• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce yanlış mı yapıyorum ben anneler?

Benim de oglum çok zordu ve bir ara o kadar bunaldimki kv m biraz dinlen diye 3 günlüğüne götürdü ben tabi o duygusallıkla yokken ağladım ettim.bir yandan da uyudum dinlendim.hep aradı kv m çok iyi şunu yaptık bunu yaptık diye.esim diyordu ki biraz dinlen niye ağlıyorsun ki .tabi bir yandan da hep düşündüm Allah ayrılık vermesin ayrilmis değiliz sağlığı yerinde guvenilir ellerde böyle şeyler için uzulmeye değmez.o yüzden dinlen üzülme.tabi çok sik da yapma ama sonuçta daha küçük arar seni.bir iki defa daha yaptık böyle iyi geldi ama iste o duygusallık oluyor.Ama Allah evlatlarından ayrı olanlara sabır versin valla onları çok iyi anladım o anlarda

Bence de vicdan azabı duymalisiniz.
Bebeğinizin size ihtiyacı var onlara değil bebeginiz yaninizdayken de müzik kahve keyfinize devam edebilir siniz.
Herkes bu şekilde çocuk büyütüyor hem kendi hem bebeğinin mutluluğu için

Benim de bi kizim var 15 aylik. Inanin dediginiz gibi olmuyor. 4 5 gun evet uzun bir sure ama anne dayanabiliyorsa o kadar da sorun degil bence. Ben birakir miyim sadece 4 5 saatligine birakirim yatili birakamam ama insanin cok ihtiyaci oluyor bazen. Benim annem yok vefat etti. Ama hayatta olsaydi ona gun icinde birakirdim

Ben işten dönene kadar özlüyorum veya teyzesi gezmeye götürdüğü zaman. Nasıl dayandın ya dört beş gün. Üstelik benimki üç yaşında

Bir konu okudum şimdi. Yorumumdan vazgeçtim. Bir çocuk ne olursa olsun annesinin olduğu yerde uyumalı.
Belki kontrollü olarak , tam güvendiğiniz birine , eve misafir gelmeyecekse birakilabilir arada, akşam alınır.

Bende çok yorgun ve uykusuzum. Kizim 22 aylık. Ama bu dediklerinizi o varken yapıyor,kendime vakit ayırıyorum. Onu kimseye bırakamam. Özlerim gülüşünü sesini.büyük kizim 10 yaşında kimseye bırakmadım bugüne dek.çok yorgunum ve sessizliği ozluyorum ama yinede bırakamam. Oda annesini özler. Kokusunu...hergün minik bir öpücük kondurup yanağımı koklamayı özler eminim.

Yoo hiç alakası yok birlikte yaşasalar bile kadın için daha kötü bebek hariç bir düny insanlada ilgilenmek zorunda kalıyorlardı yardım şöyle dursun :KK12:
Ben genede herkes kendi işini kendi yapsıncıyım :süslü:
valla iş yapmak bebege bakmaktan daha kolay :D

Oğlum 22 aylık ve daha önce annemle paslaşarak bakıyorduk, yorulmuyordum sonra annem ildışına gitti, 4 aydır hep ben ilgilendim, tabiçokyıprandım, uykusuzluk vs de cabası oldu, oğlumun huysuzlukları, baüırışı çağırşı, sürekli ilgi istemesi, yemek seçmesi çok yıprattı ve 4-5 gün anneannesinde kalacak ama doğru mu bu aklımda soru işaretleri var.her gün arıyorum soruyorum...annem babam ablam ona deli oluyorlar, onları oğlum da çok seviyor, ben de bayağı dinlendim, kendime geldim, uzun zamandır yapamadığım şeyleri yapabilmek için zaman buldum(kahve keyfi,müzik, kitap, film vs) ama vicdan azabı da çekiyorum ama bir anne ve bir kadınoalrak kendime de uzun zamandır zaman ayırmamıştım, evde uykusuz ve hayalet gibi dolaşıyordum.Sizce yanlış mı yapıyoum ben?
bence bu en doğal hakkınız evladınızıda ele değil canınıza teslim etmişsiniz ki karşılıklı sevgi de var yani en az sizin kadar iyi bakarlar buna eminim..
.
benım 7 aylık kızım var 3,5 aylıkken işe başladım doğumdan sonraki ilk 1 ay ailem yanımdaydı sonra cenazelerimiz hastalıklar vs oldu onlar gıttı memlekete kendı evlerıne, bende gıt gel yaptım bebegımle zaten memleket 1 saatlık yer....

işe başlayınca yanımıza geldıler bebegıme bakmak ıcın kı bakıcıya ayırcak butce yok, başka bakacak yok, onlara mecburuz ve onlarda cok isteklıler cunku tek torunları..... ama ev ev ustune olunca arada sıkıntılar cıktı, yıne doktor kontrolu vs vs derken arada memlekete gıtmelerı gerektı ve ben evde degılsem kızımı da alıp gıttıler , ıslerını halledıp donduler , bende ızın gunlerımde gıttım kızımı gordum geldım ama her gun telde gorusuruz, goruntuluden de goruruz ben ayrı babası ayrı arar....

o onlarla mutlu,, ailem onunla olmaktan mutlu, arada yalnız kalmaktan kafa dınlemekten de bız mutluyuz, krese baslayana kadar bu duzen boyle devam edecek....

hem aılem evınden kopmamıs oluyor, hem kendı ıslerını rahatca halledıyorlar, hem kızım emın ellerde, hem mecburıyettende olsa arada evde yalnız kalmak bana ve esıme ıyı gelıyor, bende evın ıslerını daha rahat halledıyorum...
yani üzülmeyin , insanın yalnız kalmayada arada cocuksuz takılmayada hakkı ve ıhtıyacı var , kendınızı suclamayın...

not: bebegım anne sutu almıyor benım....

Kişisel fikrim kendinize zaman ayırmanız güzel ayrı kalmanız tuhaf geldi bana
ANNENİZİ yanınıza çağırıp işinizi yapabilir,kahvenizi yudumlayabilir diniz

belki yılda bır ıkı kez olabılır ama sureklı ıse doğru bulmuorum açıkcası ...

kadın sürekli değil bi seferlik demiş zaten. bana kalsa da o çocuk yapılıyorsa bakmayı bileceksin, herkesin çocuğu böyle zordur zaten. ama kadın nefes almak istemiş, hemen vicdanına oynamayın.

Oğlum 22 aylık ve daha önce annemle paslaşarak bakıyorduk, yorulmuyordum sonra annem ildışına gitti, 4 aydır hep ben ilgilendim, tabiçokyıprandım, uykusuzluk vs de cabası oldu, oğlumun huysuzlukları, baüırışı çağırşı, sürekli ilgi istemesi, yemek seçmesi çok yıprattı ve 4-5 gün anneannesinde kalacak ama doğru mu bu aklımda soru işaretleri var.her gün arıyorum soruyorum...annem babam ablam ona deli oluyorlar, onları oğlum da çok seviyor, ben de bayağı dinlendim, kendime geldim, uzun zamandır yapamadığım şeyleri yapabilmek için zaman buldum(kahve keyfi,müzik, kitap, film vs) ama vicdan azabı da çekiyorum ama bir anne ve bir kadınoalrak kendime de uzun zamandır zaman ayırmamıştım, evde uykusuz ve hayalet gibi dolaşıyordum.Sizce yanlış mı yapıyoum ben?

sana sürekli vicdan yaptırmak isteyenler olacaktır tabi öncelikle kendinden başlayarak.
her zaman söylerim mutlu anne=mutlu bebek diye.
ben işin dışında tiyatro ile de uğraşıyorum. haftada 2 gün sabah kahvaltıları hariç oğlumu hiç görmediğim oluyor. 20 aylık benim oğlum da. doğduğundan beri benim çalışmama ve bu tempoma alıştı. diğer günler bütün vakitlerimi onunla en kaliteli biçimde geçirmeye çalışıyorum ve görüyorum ki çok şükür aydaşlarının baya ilerisinde. hemen her konuda hem de.

dolayısı ile sen nasıl mutlu olursan çocuğun da öyle mutlu olur.

sadece şunu önereceğim. pedagoglara göre 6 yaşına kadar bir çocuğun anneden uzak kalma süresi yaşı+1 günmüş. yani oğlun 2 yaşında farz edersen 2 gece 3 günden fazla kendinden ayrı tutma.

bunalıp bunalıp göndermek yerine de mesela ayda bir veya 2 haftada bir bunu düzenli yaparsan o da bir anda ne oldu da annem beni gönderdi fikrine kapılmaz. bu bi ritüel diye düşünür. bir de anneanneye göndermeden önce sık sık konuş oğlunla anneanneye gitme zamanı şu zaman oğlum onlar seni çok özlüyorlar görüşme zamanı geliyor vs gibi.

ben oğlum 3,5 aylıkken işe başladım doğduğu günden itibaren konuştum. inan işe başladığımdan bugüne işe giderken hiç sorun çekmedim. provalarım oluyor mesela anlatıyorum. prova yerini biliyor 2-3 kere götürdüm. gideceğim zaman konuşuyorum bak oğlum ben buraya gideceğim sen de anneannen/babaannen/babanla vakit geçireceksin sonra ben şu saatte geleceğim birlikte şunları yapacağız gibi..

dediğim gibi bunalıp bunalıp atma çocuğu başından bunu bir ritüel haline getirirsen hiçbir şey olmaz. ajite edenlere de kulak asma her anne çocuk ilişkisi kendine özeldir.

Çocuk annesi olmadan bir evde asla kalmamalı.

Bir sürü konu okuyoruz burda çocuk tacizlerin çoğu yatılı kalınan misafirlikte oluyor.

tek seferlikse 1 haftayi gecirmediginiz surece sIkinti olmaz.
ben bu sekilde babaanneye birakmistim oglumu 27 aylik civari,dondugumde tabi trip atti ama kivama gelmesi 3 gunu buldu duzeldi sonra.
uzun ayriliklar cocugu sarsiyor,ben pedagoga danismistim.
cok bunaldiysan en fazla 1 hafta birakabilirsin daha uzunu olmamali demisti.

dinlenin,vicdan azabi cekmeyin.

tek seferlikse 1 haftayi gecirmediginiz surece sIkinti olmaz.
ben bu sekilde babaanneye birakmistim oglumu 27 aylik civari,dondugumde tabi trip atti ama kivama gelmesi 3 gunu buldu duzeldi sonra.
uzun ayriliklar cocugu sarsiyor,ben pedagoga danismistim.
cok bunaldiysan en fazla 1 hafta birakabilirsin daha uzunu olmamali demisti.

dinlenin,vicdan azabi cekmeyin.
Cocugunuz uyuyunca sizde dinlenin ama cocugunuz sizi özler onu sizden mahrum etmeyin siz onunla mutlusunuz ayrı kalınca vijdan yaptınız bence bırakmayın herdayim sizinle olsun üzmeyin onu.Kendinizide.

Back
X