sizce ne yapayım ?

rocco11

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
114
36
18
Arkadaşlar ben bebeğimi kaybettim geçen sene haziran ayında doğumuma 2 ,3 hafta kala..biz o acıyla neler yapılması gerektiğini bilmiyorduk.. Ve bize hç bir bilgilendirme yapılmadı..bebeğimde gebeliğim esnadında hç bir sağlık sorunu yoktu.. Bütün kontrollerim güzel di ..bi sabah kaybettiğimi öğrendim ve doktor hç bir sebep belirtmedi yani kordon dolanması falan da yoktu .. Ne ben nede bebeğim araştırıldı en asından kan falan almaları grekmıomuydu ndn öldüğüne dair .. Ve şu tekrar anne olmak istiyorum ama acaba bnden kaynaklı bi sorunmuydu ve yine aynı şeyi aşarım diye korkuyorum ... Araştırılması için en az 3 ölü doğum yapmam gerekiyormuş töbe töbe... Özelde çok pahalı okadar durumumuz yok sizce oluruna mı bırakıyım yoksa ne olursa olsun araştırmamı yaptırıyımm düşünmeden yapamıyorm cvplarınız için şimdiden çok teşerr ederm ......

Başın sağolsun canım ..
Sen bence durumu bir dr anlat ve hamilelik öncesi rutin bir kontrolden geç ...
Aklına kötü şeyler getirme ... Zaten geçen yıl devlete gitsiysen de bir açıklama yapmıyorlar ..

Başın sağolsun, Allah başka acı yaşatmasın.
Üstüne gitmelisin durumun..
Aslında sana bir şey denmemesi de çok tuhaf..
Verilen kağıtlarda bir şey yazmıyor muydu?

Tşkkr ederm arkadaşlar doğumdan sonra defalarca doktora gttim hepsi aynı şeyi söyledi... Gerek yok muş sebepsiz olabiliyormuş bazen ama ben yine de diken üstündeyim .. .. Bana verilen kağıtta polihidrioaminiostan etkilenen bebek yazmişlar yani aminiyon sıvısı fazla die ama sordum doktora bir bebel bu yüzden ölmez dedi sadece oraya birşey yazmak zorunda olduğum için öyle yazdım dedi bana

O zaman muayene eden doktorla aranızda nasıl bir konuşma geçmişti ki? Neden diye sormadınız mı? İlk öğrenmenin şokuyla insan bi neden nasıl diye feryad eder, ne cevap verdiler yani? Hayır doktorda mı bi zıpçıktılık vardı diye düşünmedim değil.

hiç bir sorun olmadan da anne karnında bebek ölümleri olabiliyor.. asla kendini suçlama..

tekrar aynı sorunu yaşayıp yaşamayacağın doktor muayenesi ile anlaşılabilir, yani riskli gebelik durumun varsa bu belli olur ona göre bir yol izlenir, riskli bir durumun yok ise olumsuz olabilecek olasılıklar herkesinki kadardır

lütfen aşağıdaki iki linke de tıklayın, sizin durumunuzdaki annelerin yazılarını okuyun

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?forums/duyuru-maalesef-bebegimi-kaybettim.496/

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-tekrardan-hamilelik-dusunenler.503480/unread

Bu nedemek ya? Bu ne kadar saçma bir mazeret. Keşke bir araştırma yapılsaydı. Böyle cevap veren bir doktorun iyi niyetli olduğunu düşünmem ben.

Siz yeniden anne olabilirsiniz. Araştırılır mı bilemiyorum ama doktorunuzu iyi seçin lütfen. Bir doktor ilede yetinmeyin.

Ben hamileliğim boyuca 8 doktora göründüm. Hepsinden aynı cevabı alınca rahatladım. Belki doğru bir davranış değil ama önemli olan bebeklerimizin sağlığı.

Çok üzüldüm adınıza, başınız sağolsun.

İnşallah sağlıkla bir bebek kucaklarsınız.

Sordum tabi ama dediğim gbi hç bir sebep yok dedi detaylı ulturason la baktılar iç organlarına falan ama görünürde hç birşey yok ama kan falan da almamişlar bn zaten hç grmedim bebeğimi,, öylece kabi durmuş karnımda

Bilgilendirmelerin için teşekkr ederm.. Araştırılması için devlet yasalarına gre en az 3 kere ölü doğum yapmam gerekiyormuş

Çok teşekkr ederm. Zaten bu benim doktorum deildi rahatsızlığum pazar gününe gelince doktorum da olmayınca merkeze gittik oradaki kadın doğum çocuk hastanesinden bir doktor baktı o an seçme şansımız olmadı malesef

Sebepsiz ölümler olabiliyormuş, internette okudum şimdi biraz.
Peki yine de ne bileyim, cenazeyi size vermeleri gerekmiyor muydu?
Başınız sağ olsun bu arada, her ne kadar sevmesem de bu lafı.

Sebepsiz ölümler olabiliyormuş, internette okudum şimdi biraz.
Peki yine de ne bileyim, cenazeyi size vermeleri gerekmiyor muydu?
Başınız sağ olsun bu arada, her ne kadar sevmesem de bu lafı.
Zaten bebeğim bizim aile mezarlığında.. Vermişlerde eşim görmemi istememiş ..çok istedim ama gsrmediler normaldede çok hassas bir insanım görürsem atlatamam diye korkmuşlar ama keşke bikere de olsa kucağima alabilseydim

Ya deme öyle, içim parçalandı şurda.
Cenaze olayını, sonradan araştırılabilir mi acaba amacıyla sordum, hani talep etseniz filan. Of ya.
Siz bi doktora gidin de bi, önemli olan sizin sağlığınız şu an, acı olsa da. Metin olun.

Canım biraz göz attım da nette , bizde mi bu durum böyle diye, ama hayır...Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile anne karınında ölümlerin 1/3 ünün nedenini bulamıyorlarmış.

Ama kendine bir check-up yaptırabilirsin mesela. Şeker veya karaciğer gibi bir rahatsızlığın varsa, yeni bir hamilelikten önce bunların önlemini al.

Çok üzücü farkındayım, bebeğini kucağına almayı beklerken, ölüm haberini almak. Ama Rab sonsuz merhametli...emin olun bunda da vardır bir hayır. Muhtemelen sağlıklı yaşamasına engel bir durum vardı. Gözünüzün önünde evladınızın hergün ölüme yaklaştığını görmek çok daha zor bir imtihan olurdu.

Benim bir arkadaşımda bebeğini 5 aylık doğurdu. Düşün, çok sağlıklı bir doğum geçirirken, birden sancılanıp hastaneye gidiyor. (Yine en gelişmiş ülkelerden birinde) Doğum başlıyor demişler. Doğsa yaşarmı? İmkansız...Doğumu durduramaz mısınız? Mümkün değil. Arkadaşım bebeğini kucağınada almış bir kaç saat. Görünürde eksiksiz, çok güzel bir bebekti diyor. Onlarında ömrü o kadar biçilmiş işte. Siz isyan etmedikçe, şefaatçi olacak evlatlar size.

Gittim defalarca en az 5 kere gitmişimdir ama muayne ediyolar sadece başka bişi yapmıyolar ustelik pko luyum yanı zor gebe kalıyorum inan okadar zorki anlatamam 1,5 sne olmasına rağmen dün gibi bir gram bile eksilmedi acısı ...destekleriniz için çok tşkkr ederm

Bilgilendirmelerin için teşekkr ederm.. Araştırılması için devlet yasalarına gre en az 3 kere ölü doğum yapmam gerekiyormuş

bir kerelik özel bir doktora gidebilirsin, durumunu anlatır genel bir muayene olur ve bilgi alırsın, araştırma testleri ve tahlillerinin neler olduğunu sorarsın, gereken tüm tahlil ve testleri de devlet hastanesinde yaptırırsın..

gebe kalmadan önce folik asit, vitamin vb ilaçlar başlatabiliyorlar.. 2 ay kullanıp gebe kalmanı öneriyorlar, bu gibi bilgi ve önerileri de sorup öğrenmiş olursun

tekrar gebe kaldığında bu yaşadıklarını düşünme, bir meleğin kalbinde bir meleğin karnında her şeyin çok güzel olacağına inan..

sevgiler

Önerilerinz için tşekkr ederim ,,, bu aralar baya kafa takmıştım,,, hç check upmyaptrmadın ama gebeliğim boyunca butun tahlillerini eksiksiz yaptrmştm ve görünürde hç bir rahatszlığum yok. Check up u devlet hastanelerinde yapıyorlarmı acaba

İşallah folik asite başladım şuan ama pko lu olduğum için nezamn gebe kalırım veya kalabilirmiyim bilmiyorum evet sanırım tam anlamıyla testlerden geçmem gerekiyo

Rabbim en ummadığın anda sana yeni bir yavrunun müjdesini versin inşallah. Sebeplere takılma, dua et. İnan böyle şeyler hiç belli olmuyor. 20 li yaşlarda sağlıklı insanlarında bebekleri olmayabiliyor. Benim bir arkadaşım 40 a yakın evlendi...önce bir çocuğu, arkadan ikizleri oldu. İkizlere hamile kaldığında doktor çok riskli, hayati tehliken var, doğurmamalısın demiş...şimdi kocaman bir ailesi var resmen.

canım arkadaşım çok çok üzüldüm....
Rabbim bir daha sana evlat acısı göstermesin..
hamilelikten önce bir sağlık taraması yaptır...
neden olabilceğini doktora sor, hep aynı doktora git ki hassasiyetini bilsin hassas davransın
inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alacağın günler görürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…