mrb arkadaşlar nişanlım sezonluk bir işte çalışıyor eylüle kadar..bağlı oldukları şirkette sorun çıkınca çalıştıkları yer elden vermeye başladı paraları banka hesabına yatması lazımken..nişanlım 803 tl alıyor.bikaç gün önce gitmiş müdüriyete 200 vermişler müdür şuan yok sonra kalanı veririz diye..bugünde gittiğinde 600 tl vermişler o da almış.çıkmış ordan saymışkı aslında 600 die 700 vermişler yani 100 tl fazla..aslında 4 günlük fazla çalışmışlığı var girenlerin bir kısmı da almış zaten fazladan 4 günlüklerini..içi de huzursuz fazla aldığı parayı vermedi hala..4 günlük para da 100 tl falan yapıyor.dioki müdür geldiğinde kalan paramı nasıl ödüceklerini sorayım eğer öderlerse fazla parayı veririm.ama üstüne yatarlarsa benim hakkım 4 günlük almadığım olcak o zaman vermem dedi.şimdi düşünüyoruz acaba söylememekle hata mı yapıyoruz ne yapmamız lazım bilmiyoruz haram dan korkarız sonuçta.
doğru söylüyosunn aslında bizde huzursuzuz akşamcı olduğu için aldı çıktı herkes dağıldı zaten..yarın gitsin konuşsunn ne olursa olsunn haberleri yok hakkımız kalsında hakları kalmasın en azından.yada fazladan 100 tl vermişsiniz benim fazladan çalışmışlığım var ona saydığınızı düşündüm bişi demedim die ima etsin verirkende belki geri almazlar ama en azından haberleri olsun
Karışık bir durum. 803 liraya adam çalıştırıyorlar, işçi maaşını peyderpey ödüyorlar, ne ödendiğini bile bilmiyen gayrı ciddi bir müdür vs. 100 lira fazla aldım diye vicdan azabı duyan, gelip bana söyleyen işçiye ben müdür olsam 1000 lira ikramiye veririm. Lanet olsun şu düzene. İş veren vergi kaçırsın, bankaya yatırmasın, düzenli ödemesin haram değil, işçi ne yapsa haram.
mrb arkadaşlar nişanlım sezonluk bir işte çalışıyor eylüle kadar..bağlı oldukları şirkette sorun çıkınca çalıştıkları yer elden vermeye başladı paraları banka hesabına yatması lazımken..nişanlım 803 tl alıyor.bikaç gün önce gitmiş müdüriyete 200 vermişler müdür şuan yok sonra kalanı veririz diye..bugünde gittiğinde 600 tl vermişler o da almış.çıkmış ordan saymışkı aslında 600 die 700 vermişler yani 100 tl fazla..aslında 4 günlük fazla çalışmışlığı var girenlerin bir kısmı da almış zaten fazladan 4 günlüklerini..içi de huzursuz fazla aldığı parayı vermedi hala..4 günlük para da 100 tl falan yapıyor.dioki müdür geldiğinde kalan paramı nasıl ödüceklerini sorayım eğer öderlerse fazla parayı veririm.ama üstüne yatarlarsa benim hakkım 4 günlük almadığım olcak o zaman vermem dedi.şimdi düşünüyoruz acaba söylememekle hata mı yapıyoruz ne yapmamız lazım bilmiyoruz haram dan korkarız sonuçta.
Gidip söylesin bence de en azından içiniz rahat eder
Haram lokma boğazından girmesin de ,alacağınız olsun
Verirkende fazladan çalıştığının ödenmediğini de hatırlatsın
Diğer elemenlar almışsa neden hala ödenmedi ki sevgilinize
Belkide onu da hesaba katarak ödeme yaptılar
Geri vermeniz en dogrusu sizin hakkınızı vermmeiş olsalarda o hakkınız ise zaten sizi bulur,vermezlerse Allah başka kapıdan size çok daha fazlasını sunar canım
En kısa zamanda iade edin
Ben temsilciligini yaptıgım bir firmadan ürün almıştım bana fazladan diş macunu yollamışlar aradım firmayı bir dahaki siparişinizde girin notunuzu düşün ürünü yollamayız teşekkür ederiz dediler
Bir dahaki siparişte aynı şekilde yaptım ama yine bana fazladan ürün geldi aradım tekrar söyledim ve firmam bana o ürün size hediyemiz teşekkür ederiz isterseniz başka ürün ile degiştirebilirsiniz dediler
O ayda bana o kadar iyi geldi o ürün Allah büyük adaletli olana her daim yardımcı olur
Karşılıklı olarak birbirnizde hakkınızın kalmasını istemiyorsanız yani çalıştığı 4 günün parasını almak ve yanlislikla fazla verilen parayi bildirmek istiyorsanız bence müdürüne gidip fazladan 100 tl vermissiniz 4 gün ekstra çalıştığım para mı hak gecsin istemem diye soyleyebilir.boyle soyleyince zaten onlarda hak birakmazlar herhalde.hemde yanlış yapmamis olursunuz vicdaniniz rahat eder
parayı geri vermesin ..yarın gidip '' bu verdiğiniz fazla 100 lira 4 günlük ücretim değil mi bi yanlışlık olmasın'' desin
böylece hem parasının üzerine yatamazlar hemde haber vermiş olur
Karşılıklı olarak birbirnizde hakkınızın kalmasını istemiyorsanız yani çalıştığı 4 günün parasını almak ve yanlislikla fazla verilen parayi bildirmek istiyorsanız bence müdürüne gidip fazladan 100 tl vermissiniz 4 gün ekstra çalıştığım para mı hak gecsin istemem diye soyleyebilir.boyle soyleyince zaten onlarda hak birakmazlar herhalde.hemde yanlış yapmamis olursunuz vicdaniniz rahat eder
bugün iade etti parayıı söyledikk bakalım 4 günlük para daha piyasada yok.müdür yoktu yerine bakan biri verdi parayı.geldiğinde konuşcak zaten 4 günlük olayı ikimizinde içi rahat etmedi dün akşam.