Sizce ne yapmalı ?

serap0404

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2009
212
2
96
İstanbul
arkadaslar esımle aramız bıraz gergındı dunden berı.sabahları cok gergın oluyo enufak seyde kavga cıkarıo.busabahta ole yaptı.sonra ıse gıttı aradı bıse yokmus gıbı,bende artık bole yapmamasını sudan sebeplerden dolayı benımle kotu olmaması gerektıgını soledım.nese bısaat sonra bıdaha aradı annem rahatsızmıs bı arasana,nıe aramıyosunfln dedı.bende obenı nıe aramıo ılla bıyere mı gıtmemız gerekıyo araması ıcın,senı arıyo benı nıe aramıo dedım.e ben onun ogluyum sen gelınısın.bolebı cvp olurmu ben yıne tmm ararım dedım.kaynanamda usutmus ıkı gun once beraberdık soguk almıstı arada oksuruyodu.sımdı yıne aradı aradınmı dıe evt dedım.e sen deseydın anne gelım yemegını fln yapımmı dıe.enıe dıyım dedım ole yataklık bı rahatsızlıgı yokkı olsa ztn gıtmedıgım yermı ztn gıderım.olsun sen yıne usulen demelıydın fln dedı.bı ıkı atıstık kapadım.benım acıgımı arıo gıbı sankı.halbukı gıderım mısafırı geldıgı zmn yaparım yardım ederım.kadın onemsendıgını hıssetsın dıo bana hala.ben sımdı ne yapayım.

tipik gelini kaynanaya yarandirma politikasi
ne gerek var böyle seylere anlamiyorumki insan yapacaksada hevesi kaciyor
birisi bana budu yap sunu yap dedigi zaman acayip sinir oluyorum
kaynana önemsendigini hissedecekmis o zaman onlarda bana önemsendigimi hissettirsinler

aynen canım...

bence kayınvaliden eşini şişiriyo. eşin de olayları kontrol altına almak istemişçesine kahramanlığa soyunmuş size ne yapmanız gerektiğini söylüyor. bence sizden evet yemek yaptım götüreyim ilaç aldım meyve tabağı hazırladım bıraktım gibi şeyler bekliyor. bunu yapın.kaçın. kayınvalideniz yalancı çıksın...
büyük ihtimalle benimle ilgilenmiyor falan diye dolduruyor.

aslinda siz cok onemli bir noktada cevap vermeyi kacirmissiniz. ben ogluyum sen gelinisin derse ben sadece gelin kadar yaparim benim annem degilmis ya nasilsa derdim. sen oglusun sen ara,sen yap yemegini. ben ancak bu kadar gelin olurum. kendi soyledigine pisman olurdu sonuc olarak.

hurmete, hizmete gelince kizi oluyosun, ondan ilgi bekleyince sadece gelini ha?
walla once senin yerini konumunu belirlesin ondan sonra beklenti icine girsin. cok talihsiz bir cevap olmus esinizin ki...

kaynanan eşini arıyor karın bi aramadı diye oda seni arıyor ara diye. sen arıyorsun ama ardından yine kaynanan arıyor eşini geleyim bir yemeğini yapayım temizliğini yapayım dmedi diyo. eşinde yine sana çatıyor. erkek milleti işte hepsi aynı güzelim. sende arasaydın kaynananı ne söyleyeceksen bana söyle oğluna söyleyince bişeymi değişiyor diye. benim eşimde bunalrı yapardı bende inadına aramazdım aramıyacam derdim. gidelim derdi gitmiyecem derdim onuda göndermezdim inadıma.

Konu dönmüş dolaşmış gene kaynanaya dayanmış, kusura bakmayın ama arkadaşın anlattığı olayda sorun kaynana değil arkadaşın eşi, zaten huzursuzluk çıkaran biriymiş sorun çıkarıyormuş şimdi bunun suçlusu kaynana mı oldu.
Açıkcası bende annem veya babam rahatsız olsun eşimi arayıp, "annemi babamı ara, akşam bir şey al git, doktora götüreyim mi diye sor" gibi talimatlar veriyorum. Bunda bir terslik yok. Terslik arkadaşın eşinde ve arkadaşda eşinin bu tür tutumları birikim yapmış bu yüzden de arkadaş sıkılmış.
Ya bu tavırlarına alışacaksınız ya da eşinizi kenara çekip emir verir yada kontrol ediyor tarzda ki davranışlarına bir son vermesi gerektiğini söyleyeceksiniz, siz sustukça eşiniz daha çok emrivakiler yapar size.

Esinin kötü bir niyeti yok bana kalirsa....sadece annesi ile esinin arasinin iyi olmasini istiyor.

Bence bu cok dogal, bende esimin aileme hastalik ustalik oldugu zamanlar ufak tefek nezaketlerde bulunmasini isterim, ayni sekilde oda ister....önemsenmek düsünülmek iste.

Bu tür seyler yüzünden kirmayin birbirinizi....bence cok gereksiz....

Hem kalkıp "ben onun oğluyum sen gelinisin" diyor hemde git yemeğini yap bilmem ne.
Yaparsın yapmazsın bu senin bileceğin iş. Eşinin sana bunları söylemesi hoş değil.
ışine geldiği yaşamak diye buna denir yani.
Sinir bir durum.

canım aynısındann bendede var bitane.işiyle uğraşmaz benle uğraşır.aradınmı sordunmu uğradınmı gittinmi.teklif ettinmi.bazen diyorumki sen kadın olcakmışsın benden iyi biliyorsun bu konuları.canım yalnız değilsin.bana ara sor dediği zaman bende sende ara derim.sen arıyormusnki derim.kusura bakmasın tek taraflı değil bunlar çift taraflı olur.takma kafana.her söylediğine bir anlam yükleme .kendini yıpratma.gerginlikler olabilir salla biraz.çok üsütne düştünmü haklıyken haksız ve suçlu durumuna bile getirebiliyorlar insanı.halbuki zaten yapıyormuşsun onun söylemesine gerek olmadan sen üstüne düşenleri yapabiliyorsundur.ama yok illa bi analı çocuk olcaklar.illa söylikcekler.boşver aldırma..

annem rahatsızmış canım,bir arasan mutlu olur demek var..
emir verir gibi,görevin yapcaksın demek var diye düşünüyorum..

niyet aynı bile olsa tarz farklı..

bir de yemeğini yapayım mı..vs konuşmasına sinir olurum ben. öyle bir ihtiyaç gerçekten varsa kadın da akıl edebilir sanırım. artı kendi elleri armut mu topluyormuş , benim annemin herhangi bir konuda ciddi ihtiyacı olacak da ben o işi erkek işi kadın işi diye ayırıcam.eşinizin tavrı çok seksist.
gücüm yetiyorsa diğer kardeşimden bile medet ummam koşarım annem her işine... gücüm yetmiyorsa eşimden öyle isterim ki onu da böyle söylemem..aynı şekilde kayınvalidem için de yaparım ama emriyle değil. en fazla rica olur bu durumlarda ki onda da ben akıl edemiyor muyum derim..

kaldı ki ev işi,yemek gibi durumlar insanın gücünün yetemediği durumlar değildir.. erkek de olsa bir makarna yapmayı,bir çorba kaynatmayı,süpürge açmayı bilmiyorsa bu devirde Allah sabır versin o erkeklerle yaşayanlara..

canım yazdıklarını okurken çok zorlandım
ne olur biraz daha düzgün yazabilsek
evet eşin seni annesine beğendirme çabası içinde
bu gerçekten yanlış
sanki neden böyle bir şeye gerek duyuyorlar anlamıyorum
biz kadınlar vurdum duymaz gamsız insanlarmıyız?

Benim nişanlım da annesinin en ufak rahatsızlığında "arasana, geçmiş olsun desene, aradın mı" türlü şeylerle üzerime geliyor hep.
İnsanın arayası varsa da aramak istemiyor.
Acaba annesi laf mı yapıyo, "bak aramadı, geçmiş olsun bile demedi" felan.. :1closedeyes:
Böyle ufak tefek şeyler için aramak tuhaf geliyor bana, grip, soğuk algınlığı felan..
Aramıyorum da zaten..

Eşiniz sanki kavga için bahane arar gibi üzerinize gelmiş :/

kocana kızamadım çünkü aynısını bende yapıyorumşakkıdı
istiyorum ki iyi olsunlar, onu da çocuğu gibi sevsinler, yakın olsunlar valla başka istediğim bşişey yok, kalbimde de kötülük:CüvCüv:

demek ki neymiş....bunu fazla söylemek
yapacak insanı bile yapmayacak duruma getiriyormuş....

ben gelinsem güzel kardeşim gelinliğimi alasıyla yaparım.....ama bana kızısın sende onun dese...ve gerçekten öyle davransalar heralde taş kalpli değiliz bizde kızları gibi davranmayı biliriz..öyle değilmi ama şimdi...

aynısını yaşadım ben ..bir kaç ay önceydi...eşim aradı annemi arasana bi neden aramıyosun seni sordu bana dedi...
ben kaç kere aradım anneni.niye arıcakmışım...o beni arıyormu nasılsın kızım diye merak edip soruyormu..seni arayıpta beni soracağına beni arayıpta bana sorsun....kusura bakma aramıcam dedim..bak ara asabımı bozma dedi..hadi be sende aramıyorum aramıcam dedim suratına kapattım...

bidaha o oldu....böyle bir konuda terslemiyor artık beni..hatta o günden sonra annemi aradınmı diye bile sormuyor...

o böyle demediği için ben canım istediğinde arıyorum zaten..ama yine arasana niye aramıyosun derse gıcıklığım tutabilir...
bunu kendisinede o gün söylemiştim..annenin kabahati yok ondan soğuduysam içimden aramak bile gelmiyosa o kadının kabahati yok dedim..kabahat sende böyle yapa yapa beni soğuttun dedim...millet bunları yapmıcak kadını tatlı diliyle yapacak duruma getiriyor..sen yapacak kadını yapmıcak duruma getiriyosun..tek suçlusu sensin demiştim...
öyle aval aval dinlemişti..
demekki yer etmiş biraz :)

yapmadığınız için eşiniz üsteliyor olabilir, demek ki çok soğuksunuz ki deme ihtiyacı duyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…