Sizce normal mi?

3cadianasi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2018
819
1.301
43
Öncelikle herkese iyi akşamlar.Evleneli on küsür sene oldu.Cok şükür üç kızım var.Ben evlendigimde gorumcem daha çocuktu.Elimde büyüdü sayılır.Beraber de oturduk bir kaç yıl.Bu gorumcem son zamanlar da çok ama çok sinirime dokunan birşeyler yapıyor.Hic sevmediğim,anlasamadigim,bir elti var .Konuşmuyorum.Gorumcem son zamanlar da sürekli bu eltimin kızını paylaşıp aman çok tatlı,val yeğenim,tek yeğenim diye paylaşım yapıyor.Gorumcem 19 20 yaşında bu arada.Neyse dedim, boşver dedim, kâh üzüldüm, kâh kızdım.En son da kayinvalidemlere gidince kizlarimdan biri hala benimle fotoğraf çekilir misin dedi.Buda bir seyler söyledi güldü.Mutfaktaydim anlamadım.Kizim da suratını asti,o an unutuldu.Eve gelince aklıma geldi.Kizima sorduğumda seninle fotoğraf paylaşılır mi! Kimse beğenmez deyip gülmüş.O kadar kızdım ki gidip kavga etmemek için zor tuttum kendimi.Bu gün tekrar arka arkaya foto atmış canim, güzelim,bir tanem diye eltinin kızını.Simdi gelelim sorununa.Bundan rahatsızım ,sinirleniyorum bu normal mi?Yoksa benimde kizlarimi paylaşmak zorunda değil mi demeliyim?.Kendime hakim olamıyorum Yıllarca elimde büyüyen ,gerektiğinde annelik yaptığım kız sanki bana nispet olsun diye yapıyor.Ha bu arada gorumceminde ,kayinvalideminde vatsap fotolarında eltinin kızı var.Aylardir bu hep böyle.Nasil umursamaz,nasıl kendime hakim olabilirim?

Araya mesafe koyarak.
Araya mesafe koydum ,kayinvalidemlede ,eltiylede aynı bloktayim maalesef.Bazen bir haftada bazen on günde anca görüşürüz.Sık sık gelip gitmem.Amma o bu paylaşımları yapınca kendime hakim olamıyorum.Cok sinirleniyorum.Sonrada kendime kızıyorum.Onun ne yapmaya çalıştığını da anlıyorum ama gene bu tuzağa düşüyorum işte

Kızınızı paylaşmak zorunda değil tabide, çocuğa öyle denirmi ya saçmalık . Konuşup rahatlardım , hayırdır derdin ne diye valla .
Tabiki paylaşmak zorunda değil.Ama benim kizlar la büyüdü.Uc kızım var onlarda yeğeni.İnsan bir kez olsun paylaşıp yapmaz mı.? Onu umursamamayi nasıl yapicam,nasıl kendime hakim olucam onun derdi deyim.Hele de kızıma söyledikleri.Nerde kaldı halalik sen sadece bir yeğenine mi halasin,?İnanın herkesin dikkatini çekiyor.Hep akrabalar bir arada .Millet bana diyor senin kızları paylasan yokdiye

Paylaşmak tabii ki de zorunda değil ama küçücük çocuğa resmen çirkinsin demeye getirmiş, üzmüş çocuğu.
Fotoğraf paylaşmadan girmeyip bunun için lafınızı söyleyebilirsiniz.

O da ergen kafası muhtemelen kendine güzel bebek pozlarıyla piyasa yapıyor, birini etkilemeye çalışıyor gibi.

Boşverin, sizde bundan sonra ona göre mesafeli davranırsınız. Evet paylaşmak zorunda değil sizin kızınızın fotoğrafını ama ortada bi nispet olduğu belli, ben olsam bende sinirlenirim hele ki kızıma öyle bi laf söyleyip üzerse kalbini kırarım. Bundan sonra o tarz şeylere denk gelirseniz cevabını sert şekilde verin. Özellikle kv 'nin torun ayırması sinirime dokundu.

Eşin ne diyor ?
Çocuklarının mahremiyeti açısından paylaşmasın daha iyi zaten
Beğenilmek için mi paylaşıyormuş fotoğrafları ne saçma
Eşimle araları resmidir.Bir kez de kavga ettiler bu davranış konusunda.İki kızım varken ,elti hamile kalınca sizi sevmicem artık yegenlerin sultanı geliyor demiş.Esim bunun üstüne çok kavga etti.Bir yıl küs kaldılar ,sonra barıştık iste

Araya mesafe koydum ,kayinvalidemlede ,eltiylede aynı bloktayim maalesef.Bazen bir haftada bazen on günde anca görüşürüz.Sık sık gelip gitmem.Amma o bu paylaşımları yapınca kendime hakim olamıyorum.Cok sinirleniyorum.Sonrada kendime kızıyorum.Onun ne yapmaya çalıştığını da anlıyorum ama gene bu tuzağa düşüyorum işte
Aslında kimsenin bişey yapma gibi bir plânı yok. Tahminimce sizde benim gibi alıngan bir insansiniz ve bazen diğer insanların normal davranışlarını kendi üstüne alınıyorsun.
10 günde bir gayet iyi daha da arttır artırabiliyorsan.
Al çocukları çık gez plan program yap kendin için birşeyler yap. Kafana takma her çocuk melektir :) unutma.
Onların karakterleri öyle yapacak bişey yok. Ne yazıkki bazı insanlar evlat torun va konularında ayrımcılık yapabiliyorlar.
Ne mutlu sana ki bunun farkındasın ve öyle bir insan değilsin.
Pozitif yaklaş en azından kendin için. Eşin e bahset için rahatlar belki ama onlar kınar gibi değil üzüntünü dile getir. Iyi gelicektir.

Ve tabiki takma boşver .

ay tamam fotoğraf atmasında küçük kıza öyle denir mi ben olsam tepkimi gösterirdim görümceye
Bir yıl konuşmadık , küstüm.Yeni barıştık .Ama beğenmek begenmemek değil mesele,mesele beni ezmek.Cunku eltiden nefret ederim,sevmem.Bunu biliyor inadına yapıyor.Cunku elti hergun orda,işlerini yapar eder bir nevi biz onun yanındayız imajı veriyor bana göre

Öncelikle herkese iyi akşamlar.Evleneli on küsür sene oldu.Cok şükür üç kızım var.Ben evlendigimde gorumcem daha çocuktu.Elimde büyüdü sayılır.Beraber de oturduk bir kaç yıl.Bu gorumcem son zamanlar da çok ama çok sinirime dokunan birşeyler yapıyor.Hic sevmediğim,anlasamadigim,bir elti var .Konuşmuyorum.Gorumcem son zamanlar da sürekli bu eltimin kızını paylaşıp aman çok tatlı,val yeğenim,tek yeğenim diye paylaşım yapıyor.Gorumcem 19 20 yaşında bu arada.Neyse dedim, boşver dedim, kâh üzüldüm, kâh kızdım.En son da kayinvalidemlere gidince kizlarimdan biri hala benimle fotoğraf çekilir misin dedi.Buda bir seyler söyledi güldü.Mutfaktaydim anlamadım.Kizim da suratını asti,o an unutuldu.Eve gelince aklıma geldi.Kizima sorduğumda seninle fotoğraf paylaşılır mi! Kimse beğenmez deyip gülmüş.O kadar kızdım ki gidip kavga etmemek için zor tuttum kendimi.Bu gün tekrar arka arkaya foto atmış canim, güzelim,bir tanem diye eltinin kızını.Simdi gelelim sorununa.Bundan rahatsızım ,sinirleniyorum bu normal mi?Yoksa benimde kizlarimi paylaşmak zorunda değil mi demeliyim?.Kendime hakim olamıyorum Yıllarca elimde büyüyen ,gerektiğinde annelik yaptığım kız sanki bana nispet olsun diye yapıyor.Ha bu arada gorumceminde ,kayinvalideminde vatsap fotolarında eltinin kızı var.Aylardir bu hep böyle.Nasil umursamaz,nasıl kendime hakim olabilirim?
Neden olabilir?
Aranız kötü mü ?

Klasik ergen hareketleri .
Muhtemelen bunları yapmasının tek nedeni eltinin kizini güzel bulması .
Ergenlerle konusulmuyor bence konusmayin anlamaz .
Siz duygusal bağınızı kesin , yolunuza bakin bence.

Aslında kimsenin bişey yapma gibi bir plânı yok. Tahminimce sizde benim gibi alıngan bir insansiniz ve bazen diğer insanların normal davranışlarını kendi üstüne alınıyorsun.
10 günde bir gayet iyi daha da arttır artırabiliyorsan.
Al çocukları çık gez plan program yap kendin için birşeyler yap. Kafana takma her çocuk melektir :) unutma.
Onların karakterleri öyle yapacak bişey yok. Ne yazıkki bazı insanlar evlat torun va konularında ayrımcılık yapabiliyorlar.
Ne mutlu sana ki bunun farkındasın ve öyle bir insan değilsin.
Pozitif yaklaş en azından kendin için. Eşin e bahset için rahatlar belki ama onlar kınar gibi değil üzüntünü dile getir. Iyi gelicektir.

Ve tabiki takma boşver .
Çok sağolun ,dışardan bakan ah buda hiç takmıyor diyordur.Umursamam ,büyük kızım boyum kadar bana arkadaş.Amma gelin görün ki sinirime hakim olamıyorum.Ya gidip kavga edeyim ,yada bişey yapayım diyorum.Ah nasıl basarcam umursamamayi onu düşünüyorum

Çocuklarımın fotolarinin paylaşılmamasi üzerine kesin tepkilerin var.
Asla doğru bulmuyorum.

Bu yüzden bu kısım için yorum yapamıyorum.

Ancak kızımı bu şekilde üzen biri kim olursa olsun hesap sorardım.

Net bir şekilde konuşur tavrımı koyardım. Bu şekilde konuşamaz.

Evet paylaşmak zorunda değil. Boşver görümcenin ne hali varsa görsün çocuğa o lafı diyen insan senden uzak olsun bence. Bazen yanlış insana emek veriyrouz. Boşver sende öbür dünyada kazanırsın

Back
X