Sizce yanlış mı yaptım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi TADE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

TADE

Guru
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
20
0
286
Avusturya
Merhaba hanimlar. Ben evliyim ve 4 yasinda bir oglum ve bugün 1 yasina giren bir kizim var.
Dün aksam ablam beni aradi ve 4 yasindaki kizi hastalanmis bademcik iltihabi olmus.
Ablam calistigi icin bana sordu yarin kizima bakabilirmisin diye. Bir de oglu var okula gidiyor, ve ögleden sonra 3 te onu da esimin alip bize getirmesini söyledi.
Ablami cok severim bende tamam olur dedim.
Amaaaaa gece benim kizim hic uyumadi ve sabah 5`e kadar agladi yani zar zor saat sabah 5`te uyuttum ve sabah 7`de geri uyandim oglumu krese götürdüm.
Bende cok yorulmustum ve ablama mesaj attim ve özür diledim, alabilirse
hastalik izni alabilirmi diye sordum. Sonra 2 defa aradim onu ama Telefonunu acmadi.
Öglen beni geri aradi ve iste kizdigini kirildigini söyledi, sana isim düstü yapmadin dedi kapatti, heralde simdi küs bana.

Ya bilmiyorum yalnismi yaptim ama birazda benim kizada hastalik bulasir korkusuda vardi.

insan önce kendi evladını düşünür tabiki.
o da zor durumda kaldığı için kızmış size.
iki tarafta kendine göre haklı yani.
sizde sebebini açıklar gönlünü almaya çalışırsınız ablanızın eminim anlıycaktır.

belki size zor durumda kaldığı için kızmış olabilir ama sizde keyfinizden değil ki çocuklarınızla ilgili bir durumdan dolayı yardımcı olamamışsınız. ablanızın siniri geçince sakinleşince ve siz de durumu açıklayınca anlayacaktır siz de haklısınız o da haklı. ama açıklamnızı yapınca o da size hak verecektir

Hoş olmamış bence de, yani size güvenilmiş hani önceki gün olmaz denseydi o da farklı bir çözüm bulurdu en azından...

insan önce kendi evladını düşünür tabiki.
o da zor durumda kaldığı için kızmış size.
iki tarafta kendine göre haklı yani.
sizde sebebini açıklar gönlünü almaya çalışırsınız ablanızın eminim anlıycaktır.

Esimde öyle söyledi ama bende üzüldüm yaaa. Bugün aciklamaya calistim ama malesef anlamadi

Hoş olmamış bence de, yani size güvenilmiş hani önceki gün olmaz denseydi o da farklı bir çözüm bulurdu en azından...

Is yerinden sabah kizi icin hastalik izni almis, buna da hakki var zaten ama bana yine de kizmis bayaaa :(

bence ablaniz hakli ben olsam bende kirilirdim,
bakamayacagini ya en bastan soylicektin,
yada bakicaktin böyle yari yolda birakmissin gibi olmus:50:

Is yerinden sabah kizi icin hastalik izni almis, buna da hakki var zaten ama bana yine de kizmis bayaaa :(

ablanız kızmakta haklı bence..size güvenmiş ona göre düzenini ayarlamıştır..keşke söz vermeseydiniz..ama neticede o sizin ablanız siniri geçince sizi anlayacaktır..ona biraz zaman tanıyın çok üzerine gitmeyin:34:

Yapılamayacak şeyler başından konuşulmalı ölçüp tartılarak.

Haklı haksız meselesi değilde ablanız madur olmuş kararınızın değişmesiyle. Kırılması normal.
İletişim kurarak kırgınlığını alabilirsiniz, almalısınız.

ablanı yarı yolda bırakmışsın üstelik mesajla bildirmişsin,eminim çok üzülmüştür:50:

Ablanız kırılmakta haklı, siz ablanızın çocuğuna değil anne yarısı olduğunuz yeğeninize bakamamışsınız. Oda bir evlat değil mi sizin için ? Sizin evladınız uyumadı, o evladınızda hasta.

Tabi ki herkes aynı değilde, bence teyzelik çok özel birşeydir. İnşallah ablanızın gönlünü alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba hanimlar. Ben evliyim ve 4 yasinda bir oglum ve bugün 1 yasina giren bir kizim var.
Dün aksam ablam beni aradi ve 4 yasindaki kizi hastalanmis bademcik iltihabi olmus.
Ablam calistigi icin bana sordu yarin kizima bakabilirmisin diye. Bir de oglu var okula gidiyor, ve ögleden sonra 3 te onu da esimin alip bize getirmesini söyledi.
Ablami cok severim bende tamam olur dedim.
Amaaaaa gece benim kizim hic uyumadi ve sabah 5`e kadar agladi yani zar zor saat sabah 5`te uyuttum ve sabah 7`de geri uyandim oglumu krese götürdüm.
Bende cok yorulmustum ve ablama mesaj attim ve özür diledim, alabilirse
hastalik izni alabilirmi diye sordum. Sonra 2 defa aradim onu ama Telefonunu acmadi.
Öglen beni geri aradi ve iste kizdigini kirildigini söyledi, sana isim düstü yapmadin dedi kapatti, heralde simdi küs bana.

Ya bilmiyorum yalnismi yaptim ama birazda benim kizada hastalik bulasir korkusuda vardi.

akşamdan yapamıyacagını sölese idin belki kırgınlıgı daha az olurdu..
ama hem söz verip hemde sabah sadce mesajla bunu bildirmek çok ayıp olmus..
sonucta herzaman birbirinize ihtiyacınız var..
neyse zaman her şeyi halleder....

[SUP]Sanırım ablanız sonradan öğrendiği için tepkisi kırgınlık olmuş.
Yaşanan olayı sonrasında anlatmak ile öncesini de anlatmak tepki farklılığı doğurur.
Geceleyin kızınızın hala uyumadığını, sabaha doğru henüz uyuduğunu, sizin de iki saatlik uyku ile güne başlayacağınızı paylaşabilirmişsiniz.
Süreci anlatıp nasıl yapalım gibi ablanızın fikrine danışsaydınız,
anlayış ile karşılayıp başka çözüm bulmasına fırsat verilmiş olurdu.[/SUP]

Ablanız haklı o aradığında söylemeliydiniz. Ama büyütlcek birşey yok konuşursunuz düzeltirsiniz aranızı

Ablanız haklı o aradığında söylemeliydiniz. Ama büyütlcek birşey yok konuşursunuz düzeltirsiniz aranızı

ben olsam ablasının yerinde hemen barışmam,ablasının ikna etmesinden korkup sadece mesaj çekmiş,ablaya yapılacak şey mi:50:en azından telefonda konuşsaydı:34:

Ablanız kırılmakta haklı, siz ablanızın çocuğuna değil anne yarısı olduğunuz yeğeninize bakamamışsınız. Oda bir evlat değil mi sizin için ? Sizin evladınız uyumadı, o evladınızda hasta.

Tabi ki herkes aynı değilde, bence teyzelik çok özel birşeydir. İnşallah ablanızın gönlünü alabilirsiniz.

aynı düşüncedeyim.
sonuç itibariyle o da el çocuğu değil ki.sizin yeğeniniz,siz anne yarısı sayılırsınız onun için.

diğer açıdan bakacak olursakta,ablanıza bakarıp dedikten sonra,bakacağınız o gün msj atmanız gerçekten onu zorda bırakmış olur.
düşünsenize aynı durumda siz olsanız ve son raddede size böyle birşey söylese ablanız sizde kırılmazmıydınız?

ben ablanızın yerinde olsam bende kırılırdım.
gönlünü almaya çalışın

ben ablan biraz düşünceli davranıp hasta olan çocuğunu 1 yaşındaki bebeğin yanına göndermez sizdeki hatada ilk söylediğinde ya benim bebeğime hastalşık geçerse sen istersen hastalık izni al demek olmalıydı baştan söyleseydin ablan biraz bozulurdu ama küsmezdi

Back
X