• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce teyze haklimi?

Yillardir bu süt muhabbeti var
Bi ara paketli sütler almayin kötü dendi
Taze süt alın yoğurt mayalayın, çocuklara içirin dediler
Sonra onlar hepsi kötü günlük süt dediler
Dediler dediler
Çok severim sütü-market sütünü, günlükde severim
Bildiğim bilelide içerim, ne gaz yapar ne şişkinlik ne bişey
Bildiğim ve güvendiğim bir yerden haftalık süt alıp yoğurt mayalıyorum veya tatlı yapiyorum. Taze sütü birtek öyle tüketiriz.
Çiftlik sütünü içemem, kokusunu sevmiyorum
Çocuklarda benim gibi yeri gelir market sütü yeri gelir günlük süt içerler, kahvaltıda vs başka birşey içmezler.
Her teyzenin söylediklerine takılmayın, hata herkesin dediğine önem vermeyin.

Bu alışkanlıkla alakalı bence ya. Ben de ekşi sevmem oğlum da ben gibi ekşi sevmez. Kayınvalideminkiler aşırı ekşi olur. Oğlum sevmez yemiyor asla. Onlara gittiğimizde yanımda cam kavanozda kendi yoğurdumdan götürüyorum mecbur. Benim mayaladıklarım tatlı oluyor hazırlar gibi. Kolay ekşimesin diye de kavanoza kurarım hep. Ekşidi mi yemiyor çocuk
Tabi alıskanlıkla alakalı ama demek istediğim direk şeker atanlar var içine sagliklı diye ev yoğurdu yapıp içine şeker atmak 🤷🏼‍♀️ kimse ekşi yemek zorunda değil tabi bende köpürür sekilde ekşi seviyorum bak ağzım sulandı 🤤 birde ben diyetisyenime çok aşırı ekşi kefir ve yoğurt seviyorum bi sıkıntı olur mu diye sormuştum tam tersi kefirde yoğurtta ne kadar ekşi olursa o kadar sağlıklı demişti bana heralde bol mayalama olduğu için, karatay gibi bagıricam zeytin zeytin yerine ekşi yiyin ekşi diye 🤣

Valla inek sütünü kötüleyenlerin market sütü satılsın diye uğraştığına, sağlık kavramının sektör olayına kurban edildiğine inanıyorum. çevremizde bir ekosistemle yaşıyoruz. Mikroplar bunun parçası, biz de öyleyiz. laboratuvarlar ekolojinin parçası değil.

Kontrolsüz hayvansal gıda bayağı mantıksız aslında.
Peynir, süt, yoğurt önemli.
Ev yoğurdu için bile o kadar fanatik olamam. Pastörize süt tercih ediyorum mayalarken. Her zaman da mayalamıyorum. Zaten probiyotiği şase formunda kullanıyoruz evde.

Kızım kutu süt, hazır kefir, hazır peynir yiyor. 2 yaşına kadar pastörize ama uht olmayan süt veriyordum. Onu da bıraktım. Ben süt içmesinci de değilim, hepimiz sütle büyüdük.

Başkasına böyle yorum yapmak da dev hadsizlik. Teyzeyi her gördüğümde bizim akraba bruselladan çok çekti dikkat et der huzur kaçırırım.

Durun ben de moralinizi bozayim:
Cocuklara nasil kiyip süt içiriyorsunuz
Şu an bütün inekler hormon takviyesi alip süt üretiyorlar
Ayrica sütü fermante etmeden tüketme faydali olmasi şoyle dursun zararlı bile olabilir....

Falan filan
Bakin moralinizi bozacak her zaman bişiler söylenebilir
Ben acikcasi bu fikirlere hak veriyorum ve hiç süt içirmedim cocuklarima( biri 34 aylik biri yaklasik 9) hiç de içirmeyi düşünüyorum. Eve süt aliyorum tabii ki pasta börek icin ve bazen kahve için. Ama çocuklarıma içirecek olsam ne idugu belirsiz ciftlik sütü degil organik süt ve laktozsuz süt alirdim herhalde. Takmayin kafaya herkesin kendine göre bir doğrusu var iste
Uzmanlar bunu söyle acıklıyor
Her canlının sütü kendi yavrusuna kadar.
Biz emzirirken mastit oluyorz,yara oluyor,baslıklar takıyoruz,merhmler sürüyoruz.
İneklerinde memeleri yara oluyor,baslık mı takıyor sahipleri?
Merhem mi sürüyor?
hayır veriyor antibiyotiği o yaralar gecsin diye:(
Süt icmemek hem kendi bedenimize hem de o hayvanın yavrusuna fayda.

Bide meyveli yoğurt saçmalığı var bunu kim buldu acaba 🤣 arkadaslar bebelerinize bu tarz şeyleri evde bile yapsanız alıstırmayın cunkü buyudüğünde evde ev yoğurdu ve meyveyle uğrasacak mı sırf sekerden yapılan seyleri alip yiyecek çunkü kolay 🥴 ben herşeyin kendi tadinda yiyilmesi taraftarıyım tatlı tatlıdır tuzlu tuzlu ekşide ekşidir

Çok haklı, içinde süt namına bir şey yok, kimyasallarla dolu, gereksiz şeker yüklü saçma sapan şeyler.
Benim yegenim 4 yaşında, paketli/şekerli gıda yememistir, yemediği için tadını bilmiyor,canı cekmiyor. Doğum gününde herkes pasta yerken o keciboynuzu özlü krep yiyor:)
Yani beslenme ile ilgili o kadar kafayı bozmak hoş olmasa da anneler göz göre göre çocuklarına veriyor ya huptrikleri,danoneleri. Ben de görünce uzulurum. Ama kimsenin çocuğuna laf etmiyorum. Bir arkadaşım var, çocuğa beş günlük bebekken bile tvde reklam izletirdi, çocuk kavramayı öğrendiği gibi eline telefon tutuşturdu, bir yaşında kola,çay içmeye başladı, marketteki tüm sağlıksız şeylerin tadını biliyor çocuk . Uzaktan kınıyorum,yüzüne bir şey demiyorum;) ama üzücü yani . Bence siz de bırakın. Arzum'un shekerlari var,uygun da fiyatı. İcine hakiki süt+ çilek+ muz+ birkaç sebze koyun, çekin çocuk mis gibi saglikli meyveli süt içsin. Çok mu zor?

Hanımefendinin demeye çalıştığı olay sizde de olacak muhtemelen. Çocugun eline üç kuruş harçlık geçtiği anda fırsat bulup abur cubura harcayacak, annem hiç yedirmezdi diye dersane yolunda kendini pastanelere vuracak
Ya zaten hepsi öyle olacak herseyi yiyecekler ama ilk yıllarında yememesi önemli bence de seker çikolata gereksiz kuzenimin bebesi bayramda hiç sekere uzanmazdı şasırmistım bilmiyordu çünkü ne 😁 simdi yiyor büyüdü ne kadar engel olunabilirse olunsun ama bi arkadaş tavukta yedirmiyormuş pek bilemedim o konu hakkında kücükkende alısmazsa büyüyünce hiç yemez

Ya zaten hepsi öyle olacak herseyi yiyecekler ama ilk yıllarında yememesi önemli bence de seker çikolata gereksiz kuzenimin bebesi bayramda hiç sekere uzanmazdı şasırmistım bilmiyordu çünkü ne 😁 simdi yiyor büyüdü ne kadar engel olunabilirse olunsun ama bi arkadaş tavukta yedirmiyormuş pek bilemedim o konu hakkında kücükkende alısmazsa büyüyünce hiç yemez

Tavuk bende yiyemiyorum yemek bulmaktan cok zorlanirsam 1.5 yilda bir kez fln alip tovbe ediyorum hem hormon dolu hem saman gibi :(

Tavuk bende yiyemiyorum yemek bulmaktan cok zorlanirsam 1.5 yilda bir kez fln alip tovbe ediyorum hem hormon dolu hem saman gibi :KK43:
Ben çok severim çokda yeriz demek istediğim kücükken et tadina alısmayan çocuklar sonra hiç yemiyor zaten kırmizı et alabiliyor muyuz ki tavukta yrmiyelim 🥲 bu insanlar nereye ay o baskaydı neyse 🤣

Uzmanlar bunu söyle acıklıyor
Her canlının sütü kendi yavrusuna kadar.
Biz emzirirken mastit oluyorz,yara oluyor,baslıklar takıyoruz,merhmler sürüyoruz.
İneklerinde memeleri yara oluyor,baslık mı takıyor sahipleri?
Merhem mi sürüyor?
hayır veriyor antibiyotiği o yaralar gecsin diye:(
Süt icmemek hem kendi bedenimize hem de o hayvanın yavrusuna fayda.

O hayvanin yavrusuna icirmiyorlarki hayvanda farkina variyor ve stres hormonu salgiliyor :(

Ben süt sevmem pek, kırk yıl olmasa aramam. Kızım da içmiyor, ben emziriyorum zaten. Biz burada Dogu'nun bir koyundeyiz. Süt göndermişler taze sagilmis, sağolsunlar ama böyle bir koku yok. Icinde bir seyler yüzüyor falan. Çünkü bazıları sütü sagmadan önce temizlik yapmıyor. Hayvanini da temiz tutmuyor. Süzüp kaynatmamiz gerekiyor bu taze sagilmis sutleri ancak kaynatinca da bir özelliği kalmiyor zaten. Biz sonuçta şoklama işlemi yapmıyoruz evde. Sonuç olarak teyzemiz büyük büyük konuşmuş ama çiftlik sütü de bana kalırsa çok farklı değil ve hatta mikrop bile kapılabilir gibime geliyor. Danaların annelerinden ayrılması konusuna hiç girmiyorum bile...

Çocukken beslenmesine aşırı özenilmiş biriyim, annemin neler yaptığına inanamazsınız. Ben de bilmiyordum çikolatanın kolanın cipsin tadını. Küçükken alışmakla bir ilgisi yok bence damak tadi çok değişiyor ama çocuğun yemeğine titizlenmek çok ince bir çizgi.

Ben oğluma hiç süt vermiyorum yani bardak biberon o şekilde hiç . Şöyle ki haftada 2 kere filan tarhana yapıyorum onu su ile değil de paket sütle yaparım . 1 kere filan ev pudingi yapıyorum 1 kere de muhallebi yaparım ara öğün çünkü hiç muz yemiyor muzu muhallebi ile bir kere yesin derdine düşüyorum . Yoğurt yediriyorum ve en önemlisi kefir Allah’a şükür sevdi ( meyveli ama düz kefir bende içmem ) kefiri içiyor . Süt insan doğasına aykırı hormon yüklü gereksiz bir besin

Son düzenleme:
Çocukken beslenmesine aşırı özenilmiş biriyim, annemin neler yaptığına inanamazsınız. Ben de bilmiyordum çikolatanın kolanın cipsin tadını. Küçükken alışmakla bir ilgisi yok bence damak tadi çok değişiyor ama çocuğun yemeğine titizlenmek çok ince bir çizgi.
Ya amaç zaten büyüme evresinde dikkat etmek sonra herkes herşeyi yiyor zaten ben çok asırı kasılmasından yana değilim bu konuda benimde çok damak tadım değişti tahin muz boyoz kelle paça yemezdim mesela şimdi hepsine aşığim 😒

Ya amaç zaten büyüme evresinde dikkat etmek sonra herkes herşeyi yiyor zaten ben çok asırı kasılmasından yana değilim bu konuda benimde çok damak tadım değişti tahin muz boyoz kelle paça yemezdim mesela şimdi hepsine aşığim 😒
Bencede bir binanın temellerini sağlam atmak gibi düşünüyorum 🤔 bende doğumdan sonra değiştim kokareç lahana Ve daha bir sürü şey yemezdim allahım şimdi yemek istiyorum 😫

Back
X