sizce sormalımıyım..?

ilgin0

Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2018
147
225
18
38
Merhaba arkadaşlar,
iş yerimde bir bayan arkadaşımız var .yaşı 26 falan odalarımız yan yana sürekli telefonda eşiyle hakaret boyutlu tartışmalarını duyuyordum.bazen odasına gittiğinde ağladığına şahit oldum noldu bişeymi oldu dediğimde yok bişey diyip geçiştiriyor.dün hiç makyaj yapmayan bayan makyaj yapmıştı am ne güzel olmuşsunuz ş....hanım dedim.ama normal gözlüğü takılıydı akşam iş çıkışı gözlüğü çıkarmıştı bir baktım gözü ve burnu mosmor.tabi soramadım.Bu gün ise yüzüne dikkatli baktığımda yanagınında ciddi morrardığını fark ettim.Kapatıcı ile kapatmaya çalışmış.şimdi sizene diyebilirsiniz.Ama sürekli telefonda tartışmalarını duyuyorum saygı boyutunu aşacak şekilde destek olmak istiyorum ama tesr tepki alırım diye korkuyorum 2.yıldır birlikte çalışıyoruz ama günaydım iyi akşamlar muhabbetimiz çok yok yani yoğun bi iş temposunda olduğumuz için sizce nasıl bir yaklaşımda bulunmalıyım.ciddi desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum tıbbı bir destek hatta...

Sormayın
Benim üst komşum tanıdığım biri
Eşi normal değil, sürekli hakaret eder, sürekli ailesine küfreder, sürekli anasına babasına söver, evi yıkar, oğlunu döver. Adam bağırırken bebek hıçkıra hıçkıra ağlar. Hamileyken çok geç gelir, gece 2 de babasına küfreder gel seni kurtarsın diye kahkaha atardı.
Bu arada kızın annesinin evinde oturuyorlar, kp 200 bin batık kredi ödüyor, 2. bir büyük eve geçiyorlar. Kız çalışıyor, bebeğe annesi bakıyor, hala emziriyor. akşam eve geldiğinde bu yemek benim sakın elinizi sürmeyin diye bağırıyor.

Ama kız aşırı mutlu, kocasını yere göğe sığdıramıyor.
Çok değerli bir insan olduğunu anlatır, çok mutlu olduğunu anlatır, adam kapıları çarpar gider, sosyal medyada 2 kahve paylaşır, kocasının yaptığını yazar. Bir ara kadını öldürecek diye bekliyorduk, iyki karışmamışım ben suclu olacakmışım.
Sizde karışmayın, bazı insanların kendi tercihi.

Samimi arkadaşınız olsa neyse ama doğru dürüst muhabbetiniz bile yokmuş. Karışmayın, size anlatacağını hiç sanmam.
Bende böyle düşünüyorum ama neler yaşamış olabileceğini düşünüp bu şekilde işe gelmesi beni sinirlendiriyor aşırı üzülüyorum.

Belki oda birine anlatip rahatlamak istiyordur ıcindekileri dökmek.bence sıcak ve samimi yaklaşıp güvenini kazandıktan sonra akıl verebilir ve yanlis biseyler olduğunun farkına varabilir.

Belki oda birine anlatip rahatlamak istiyordur ıcindekileri dökmek.bence sıcak ve samimi yaklaşıp güvenini kazandıktan sonra akıl verebilir ve yanlis biseyler olduğunun farkına varabilir.
Bu seçeneğide düşünüyorum.ş.... hanım kahve yaptım kahve içelim dedim tabiki dedi ama yüzünü eğiyor konuşurken işlerden bahsettik.çok kısa 5 6 dk sonra odama geçtim .

yani beni yanlış anlamayın aslında defalarca buna şahit oldum işe girdiğimden beri sadece dünki değil aslında ama kırılır incinir diye soramıyorumda hatta geçen yazdı?sigara molasında eski eşimden dayak yediğimi anlattım keşke hiç çekmeyip ozaman ayrılsaydım falan dedim sadece dediği elleri kırılsın oldu..aslında bence işyerindeki herkeste fark ediyordur bu durumu ama kimse bişey soramıyor diye düşünüyorum..

çok üzücü sürekli kafama taktım bu durumu:( nasıl cahil bilinçsiz olabiliyoruz .bende bu tarz şeyler tabiki yaşadım ama ne bilim ya:(

çok zor bir durum gerçekten ama belli ki anlatmak istemiyor.

siz o anlatmadan birşey sormayın çünkü daha çok kırılır üzülür ne yaşadğını bilemeyiz insanların ne şartlarda olduğunu...

yakın davranırsanız belki arkadaş olursunuz kendi anlatır bence şu noktada çok da bişey yapamazsınız

çok üzücü sürekli kafama taktım bu durumu:KK43: nasıl cahil bilinçsiz olabiliyoruz .bende bu tarz şeyler tabiki yaşadım ama ne bilim ya:KK43:
Geçenlerde bi arkadaşımın d.gününde kendisinin yakın arkadaşı bi kızla yanyana oturduk. Kızla çok samimiyetimiz yok ama ortak yakın arkadaşımız olduğundan sık sık ortamlarda bi araya geliyoruz sohbet ediyoruz. 30 yaşında şiddet yüzünden boşanmış, eğitimli, meslek sahibi ,akıllı,güzel bi kız kendisi. O sıralar Sıla-Ahmet Kural şiddet olayı gündemde.. Sohbet arasında "ee ne diyosun sıla olayına" dedim.. kız bana aynen şu cümleyi kurdu "inanıyorum olaya ama bence o insanı o duruma getirecek bişey mutlaka olmuştur durduk yere olmamıştır." Ben o an gerçekten şok oldum. "Tabiki bi nedeni vardır neden aradıktan sonra ama hiçbir neden şiddete gerekçe değildir" dedim. Yani tabi öyle falan dedi ama düşüncesi belliydi. kendisi şiddetten boşanmış bi insan olmasına rağmen bunu haklı görebiliyo. Bazı kadınları gerçekten anlamak güç. O kendisi zaten anlatmak istese anlatır, bu durumdan kurtulmak istese kurtulurdu. Sonuçta "umutsuz ev kadını" falan da değil yani işinde gücünde bi insan. Yardıma ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Bence hiç karışmayın.

Sebebini sormussunuz o da yakin olmadiginjz icin yok birsey demis normal olarak

Bence daha fazla kurcalamayin

Yakin olmadigini bir insana yani size ozelini anlatmak istemeyebilir.

Geçenlerde bi arkadaşımın d.gününde kendisinin yakın arkadaşı bi kızla yanyana oturduk. Kızla çok samimiyetimiz yok ama ortak yakın arkadaşımız olduğundan sık sık ortamlarda bi araya geliyoruz sohbet ediyoruz. 30 yaşında şiddet yüzünden boşanmış, eğitimli, meslek sahibi ,akıllı,güzel bi kız kendisi. O sıralar Sıla-Ahmet Kural şiddet olayı gündemde.. Sohbet arasında "ee ne diyosun sıla olayına" dedim.. kız bana aynen şu cümleyi kurdu "inanıyorum olaya ama bence o insanı o duruma getirecek bişey mutlaka olmuştur durduk yere olmamıştır." Ben o an gerçekten şok oldum. "Tabiki bi nedeni vardır neden aradıktan sonra ama hiçbir neden şiddete gerekçe değildir" dedim. Yani tabi öyle falan dedi ama düşüncesi belliydi. kendisi şiddetten boşanmış bi insan olmasına rağmen bunu haklı görebiliyo. Bazı kadınları gerçekten anlamak güç. O kendisi zaten anlatmak istese anlatır, bu durumdan kurtulmak istese kurtulurdu. Sonuçta "umutsuz ev kadını" falan da değil yani işinde gücünde bi insan. Yardıma ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Bence hiç karışmayın.
tabiki herşeyin farkında olduğunu bende görüyorum telefon konuşmalarından falan boşanıpta sana rahatmı vereceğimi düşünüyorsun dediğinide duydum ben.Ama yazık çok hemde psikolojik desteğe ciddi ihtiyacı var diye düşünüyorum . çok şaşkınnım birinin akıl vermesi gerektiğini düşünüyorum hepsi bu aslında ama dediğiniz gibi hiç karışmamak kör sağır dilsiz olmak en iyisi halinden hoşnut gibi:(

Sebebini sormussunuz o da yakin olmadiginjz icin yok birsey demis normal olarak

Bence daha fazla kurcalamayin

Yakin olmadigini bir insana yani size ozelini anlatmak istemeyebilir.
yakın olmadığım için bende olsam bende yok bişey derim tabiki ama yüzüm gözümde mos işe gelmem rapor alırım.ben sadece desteğe ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için inanın merakımdan değil.

yakın olmadığım için bende olsam bende yok bişey derim tabiki ama yüzüm gözümde mos işe gelmem rapor alırım.ben sadece desteğe ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için inanın merakımdan değil.
Haklisin
Ben de olsam insanlik adina sorarim tabii
Ama baktim gecistiriyor ustunde durmazdim.

Ya da soyle de mesela bir kere de;

X hanim herhangi bir konuda birseye ihtiyaciniz olursa elimden geleni yaparim.vs...

Mesaj yerine gider;)

Back
X