• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce ne yapmaliyim

sulugozluhatununzeynebi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
767
202
83
slm hanımlar
benim derdim şu 8 ay 19 günlük bir kızım var
şu ana kadar sadece anne sütü ile büyüdü.ama
hasta olduğum icin(sol boyun damarim %70 tıkalı
bu yüzden belimde ve boynumda duzlesme olustu
spor yapmak zorundayim yapmassam kambur olacağımı
söyledi dr.birde iki tane ilaç verdi wmzirmeme engel değilmis
ama ilacın recetesnde emzirirkrn kullanilmaz yazıyor.kendi dr
da kullanilmaz dedi.cnm sıkılıyor dr güvenim sarsıldı ne yapmalıyım?
eşim sutten kes ilacı kullan diyor çünkü kötü durumda oluyorum(sürekli
baş dönmesi,dengesizlik ve dünyadan iletisimimi kesiyorum)
ben kizimi emzirmek istiyorum:(

slm hanımlar

Kadınlardaki bu emzirme merakı beni öldürecek.ilk 6ay sırf anne sütü vermişsen daha neyin ısrarı bu bence düşünmen bile saçma. Bir an önce kızını sütten kes ve tedavi ol.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kadınlardaki bu emzirme merakı beni öldürecek.ilk 6ay sırf anne sütü vermişsen daha neyin ısrarı bu bence düşünmen bile saçma. Bir an önce kızını sütten kes ve tedavi ol.

Bence kızının sütten çok sağlam bir anneye ihtiyacı var. Ben olsam sütten keser başlarım ilaca ve spora. 8 ay emzirmişsin üstelik.

Pardon yanlış alıntı yapmışım.

Son düzenleme:
Oncelikle cok gecmis olsun dilerim tez zamanda sagliginiza kavusursunuz.
Bende 14aylik bir bebek annesiyim,sizi ve bu konudaki hassasiyetinizi cok iyi anliyorum.
Ilaclarla ilgili zaman zaman doktorlar yanlis yonlendirmeler yapabiliyorlar.
Eger firsatiniz varsa bu konuda bilgili bir doktora rahatsizliginizi tedavi edebilmek icin kullanabileceginiz, bebeginize zarari olmayan ilaclari danisin.
Fakat doktorlarin yonlendirmeleri sizi endiseye dusuruyorsa yabanci sitelerde kullanilan ilaclarin etken maddesi ve emzirirken kullanilip kullanilanayacagi cok titiz bir sekilde listeleniyor.
Ben bu sitelerden faydalaniyorum boyle durumlarda.Boyle bircok site bulmak mumkun bir tane ornek vermek gerekirse;
http://www.babycenter.com/0_drug-safety-during-breastfeeding_8790.bc
Yolladigim linkte ilk listedeki ilaclar emzirirken guvenli,2. Listedekilerin ise bilinen bir zarari yok,varsa bile cok dusuk bir ihtimal,3.listedekilerin ise tehlikeli olma potansiyeli var,4.listedekiler ise kesinlikle tehlikeli kullanilmamali.
Umarim faydasi olur size,tekrar gecmis olsun..

Son düzenleyen: Moderatör:
slm hanımlar

Eczaneye ilacın muadilleri olup olmadıgını sorsan?? Belki farklı markalı aynı etkili bir ilac vardır da emzirmeye engel değildir

Canım benim de bebeğim var 17 aylık. Emzirmek önemli tabiki ben maalesef çok az emzirebildim, ama önemli dönemi geçmişsiniz ve sağlığınız daha önemli. Bebeğiniz ve kendiniz için tedavi olmalısınız.Doktorunuz yanılmıştır öyle dr.lar var maalesef. ilaç içerken emzirmeyin bence

merak değil bu arkadaşım.kızımin bagisikligi ve sagligi için anne sutnun önemi ve fqrkindayim size göre merak olabilir.yinede yorumunuz ivin teşekkür ederim ama yorum yaparken kirici olnanaya dikkat edin

Bence kızının sütten çok sağlam bir anneye ihtiyacı var. Ben olsam sütten keser başlarım ilaca ve spora. 8 ay emzirmişsin üstelik.

Pardon yanlış alıntı yapmışım.

haklısınız ama kızım henüz küçük ben anne eutu emmemisim sadece 2 ay emmisim.bagisiklik sistemim çok kötü benimde tek hayalim kizimi 2 yıl emzirmekti.teşekkür ederim

Canım benim de bebeğim var 17 aylık. Emzirmek önemli tabiki ben maalesef çok az emzirebildim, ama önemli dönemi geçmişsiniz ve sağlığınız daha önemli. Bebeğiniz ve kendiniz için tedavi olmalısınız.Doktorunuz yanılmıştır öyle dr.lar var maalesef. ilaç içerken emzirmeyin bence

allah yavrunun sana bağışlasın tatlım.teşekkür ederim

Oncelikle cok gecmis olsun dilerim tez zamanda sagliginiza kavusursunuz.
Bende 14aylik bir bebek annesiyim,sizi ve bu konudaki hassasiyetinizi cok iyi anliyorum.
Ilaclarla ilgili zaman zaman doktorlar yanlis yonlendirmeler yapabiliyorlar.
Eger firsatiniz varsa bu konuda bilgili bir doktora rahatsizliginizi tedavi edebilmek icin kullanabileceginiz, bebeginize zarari olmayan ilaclari danisin.
Fakat doktorlarin yonlendirmeleri sizi endiseye dusuruyorsa yabanci sitelerde kullanilan ilaclarin etken maddesi ve emzirirken kullanilip kullanilanayacagi cok titiz bir sekilde listeleniyor.
Ben bu sitelerden faydalaniyorum boyle durumlarda.Boyle bircok site bulmak mumkun bir tane ornek vermek gerekirse;
http://www.babycenter.com/0_drug-safety-during-breastfeeding_8790.bc
Yolladigim linkte ilk listedeki ilaclar emzirirken guvenli,2. Listedekilerin ise bilinen bir zarari yok,varsa bile cok dusuk bir ihtimal,3.listedekilerin ise tehlikeli olma potansiyeli var,4.listedekiler ise kesinlikle tehlikeli kullanilmamali.
Umarim faydasi olur size,tekrar gecmis olsun..

iyi dileklerinde ve yardimin için teşekkür ederim Cnm:)bir göz aticim :)

Bu dunyada annesiz buyuyen bebekler de var, hic anne sutu almadan.
siz su zamana kadar emzirmissiniz ama israrci olursaniz belki ilerde kizinizin en mutlu zamanlarinda, size en cok ihtiyaci olan zamanlarda saglik sorunlarinizla ugrasmak zorunda kalacaksiniz.
o zamanlarda kiziniza sorsaniz eminim sutu degil yaninda sağlıklı bir anne olmasini tercih ederdi.

Bu dunyada annesiz buyuyen bebekler de var, hic anne sutu almadan.
siz su zamana kadar emzirmissiniz ama israrci olursaniz belki ilerde kizinizin en mutlu zamanlarinda, size en cok ihtiyaci olan zamanlarda saglik sorunlarinizla ugrasmak zorunda kalacaksiniz.
o zamanlarda kiziniza sorsaniz eminim sutu degil yaninda sağlıklı bir anne olmasini tercih ederdi.

geçmiş olsun canım ..
bebeğin bayağa büyümüş..
sağlığın için emzirmeyi bırak ..
artık ek gıdalar yiyebilir miniğinde..
sende sağlığına dönersin insallah ..

Eger doktora belirttiysen emzirdigini,dikkate almistir kesin ona gore vermistir.emin olmak istiyorsan eczaneye danis onlarda bilir.eger olmuyorsada birakican mecbur emzirmeyi kendi sagligin icin.ilk alti ay beslemisin zaten bebegini,su saatten sonra bebegine anne sutunden ziyade,saglikli bir anne lazim.

Son düzenleme:
Eger doktora belirttiysen emzirdigini,dikkate almistir kesin ona gore vermistir.emin olmak istiyorsan eczaneye danis onlarda bilir.eger olmuyorsada birakican mecbur emzirmeyi kendi sagligin icin.ilk alti ay beslemisin zaten bebegini,su saatten sonra bebegine anne sutunden ziyade,saglikli bir anne lazim.

dr sordum emzirirken kullanabilursin dedi ama recetede emzirirken kullanilmaz diyor ayrıca kendi dr da sordum sakin kullanma zararlı dedi

Back
X