• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce tacize mi uğradım? Kafayı yemek üzereyim!

İç sesim ve hislerim tacize uğradığım yönünde. Mantığımsa "Bu adam 5 derste böyle bir şey yapmamış neden şimdi yapsın?" diyor. Üstelik o garaja bir önceki gün de girmiştik ve bu tarz bir hareketini görmemiştim. Emin olmadan hocayı değiştirmeyeyim diyordum ama bilemiyorum şimdi. Erkek arkadaşım da böyle bir tepki verince acaba ben mi abartıyorum demiştim. Sanırım hocayı değiştireceğim ama nasıl bir açıklama yapabilirim ki? Bundan sonraki dersler netleşmiş durumda, önceden de bir sıkıntım yoktu gayet iyiydi. Soracaklardır şimdi bana sebebini :(

taciz konusunda haklı çıkabılırmısın bilmıyorum malum kadınların bu konuda hiç söz hakkı yok susmak zorunda sadece üstü kapalı hocandan memnun olmadığını söyle umarım ona iletmezler bunu

Erkek arkadaşına gelince, yazdığın ilk mesajda erkek arkadaşının tepkisini görünce direkt olarak "korkak" dedim içimden. Tepkisini kesinlikle rahatlığa, genişliğe yormadım. Nitekim erkek arkadaşının kendisini betimlerken kullandığı ifadelere bakılırsa yanılmamışım da. Maalesef erkek arkadaşın senin arkanı yaslayıp da beni savunur diye düşünebileceğin o ata-erkil ütopyası yiğitlerden değil. Kontrolü devamlı elde tutmayı seven, dominant karakterli ve biraz da erkeksi bir kadın değilsen bu adamla daha fazla vakit harcamaman senin için daha iyi olur.

Bi' Simone de Beauvoir değilim elbette ve fakat ataerkil düzeni erkekten daha fena içine sindirmiş bir kadın da değilim. Babasız kızlar balosundan geliyorum ne de olsa. "Ay aman beni korusun kollasın yiğidim, ben zaten tek başıma ne işe yararım?!" hezeyanı da değildi erkek arkadaşıma durumu anlatma sebebim. Derdimi birlikte yüklenelim, birlikte kafa patlatalım duruma istemiştim. Korkak bir adam ve ona kızıyorum; evet. Ama gidip hocanın ağzını burnunu kıramadığı için değil, bugünkü olayın ruhumda yarattığı tahribata elini uzatamadığı için. Ve sanırım vakit kaybetmeyeceğim gerçekten, zira ben anlaşılabilmek -bir gayret en azından- istiyorum sevdiğim adam tarafından...

taciz konusunda haklı çıkabılırmısın bilmıyorum malum kadınların bu konuda hiç söz hakkı yok susmak zorunda sadece üstü kapalı hocandan memnun olmadığını söyle umarım ona iletmezler bunu

sebep için kendini üzme bu kadar.rahat degilim--başka hoca istiyorum de yeter...zaten adamda bu tarz bir sorun varsa itiraz etmeden soru sormadan değiştiriler.kasma kendini...kimseye hesap vermek zorunda degilsin.
Parası karşılığı ders alıyorsun.rahat olman,derslerden memnun olman şart.rahat bir tavırla derslerininden istedigin -hedeflediğin verimi alamadıgını -başka hoca istedigini söyle gitsin...

Merhabalar,

Sinirlerim çok bozuk. Hemen olayı anlatayım. Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin benden :(

Bugün direksiyon dersine gittim. Hocam erkek ve 5. dersimiz olacaktı bugünkü. İlk 1 saatte bir sıkıntı yoktu. Daha sonra görece ıssız bir yere gittik. Öyle ki etrafımızda bizden başka kimse yoktu (ilk 1 saatte ve önceki derslerin hepsinde insanlar vardı). Arabayı ben kullanıyorum. Derken, bir anda hocamın elinin benim koltuğumda, bacağımın yanında olduğunu fark ettim. Daha önce oraya hiç koymamıştı elini. Birkaç dakika sonra o elin bacağıma değdiğini hissettim ve o paniklerin arabayı istop ettirdim. Sertçe hocaya baktım. Hiç istifini bozmadı, ayağını debriyajdan sert çekme dedi sadece. Elini de çekti o arada. Ve birkaç kez de ben vites atmaya çalışırken elime dokundu. Bu olaylardan önce de sosyal paylaşım sitesinde beni bulamadığını söyledi, ben de hesabımın olmadığını söyleyip kestirip atmıştım. Olaydan sonra da önce de çok resmiydim kısacası. Daha önce de hiç benzer bir muhabbet yaşamadık. Bugün neden bunlar oldu? Gerçekten anlam veremiyorum.

Tüm bu yaşadıklarıma yeterince şok olmuşken konuyu erkek arkadaşıma anlattım. Korktum çünkü açıkçası. Tedirgin oldum. Erkek arkadaşım bu olayı gayet sakince dinledi ve "Valla anlamadım herhalde taciz etmemiştir, iş atmıştır sana hani sevgili olmak babında" dedi. Ben ikinci şok!!!

Erkeklere olan tüm güvenimi kaybetmiş durumdayım. Allah aşkına fikirlerinizi yazın. Sizce tacize mi uğradım? O adamla daha birkaç dersimiz var. Sizce başka bir hoca istediğimi mi söyleyeyim yoksa önce emin mi olayım?Ve erkek arkadaşımın tavrı normal mi? Bu olayı başka kimseye anlatamadım. Yalvarırım yardım edin, ağlamaktan gözlerim şişti :(

Not: "Issız yer"den kastımı bir arkadaş sorunca birkaç mesaj sonra açıkladım. Hepinize teşekkür ederim şimdiden :(((

tüm herseyı gectımde erkek arkadaşınızın tavrı evlere şenlık maasallah bu ne genıslık ..ınsann bu kadar rahat olur mu yahu.....adam besbellı sana asılmıss bunun ıcınde her turlu ımkanı yaratmaya çalışıyor aklınca...bence hocanı degıstırr bırdaha basbasa kalma o adamla...

İlgilenen/benimle birlikte derdime üzülen herkese sonsuz teşekkürler.

Kararımı verdim. Yarın dersimiz var. O derse gireceğim. Temkinli olacağım ama. Yeniden buna benzer bir sıkıntı yaşarsam ciddi bir olay yaratacağım. Yarın ne yaşayacağımı bilemediğim için idareye durumu bildirerek mi hocamı değiştiririm bilmiyorum. Yarın zaten buraya yazarım.

Bana dua edin lütfen. Yarın yanınıza "Yanlış anlamışım kızlar" diye dönebilmeyi gerçekten çok istiyorum.

Bi' Simone de Beauvoir değilim elbette ve fakat ataerkil düzeni erkekten daha fena içine sindirmiş bir kadın da değilim. Babasız kızlar balosundan geliyorum ne de olsa. "Ay aman beni korusun kollasın yiğidim, ben zaten tek başıma ne işe yararım?!" hezeyanı da değildi erkek arkadaşıma durumu anlatma sebebim. Derdimi birlikte yüklenelim, birlikte kafa patlatalım duruma istemiştim. Korkak bir adam ve ona kızıyorum; evet. Ama gidip hocanın ağzını burnunu kıramadığı için değil, bugünkü olayın ruhumda yarattığı tahribata elini uzatamadığı için. Ve sanırım vakit kaybetmeyeceğim gerçekten, zira ben anlaşılabilmek -bir gayret en azından- istiyorum sevdiğim adam tarafından...

Canım çok güzel anlatmışsın biz kadınlar da var bu, kıskanılmak, sahiplenilmek, gerektiğinde yumruğunu masaya vurmasını istemek. Ben de öyleyim ne yalan söyleyeyim. Sen bu tarz bir insan istemiyor olabilirsin ama en azından yalnış anlamış olabilirsin hayatım ama ben de artık seninle geleyim ya da yalnız gitme tarzında bir şeyler söylemesi seni benimsediğini gösterirdi. Kaldı ki iş atmak nedir yahu? Benim de başıma gelmişti, sevgilim hasta olduğu için beni bırakamamıştı üstelik gündüz vaktiydi peşime takıldı iki kişi laf attı bana. Korkmadım sevgilim de gitsin ağzını burnunu kırsın istemedim. Zaten hiç bir şey söylemedi ama ondan sonra hiç beni yalnız bırakmadı. Almaya da geldi bırakmaya da. Allah hocan konusunda kolaylık versin bence değiştiremesen de yalnız kalma biriyle git. Erkek arkadaşına da güzel bir dille anlat. Anlarsa özür dilerse ne ala yok hala aynıysa bir daha düşün derim.

direksiyon hocanızda erkek arkadaşınızda normal değil.
sevgili olmak isteyen adam usulca bacak el ellemez. bunu duyan erkek arkadaşta eğer buna yoruyosa amaaan nasılsa ayrılıcam ne diye elin kzı için kafaya takayım derdindedir. he gidip dövsün demiyorum. ama en azından bundan sonra temkinli ol demeli. eğer siz öyle hissttiyseniz bu tacizdir. evet adam size iş atmış ama sevgili olmak için değil temas varsa başka konular için iş atmış bu yollarda gideriniz varmı diye bakmıştır. bazı erkekler de bu konuda çok soğukkanlı oluyo nasılki hemen elini çekip debriyaja sert basma demesi gibi. kadın bir rahatsızlık duyuyosa o erkekte kesn birşey vardır. dikkatli olun. sevgilinizide bence terkedin.

Son düzenleme:
Merhabalar,

Sinirlerim çok bozuk. Hemen olayı anlatayım. Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin benden :(

Bugün direksiyon dersine gittim. Hocam erkek ve 5. dersimiz olacaktı bugünkü. İlk 1 saatte bir sıkıntı yoktu. Daha sonra görece ıssız bir yere gittik. Öyle ki etrafımızda bizden başka kimse yoktu (ilk 1 saatte ve önceki derslerin hepsinde insanlar vardı). Arabayı ben kullanıyorum. Derken, bir anda hocamın elinin benim koltuğumda, bacağımın yanında olduğunu fark ettim. Daha önce oraya hiç koymamıştı elini. Birkaç dakika sonra o elin bacağıma değdiğini hissettim ve o paniklerin arabayı istop ettirdim. Sertçe hocaya baktım. Hiç istifini bozmadı, ayağını debriyajdan sert çekme dedi sadece. Elini de çekti o arada. Ve birkaç kez de ben vites atmaya çalışırken elime dokundu. Bu olaylardan önce de sosyal paylaşım sitesinde beni bulamadığını söyledi, ben de hesabımın olmadığını söyleyip kestirip atmıştım. Olaydan sonra da önce de çok resmiydim kısacası. Daha önce de hiç benzer bir muhabbet yaşamadık. Bugün neden bunlar oldu? Gerçekten anlam veremiyorum.

Tüm bu yaşadıklarıma yeterince şok olmuşken konuyu erkek arkadaşıma anlattım. Korktum çünkü açıkçası. Tedirgin oldum. Erkek arkadaşım bu olayı gayet sakince dinledi ve "Valla anlamadım herhalde taciz etmemiştir, iş atmıştır sana hani sevgili olmak babında" dedi. Ben ikinci şok!!!

Erkeklere olan tüm güvenimi kaybetmiş durumdayım. Allah aşkına fikirlerinizi yazın. Sizce tacize mi uğradım? O adamla daha birkaç dersimiz var. Sizce başka bir hoca istediğimi mi söyleyeyim yoksa önce emin mi olayım?Ve erkek arkadaşımın tavrı normal mi? Bu olayı başka kimseye anlatamadım. Yalvarırım yardım edin, ağlamaktan gözlerim şişti :(

Not: "Issız yer"den kastımı bir arkadaş sorunca birkaç mesaj sonra açıkladım. Hepinize teşekkür ederim şimdiden :(((
Bence Kursun müdürüne gidip şikayetçi olun. ses çıkarmaSanız susarsanız o adam siZi daha da cok taciz eder..
Erkek Arkadaşın adam değilmiş... Kusura bakma da onda. Sevgili olmaz. Onunda niyeti belli zaman geçirip bırakmak

Kadınların hisleri bu konularda genellikle doğrudur.
Fakat sen yine de emin olmak için ikinci bir atağı bekle.
Ve hani böyle direk kötü kötü bakma. Bırak bir bakalım ne kadar ileriye gidecek adam ? Zaten mesela o el koltuktayken, farkında değilmiş gibi davran. Bacağına çıktığı an adama dalabilirsin bile. Sonra da git şikayet et hiç acıma.
Erkek arkadaşına gelince. Ağzım açık kaldım.
Pes.

Sen böyle bir hezeyan içerisinde olmayabilirsin ama kadın da olsa erkek de olsa sevgilisinden böyle bir durumda yalandan olsa bir tepki, hiç değilse sevgilisi ürkütüldüğü için bir tepki bekler her insan. Erkek arkadaşının bir bayanın tacizine uğramış olabileceğini düşünen bir kadının bile içerisinde ufak da olsa bir kızgınlık doğar, bunu dışarıya ilkel yollarla vurmasını bekleyip beklememek kişinin karakterine bağlı olsa da en azından bir teselli, ilgi bekler her kişi. Ben de zaten sen onun korunmasına muhtaçsın, o yüzden bırak bu kişiyi gibi bir önermede bulunmadım. Bir birey olarak elbette kendine yetersin, karşı cinsin korumasına muhtaç değilsin. Ama yine de seven ve sevilen bir kişi olarak konuyla biraz ilgilenildiğini, üzerine düşüldüğünü görmek hakkındır diye düşünüyorum.

Merhabalar, bugün olanları anlatayım hemen.

Başlarda bir sıkıntı yoktu. Bir de sürekli sevgili tribi attı resmen. Mesela ben "Siz arabada yokken daha iyi geri manevra yapabiliyorum" dedim. O da "Hmm ben ineyim yani? Beni istemiyorsun arabada anladım!" vs. dedi. Ve her çalışma parkurundan sonra hoca o garaja girmek istedi. Ben de en sonunda tamam dedim niyetini anlamak için. Kapıyı kapattırmadım özellikle ve kumandayı aldım. Yine dip köşeye geldiğimizde elini benim koltuğuma koydu. Ben de sert bir şekilde vites değiştirirken eline vurdum. Elini çekmek zorunda kaldı. Sonra bir kez daha geçelim dedi başa dönüp. Yine aynı yerde eli koltuğumdaydı. Elinizi çeker misiniz dedim ve hiçbir şey olmamış gibi elini çekti. Bu arada gülerek "bu garajda çok yılan oluyor. Hatta şu an arabanın içinde bile olabilir." Dedi. Anlam veremedim. Yapı itibarıyla insanları kırabilen, kötü davranabilen biri değilim. Ama çok mesafeliydim yine hocaya. Sonra hiç beklemediğim bir şey oldu ve biz tam garajda bir tur daha atacakken erkek arkadasım aradı ve yüksek bir sesle "Nişan için yeri ayarladım hayatım. Seni seviyorum" dedi. Ortamda hiç ses olmadığı için hoca bunu duydu ve kapattıktan sonra bir tur atmaya daha gerek olmadığını söyledi.

Olanlar bu. Sizce bu adam n'apmaya çalışıyor? Ve en önemlisi sizce hocamı değiştirmeye çalışayım mı?

Son düzenleme:
hoca hem asılmış, hem zarf atmış sana ayrıca tacizdede bulunmuş apaçık.. kursla görüş durumu anlat.. elime koltuğuma dokundu demene bile gerek yok.. başka hoca istiyorum de.. ayrıca sevgilinin tavrı hiç hoş ve normal değil.. bu durum o tacizci adi adamdan daha önemli bir sorun gibi görünüyor..

birincisi kesinlikle hocanızı değiştirin bu durumda taciz olmasa bile içinizdeki vesvese ile nasıl öğreneceksn ALLAH korusun kaza filan yaparsın.. ki bence taciz var ne münasebet ya senin bacağının yanına elini koyar!!!! valla ben çok büyük tepkiler verirdim.. erkek arkadaşına gelince nasıl bi rahatlık bu ya !!! insanın sosyal arkadaşı bile bu tepkiyi vermez.. hayır iş atmış ne demek onu bile yapsa bu tepki verilmez sevgiline iş atan biri bile olsa onunla yine başbaşa araba kullanacak sende duyarsız kalacaksın... ilişkini gözden geçir.. sevgilin seni azıcık sahiplense olaya tepki başka olurdu....:26::44:

Git görüş tabi kursla başka hoca istiyorum de sebep belirtmek zorunda değilsin ama bence daha önemli sorun olan erkek arkadaşın, nasıl bu kadar rahat davranabiliyor, bence ilişkini tekrar gözden geçir cnm sonra üzülme :6:

Merhabalar,

Önce bişi sorucam o adamdan ders almak zorundamısın, dershanede başka adam yok mu? değiştirirsin eğer varsa.

Birde lütfen bana kızma sana karışmak istemem ama o 'erkek' arkadaşından ayrıl derim, eğer anlattığın şekilde cevap verdiyse sana, sevgilin olmaya değicek biri gibi gözükmüyo. Hemen tepki verdim diye bana kızma lütfen ama dayanamadım gerçekten :41:

tutucu bir insan değilim ama yabancıların (kadın-erkek farketmez) kontrolüm dışında bana dokunmasından nefret ederim.
elini koltuğunuza koyması, vitesteyken elinize dokunması tamamen sizin özel alanınızn ihlali... kötü bir niyeti olmadığını varsaysak bile ben rahatsız olur ve hocamı değiştirirdim...
erkek arkadaşınıza gelince, olayı büyütmek istememiş olabilir.
hepimiz zaman zaman bizi zor duruma düşürecek, ya da hoşlanmadığımız durumları yoksaymayı tercih ederiz, erkek arkadaşınız da bunu yapmış. belki de sizin çok kesin konuşmamanızdan kaynaklanmıştır, sizi rahatlatmaya çalışmıştır.

Merhabalar,

Bence hissettiğin gibi yani sonuçta olmayan birşeyi hissetmesen kondurmazdın. Terbiyesiz şey ya he bu arada bu anlattığın benim başıma gelmiş olsaydı benim erkek arkadaşım birdaha göndermezdi beni üstüne de bir ton küfür ederdi hatta gidip dövmek isterdi.

Erkek arkadaşıma anlattım çünkü çok korkmuştumu okuduktan sonra içimden dedimki heh gitti arkadaşı da hocayı bi güzel dövdü olay oldu:53: Ama yok normal karşılamış şaştım devamını okuyunca..
Bunu duyan er kişi seni bir daha o hocaya göndermezdi!!
Zaten sende farkındasın o hocayla çalışmaman lazımdı nasıl güveniyorsun hala hayret. Bugün elini koltuğa koyan yarın başka yerlere koyarsa şaşırma..

Hala degistireyimmi diyemi soruyorsunuz??? Pes... Adam bugün tekrarlamis hatta vurdugunuz halde ele yani tepkinizi gösterdiginiz halde tekrarlamis,daha ne düsünüyosunuz, zaten icinizde rahat degil,bu bile degistirmeye sebep...Erkek arkadasa deginmiycem bile,Arkadaslar güzelce söylemis...

Back
X