Sizce yanlış mı yaptım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi TADE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben ablan biraz düşünceli davranıp hasta olan çocuğunu 1 yaşındaki bebeğin yanına göndermez sizdeki hatada ilk söylediğinde ya benim bebeğime hastalşık geçerse sen istersen hastalık izni al demek olmalıydı baştan söyleseydin ablan biraz bozulurdu ama küsmezdi

bademcik iltihabı bulaşıcı bir hastalık mı da 1 yaşındaki bebeğin yanına göndermeyecek:34:

en baştan kabul etmeseydin bu kadar kırılmazdı belkide.ama zamanla düzelirsiniz ne de olsa.

Yuh diyorum anne olmuş insanlar bademcik iltihabının geçiçi olmadığını bilmiyorlar mı acaba ,ablanıza karşı yaptığınız hataya girmiyorum bile ..

İnternetteki sağlık sitelerinde bademcik iltihabı bulaşıcıdır diyor. Ablanın hastalığın bulaşıcı olup olmadığını doktora sorup öğrenip ondan sonra kardeşine böyle birşey teklif etmesi gerekirdi.Bebekli eve bulaşıcı hastalıklı çocuk getirilir mi hiç?Senin ilk konuşmada reddetmen gerekirdi önce kabul edip sonra reddetmen hoş olmamış. Burdaki doktorlar da hemen bulaşıcı değil diye fetva vermişler şaka gibi. :20:

İnternetteki sağlık sitelerinde bademcik iltihabı bulaşıcıdır diyor. Ablanın hastalığın bulaşıcı olup olmadığını doktora sorup öğrenip ondan sonra kardeşine böyle birşey teklif etmesi gerekirdi.Bebekli eve bulaşıcı hastalıklı çocuk getirilir mi hiç?Senin ilk konuşmada reddetmen gerekirdi önce kabul edip sonra reddetmen hoş olmamış. Burdaki doktorlar da hemen bulaşıcı değil diye fetva vermişler şaka gibi. :20:

bademcik iltihabı bulaşıcı değildir diye doktorumuz söylemişti,sadece çocuklara aynı tabak,kaşığı kullandırmayın demişti:34:

Bademciğin bulaşıcı olduğunu da yeni duydum, o kadar bademcik rahatsızlığı geçirdim, hep kuzenlerimizle oynardık birine de bulaşmadı...

Hiçbir doktor da aman bulaşıcıdır dikkatli olun demedi (doktor değilim ama tıp bilgilerine azami düzeyde sahip olmak için alim olmaya da gerek yoktur sanırım)
Önce evet deyip sonra mesajla reddetmeniz hoş olmamış elbette...
Hastalık izni alabilirdi tabiiki ama belki de amirinin yanındaki kredisini doldurmak istemedi ya da başka bir sıkıntı vardı işyerini bırakması sorun olacaktı bilinmez...

Aynı durumda siz olsanız tepkiniz ne olurdu onu bir sorun kendinize, verdiğiniz cevaba göre konuyu siz şekillendirin...

bademcik iltihabı bulaşıcı değildir diye doktorumuz söylemişti,sadece çocuklara aynı tabak,kaşığı kullandırmayın demişti:34:

Bulaşmıyorsa neden aynı tabak kaşık kullanılmasın? Mantıklı mı bu sizce? Bence doktor aynı tabağı kaşığı kullandırmazsanız bulaşmaz demek istemiştir. Ayrıca çocukmilleti habire şapır şupur birbirini öper yaklaşma dersin yaklaşır. Risk almaya ne gerek var? Ablanın izin alma imkanı varmış ve de almış.

Bulaşmıyorsa neden aynı tabak kaşık kullanılmasın? Mantıklı mı bu sizce? Bence doktor aynı tabağı kaşığı kullandırmazsanız bulaşmaz demek istemiştir. Ayrıca çocukmilleti habire şapır şupur birbirini öper yaklaşma dersin yaklaşır. Risk almaya ne gerek var? Ablanın izin alma imkanı varmış ve de almış.

sadece ben pipiriklendiğim için dedi,yoksa iki kardeş sürekli birlikteydi,kesinlikle diğerinde sorun yok.hasta olan ara ara halen rahatsızlanır:34:

Yuh diyorum anne olmuş insanlar bademcik iltihabının geçiçi olmadığını bilmiyorlar mı acaba ,ablanıza karşı yaptığınız hataya girmiyorum bile ..

Anne olmak, hangi hastaliklarin bulasici oldugunu bilmek mi demek.
Yalniz sunu farkettim insanlara hep evet dedikmi iyi bir kere isini yapmayinca kötü olunuyor.

sadece ben pipiriklendiğim için dedi,yoksa iki kardeş sürekli birlikteydi,kesinlikle diğerinde sorun yok.hasta olan ara ara halen rahatsızlanır:34:

Olabilir diğerinin bağışıklık sistemi daha güçlüdür kapmamıştır bu hiçbir çocuk kapmayacak anlamına gelmez.

Anne olmak, hangi hastaliklarin bulasici oldugunu bilmek mi demek.
Yalniz sunu farkettim insanlara hep evet dedikmi iyi bir kere isini yapmayinca kötü olunuyor.

siz ne yaptığınızın hala farkında değilsiniz.bir gün önce kabul etmişsiniz.ertesi sabahta sadece mesajla bakamayacaınızı belirtmişsiniz.telefonla konuşmaya bile tenezzül etmemişsiniz:50:

Olabilir diğerinin bağışıklık sistemi daha güçlüdür kapmamıştır bu hiçbir çocuk kapmayacak anlamına gelmez.

şu yaşımda daha kimseden bademcik iltihabı bulaştı diye duymadım.diğer çocukta o mikrop varsa zaten hastalanır:34:

siz ne yaptığınızın hala farkında değilsiniz.bir gün önce kabul etmişsiniz.ertesi sabahta sadece mesajla bakamayacaınızı belirtmişsiniz.telefonla konuşmaya bile tenezzül etmemişsiniz:50:

Ben ablami iki defa aradim ama acmadi. Mesajimdada sadece bakamayacagimi degilki, nedenini de acikladim ve özürde diledim
Mesajida cok erken saatte atmistim

şu yaşımda daha kimseden bademcik iltihabı bulaştı diye duymadım.diğer çocukta o mikrop varsa zaten hastalanır:34:

Bu yazıyı internette kulak burun boğaz uzmanının sitesinden aldım:

Bademcik iltihabı çocuklarda en sık görülen hastalıklardandır, en sık 5-15 yaşlarında ve kış-ilkbahar döneminde görülür, 2 yaş altı ve 50 yaş üzerinde görülmesi oldukça nadirdir. Bademcik iltihabı tükürük, burun ve boğaz sıvıları gibi vucut sıvılarıyla, yakın temasla, solunum yolundan hava yoluyla çıkan damlacıklar yoluyla insandan insana bulaşabilmektedir.

Arkadaşım sen de ablana açıkça söyle. Bademcik iltihabı bulaşıcıymış bebeğe geçmesini istemedim ama baştan söylemem gerekirdi kusura bakma sen de planını ona göre yapardın de.

bence ayıp etmişsin ölmezdin ya 3 5 saat uykusuz kalsaydın işte böle bence siz çok bencillik yapmışsınız.

bence ayıp etmişsin ölmezdin ya 3 5 saat uykusuz kalsaydın işte böle bence siz çok bencillik yapmışsınız.

Yegenime sabah 9`dan aksam 8`e kadar bakmam gerekiyordu.
Uykusuz kalsam ölmezdim dogru, ki zaten kaldim önemli olan o degil zaten.
Yalnis yaptim, özür de diledim kabul edip etmemesi ablama kalmis.

Ama bencillik yaptigimi düsünmüyorum, korktum iste kizimada bulasir diye.

Bu yazıyı internette kulak burun boğaz uzmanının sitesinden aldım:

Bademcik iltihabı çocuklarda en sık görülen hastalıklardandır, en sık 5-15 yaşlarında ve kış-ilkbahar döneminde görülür, 2 yaş altı ve 50 yaş üzerinde görülmesi oldukça nadirdir. Bademcik iltihabı tükürük, burun ve boğaz sıvıları gibi vucut sıvılarıyla, yakın temasla, solunum yolundan hava yoluyla çıkan damlacıklar yoluyla insandan insana bulaşabilmektedir.

ben yaşadığımı ve dr söylediğini yazıyorum.üstelik internette o kadar bilgi kirliliği varki anlatamam.

geçen sene göz damarım çatlamış ve gözüm kıpkırmızı olmuştu.ne olduğunu bilmeyince internette araştırma yaptım aman allahım neler yazıyordu,hatta kör olunur diye yazıyordu.telaşlandık.yaşadığımız yerde göz dr randevu alamadık.apar topar yakın ildeki göz hastanesine gittik.dr telaşımızı anlayıp hemen aldı muayeneye.derdimizi anlatınca gülmeye başladı.önemli değil,olabilir.hatta bundan sonra ara ara yaşayacaksın dedi.2 damla verdi gönderdi.gerçektende ara ara oluyor.en son 15 gün önce yaşadım.gözümü tamamen kapladı ama artık korkmuyorum:34:

konu sahibide sizin yorumdan sonra bulaşacağı için istemedim demeye başladı.neyse :50:

bence ablaniz hakli ben olsam bende kirilirdim,
bakamayacagini ya en bastan soylicektin,
yada bakicaktin böyle yari yolda birakmissin gibi olmus:50:

ben de aynı düşünüyorum ben olsam ben de çok kızardım. belki siz söz vermesydiniz başka bir yol bulurdu önceden. özür dilemeniz gerekir bence.

Back
X