Sizce ne yapmalı?

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Konuyu bir arkadaşım yerine açıyorum o fikir almak istiyor vicdanen rahat olmak için.
Arkadaşım birkaç ay önce 1,5 yaşındaki evladını kaybetti.Hastalığı için gitmediği doktor kalmadı diyebilirim.Mikrosefaliydi yavrucak.Gözleri görmüyor duymuyordu bu hastalıktan dolayı ağır hastaydı zaten.
Evladını kaybedince yakın olan bir arkadaşı biraz zaman geçtikten sonra nasıl unuttun hemen o unutulacak çocuk muydu, nasıl gidiyorsun gezmeye ah yazık vah yazık demeye başlamış.Önceden beri varmış bu patavatsızlık durumu.Arkadaşımı annesine kadar bağırabilen hemen alınıp çekip giden biriymiş.
Cocuğa kıyafet getirip tedavi için para verip bunu yüzüne vuruyormuş.Sende zekat verdin kaç kez kıyafet verdin bana(arkadaşlardan çocuklarının küçülenlerini istemiştim)ama hiç birşey demedin olması gereken bu dedim.Neden katlanıyorsun sevilecek neyi var dediğimde annesi babası yok ondan dedi.🙄
Ben sadece zamanla uzaklaş görüşmek istediğinde bahane bul iletişimi giderek kopar kurtul dedim.Sizce ne yapmalı böyle bir insan vefayı hakediyor mu gerçekten?

Son düzenleme:
Tabiki de görüşmeyi kessin. Yaptıklarını arkadaşınızın yüzüne vurunca iyiliğin, desteğin bir anlamı kalmamış. Arkadaşınıza Allah sabır versin, evlat kaybetmenin anne, baba kaybetmekten bile daha acı olduğu söylenir, ne yaşadığını ancak çeken bilir.

"Babası ölene yetim, annesi ölene öksüz, eşi ölene dul derler. Evladı ölene isim verilmemiştir çünkü tarifsiz bir acıdır." Arkadaşınız en acısını yaşamış, arkadaşı bunu düşünemiyorsa kendisi de arkadaşını düşünmesin. Böyle insanlar diğer insanların enerjisini emerler.

Patavatsiz filan degil o, bildigin embesil.
Ayrica iki parca kiyafetin ne vefasi olacakmis? Bu kadar ezik olmayin allasen. Cok hak/hukuk pesindeyse arkadasiniz, hanimefendiden gelen hediyelerin ederini "sag olasin, zamaninda vermistin,borclu kalmayayim" diyerek iade etsin ve derhal kacarak uzaklassin.

Vefa duyulacak bir insan değil. Yazık ne kadar vicdansizmis. Allah ıslah etsin.

Arkadasinin başı sağ olsun. Hayat devam ediyor, Allah verdi Allah aldı. Rabbim kimseye yasatmasin evlat acısı ama ne yapsın kadın ömür aglayarak geçer mi?

Ay tabii ki haketmiyo. Arkadaşınızı sevdiğinden yardım etmemiş ki, sevse bu şekilde davranmazdi. O kendi egosunu tatmin etmek için etmiş. Her iyilik gördüğünüz kişi iyi değildir. Arkadaşınız ağzının payını verip uzaklastirsin. Ne demek evlat acısı çeken bı anneye ah vah nasi unuttun o çocuğu da gezmeye gidiyorsun demek. Yolarim öyle kadını valla

Yok artık ya, hangı vicdan evladını kaybeden anneneye o unutulacak cocuk mu der.. Kadın unutmus gibi.
Hem gunah
Hem cok ayıp.
Yavas yavas uzaklasmasın bu kısıden. Birden ve net sekilde kessin.

Back
X