Sizce ne yapmalıyım?

Angela_35

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2018
82
14
18
29
Herkese merhabalar. Ben mezun oldum ve 2 sene işsiz kaldım. Markette kırtasiyede vs çalıştım ama düzenli bir işim olmadı. O yüzden de çalıştım diye cv me yazmadım. Şimdi çağırıldığım iş görüşmelerinde bu benim karşıma çıkıyor. 2 sene işsiz kalmışsın neden diye. Görüşmeye çağırılınca söylüyorum çalıştığımı ama çağrılmadığım zaman da nedenin 2 sene işsiz kalışım olduğunu düşünüyorum. Sizce bu nasıl değiştirilir. Ne yapmalıyım? 2 sene işsiz kaldım sonra girdim çalıştım bir firmada ama bu işverenler için yeterli olmuyor.

Sizin mesajı okuyunca kendimi gördüm. Bende mezun olur olmaz ailemle başka şehre yerleştim. Tanımadığım bir şehirde ve tecrübesizlikten iş bulamaz hale geldim. Sizin gibi orda burda mesleğimle alakasız işlerle uğraştım. Hiçbir mesleği rencide etme ya da saygısızlık yapmak niyetinde değilim. Fakat onca eğitimi alıp kasiyerlik çaycılık garsonluk yapmak bana bir şey katmıyordu. Türkiyenin çalışma sisteminde sizin benim gibi insanların sağlıklı bir işe girmesi biraz zor malesef. Sanki anamızın karnındayken tecrübe ediyoruz her şeyi. Başbakanların da tecrübesi yok ama onlara sormuyorlar tecrüben var mı diye? Ben vasıfsız eleman olan fabrikada uzun süreli çalışabildim birde garsonlukta. Size naçizane tavsiyem; dürüst olun ve de cesur. Mülakatta kasmayın kendinizi ve tecrübe konusunda da bir işe başlamadan tecrübe edinilmeyeceğini izah edin. Durumuzu resmi ama birazda samimiyet katarak anlatın. Karşınızda ki insaflıysa zaten şans verir değilse de şansınızı başka yerde aramaya devam edin. Rabbim yolunuzu açık etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…