Sizce ne yapmalı??

• Konu Sahibi Konu Sahibi sessizyel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bakın bekareti savunmam. hatta bu forumda, ,bunu savunanlarla,çok karşı karşıya gelmişliğim vardır. benim anlamadığım ve şaşırdığım, dini değerlere göre hayatını yaşayan bir kişinin bu hatayı bir değil hemde 2 kere yapması.
neyse anlaşamayacağız bu konuda... ben hala anlayamıyorum çünkü..

mint,dini inancım pek yok,ama bu benim melek olmadığımı göstermez değilmi..

Tatlışkom tam da bunu diyorum zaten bu kalıplar insanların hayatını zorlaştırıyo bu açıdan ...
Sen bu kadar mantıklı bi kadınken çıkıp sen inançlısın yapma dememelisin ya da ben sana
oky sende etik neyin ne arar hayat sana güzel dememeliyim
Kadınız sonuçta hani ne bilim acziyetlerimiz , acılarımız , duygularımız benzer sen mesela kişisel gelişimin dolayısıyla bi sonuca ulaşıp dürüst ahlaklı bi insan olursun atıyorum ben bunu dini inançlarıma dayanarak yaprım sorun bu sanki önemli olan insan olabilmek hatasıyla sevabıyla doğruyu bulabilmek
Tek anlayamadığım yargılanmak bu bana acımasız geliyo onu belirttim senide severim bilirsin
başkası yazsa bunu hiç kaale bile almazdım inan bilmiyorumkismile

bakın bekareti savunmam. hatta bu forumda, ,bunu savunanlarla,çok karşı karşıya gelmişliğim vardır. benim anlamadığım ve şaşırdığım, dini değerlere göre hayatını yaşayan bir kişinin bu hatayı bir değil hemde 2 kere yapması.

son kez söylüyorum ki inanmak mükemmel olmak hatasız olmak demek değildir. Öyle olsa Allah inananların hatalarının ardından tövbe etmesini beklemezdi. insanın iradesi cüzidir. pek inanmadığınızı söylüyorsunuz bu yüzden anlamanızı beklemiyorum. (yanlış anlamayın bu konudaki hassasiyetimi anlamanızı beklemiyorum sadece) çünkü inanan bir insanın bakış açısına sahip değilsiniz. inananlar makine değildir. insandır. hata yapar, yoluna döner ya da dönmez... hatayı 10 kere de yapmış olabilirdim. mesele niceliği değildir. inanmasalar bile insanlar genelde Mevlana'yı sever. bari onun sözlerini hatırlayın.

Ya vu mevlana ne demiş tövbeni bin kere bozsan yine gel yapma okycim yaa anlaşırız biz :1hug:

bundan sona hatalarından ders alsın arkadaşımız bu yeterli bence sayı önemli değil bu hatta bin olmuş demek zamanında hayırlısı diyelim ben çıktım öpüyorum sizi lülülülülülü

Tatlışkom tam da bunu diyorum zaten bu kalıplar insanların hayatını zorlaştırıyo bu açıdan ...
Sen bu kadar mantıklı bi kadınken çıkıp sen inançlısın yapma dememelisin ya da ben sana
oky sende etik neyin ne arar hayat sana güzel dememeliyim
Kadınız sonuçta hani ne bilim acziyetlerimiz , acılarımız , duygularımız benzer sen mesela kişisel gelişimin dolayısıyla bi sonuca ulaşıp dürüst ahlaklı bi insan olursun atıyorum ben bunu dini inançlarıma dayanarak yaprım sorun bu sanki önemli olan insan olabilmek hatasıyla sevabıyla doğruyu bulabilmek
Tek anlayamadığım yargılanmak bu bana acımasız geliyo onu belirttim senide severim bilirsin
başkası yazsa bunu hiç kaale bile almazdım inan bilmiyorumkismile

sağol güzel sözlerin için.
o kalıplardan kurtulalım diyorum evet. ama arkadaşın o yazısı beni biraz kızdırdı. inancım inancım, inancımmmm...bunu yazmış..
..ee,kardeşim tamam inancın deyip duruyorsun,hayatında en büyük değer inancın anladığım kadarıyla.
eee o zaman, bir kere oldu tamam da, 2 ci neden.

Ya vu mevlana ne demiş tövbeni bin kere bozsan yine gel yapma okycim yaa anlaşırız biz :1hug:

bundan sona hatalarından ders alsın arkadaşımız bu yeterli bence sayı önemli değil bu hatta bin olmuş demek zamanında hayırlısı diyelim ben çıktım öpüyorum sizi lülülülülülü

iyi tamam pekiii,
hadi çık bende öptüm seni..olumunekankayizsmilea.s.
.

Arkadaşlar,

Daha önce burada derdimi paylaşmıştım sizinle, bir sevgilim olduğunu ve onunla birlikte olduğumu ve bir diğeri ile birlikte olmasam da biraz ileri gittiğimi ama inancım ve vicdan azabım yüzünden tövbe ettiğimi ve çok çok çok pişman olduğumu...

şimdi birinden hoşlanıyorum. iki arkadaşımın ortak arkadaşı. bu iki arkadaşımı da çok seviyorum üstelik. sanıyorum o çocuk da benden hoşlanıyor ve iki arkadaşım mümkün olan her fırsatta bizi görüştürüyor ve alttan alttan sevgili olmamızın yolunu yapıyor gibi.

ama ben malum çok büyük bir hata yaptım ve hala (sanıyorum ömrüm boyunca da böyle olacak) bu işin ezikliğini çekiyorum. şimdi bu çocukla yakınlaşırsam ona bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum. baştan mı anlatmalı yoksa olur da sevgili olursak sonradan mı anlatmalı bilemedim. haliyle bu beni üzen olayı arkadaşlarıma anlatmadım, bilmiyorlar. bu çocuk onlarla çok yakın. olur da söylersem ve ben böyle birini istemiyorum derse o arkadaşlarıma ne anlatır ne olur bilmiyorum. ve olur da çıkıp ayrılırsak arkadaşlarımla da ilişkim zedelenebilir. ne yapmalıyım bilmiyorum, aklım çok karıştı.

tek bildiğim bu çocuk gerçekten çok iyi bir insan gibi duruyor. ama ben korkularım yüzünden işi öyle ağırdan alıyorum ki vazgeçsem ve yo ben onu sadece arkadaş olarak görüyordum desem herkes inanır.

diyorum ki bir süre onunla görüşmeye devam etsem ve aslında nasıl bir insan olduğumu görmesini sağlasam.. şimdi kendi kendini övmek olmasın bu ama ben hakikaten normalde iyi bir insanım, ben demem bunu çevremdekiler der. kendi halindeyimdir ve inanın şu yaptığımı nasıl yaptım her aynaya baktığımda kendime soruyorum, utanıyorum... bana sorsanız inanılmaz kötüyüm ben yaptıklarımdan sonra=( ama belki beni biraz tanıyınca bu yaptığımın bir hata olduğunu anlar. benim normalde böyle bir iş yapmayacağımı ama çok büyük bir hata yaptığımı anlar.

vazgeçme vede olay ciddi bir ilişkiye dönene kadar söyleme. ne gerek var.

vazgeçme vede olay ciddi bir ilişkiye dönene kadar söyleme. ne gerek var.

oh yahu konunun aslına dönelim a.s.
kalanı her kişinin kendisiyle alakalı bir durum.

ben de en nihayetinde öyle yapmaya karar verdim sanırım. olur da olursa oluruna bırakıcam kaydirigubbakcemile3

oh yahu konunun aslına dönelim a.s.
kalanı her kişinin kendisiyle alakalı bir durum.

ben de en nihayetinde öyle yapmaya karar verdim sanırım. olur da olursa oluruna bırakıcam kaydirigubbakcemile3
valla dönelim.a.s.
aynen öyle yap.

Bencede söyleme derim seni tanısın sende onu iyice tanı bu konu hakkındada ne düşündüğüne dair ağzından bir şeyler öğrenirsin ondan sonra yeri geldiğinde söyler veya söylemezssin canım:utangac:

konunu gündüz okuduğumda yorum yapmamayı düşündüm..önceki konularını hatırlıyorum ve okypete nin düşündüğü gibi düşünüyorum..dediklerine de aynen katılıyorum..
yorum yapmamayı düşündüm çünkü bana güven vermiyorsun..çünkü bir insan bir hatayı bir kere yapar..ikinci kere yapıldığında artık o hata değildir..sen 2 kere hata yaptım diyorsun..ama aslında yaptıkların hata degildi..

konuna gelince,daha bunu anlatman için çok erken..senin özelini paylaşicagin insanın ilk önce bunu hak etmesi lazım..ona güvenmen lazım..hele bir seyleri rayına oturtun ondan sonra bunu söyleyip söylememeyi düşünürsün..

umarım mutlu olursun ve bir daha hata yapmazsın..hayatına girmeyi hak eden insanları sok..

ne diyim... umarım benim durumumda kalmazsınız hiç...
öyle bir dönemden geçtim ki yolumu bulmakta zorlandım. en sonunda kendimi işin içinden çekip çıkardım. o zaman size göre hatasında ısrar eden kimsenin samimi olarak hatasından dönme hakkı yok...

her neyse. sonuçta ben hislerimin samimiyetinden eminim. kimsenin buna inanıp inanmaması değil benim için önemli olan.

size de teşekkür ederim tavsiyeniz için.

canım bence işe yaptıklarının hata olmadığını anlamakla başla.. sen hata falan yapmadın.. o an yaşanması gerekiyodu ve yaşandı.. bu konuda vicdanen rahatsız olabilirsin ama yaptıklarını hata olarak görmeye devam edersen vicdanını daha da rahatsız edersin.. sevdin, inandın, güvendin, o an öyle gerekiyodu ve yaşadın.. sonunda da anlaşamadınız ve bitirdiniz.. sonra başka biriyle daha yaşanan şeyler gene hata değil.. bunu önce kafanda oturt.. bu konuda kimseye hesap vermek zorunda değilsin.. bu senin meselen.. hayatına giren her erkeğe bu konuda hesap verecek değilsin.. hesap soran bi erkek de önce kendine baksın.. bakir miymiş ? eline dişi sinek değmiş mi ? sakın kendini ezik hissetme sen sevdin güvendin bazı şeyler yaşadın.. vicdanen rahatsızlık duysan bile bu sadece seni ilgilendirir.. bu senin geçmişindir ve hayatına girecek erkeğin geçmişine ve yaşanmışlıklarına saygı duymasını bekle.. bu yüzden kendini kötü hissetme.. kötü hissedilecek bi durum söz konusu değil.. sen kendi iradenle yaşadın ne yaşadıysan.. yaşadıkların da iradesizlik ve hata değil.. dediğim gibi bunu hayatına sokacağin adama anlatacaksan bile kendini kötü ezik hissetme hesap verir gibi değil sadece paylaşmak adına anlat.. ama lütfen hayatına sana ve geçmişine saygı duyacak senin namusunu iki bacak arasındaki zar parçasiyla değerlendirmeyecek bir adam sok.. mutluluklar canım..

Back
X