Sizce ne yapmalı??

• Konu Sahibi Konu Sahibi sessizyel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

sessizyel

Ziyaretçi
Arkadaşlar,

Daha önce burada derdimi paylaşmıştım sizinle, bir sevgilim olduğunu ve onunla birlikte olduğumu ve bir diğeri ile birlikte olmasam da biraz ileri gittiğimi ama inancım ve vicdan azabım yüzünden tövbe ettiğimi ve çok çok çok pişman olduğumu...

şimdi birinden hoşlanıyorum. iki arkadaşımın ortak arkadaşı. bu iki arkadaşımı da çok seviyorum üstelik. sanıyorum o çocuk da benden hoşlanıyor ve iki arkadaşım mümkün olan her fırsatta bizi görüştürüyor ve alttan alttan sevgili olmamızın yolunu yapıyor gibi.

ama ben malum çok büyük bir hata yaptım ve hala (sanıyorum ömrüm boyunca da böyle olacak) bu işin ezikliğini çekiyorum. şimdi bu çocukla yakınlaşırsam ona bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum. baştan mı anlatmalı yoksa olur da sevgili olursak sonradan mı anlatmalı bilemedim. haliyle bu beni üzen olayı arkadaşlarıma anlatmadım, bilmiyorlar. bu çocuk onlarla çok yakın. olur da söylersem ve ben böyle birini istemiyorum derse o arkadaşlarıma ne anlatır ne olur bilmiyorum. ve olur da çıkıp ayrılırsak arkadaşlarımla da ilişkim zedelenebilir. ne yapmalıyım bilmiyorum, aklım çok karıştı.

tek bildiğim bu çocuk gerçekten çok iyi bir insan gibi duruyor. ama ben korkularım yüzünden işi öyle ağırdan alıyorum ki vazgeçsem ve yo ben onu sadece arkadaş olarak görüyordum desem herkes inanır.

diyorum ki bir süre onunla görüşmeye devam etsem ve aslında nasıl bir insan olduğumu görmesini sağlasam.. şimdi kendi kendini övmek olmasın bu ama ben hakikaten normalde iyi bir insanım, ben demem bunu çevremdekiler der. kendi halindeyimdir ve inanın şu yaptığımı nasıl yaptım her aynaya baktığımda kendime soruyorum, utanıyorum... bana sorsanız inanılmaz kötüyüm ben yaptıklarımdan sonra=( ama belki beni biraz tanıyınca bu yaptığımın bir hata olduğunu anlar. benim normalde böyle bir iş yapmayacağımı ama çok büyük bir hata yaptığımı anlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
kendini bu kadar suçlama bence..

sevgili olmak değilde uzun süre flört edin,karşısındaki insanı her haliyle kabul eden biri mi bunu anla,ona kızlarla samimiyetinin düzeyini falan sor,yani bu tür konularda ılımlımı yoksa başkasının elini tuttuysa bile silerim diyen erkeklerdenmi öyle anla.

ama gerçeği ima etmeden sakın çıkma onla

bence ilk aşamada söyleme kötü niyetli biride olabilir ben seni kabulleniorum böyle der kullanmak için sonrada ayrılır bi süre görüş nasıl bir insan oldugunu anla ama ilk aşamada sakın söyleme eger cıkmaya baslarsanız o zaman söylersin

bencede cnm ilk başta anlatma sevgili olun onu iyice tanı güvenilir birimi anla ilişkiniz ciddi bir boyut kazanınca anlat eğer seni seviyosa kabul eder zaten sorun yapmazz

yaş kaç 16 ise boşunalülülülülülü yazmayayım daha çok sevgili değiştirirsin

yaş kaç 16 ise boşunalülülülülülü yazmayayım daha çok sevgili değiştirirsin

22 yaşındayım ben... ve ben daha fazla sevgili değiştirmek falan istemiyorum. ağzımın payını aldım ben bu maceralardan.

o halde onu başka insanlara sor bilgi al ancak o vakit güvenebilirsin :kahve:

bence şu an için hayatına dair farklı sorumluluklara yönel..hayatına güzel bi yön çiz..böyle işler kafanı bulandırmasın...hatta hiç kafa yorma..yerinde olsam aşkı meşki düşünmez kariyer peşind ekoşardım ardından zaten sen seçilen degil seçen olursun(:

ya hayatım boyunca eziklik yaşıcam falan ne saçma bi cümle ! sevdiğin adam bakir mi? hayret bişey!
sen ezik davranırsan adamada seni ezmesi için fırsat vermiş olursun. azcık dik dur!böyle bi konu gündeme bile gelmesin. getirecek gibiysede yol ver gitsin! bir zar parçan yok diye gururun haysiyetinde mi yok?
ecinnili atasözü: çok zar istiyosa alsın bi soğan zarı sevişsin dursun:delphin:

ezikliğim bir kişiye karşı değil, vicdanıma inandığım değerlere karşı. ama Allah'ın ne kadar affedici olduğunu okudukça çok rahatlıyorum.

zaten önceden olsa baya düşünürdüm herhalde bu konu üzerine ama şimdi akışına bırakmış durumdayım. hakikaten hoşlandım ondan ama daha önce birilerinden hoşlandım da ne oldu=) zorlamamak lazım olacaksa olur. ama dediğiniz gibi biraz flört aşamasında tutmayı düşünüyorum işi. onun hakkında ikna olursam ancak o zaman açarım derdimi ona.

bakire değilsin anladığım kadarıyla. madem inandığın değerler vardı ne diye yaptın.
ben böyle inancı olup yapanlara çokkızıyorum.
. madem böyle değerlerle yetiştin, bunlar çok önemli senin için,ne diye iradeli olamadın.
bak sakın yanlış anlama ,bakireliği asla savunmam beni burada bilen bilir
.ama kalkıp dini inancıma tersti, yapmamalıydım dersen,bende sana sorarım inancın bu kadar mı zayıftı. bir anda unutuverdin,hem iki kişiyle birşeyler yaşadın,biriyle ileri gittin,diğeriyle bekaretini kaybettn diye.
hadi birinde yaptın peki ikincisiyle ne diye oldun inancın neredeydi 2cisinde. peki ilkini geçtik aynı şeyi 2ci kere yaptın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskiye bakıp ah vah etmektense ileriye bakıp gülümsemen lazım hayata...

Ne kadar negatif olursan hayat sana o kadar acımasız davranır... :tomato:

Öncelikle bunu oturt kafanda...

O çocuğa gelince, onla aranızda birşey olursa şayet, ilişkiniz başlarsa hemen söyleme birşeyleri oturt... a.s

Düzenli bir ilişki içine girdiğinde söylersin... yerimseniben

bakire değilsin anladığım kadarıyla. madem inandığın değerler vardı ne diye yaptın.
ben böyle inancı olup yapanlara çokkızıyorum.
. madem böyle değerlerle yetiştin, bunlar çok önemli senin için,ne diye iradeli olamadın.
bak sakın yanlış anlama ,bakireliği asla savunmam beni burada bilen bilir
.ama kalkıp dini inancıma tersti, yapmamalıydım dersen,bende sana sorarım inancın bu kadar mı zayıftı. bir anda unutuverdin,hem iki kişiyle birşeyler yaşadın,biriyle ileri gittin,diğeriyle bekaretini kaybettn diye.
hadi birinde yaptın peki ikincisiyle ne diye oldun inancın neredeydi 2cisinde. peki ilkini geçtik aynı şeyi 2ci kere yaptın.

insanlar bazen bile bile hata yapıyor (oscar wilde ın dediği gibi "tüm ahmaklıklar kutsal amaçlar uğruna yapılmıştır." benimkiler de o hesaptı biraz) ve Allah da böyle yapabileceklerini biliyor ki onlara af dileme şansı veriyor. inanıyor olmak mükemmel olmak demek değildir. sırf inandığımız için hiç hata yapmayacağımız garanti olsaydı keşke. ama öyle değil. insanın zayıf düştüğü durumlar olabiliyor... bu yüzden bize insan deniyor zaten..

insanlar vicdanlarına ters düşen bir şey yapabilir. kimi yaptığını farkına varır ve pişman olur kimi ise artık bunu normal görmeye başlar.

siz bir kere değil 2 kere zayıf düşmüşsünüz ayrıca inancınızda bence o kadar kuvvetli değilmiş ,demek

ayrıca ben anlamıyorum ,ben inançlıyıım ,deyip,bunu yapanlara ben şaşıyorum. çünkü dini inancınızın tam tersini, yapıyorsunuz..

siz bir kere değil 2 kere zayıf düşmüşsünüz ayrıca inancınızda bence o kadar kuvvetli değilmiş ,demek

kimsenin inancı hakkında karar veremezsiniz... inancın zayıflığı ne kadar hata yaptığınızla değil geri dönüp inancınıza sarılıp sarılmadığınazıla da ölçülür. keşke hiç hata yapmamış olsaydım. ama bundan dönmek inanın daha zor.

sizi tebrik ederim bu kadar peşin kanılara varabildiğinize göre sarsılmaz bir iradeniz var her konuda. benim de hatamdan dönecek cesaretim ve gücüm var...

teşekkürler tebrik ettiğiniz için..evet. bir şeye inanıyorsam,zaaflarıma asla yenilmem hemde 2 kere.

Ben bu konuyu çok anlamıyorum inanç insanları çoğu şeyi yapmaktan alıkoyar koymalıdır evet ama sizinle benim kadınlık , irade , hayat yorgunlukları , insan ilişkileri , vs konularında yaradılış bakımından aramızda bi fark yokki olumunekankayizsmile tek fark şuki ben böyle düşünüyorum en azından inanç insanın iradesiyle bilerek isteyerek yaptığı günahların ardından sadece Allaha karşı duyabileceği bi suçluluk hali olmalıdır , inançlısın melek olmalısın bak terbiyesiz cık cık eyvahedigeldismilesenin irade kontrol altında demek değildir :umursamaz: benim düşüncem bu
Arkadaşım sana gelince yaptığın şeyi hata olarak görüyosan bi sorun var demektir zaten kendi açından , bırak biraz hayatını kendini geliştir , bekle hemen birine bağlanıp napsam ne etsem diye düşünme nihayetinde sevgili müessesesi olmazsa olmaz birinden diğerine geçmen zorunlu bi vergi deel sengözlerimebaksanab önce bi kendine gel özgüvenini geliştir , arkadaşın dediği gibi zarı anca soğanda seven biriyle karşılaştığın da kaygısız mutlu bi ilişki yaşarsın ...
Ne derdin bu yaşta adama izahat vermek için doğru zaman sorunsalı yaşıyosun çok erken bence bi ilişki için du bakalım ya vu kaydirigubbakcemile

mint,dini inancım pek yok,ama bu benim melek olmadığımı göstermez değilmi..

Ben bu konuyu çok anlamıyorum inanç insanları çoğu şeyi yapmaktan alıkoyar koymalıdır evet ama sizinle benim kadınlık , irade , hayat yorgunlukları , insan ilişkileri , vs konularında yaradılış bakımından aramızda bi fark yokki olumunekankayizsmile tek fark şuki ben böyle düşünüyorum en azından inanç insanın iradesiyle bilerek isteyerek yaptığı günahların ardından sadece Allaha karşı duyabileceği bi suçluluk hali olmalıdır , inançlısın melek olmalısın bak terbiyesiz cık cık eyvahedigeldismilesenin irade kontrol altında demek değildir :umursamaz: benim düşüncem bu
Arkadaşım sana gelince yaptığın şeyi hata olarak görüyosan bi sorun var demektir zaten kendi açından , bırak biraz hayatını kendini geliştir , bekle hemen birine bağlanıp napsam ne etsem diye düşünme nihayetinde sevgili müessesesi olmazsa olmaz birinden diğerine geçmen zorunlu bi vergi deel sengözlerimebaksanab önce bi kendine gel özgüvenini geliştir , arkadaşın dediği gibi zarı anca soğanda seven biriyle karşılaştığın da kaygısız mutlu bi ilişki yaşarsın ...
Ne derdin bu yaşta adama izahat vermek için doğru zaman sorunsalı yaşıyosun çok erken bence bi ilişki için du bakalım ya vu kaydirigubbakcemile

evet bunu ifade etmiştim ben de. inanıyor olmam melek olmamı gerektirmiyor ve içimdeki en büyük sıkıntı Allah'a karşı olan sorumluluğumla alakalı. ama en eğitimlisine kadar Türkiye'de insanın karşısına çıkabilecek erkek profilini bildiğimden tedirginim.
aslında ilerisi için soyut bir kaygım vardı biraz, öyle birini de aramıyordum hiç ama kader işte :1rolleyes: hoşlanacağım biri çıkıverdi karşıma. merak etme bir yandan master başvuruları falan uğraşıyorum kendimle epeyi bayanssulusmile
herhalde biraz erken oldu ama ondan biraz panikledim.

Back
X