sizce ona sahip çıkmalı mıyım??

Neyse ne,kimse kim...
Böyle problemli kişiliklerle uğraşarak güzel vaktinizi boş yere harcamayın derim..
Adam olmaya niyeti varsa değiştirsin çevresini ve alışkanlıklarını..
Koyun mu güdeceksiniz?:ecrin_bebek:

az ve öz işte budur...çetrefilli düşünmeye gerek yok.

bence sahip cikmalisin..sonuçta sen bu insanı seviyorsun deger veriyorsun..etrafındaki tek doğru sensin suan..erkek arkadasın değil normal bir arkadasın da olsa sana yine sahip çık derdim..böyle bir durumdaki insana nasıl sırtını donebilirsin ki?bile bile göz göre göre batmasına izin verebilirsin ki..doğru olan sahip cikmandir bana göre..
tabiikide zor olucak..tabiikide üzülecek,sinirleniceksin..kolay olmiycaktir bunu bil..bunu kaldırıp kaldiramiyacagina karar ver ilk önce..eğer başarırım diyorsan hiç durma..
uzak araniz..bu da daha da zor olabilir..belki de yalan bile girebilir isin icine..o yüzden onunla açık ve net konus..eğer sende istiyorsan ben sana destek olmaya hazırım de..el ele verince üstesinden gelirsiniz..
umarım hersey sizin için yolunda gider..umarım çok yıpranmazsin..

"kıratın yanında duran ya huyundan ya suyundan" dmişler
onu düzeltmeye çalışırken kendini kaybetmeyesin.

[ı]ya bı ınsanı değiştırmek bu kadar kolay mı
hem de bırbırınızden bu kadar uzakken
bakın aynı aılede yaşamış ve kendını kurtarmış bi ablası var dıyosunuz
neden onu Örnek almıyo da bÖyle pıs bı yaŞama devam edıyor
sızınle beraberken farkında olmadan aslında ona bı Şans vermıŞsınız sız
ne kadar düzgün bi yaşam sürdürdüğünüzü görüyodur heralde
eĞer aynı ınsan oluyosa sızden uzaklaŞınca bence daha fazla kafanı kurcalayıp kendı geleceĞını de yakma
o kendını kurtarmak ısterse eĞer kurtarır sızın ıstemenızle olmaz bu ıŞ
[/ı]

dertsiz başına dertmi arıyorsun. kahraman olmaya gerek yok onunda aklı fikri var üniversiteye yerleşebildiğine göre azıcıkta olsa muhakeme gücü vardır. durumunu görmüyor mu alan memnun satan memnun durumu yani...boşver o senin yanındayken sokak kedisi evde içerken aslan kesiliyordur. işin mi yok kızım salla gitsin...

ilişkilerde genelde bir taraf daha güçlüdür bence. çoğu zaman bu erkektir ama burda güçlü olan, adımlarını yere sağlam basan sensin arkadaşım. eğer değeceğını düşünüyorsan o da başarmak ıstıyorsa, sana olan aşkı hayatındaki diğer şeylerden üstünse ben olsam bırakmazdım. (bırakmadım da)
ama bu süreç çok zordur :(
alışkanlıklar değışmelı kolay mı?

sadece emın ol seni de yanına çekmesin ki sanmıyorum öyle yapacağını. sevgılım senın saydıklarının hepsini kullanmıştı ama bana teklif etmek şöyle dursun, bi defa sigara bile içirmedi.
bana söylediği şey şu: sen tertemizsin ve hep öyle kalıcaksın o yüzden bir kez bile sigara içki içtiğini görürsem bunun yüzünden çok fena kavga ederiz..

eğer senın sevgılın de seni hayatının merkezine koymuşsa bence elinden tutmalısın...

kızlar size sorunumu şöyle anlatayım erkek arkadaşımın çok fazla sorunu var hayatında ve yaprak gibi savruluyor ordan oraya zamanla onu daha iyi tanımaya başladım ve ailesi hiç kimse sahip çıkmıyor üniversitede okuyor ama bildiğiniz savruluyor ve bu gidişi kesinlikle bi gidiş değil...içki sigara ot herşey var...inancı bile yok...bense hem okuyup hem çalışıyorum ailemle aram iyi dostlarım var etrafımda küçük sevimli bir evim var evden okula işe böyle yaşayıp gidiyorum içki sigara vs. yok yani üniversite öğrencilerine göre daha düzgün sakin bir hayatım var nazar değmesin...onunda gerçekten o kadar gereksiz ona zarar veren insan var ki hayatında savrulduğunu çok net görebiliyorum...herkesin birbiriyle sevgilisini aldattığı evin her daim dumanaltı olduğu evin bi odası içki şişeleriyle dolu her daim bişeyler içen insanlar okula deseniz hiç biri gitmiyor bütün paraları içkiye vs.ye gidiyo hepsinin aileleriyle arası berbat böyle bir hayatları var ve böyle yaşamaya devam ederse erkek arkadaşımın hayatı çok daha kötü bir hal alacak...
sizce şimdi ne yapmalıyım onu bırakmalı mıyım daha da dibe batsın yoksa ona sahip mi çıkmalıyım??

Her anne babanin korkulu rüyasi olabilecek bir erkek arkadas bulmussun,ailen seni güzel yetistirebilmek icin cok seyler sarf etmistir,onlarida düsünsen...

Her anne babanin korkulu rüyasi olabilecek bir erkek arkadas bulmussun,ailen seni güzel yetistirebilmek icin cok seyler sarf etmistir,onlarida düsünsen...

Çok doğru, sorunlu insandan fayda gelmez insana daha sorunlar yaratır . Üstelük ileride çocukların olursa kocanla mı uğraşacan yoksa şimdiki zamanın çocuğu olan çocuklarınla mı.Bak canım sana güzel şeyler söylemiyor olabilirim ama hayatın gerçekleri.Hayatının baharında aileni böyle tatsız bir durumla karşı karşıya getirip onları yıkma.Şuanda duyduğun aşk veya acıma duygusu ileride nefrete dönüşecektir çünkü sorunlu insanlar her zaman sorun yaratır.ona sırtını dönme ama omuzlarına da bu yükü alma.Ona sayıp çıkması gereken insanlar yanlızca ailesidir. Aman güzelim uzakkdur derim.:1no2:

canım sakın yapma.zamanında bende böyle birşeye kalktım,beni seven birkaçına destek verdim.ama inan değişmiyorlar.biraz uyuşturucu için ev yakan insanlar var.insanın duygularını köreltiyor bu maddeler.hiç bulaşma.başına bela olur.yaşadım,biliyorumm...

bu adam senle cıkmaya baslamadan da böleydı sanırım bılerek tanıyarak baslamıssındır herhalde.
basta böle oldgunu bılmıo muydun ? o zaman ııyıydı de sımdı mı kötu kendın etmıs kendın bulmussun.cek cıkar

ben insanların hayat tarzlarının değişebileceğine inanıyorum, böyle kayıp yitik paramparça olmuş hayatlara bazen bir el değer, birisi girer ve o kişiye minnet borcu olur karşı tarafın ölene kadar. bunlar sadece filmlerde masallarda olmuyor, çevremde gördüm şahit oldum kendim bizzat da yaşadım. ama bunun için karşındaki kişinin gerçekten değişimi istemesi ve şu anki hayatından memnun olmaması lazım. tabii ki bununla uğraşmayabilirsin, zorla değil ya, bırak ne hali varsa görsün diyebilirsin. ama denemeye değer birşeyler bir pırıltı görüyorsan gözlerinde en azından, ya da arada "bıktım bu hayattan" tarzı cümleler duyuyorsan onun ağzından, en önemlisi seni herşeyden üstün tutuyor ve sana zarar gelmesini istemediğine inanıyorsan bence otur konuş. gerekirse zorla. ben de zamanında çok zorlandım, aşık olduğum için birşey diyemedim, o zaman için saçma sapan gelmişti dayatılanlar, ama sonradan anladım hepsi iyiliğim içinmiş ve şu an o kişiyle çok mutluyum iyi ki de benim elimden bırakmamış o karanlıkta kaybolmama izin vermemiş. çok uzun oldu ama böyle işte..

Eğer sahip çıkarım diyorsanız da bunu kesinlikle evlenerek yapmayın şu an için, erkek arkadaşınızın hayata tutunması yıllarınızı alabilir, ayrıca sizin hayatınızı da kendi uçurumuna çekme olasılığı da var, arkadaşlığınızı kesin kesmeyin diyemem sevginizin ilişkinizin boyutunu bilemiyorum çok genç yaşta da değilsiniz yani 17-18 gibi, ciddi kararlara epey uzun vade varmanız gerektiğini düşünüyorum

Eğer seviyorsan onunda aslında ortamı sevmediğinden eminsemm vee değişmek istiyorsa tabiki düşene de bir tekme ben atmam!!

Ama şuda var onu o evde zincirlee bağlamıyorlar ki? Başka br arkadaş ta bulmak zor değil..Eğerr senide seviyorsa bence seninde ona olan desteğini görmezden gelmeyecektir..

Şuda var sakın kendinden ödün vermee değişmek isteyen insan çabalar..Kendi isteğinle onu yapamazsın zaten..Konuşş ve önceliklee bence işe ev arkadaşlarını değiştirmekle başlasın.!!

Senin sahip çıkmanla düzelmez ki böyleleri.
Profesyonel yardım almalı. Tabii önce bunu çok istemeli.
Sakın sahip çıkacağım, düzelteceğim diye harcama kendini.
Eğer ona yardım edebilecek birilerini tanıyorsan (ailesi örneğin) onları uyarabilirsin.

hepinizin yazdıklarını okudum önce teşekkür ederim bana yardımcı olmaya çalıştığınız için...kendisi dedi zaten bana profosyonel yardım almak istiyorum ben diye bişeyler yapmak istiyor bunu biliyorum ama o hayat kafasını karıştırıyor sanki...bende ne yapacağımı şaşırdım gecesi gündüzü belli değil gündüz arıyorum uyuyor oluyor gece arıyorum içiyoruz arkadaşlarla diyor okulu bırakın hiç bişeyden haberi yok öğrenim kredisi başvurusunu bile ben yaptım az da olsa yardımcı olur ona diye kredi yurtlar kurumuna çıkması için ısrar ediyorum çıksam daha iyi olur burda sonum iyi değil diyor kendiside ocak'ta ödemeler başlıcak o yüzden şu an o evde kalmak zorunda aslında mesele ev meselesi de değil sadece 'öğrenci köyü''nde kalıyor yani apartmanların hepsi öğrenci dolu ev partileri bilmemne...okulunun bitmesine yarım dönem kaldı son umudum o...okulu bitince geri dönecek zaten...ama o kadar hızlı yaşıyor ki yani 1 gün bile çok şey değiştiriyor hayatında sabırlı olmak istiyorum ama her gün yeni bir olay okulu bitene kadar neler olacak kestiremiyorum bile...
onu bırakın ocak 15te ikimizde döncez izmir'e o zamana kadar bile neler olacak bi fikrim yok...
kafam çok karıştı...

lisede bir kız arkadasım vardı..başka bir okulda okuyordu..en yakın arkadasimdi..kızın ailesi çok rahatti,geceleri istediği yere gidip gelebiliyordu..o zamanlar bana garip gelirdi bu durum uzak durmaya çalışırdım..içki de icmezdim o zamanlar..ama kızı çok sevmeye başladım..iste belli bı süre sonra çok yakın olmaya başladık..bı kaç arkadaşı daha vardı,anlatırdı ama hiç aynı ortama sokmazdi benimle onları..daha sonra öğrendim ki,onlarla içki içermiş,ot içermiş,hap içermiş..bı gün oturdu ve anlattı..o zamanlar benim çok kalabalık güzel bir arkadas grubum vardı..yemeklere giderdik eğlenirdik..bı kaç kere o da gelmişti..ortam çok hosuna gitmiş,çok imrenmiş..siz ne güzel düzgün insanlarsiniz çok düzgün takılıyorsunuz bende öyle olmak istiyorum demişti..ve ben ona öteki hayatını geride bırakması için çok yardımcı oldum..zorlanmadık mı?zorlandık..beni de çekmeye çalışmadı mı?evet çalıştı..hiç unutmuyorum Kıbrıs sehitlerindeydik bı aksam yemek yedik snr bize gidicektik ev boştu bizim..4 kız bizde kalicaktik..birden hadi hap alalım sizde deneyin hem dedi..ben şaşırdım yok fln dedim diğer arkadaşlarda bı şaşırdılar fln yok dediler..ama sanki orda birimiz ya hadi deniyelim nolcak desek herkes tamam diyecek gibi bı durum oldu..ama hayır diyebildik..neyse ben sürekli kızın evine gidiyordum cat kapı,o arkadaşları aradığında actirmiyordum fln..baya bı ugrastan sonra o cevreden tamamen koptu ve bizimle takılmaya basladi..ve bir gün bana teşekkür etti..sayende böyle güzel bir hayatım var diye..
şimdi hala o grupla takılıyor..ben artık ne onunla ne de o grupla görüşmüyorum :)) ama o kızı ordan çekip çıkardığım için çok mutluyum..ya çıkarmasaydım..düşünmek bile istemiyorum..
ot,hap vs adı ne olursa olsun hepsinin Temel adı uyuşturucu..ve bu illetten birini çekip çıkarmak zor..özellikle ot denilen şey..herkesin kafasında ya sigara dan farkı yok diye bir düşünce olusuveriyor..kullananlarda yani..ot kullanan o kadar çok tanıdığım var ki..sigara gibi iciyorlar..ot bağımlılık yapmaz,zarar vermez diye bir düşünce yerleşiyor kullananların kafasına ama beyin hücrelerine verdigi zarar o kadar fazla ki..unutkanlık o kadar çok oluyor ki bu ınsanlarda..suan birlikte oldugum erkek arkadasımda tek tuk ot içerdi..bı kaç kere yanımda icmişti..ama artık kesinlikle kullanmıyor..
ya olay içki ve ot aslında..bence seviyorsan o da seni seviyorsa ve istiyorsa üstesinden gelirsiniz..o evden kurtulduğu an daha güzel bir cevreyle daha düzgün bir yola girer..onun sansa ihtiyacı vardı o şans sensin..onun elinden tutacak sensin..bence tutman gerekir..
ben o kızın elinden tuttuğum için çok mutluyum ha suan görüşmüyoruz o ayrı :) ama yinede buna rağmen asla pişmanlık duymuyorum..benden yardım istedi çünkü..istemeseydi tamam..ama yardım istediği halde ben ona nasıl sırtımı donebilirdim..ne güzel hem benim hemde kendi sayesinde Ege yi bitirdi,yurtdışına gitti,kurslara gitti..ne güzel bir hayatı oldu..

lisede bir kız arkadasım vardı..başka bir okulda okuyordu..en yakın arkadasimdi..kızın ailesi çok rahatti,geceleri istediği yere gidip gelebiliyordu..o zamanlar bana garip gelirdi bu durum uzak durmaya çalışırdım..içki de icmezdim o zamanlar..ama kızı çok sevmeye başladım..iste belli bı süre sonra çok yakın olmaya başladık..bı kaç arkadaşı daha vardı,anlatırdı ama hiç aynı ortama sokmazdi benimle onları..daha sonra öğrendim ki,onlarla içki içermiş,ot içermiş,hap içermiş..bı gün oturdu ve anlattı..o zamanlar benim çok kalabalık güzel bir arkadas grubum vardı..yemeklere giderdik eğlenirdik..bı kaç kere o da gelmişti..ortam çok hosuna gitmiş,çok imrenmiş..siz ne güzel düzgün insanlarsiniz çok düzgün takılıyorsunuz bende öyle olmak istiyorum demişti..ve ben ona öteki hayatını geride bırakması için çok yardımcı oldum..zorlanmadık mı?zorlandık..beni de çekmeye çalışmadı mı?evet çalıştı..hiç unutmuyorum Kıbrıs sehitlerindeydik bı aksam yemek yedik snr bize gidicektik ev boştu bizim..4 kız bizde kalicaktik..birden hadi hap alalım sizde deneyin hem dedi..ben şaşırdım yok fln dedim diğer arkadaşlarda bı şaşırdılar fln yok dediler..ama sanki orda birimiz ya hadi deniyelim nolcak desek herkes tamam diyecek gibi bı durum oldu..ama hayır diyebildik..neyse ben sürekli kızın evine gidiyordum cat kapı,o arkadaşları aradığında actirmiyordum fln..baya bı ugrastan sonra o cevreden tamamen koptu ve bizimle takılmaya basladi..ve bir gün bana teşekkür etti..sayende böyle güzel bir hayatım var diye..
şimdi hala o grupla takılıyor..ben artık ne onunla ne de o grupla görüşmüyorum :)) ama o kızı ordan çekip çıkardığım için çok mutluyum..ya çıkarmasaydım..düşünmek bile istemiyorum..
ot,hap vs adı ne olursa olsun hepsinin Temel adı uyuşturucu..ve bu illetten birini çekip çıkarmak zor..özellikle ot denilen şey..herkesin kafasında ya sigara dan farkı yok diye bir düşünce olusuveriyor..kullananlarda yani..ot kullanan o kadar çok tanıdığım var ki..sigara gibi iciyorlar..ot bağımlılık yapmaz,zarar vermez diye bir düşünce yerleşiyor kullananların kafasına ama beyin hücrelerine verdigi zarar o kadar fazla ki..unutkanlık o kadar çok oluyor ki bu ınsanlarda..suan birlikte oldugum erkek arkadasımda tek tuk ot içerdi..bı kaç kere yanımda icmişti..ama artık kesinlikle kullanmıyor..
ya olay içki ve ot aslında..bence seviyorsan o da seni seviyorsa ve istiyorsa üstesinden gelirsiniz..o evden kurtulduğu an daha güzel bir cevreyle daha düzgün bir yola girer..onun sansa ihtiyacı vardı o şans sensin..onun elinden tutacak sensin..bence tutman gerekir..
ben o kızın elinden tuttuğum için çok mutluyum ha suan görüşmüyoruz o ayrı :) ama yinede buna rağmen asla pişmanlık duymuyorum..benden yardım istedi çünkü..istemeseydi tamam..ama yardım istediği halde ben ona nasıl sırtımı donebilirdim..ne güzel hem benim hemde kendi sayesinde Ege yi bitirdi,yurtdışına gitti,kurslara gitti..ne güzel bir hayatı oldu..

valla helal olsun sana cekhu.
önünde saygıyla eğiliyorum. düşene bi tekme de sen vurmamışsın. buyrunnnnnnnnn

Her insanın bir şansı daha hakettiğine inanırım. Bence sadece bir kez olmak koşuluyla şans verin ve destek olun. Ama baktınız ki aynı tas aynı hamam gençliğinizi bu yolda harcamayın derim ben. Kendi yolunuza gidin, bu günler bir daha geri gelmez inanın sonradan çok üzülürsünüz bu günlerinize.
aynen bende böyle düşünüyorum. ama ona yardım edicem diye de daha fazla bağlanmayın bence. yoksa o düzelmezse Allah korusun siz onun gibi olmayın. onun gibi derken yanlış anlamayın tabiki. ama denemekte fayda var diyorum. ama kesinlikle üzülmeyin, eğer değişme olmuyosa yol verin gitsin yoksa siz harap olursunuz. ki bu durumdan çıkartıpda düzelmesini sağlamakta çok zor bana göre. ama inşallah bu durumdan çıkmak için inancı vardır içinde.

aynen bende böyle düşünüyorum. ama ona yardım edicem diye de daha fazla bağlanmayın bence. yoksa o düzelmezse Allah korusun siz onun gibi olmayın. onun gibi derken yanlış anlamayın tabiki. ama denemekte fayda var diyorum. ama kesinlikle üzülmeyin, eğer değişme olmuyosa yol verin gitsin yoksa siz harap olursunuz. ki bu durumdan çıkartıpda düzelmesini sağlamakta çok zor bana göre. ama inşallah bu durumdan çıkmak için inancı vardır içinde.

haklısınız en azında deneyeyim olmazsa da ben elimden geleni yaptım diye düşünürüm en azından :sinifsinif: sabretmek önemli yazdıklarınızdan çıkardığım ve ben çok sabırsız biriyim umarım başarabilirim:Saruboceq:

Back
X