Sizce tayin istemeli miyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gamzeci

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2022
4.821
18.385
138
Canlar çok saolun öncelikle güzel yorumlar yaptınız özel mesajlar attınız yorumlarda sordunuz iyiki varsınız bu süreçte manevi destek çok önemliydi

Şimdi biraz travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorum ve sağlıklı karar veremiyorum

Ben Malatya depremzedesiyim oturduğumuz ev ve arabam enkazda kaldı, aracı çıkartırdım ama şuan göçmüş camları kırılmış yani araçta kalamam. Evde yok.( ama şehrin dışında yurtta kalıyor bazı çalışanlar )

Tayin hakkı veriyorlar, de nereye gidilir ( bize Antalya) içimden bi ses kal diyor herkes giderse kim çalışacak orda

Ama bi bakıma da salgın hastalıklar başlamış uyuz başlamış kanalizasyon şebekesi de patladı daha kötü mü olurum

Malatya’ya zor tayin oldum sağlık nedeniyle şimdi tekrar mı gidicem

Sizce kalmalı mı gitmeli mi ? Sağlıklı düşünemiyorum ne önerirsiniz

malatya nisbeten daha iyi durumda değil mi
kalın bence

malatya nisbeten daha iyi durumda değil mi
kalın bence

Hiç değil evim arabam gitti yazdım iyi olan sadece Antep Diyarbakır daha az etkilendi Maraş merkezli deprem Maraş malayayaya sınır

Malatya’da hayalet şehre döndü çok fena

Ben olsam hasarsiz raporu almis bir binada yeni bir ev tutup orada kalirdim. Cunku zaten gitmek istediginjz bir ilmiş. Sizin icin avantajlari vardi muhtemelen. Ve antalya vs gibi illerde hayat gerçekten ateş pahasi olmus. Biz dogu gorevi yapmak icin malatya adiyaman vs tercih etmistik hep, antalyaya yalin bir yer tercih disi tayin geldi. Cidden burda maddi anlamda hayat zor. Depremden yeni cikmis biri olarak buralarda daha zorlanirsiniz bence

Nerede huzurlu rahat hissedecekseniz onu tercih edin herkes giderse çalışacak kim kalır diye düşünmeyin her zaman sistem bir şekilde çalışır önemli olan kendinizi iyi hissetmeniz huzurlu olmanız

Tek kendiniz ise isteyin derim. Gittiginiz ilde bir sekulde basinizin caresine bakarsiniz. Obur turlu dedoginiz durumda malatyada kalmak da sizi daha cok yoracak. Antalyada durumlar nsl bi arastirin gitmeden derim. Depremzede oldigunuz icin barinma sorunu gecici olarak cozersiniz. Ama kiralik ev olarak kiralar cok yuksek.baska il tercihlerine de bakabilirsiniz .

İlkin tayin al demek geliyor ama düşününce de o kadar kolay mı diyorum. Deprem illerinde yaşamadığımızdan kıyas yapmamız mümkün değil. Kalınabilir de gidilebilir de. Size göre değişiklik gösterir. Birkaç haftaya belli olur durum. Benim bir yakınım Malatya'da yaşamaya devam edecek sanırım. Evin hasar durumunu bekliyor. İş yeri sağlam, okul sağlam. Yaşamaya devam ederiz diye düşünüyorlar.

İl dışına kaçanlar çok oldu. Evlerin hasar tespiti, enkaz kaldırmaların bitmesi ve konteynırlar gelince dönüşler başlar.

Geç de olsa Malatya'nın toparlayacağını düşünüyorum. O zamana kadar siz dayanabilir misiniz bilemem.

Başka ile tayin de isteyebiliyor musunuz?

Aileniz, çevreniz yada sizi oraya bağlı tutan bi faktör varsa kalım derim. Ama bağlayan bi durum yoksa gitmeyi de düşünebilirsiniz

Antalya dışında başka bir ile tayin alamaz mısınız? Antalya memur için çok pahalı şehir,yaşam,kiralar. Benim gayrimenkullerim var orada kiracılarım da yabancı. Türkiye de kazanan biri mümkünü yok o kiraları ödesin. Yaşam pahalılığı olmasaydı gidin Antalya’ya derdim,güzel,modern şehir ama Türkiye’den eser yok neredeyse sanki yurtdışına çıkmış gibi olacaksınız.
Tüm tanıdığım memur arkadaşlarım antalyadan kaçtılar veya koca koca insanlar ev arkadaşlığı yapıyor aynı evde 3 memur

Avantajı bildiğim bi yer olması ve büyük şehirlere oranla uygun olmasıydı, keşke deprem olmasaydı şimdi 3 yıl çile çekeceğiz

Malatyalı depremzedeleri oraya yerleştiriyorlar , evet çok pahalı , büyük şehir de memur olmak zor aynı maaşı alıyorsun ama küçük şehirdeki insan gibi yaşıyor büyük şehirde yaşıyordum eksiden çıkamıyordum kenara bi kuruş atamıyordum kalayım mecbur ama inşallah yurt a falan geçeriz

Avantajı bildiğim bi yer olması ve büyük şehirlere oranla uygun olmasıydı, keşke deprem olmasaydı şimdi 3 yıl çile çekeceğiz
Allah yardimciniz olsun. Hayatun size nerede daha zor nerede daha kolay olacagini siz degerlendirirsiniz en iyi. Ben bildigim konuda uyarmak istedim sadece. Malesef canavar ev sahipleri sagolsun deprem vesilesi ile de bu taraflardaki ev fiyatlari vs daha da uctu. Daha sonra geldiginize pisman olmayin. Hakkinizda hayirlisi olsun

Çok geçmiş olsun.. Antalya’da memur maaşıyla geçinmek çok zor olur.. nispeten daha uygun illere baksanız? Aydın, denizli, balıkesir gibi

Hiç değil evim arabam gitti yazdım iyi olan sadece Antep Diyarbakır daha az etkilendi Maraş merkezli deprem Maraş malayayaya sınır

Malatya’da hayalet şehre döndü çok fena
Malatya’yı biliyorum arkadaşım da orada mahsur kaldı
Siz görev nedeniyle mi oradasınız?
Ev kendinizin mi ?
Arabanızın sigortası varsa alırsınız zaten parasını.
Bence hiç düşünmeyin bile gidin doğrudan tayin isteyin daha sakin bir yere
Hem deprem hem yıkık dökük binalar hem de su bile yokmuş
Banyo ihtiyacını bile yapamıyoruz dediler.
İlk önce yurda yerleşin
Sonrasında da hemen tayin ister başka yerde düzen kurarsınız.

Depremzede olarak geçici kalacak yer vereceklerse Antalya’ya gidin,en azından psikolojinizi,yaralarınızı sarıp sarmalamak için farklı bir ortam daha iyi gelebilir hatta.Nasıl mutlu olacaksanız öyle olsun umarım tez zamanda evleriniz yapılır eski normal hayatınıza dönersiniz. Sizin her konunuza üzülüyorum bir şeye ihtiyacınız olursa mer mesaj yazmanız yeterli

Çok saolun Allah başka depremler yaşatmasın bizim ülkemize

Evet orda memurum, ev kendimizin evet yıkık dökük heryer su da yok ay ne yapacağımı bilmiyorum gitsek nereye gidicez

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…