Sizce ne yapmalıyım?😑

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu kadar takıldıysan bir gün açacaksın başını öyle gideceksin. Eşin ne yapabilir ki ebeveyn gibi senin adına aldığın kararı mı duyuracak
 
Sen ne kadar temiz kalpli bir insansın kardeşim yazdıkların okdr mutlu etiki beni çok teşekkür ederim
 
Kayinvalidenize söyleyin başörtüsü insanı ahlaklı veya dindar yapmaz
Ben tesettürlü değilim ama dini hassasiyetlerim mevcut
Ölçülü giyinmeyi tercih ediyorum ve bazen inanın bir ortamda bir tesetturlunun cegreyi kadar bile dikkat çekmiyorum makyajlari abartı topuzlari dapdar kot üstüne giydikleri bluzları falan sayamayacagim açıkçası bir gün birini tutup sen tam olarak neyi temsil ediyorsun çünkü bu tesettür değil demek istiyorum gerçekten

Ortunmenin anlamını bilmeden ağırlığını tasiyamayan örf adet gelenek sebebiyle ortunen kişiler daha çok zarar veriyor aslında dinimize maalesef

Size gelince karar sizin hayat sizin örtünmenin amacı Rabbim ben senin istediğini yerine getiriyorum demek bir yerde ama siz bunu abiniz istedi diye yapmışsınız sizce bu Allahin hoşuna gider mi ?
 
Evet bu yüzden ilerde tamamen kendi isteğimle ve düzgün bir şekilde kapanmayı isterim ama kimse anlayışlı değil nasıl edim nasıl.yapim diye diye düşünmekten yiprandim
 
Kapanirken izin mi aldiniz acilmak icin izin isteyeceksiniz? Esiniz niye konussun ailelerle? Sizin veliniz mi? Kimseden izin almak ya da haber vermek zorunda degilsiniz.
 
Tamam sana bırakmış sen bilirsin demiş. Ben böyle diyorum de yap bildiğini

Yapamayacağını bildiği için ona bırakmış. O kocanın annesi olduğu sürece konu sahibi açılmayı unutsun. Ailesi bu kafa yapısında iken keşke yaşamak istediği hayata göre bir eş seçseydi.
 
Mevzu açıklık kapalılıktan öte, siz ne istiyorsunuz onunla ilgili. Açılabilir veya kapanabilirsiniz her ikisinde de çevreden negatif ve pozitif dönüt illa alınacak bunu bir kabullenmek gerekiyor. İçinizden gelmeyen şeyi eminseniz şayet yapmamanız tabi ki en mantıklısı.. Eşiniz size bırakmış kararı, aileler tepki verebilir mi evet verebilir ama evin içinde eşinizle problem olmayacaksa diğerlerinin ne dediği çok da önemli değil. Abim yüzünden kapandım diyorsunuz, şimdi de kv sebebi ile açılamıyorum diyorsunuz. Çok makul sebepler değil kv olmasa anne baba biri illaki bir şey diyecek. Eşiniz sen bilirsin demiş ama süreci söyleme kısmı sizi ilgilendiriyor gerekirse eşiniz araya girer ama eşim açılıyor haberiniz olsun demek biraz abes kaçar gibi.. hamilelik evresinde aşırı üzülmem etkilenmem diyorsanız bu işe şu an girişin çünkü hormonlarla ×10 duygusalsınız bebek için negatif bir durum oluşabilir.
 
Kendi istegimle 4 yıl boyunca basortuluydum. Nefsime ağır gelmeye başlayınca çıkardım. İlk başlarda dışarı çıkmaya insanlarla konuşmaya çok cekiniyordum. Ama sonra dank etti insanlara neydi ki! Tamamen benimle Allah arasında bir mesele. Zamanla ben de rahatladım, insanlar da unuttu gitti.

Siz ne hissediyorsunuz kalbinizde? Bunu baz almalisiniz. Babanız da kocanız da dahil kimsenin bedeniniz üzerinde söz söyleme hakkı yok. Kimseye böyle bir müsaade vermeyin. Neden kv den izin alasiniz, gerçekten mantıksız. Kocanızdan izin alsanız onu bile bi derece anlarım ama kv kim ki sizin dış görünüşünuze, Allah'la aranizdaki iliskiye karışsın?
Bunlarla başa çıkmak da size düşüyor. Kocanızdan bunu beklemeniz ona birazcık haksızlık olabilir. Yapabilseydi ne ala ama belli ki o da çekiniyor
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…