sizce ne yapmalı ?

selvboylum

♥♥♥ Bu Dünyadaki Tek Servetim AİLEMM♥♥♥
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
1.528
643
Herkese merhaba.
Son birkaç gündür canımı sıkan bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Yadırgamadan yardımcı olmaya çalışırsanız çok sevinirim.
Benim bir erkek kuzenim var ve biz farklı şehirlerdeyiz. Çalıştığı zamanlar genellikle şehir dışına çıkıyor. 10 yıllık evli ve 10 yıldır çocukları olmuyor, sorun eşinde. Eşiyle beraber bebek sahibi olmak için her tedaviye başvurdular ama olmuyor. Kuzenim de artık eşiyle beraber tedavi işinden vazgeçtiler hem maddi hem manevi durumdan yıprandıklarından dolayı. Son birkaç yıldır kuzenim artık kendi çevresinde dalga konusu olmuş çocuğu olmuyor diye. Herkes dalga geçiyor ve o da 'milletin içine çıkamıyorum, herkes çocuğum olmuyor diye dalga geçiyor. Artık bıktım, ben evleneceğim' diye tutturmuş. Annesi bu böyle söylenmeye başlayınca kızmış. Ama hani çok da bişey dememiş açıkçası sadece kızmış. Bu arada benim görümcem onun eşinin eltisi oluyor ve karşı binalarda oturuyorlar. Yani görümcem kuzenimin abisiyle evli. Ben bunları da ondan duydum. Görümcem de yaklaşık 18 yıldır evli ve o da bebek sahibi olamıyor. Dilerim Rabb'im isteyen herkese gönlüne göre hayırlısını versin inşAllah.
Ve ben dün öğrendim ki kuzenim eşinden gizli bir şekilde imam nikahıyla evlenmiş :KK57::KK57: İnanır mısınız bilmiyorum ama görümcemin bile haberi yoktu hatta o civardaki kimsenin haberi yok bundan :KK57: sadece annesinin ve ablasının haberi var. hatta ablası bunlara evini açmış:110:birde benim öğrendiğim kişi yani abimin eşi, annemlerin, babamın haberi falan da var ama onlar bu durumu benim ailemden de saklıyorlar yani bildiklerini bilmiyorlar.
Ben dün öğrendiğimde hemen görümcemi aradım hatta biraz ağzını aradım önce biliyor mu diye. Sonra belki biliyor da söylemiyordur diye ona söyledim ve o da şok oldu. Nasıl böyle koca ve saçma bir hata yapabilir diye ikimiz de bir süre inanmadık. Ama bu saçma olay maalesef gerçekmiş :110:
Şimdi tıkandığım noktaya gelelim. Olayı ben ve görümcem biliyoruz. Eşi bilmiyor. Görümcemle bugün bu konu hakkında baya konuştuk ve ben sizlere de sormaya karar verdim. Sizce görümcem bu olayı eltisine direk anlatmalı mı yoksa eltisine kendisinin izi olmadan bir şekilde kulağına duyurmalı mı?
Kendisi direk anlatsa benim de ona söylediğimi anlayacaklar ve onların arasında bu sefer benle görümcem 'fesat, dedikoducu, kötü insan' damgası yiyeceğiz :110: Görümcem zor durumda kalacak. Ama anlatmasa kendisi de bu oyunun içindeymiş, ona karşı haksızlık yapıyormuş gibi kötü hissediyor. Hatta görümcemle konuştuğumuzda kadın ev temizliğine girişmiş eşi geliyor diye. Düşünsenize kadın herşeyden habersiz eşinin yolunu gözlüyor:KK42::110:
Ben bu adamın yaptığına, ablasının annesinin falan onun bu yaptığı işe destek çıkmasına çok kızdım. çocuğunun olmamasının onlar için daha hayırlı olduğuna inanarak, herşeyle özellikle eşiyle mutlu olmasını bilip hayatı böyle yaşamak varken gidip başkasının salakça sözlerine kulak asıp karısına ihanet etmesine çok hemde çok kızdım. Kim kızmaz ki böyle bir şeye hatta yaptığı şey affedilebilir bile değil. Keşke önce eşiyle anlaşsalardı en azından boşansaydı da karısına böyle gizliden bir ihanet etmeseydi:KK42:
Neyse Anlayacağınız görümcem direk yüzüne karşı söyleyemeyecek ama kendisi olduğunu belli etmeden eltisine bu durumu nasıl duyurabilir?

Umarım fazla karışık olmamıştır, uzun oldu lütfen kusura bakmayın.

Allah'tan hiç korkmamışlar değil mi?
O da oğluma çocuk yapaydı madem diye de rahatlatıyorlardır kendilerini.

İğrenç insanlar!

Kötü olmakla, fesat olmakla ilgisi yok.

Ben böyle bir şeyi kesinlikle bilmek isterdim.
Kadın boşanacak belki aptal yerine konmayı kim ister.

Bir mektup yazın isimsiz falan bir şekilde huylanıp araştırsın bari.
Çok üzüldüm ya kadına :KK43:

Allah'tan hiç korkmamışlar değil mi?
O da oğluma çocuk yapaydı madem diye de rahatlatıyorlardır kendilerini.

İğrenç insanlar!

Kötü olmakla, fesat olmakla ilgisi yok.

Ben böyle bir şeyi kesinlikle bilmek isterdim.
Kadın boşanacak belki aptal yerine konmayı kim ister.

Bir mektup yazın isimsiz falan bir şekilde huylanıp araştırsın bari.
Çok üzüldüm ya kadına :KK43:
maalesef onlar her şeye bir kalıp buldukları için biz kötü olarak damga yiyecektik hemde fena bir şekilde çünkü çok kötü huyları var :110::KK43:
kesinlikle haklısınız kimse böyle bir muamele görmek istemez :KK43: ama mektup yazsam kadın kaynanasıyla aynı binada oturduğu için onların eline geçme ihtimali de büyük :KK43:

görümcem 'fesat, dedikoducu, kötü insan' damgası yiyeceğiz :110:
Lütfen kendinize yapıştırılacak damgaları düşünmeden kadıncağızın olayı duymasını bir şekilde sağlayın.
İmam nikahı, çizgisinden saptırılmış ve çoğunlukla çıkar için kullanılan bir gelenek haline geldi artık, lütfen sırf dini nikah kıyılmış diye, o kadının nasıl rencide olacağı düşünülmeden adaletsizce iş çevrilmiş olmasının örtbas edilmesine izin vermeyin.

maalesef onlar her şeye bir kalıp buldukları için biz kötü olarak damga yiyecektik hemde fena bir şekilde çünkü çok kötü huyları var :110::KK43:
kesinlikle haklısınız kimse böyle bir muamele görmek istemez :KK43: ama mektup yazsam kadın kaynanasıyla aynı binada oturduğu için onların eline geçme ihtimali de büyük :KK43:

Nette hesabı falan yok mu?
Sahte bir hesaptan uyarsan?

Isim siz mektup mu yazarsiniz yoksa mail mi atarsınız bilmiyorum ama kesinlikle soylenmeli....nasıl saklanirki bu.buna çanak tutan o ablayla anneyede diyecek tek kelimem yok...pislikler

Hayır muhtemelen sorun adamda. İki erkek kardeşin de çocuğu olmadıysa genetik bir problemleri olma ihtimali yüksektir ve muhtemelen diğer kadından da olmayacak.

Bir şekilde eşine söylemeli hatta düşünmeden hareket etmemesi için akıl vermelisiniz. Önce bir delil toplasın, sonra açsın boşanma davasını. Yoksa bu karakterde insanlardan korkulur, her şeyi yapabilirler.

Hayır muhtemelen sorun adamda. İki erkek kardeşin de çocuğu olmadıysa genetik bir problemleri olma ihtimali yüksektir ve muhtemelen diğer kadından da olmayacak.

Bir şekilde eşine söylemeli hatta düşünmeden hareket etmemesi için akıl vermelisiniz. Önce bir delil toplasın, sonra açsın boşanma davasını. Yoksa bu karakterde insanlardan korkulur, her şeyi yapabilirler.
bunu yazmaya gelmiştim ben de sephora.
sonuna kadar katılıyorum.
başka bir kadına gitti ya koşa koşa,büyük ihtimal yine olmayacak çocuğu. biyolojik olarak ırsı bir durum belli ki. ve yüksek ihtimal üreme sisteminde aksaklık olan adam.

ve bu kötülük akılalır gibi değil... bunu nasıl ödeyecek bilmiyorum. direkt konuşun o kadıncağızla bence. hanginiz daha samimi iseniz görümceniz mi siz mi bilmiyorum. ama biriniz konuşun. isimsiz bi mail vs. ciddiye bile almayabilir. normal bir hikaye değil çünkü bu... yazıktır günahtır. o kadın da önüne baksın bari.

Görümcenizin eşiyle kuzeniniz kardeş yani? Yani görümceniz kuzeninizle evli? Kusura bakmayın şunu çözmeden gerisini okuyamadım :KK70:
görümcemin eşi de benim kuzenim ve kadının eşi de yani ikisinin eşleri kardeş ve görümcemle kadın elti

O kadın da, o ailede hiç utanma yok mu evli olduğunu bilmiyor mu ? Imam nikahı olmasi için çevrenin de evli olduğunu biliyor olması gerek.boyle gizli evlenerek evlenmiş olunmuyor.kuma da bile es rizasi olmasi gerekirken kafalarına göre dini kullanmiyorlar mi sinir oluyorum?bunların ki dost hayatı. Sizin olaya gelincede sizden her turlu suphelenirler baskalarinin kulagina giderse ne kadar cok kisi bilirse tahmin etmeleri zorlasir.Kadın aldattigini ispatlayarak boşanma davasını açsın bari.adam önce davranirsa kadın aldatildigiyla kalır çocuk olmaması boşanma nedeni çünkü bunu kullanmasinlar. Sizlere de kadına da üzüldüm. Benim de içim içimi yerdi :KK17:

Cok uzuldum. Cocuk icin karisina bunu nasil yapabiliyor? Peki cahil abla ve anneye ne demeli? Bir sekilde esi ogrenmeli ama nasil onu bilmiyorum. Imam nikahli ese de ne demeli bilemedim. Neye guvenerek boyle bir ise giristi? Ortada bu yanlisa ortak bu insanlar varken adam yanlisinin farkina biraz zor varir. Resmen normal karsilanmis ablasi ve annesi tarafindan.
Esi bir sekilde ogrenmeli. Ama nasil soylenmeli onu bilemedim. Belki ucuncu bir sahis araya sokularak soylenebilir. Komsu falan...

Bana kalırsa görümceniz ya da siz - bilmiyorum hangisi daha az incitir kadını- açıkça karşınıza alıp söylemelisiniz. Belki de kuzeninizin eşi bu durumdan haberdardır belli etmek istemiyordur. Bence kabul edilebilir bir durum değil ama edenler de olabiliyor. Açık açık karşısına geçip "Böyle bir şey duydum, bilgin olsun." derdim.

Adam bir de imam nikahiyla evlenmis vay bee.. dinden imandan haberleri yok Allah ıslah etsin, kesinlikle karısına durumu bildirin. Kimliğinizi gizleyerek elbette. Bir mektup olur mesaj olur ama durumu anlatin. Bilmeye hakki var

Bana kalırsa görümceniz ya da siz - bilmiyorum hangisi daha az incitir kadını- açıkça karşınıza alıp söylemelisiniz. Belki de kuzeninizin eşi bu durumdan haberdardır belli etmek istemiyordur. Bence kabul edilebilir bir durum değil ama edenler de olabiliyor. Açık açık karşısına geçip "Böyle bir şey duydum, bilgin olsun." derdim.
ben farklı bir şehirde olduğum için direk söyleyemem. zaten görümcemle kadın çok iyi anlaşıyorlar en iyi görümcem anlatabilir durumu

Baska bir konu olsa size ne karismayin derim ama böyle bir sey asla saklanmamali. Hic vakit kaybetmeden hemen soyleyin. Hicbir kadın boylesi bir asagilanmayi haketmez.

Adam bir de imam nikahiyla evlenmis vay bee.. dinden imandan haberleri yok Allah ıslah etsin, kesinlikle karısına durumu bildirin. Kimliğinizi gizleyerek elbette. Bir mektup olur mesaj olur ama durumu anlatin. Bilmeye hakki var
sanırım ya isimsiz bir mektup yazarım ya da özelden ararım ama özelden ararsam kimliğim çıkar mı ortaya acaba?

X