrimenkul her zaman iyi yatırımdır..
Bizz 6 sene önce 40 milyara almıştık şimdi 150 ediyo aldığımız ev para sizin paranız yatırımın en akıllı yolu..

öncelikle bende evlilikte böyle şeylerin lafı edilmemeli diyenlerdenim.yani evi ben aldım diye sonra adamın başına kalkacaksan hangi erkek olsa bozulur canım.öncelikle bu huyundan vazgeçmelisin:20:
gayrimenkul en iyi yatırım bence ev al eğer eşin aldığın evde oturmak istemezse o evi kiraya verip birikim yapabilirsin:31:

sen çalışmıyorsun , eve maddi anlamda bir katkın yok , eşin evin geçimini karşılarken senin başına kakıyor mu ? ne demek evi ben alırsam eşime laf sokarım....hayat felsefeniz bana ters geldi kusura bakmayın...

5 senelik evliyiz kirada oturuyoruz eşime sürekli kredi çekip ev alalım dedim ocak ayında kredi çekip alcaktık hatta 15 gün boyunca ev baktım sonra vazgeçti ödeyemeyeceğini düşündü galiba hevesim kursağımda kaldı tabi.daha sonra hiç hesapta yokken benim dedemden kalan arsa satıldı ve bana 1ev alacak kadar paradüştü.Eşim biraz komplekslidir kadın parasıyla alınan bir evde kendini ezik hisseder ben de bi evi erkeğin alması gerektiği düşüncesindeyim.hayatta her şey olabilir neticede ya kredi çekip sen al madem yada yarıyarıya para koyup alalım diyorum onu da pek istemiyo gibi.ben alırsam evi sinirlndiğim zaman hiç katkıda bulunmadın ev alırken diye konuşurum o da komplekse girer ben aldğım için evi.siz olsanız ne yapardınız?kirada oturmaya devammı ederdiniz,eşinize kredi çektirip ev mi aldırırdınız yoksa tümünü siz verip evi sizmi alırdınız?işm yok buparayla iş de kurabilirim çocuğumun eğitimi için harcayabilirim nebileyim evim olmasını da istiyorum bi kadın yerine erkğin alması daha makbul değilmidir?yanlş mı düşünüyorum?

adı üstünde evlilik sen ben olayına neden giriyorsunz ki anlamadım zaten evi kim alırsa alsın kanun önünde ortak mal olarak sayılmıyormu ne fark edecek cocugunzn egıtımı ıcınde kullanabılrsınz ama bence önce yasam standartını yükseltmek daha önemli ki arkası zaten gelir ondan sonra en azından her ay kiraya verecegın parayı belli br muddet kredıye sonrada cocugunz için kenara atabılrsınz diye düşünüorum

Demek ki hayatta parası olup,gene arada kalıp düşünenlerde var mış öğrenmiş oldum..
Grur yapacak devirde mi yaşıyoruz yani?
Kira ödemek,grur yapmaktan daha zordur..
Siz dilinizi tutacaksınız ki,eviniz yuvanız kurulsun..
Neden yüzleme ihtimaliniz var onuda anlamadım neyse..
Önemsiz şeyleri düşüneceğinize,bir an önce kiradan kurtulmanın yoluna bakın..:15:

konu sahibi senin bu başına kakabilirim söylemine şaştım kaldım doğrusu.eşin heray lafını ediyo mu kazandığının.çalışan bi bayan olarak her yıl bi ev parası kadar kazanıyorumdur.demek bizim adamlar çok komplekssiz insanlar .her ay paramızı yediklerine göre :)!!!!!içim rahat etmez huyumu biliyorum diyosan kendi üstüne yap evi ve eşine lafını etmeyeceğine dair söz ver.şu an biz de kiradayız ev aldım desem eşim hiç gocunmaz memnun olur gelir o evde paşalar gibi de oturur. ben nasıl gururla onun parasının keyfini çıkartıyosam o da aynını yapar.

Sizi sıkıntıdan kurtaracak bir ev bu kadar sıkıntı yaratıyorsa gidin kendi adınıza alın bişi ama ev değil dükkan bence size gelir de getirir çocuğun eğitime ne katkı sağlar mazallah iş batar matar tabi planladığınız halihazırda bi iş projeniz yoksa sadece elime para geçti herangi bir iş açayım düşüncesindeyseniz

dükkan dememdeki sebep hayat sigortası yapacakken bi eczacı arkadaşım git dükkan al en karlı yatırım krediyle al sigorta öder gibi taksit öde eve kiracılar bakmıyor ama dükkana içindeki mecbur bakacak işi için demişti çok mantıklı gelmişti

çok ilginç doğrusu. benim aile anlayışıma ters benim param senin paran meselesi. eğer siz duramam sonradan konuşurum benim paramla alınan ev filan diyorsanız bence hiç ev almayın. kirada devam edin. herkes kendi parasını çeksin çevirsin.

Sen yada o ne fark eder...

Eşin para kazanıp sana ve evine harcadığı zaman ben kazandım benim param diyormu ki, sen ev olayını, ilerde başına kakarsam diye düşünüyorsun ???

Ev alın düzeninizi kurun derim...

Back
X