• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce yanlış mı yapıyorum ben anneler?

son_huzun

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2016
252
122
18
42
Oğlum 22 aylık ve daha önce annemle paslaşarak bakıyorduk, yorulmuyordum sonra annem ildışına gitti, 4 aydır hep ben ilgilendim, tabiçokyıprandım, uykusuzluk vs de cabası oldu, oğlumun huysuzlukları, baüırışı çağırşı, sürekli ilgi istemesi, yemek seçmesi çok yıprattı ve 4-5 gün anneannesinde kalacak ama doğru mu bu aklımda soru işaretleri var.her gün arıyorum soruyorum...annem babam ablam ona deli oluyorlar, onları oğlum da çok seviyor, ben de bayağı dinlendim, kendime geldim, uzun zamandır yapamadığım şeyleri yapabilmek için zaman buldum(kahve keyfi,müzik, kitap, film vs) ama vicdan azabı da çekiyorum ama bir anne ve bir kadınoalrak kendime de uzun zamandır zaman ayırmamıştım, evde uykusuz ve hayalet gibi dolaşıyordum.Sizce yanlış mı yapıyoum ben?

Çocugun tam karakter gelişim dönemi iki arada gidip gelmesi çocuk için olumsuz alışkanlıklar oluşturabilir bu yüzden ananesine gitse de yanında siz de olun onlar ilgilense bile sizin varlığınızın olması daha iyi olacaktır

Çocugun tam karakter gelişim dönemi iki arada gidip gelmesi çocuk için olumsuz alışkanlıklar oluşturabilir bu yüzden ananesine gitse de yanında siz de olun onlar ilgilense bile sizin varlığınızın olması daha iyi olacaktır
onlara asla bir yabancılığıyok, onlar da aileden ve onları deligibi s eviyor, oğlumla oyun grubuna gittik, diğer çocuklar annelerinin eteğine yapışırken benimoğlum toplumiçinde çok rahattı, benmutfağındaydım kreşin, o arkadaşlarıylaoynadı ara ara bana bakmakiçin geliyordu ve birçok çocuktan daha sosyal

mutlu anne=mutlu çocuk
bunaldıgın dönemlerde destek alman sana iyi gelecektır,yatılı gönderdın sanırım
arayı çok açmazsan sorun yok bence..
bu dönemde anneyi özler cocuk,benımde kızım 22 aylık kv bakıyor ve her aksam işten gelişimi kapıda beklıyor:)

Sizin iyi olmanız önemli..
Mutlu anne mutlu çocuk..

Ama 4-5 gün biraz uzun sanki o yaş için..
2 gün 1 gece yani bi haftasonu olsa..

Tek seferlik dinlenme sandım sürekli haftaiçi onlarda kalacak gibi bişey değil değil mi?
tek seferlik dinlenme bu,süreklideğil

Bir yerde okumuştum bu gelişim dönemlerinde bebeğe bakan kadın sayısının çoğalması karakter yapısını olumsuz yönde etkiliyor yazıyordu ayrıca anneden bu kadar uzun kalması anne bebek arasındaki bağı da etkiliyor bence

Bence de vicdan azabı duymalisiniz.
Bebeğinizin size ihtiyacı var onlara değil bebeginiz yaninizdayken de müzik kahve keyfinize devam edebilir siniz.
Herkes bu şekilde çocuk büyütüyor hem kendi hem bebeğinin mutluluğu için

Dogum yaptigimda oglumunda bizimle hastanede kalmasini dusunuyorum 33 aydir 1 gece ayri uyumadik
Tabi kendinize zaman ayirin ama 22 aylikken henuz onunda fikrini alamiyorken degil bence gunduz birakip gece alsaniz ya da en fazla 1 gece biraksaydiniz hem boylesi icinizede sinmemis

Bence de vicdan azabı duymalisiniz.
Bebeğinizin size ihtiyacı var onlara değil bebeginiz yaninizdayken de müzik kahve keyfinize devam edebilir siniz.
Herkes bu şekilde çocuk büyütüyor hem kendi hem bebeğinin mutluluğu için
ayrıca astımkrizim var, benim de şöyle kendi kendime bir bakıma ihtiyacım var, şu an gerçekten kötüyüm.hastayken böyle nasıl diyim insan biraz uyuşukoluyor, bağışıklık sistemim çok kötüşu an, güçlendirmem gerek

Bencede uzun bir süre daha küçük çünkü. Bir günlük kendinize vakit ayırıp bırakmanız normalde bu fazla bana göre. Birde 4-5 aydır yalnız bakıyormuşsunuz. Ne kadar çabuk bunalmışsınız. Daha önünüzde yıllaaarr var.

ayrıca astımkrizim var, benim de şöyle kendi kendime bir bakıma ihtiyacım var, şu an gerçekten kötüyüm.hastayken böyle nasıl diyim insan biraz uyuşukoluyor, bağışıklık sistemim çok kötüşu an, güçlendirmem gerek
Sizin bileceginiz iş tabiki ama zamanla çocuk sizden tamamen kopar.
Geçmiş olsun bu arada.

Bence en iyisi olur. Biraz kendinizi resetleyip cocugunuz icin daha verimli olursunuz.

Belki de bu kadar seçici bu kadar hırçın olmasının sebebi en başında beri annenizle beraber bakıyor olmanız. Yani çocuk senin otoriteni bilmiyor. Annem yapmazsa ananem yapar. Diye dusunuyor. Yani o yasak bu yanliş bu dogru dusuncesi olusmuyor. Afedersiniz annesine saygısı kalmıyor. O yuzden ben çok karşıyım annane babanne bakmasına.
Cünkü canlı örnegini gördüm.
Ablamın kızına hep annem baktı ve cocuk karakter sorunu yaşadi psikolojisi hiç iyi değil.
Ama yengem iki çocuguna da kendisi bakti. Ve çocuklar o kadar akıllı uslu ki. Yani herseyin farkındalar. Ben bunu yapamam annem bunun yanlış oldugunu soyledi diyebiliyorlar.

Sizde bence biran önce cocugunuza kendi kurallarinizi koymalisıniz. Anneniz sizin için bunaldiginiz noktada bir kaçıs noktası olmuş. Ama o sizin çocugunuz siz egitin.

Benim kızımda 22 aylık benim ailemde deli olurlar oraya gidince oynamaktan yorgun duser ve çok güzel uyur eve gelince bi defa yatili kaldı ve eşimle tartistik gönlü olmadi çok kirildim neyse ama kalabiliyo olsa dahi bi gece tamam ama üst üste iki gece dayanamazdim ben güven sonsuz ama ozlerim senide anliyorum insan nefes aldigini hissediyo evde yanlız kalınca kendine zaman ayırınca rahatliyosun ama acikcasi 4 5 gün fazla geldi bana

S son_huzun dinlenmek çok iyi bir karar. bunu ayda bir gün bile olsa yap. ancak 22 aylık için 4 gün fazla uzun. gün içinde bakacak birisi olup, akşam gene birlikte olmanız daha iyi olur. arkadaşların dediği gibi, maksimum bir gece ayrı kalsın, o da çocuk kendisi de istiyorsa.

periprenses periprenses 33 aylık bir çocuğun hastanede kalması, üstelik yeni doğumdan çıkmış birinin yanında kalması pek doğru olmayabilir. zaten hastane izin vermeyecektir. hayırlı sağlıklı bir doğum dilerim.

Back
X