• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce yanlış mı yapıyorum ben anneler?

Bir yerde okumuştum bu gelişim dönemlerinde bebeğe bakan kadın sayısının çoğalması karakter yapısını olumsuz yönde etkiliyor yazıyordu ayrıca anneden bu kadar uzun kalması anne bebek arasındaki bağı da etkiliyor bence
Evet çocuğun birden fazla kişiye bağlanması gibi durum oluyo, kaygılı bağlanma deniyo buna. Adem Güneş var pedagog, ben onun kitabında okumuştum. Mümkün mertebe tek anne, yada bakıcıyla dönüşümlü bakılmalıymış ama bakıcı olduğu durumda bile bakıcının sık değişmesi yada birden çok bakıcı olmamalıymış. Çocuk kendini güvende hissetmezmiş. Bunun sosyallikle ilgisi yok ayrıca; çocuk sosyal olabilir ama içten içe anneye güven duygusu zedelenebilir.

Ara ara bir kaç günlük kendinize zaman ayırabilirsiniz bu şekilde ,sık olmamak kaydıyla .
Mutlu , dinlenmiş kadın/anne etrafına da huzur verir.

Oğlum 22 aylık ve daha önce annemle paslaşarak bakıyorduk, yorulmuyordum sonra annem ildışına gitti, 4 aydır hep ben ilgilendim, tabiçokyıprandım, uykusuzluk vs de cabası oldu, oğlumun huysuzlukları, baüırışı çağırşı, sürekli ilgi istemesi, yemek seçmesi çok yıprattı ve 4-5 gün anneannesinde kalacak ama doğru mu bu aklımda soru işaretleri var.her gün arıyorum soruyorum...annem babam ablam ona deli oluyorlar, onları oğlum da çok seviyor, ben de bayağı dinlendim, kendime geldim, uzun zamandır yapamadığım şeyleri yapabilmek için zaman buldum(kahve keyfi,müzik, kitap, film vs) ama vicdan azabı da çekiyorum ama bir anne ve bir kadınoalrak kendime de uzun zamandır zaman ayırmamıştım, evde uykusuz ve hayalet gibi dolaşıyordum.Sizce yanlış mı yapıyoum ben?

Hic bişey olmaz. Iyi yapmissin. Arada dinlenmek lazim. Sen mutsuzken cocugu nasil mutlu edeceksin.

Canavar anneye donusuyor insan bunaldikca. Elde degil.

iş için olsa neyse, sonuçta ona daha iyi bir hayat sunmak için veya mecburen yapıyorsunuz derdim. ama sırf keyif için yapar mıyım bunu? bence çok acımasız, yapmam. özlerim zaten.

Bence de vicdan azabı duymalisiniz.
Bebeğinizin size ihtiyacı var onlara değil bebeginiz yaninizdayken de müzik kahve keyfinize devam edebilir siniz.
Herkes bu şekilde çocuk büyütüyor hem kendi hem bebeğinin mutluluğu için
Benimde kizim 19 aylik her ne kadar annem yalvarsada ver ben 2 gün bakayim diye icim el vermiyo , kahve keyfi yapmak istedigimde cikiyorum disarda bie cafede kahvemi iciyorum oda oynuyo öyle zaman geciriyoruuz, temizlik yapinca muzik aciyorum öyle oyalaniyo benfe temizlik yapiyorum yani her anne uykusuz kaliyo dinlenemiyo .. yazdiklarinda haklisin kesinlikle

Ne çabuk sıkılmışsınız yavrunuzdan oysa ki daha 22 aydır hayatınızda. .Bende oğlumu 1 2 saat genelde uyku saatine denk getirerek anneme bırakıp kuaför,alışveriş vb. İhtiyaçlarımı karşılardım ve bazen o kadar özledim ki işlerimi çabuk halledip ona koşardım.
Siz yinede bu geri dönmeyecek zamanları çocuğunuzla geçirmeye çalışın, onunla oyunlar oynayın,yeni sözcükler öğretin,dışarı çıkıp gezin vs.
Bu zamanlar geçince isteseniz de çok fazla yanınızda vakit geçirmek istemeyecek.

bende pek dogru bulmadim acikcasi. evet zor hatta cok zor cocuk bakmak. bunaldigim zaman annemi düsünüyorum tek basina 3 cocugunu yabanci bi memlekette nasil büyütmüs bas etmis diye, ve kendime geliyorum. benim oglum 13 aylik daha yeni yeni 1-2 saatligine yaninda babasi olma sartiyla babaannesine gönderiyorum. cennet annelerin ayaklari altinda derken, istd o cennet kolay kazanilmiyor.
bu arada yazmissiniz ya cok sosyal diye, ona ithafen sunu belirteyim, eltim bebegi 4 aylikken kv yatili birakmaya basladi ve herkes halinden cok memnundu 1-2 yasina gelince ohh ne güzel sicakkanli kimseyi yabancilamiyor diye bi sevince kapildilar. simdi 3 bucuk yasinda kimseyle konusmuyor kendi kendine anlamsiz kelimeler üretmis onlari sayiyor yüzümüze:) annesi olmayinca kv dede durmamaya basladi. yani heran degisebiliyorlar o konuda.

Oğlum 22 aylık ve daha önce annemle paslaşarak bakıyorduk, yorulmuyordum sonra annem ildışına gitti, 4 aydır hep ben ilgilendim, tabiçokyıprandım, uykusuzluk vs de cabası oldu, oğlumun huysuzlukları, baüırışı çağırşı, sürekli ilgi istemesi, yemek seçmesi çok yıprattı ve 4-5 gün anneannesinde kalacak ama doğru mu bu aklımda soru işaretleri var.her gün arıyorum soruyorum...annem babam ablam ona deli oluyorlar, onları oğlum da çok seviyor, ben de bayağı dinlendim, kendime geldim, uzun zamandır yapamadığım şeyleri yapabilmek için zaman buldum(kahve keyfi,müzik, kitap, film vs) ama vicdan azabı da çekiyorum ama bir anne ve bir kadınoalrak kendime de uzun zamandır zaman ayırmamıştım, evde uykusuz ve hayalet gibi dolaşıyordum.Sizce yanlış mı yapıyoum ben?

Aynı ben :)

Dün kızımı 2 saat anneme bıraktım nasıl suçlu hissettim nasıl kötü hissettim ama banyo yapmam lazımdı yani rahatça banyo yapabilmek bile sıkıntı yaratıyor bizlere.

Bebeklerimiz çok tatlı çok seviyoruz ama bizim de bir limitimşz var. Bizçraz kendimize alan açmamız lazım. Bebiş mutluysa siz de mutlu olun. Sıkmayın canınızı. Özlediyseni uzun süreliğe göndermeyin 1 2 günde hemen gidip alın ama arada kendinize bu zamanı yaratın.

Vala cok doğru yapmıssınız
En azından dinlenmıssınız
Ben daha simdiden anneme derim cok bunalırsam bikac gğn sana birakırım diye:))
Üzülecek birsey yok sizin de nefes alma hakkınız var

2 yaşına gelmiş çocuk
yabancı da mı anane de sonucta. bunda vicdan yapılacak bişi yok. yapanlar da bana komık gelıyor açıkcası.
senın ruh halın iyi olacak kı cocuga düzgün bakabilesin :KK66:
Bana da cok komık gelio
Sanki kızcagız meme emen bebeği birakmıs
Bir de yabancıya bırakmıs sanki
Cok dıyuygusala baglıo insanlar
Bir gin bile ayrı kalmadım falan :))
Snr anneye bagımlı annesini bir kere gormeyince aglayan zırlayan cocuklar yetişio
Bence cok ii bi karar anne de kedini toplamıs olur

Bikaç gün olabilir canım.annelerinde nefes almaya ihtiyacı var.benim kız 5 yaşında sadece doğum yaptığımda 1 gün ayrı kaldık.annanesini deli gibi sever oda şehir dışında ama hiç bırakmadık.kendide istemiyo çok sevmesine rağmen.

Benim kızım da 22 aylık. Gece uyku düzenini 1 yaşında oturttuk. 9-6 uyuyor. Bazen şanslıysam 8e kadar uyuyor:) O uyuyunca eşimle dizi izliyoruz. Mr. Robotun ilk sezonunu bitirdik bile:)

Gündüzleri 2 kere 1 saat uyuyor. İlk yarım saatinde işleri yapıyorum sonraki yarım saatte kahve kitap vs keyif yapıyorum. Çünkü ikinci yarım saate uykusu hafifliyor ses yapmıyorum. Akşama doğru mutfağa gidiyoruz yemek yapmaya o esnada müzik dinliyoruz.

Gördüğün üzere her şeyi yapıyoruz. Az önce uyuttum şimdi gidip poyraz karayel izleyeceğim. Sizin programınız nasıl ki? Bu arada benim kızım mıymıy. Yemek konusunda dehşet sıkıntılı. Katı gıdalarda hala problem yaşıyoruz...

Yanlis denemez
Sadece 4-5 gun arka arkaya olmasa daha
Dogru olur.
2 gun kaldi diyelim 3. Gun al.
3 gun sonra tekrar gitsin 1 gece kalsin gibi..

annelerımız yalnız bakmamıs ki canım.. evler dip dibe ya da aynı evde yaşıyorlardı genellıkle eskıler.
ve bende yalnız bakıyorum bu arada çok çok zor. ve bebegın huyu da önemli. her bebek bir degıl
benımkı 3 bebege bedel. görümcemınkı 6 ay evde bebek oldugu bile anlaşılmamıs
o kadar uysal ve sakınmiş.
Kesinlikle katılıyorum.
Eskiden dipdibe yasaniyormus. Babane dede.gorumce vs birlikte bu arada bebege bakan bir çok kisi olabiliyor tabiki en cok ilgilenen annesi oluyor.
Benim kızım gunduz 2 saatte 1 bir 30 dk uyur onda da genelde uyanirsa diye başında beklerim yeniden uyutmak için
Uykusunu alamazsa cok huysuz oluyor. Beraber dışarı cikarken bir sürü hazırlık yok bezi yok mamasi derken yine hoop uyku saati.
Her bebek farklı en azindan benimki biblo gibi bir çocuk değil henüz. Devamli onunla ilgileniyorum canı sagolsun severek yapıyorum ama nefes alabilmek hakkımız

Bence tamamen yanlış bir uygulama. Sonra çocuğum beni neden dinlemiyor cok yaramaz bejkmlenbirsey paylasmiyor vs. Dersiniz. Güvenli bağlanma diye birşey var duydunuz mu hiç. Siz güvenli baglanamadiginiz gibi kahve icecegim diye kendimizden de uzaklastiriyorsunuz. Kesinlikle kinamiyorum çocuk bakmak zor iş ama kendimizden uzaklastirmayin siz annenizin yanına gidin beraber bakın bir sure madem çok yoprandiysaniz. Bir de 2 yaşındaki çocuğun 3 aşağı 5 yukarı bir düzeni olmasi lazımdı.

Siz ilk başta yanlış yapiyormussunuz bence.
iki farkli kişinin bakması iki farklı karakter idolü demek.
Gelişim çağında bu doğru değilmiş.

Şuan ki durum bence anormal değil ara sıra nefes almak hakkınız.

Nekadar abarti yorumlar okuyorum herkes cocuk uzmani kesilmis.

Canim den dinlendinmi? Kendine geldinmi? Esinle basbasa vakit gecirdinmi?
Evladin anne anne dede teyze evinde senden cokkk daha guzel vakit gecirmistir eminim.

Kendini hic suclu hissetme herkesin arada nefes Almaya ihtiyaci vardir.

Almaya gittiginiz zaman cok daha faydali ve mutlu dinlenmis bir anne olarak gidiceksin.
Ve cocuguna coook daha iyi ve faydali geliceksin.

Nekadar abarti yorumlar okuyorum herkes cocuk uzmani kesilmis.

Canim den dinlendinmi? Kendine geldinmi? Esinle basbasa vakit gecirdinmi?
Evladin anne anne dede teyze evinde senden cokkk daha guzel vakit gecirmistir eminim.

Kendini hic suclu hissetme herkesin arada nefes Almaya ihtiyaci vardir.

Almaya gittiginiz zaman cok daha faydali ve mutlu dinlenmis bir anne olarak gidiceksin.
Ve cocuguna coook daha iyi ve faydali geliceksin.
Evet çok iyi dinlendim, yarın oğlanı getireceğim, nefes almaya ihtiyacım vardı

Back
X