• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce yanlış yolda mıyım?

her şeyi açıkça anlatmak istiyorum.28 yaşındayım anne baba sevgisinden mahrum büyüdüm.zaten ayrılar başkalarıyla evliler.ben annemde kaldım ama her gün yeterince burnumdan getirdi babamın ona çektirdikleri yüzünden.ben lisede öğretmenim şu anda.neyse konuya gireyim.biriyle tanıştım yurtdışından bangladeşten biri.ben evlenip ayrıldım o hiç evlenmemiş zaten daha 22 yaşında üniversitede kendi ülkesinde hatırı sayılır bir üniversitede bilgisayar mühendisliği bölümü okuyor.
biz tanıştık bir sitede ve sevgiye aç olan ruhum ona kapıldı.
daha önce de tanıştıklarım olmuştu internette ama çoğunun beklentileri farklıydı bu öyle değil.aramızda saf temiz bir sevgi olduğuna eminim.ve kendi ülkesinde üniversiteyiş bitirmeye benim ülkeme gelmeye burada benimle yaşamaya razı ailesiyle de konuştum annesi babası kardeşleri...din yönünden engel yok o da müslüman.evlenip ayrıldığımı biliyor söyledim."senin kalbinin temiz olduğuna inanıyorum ve geçmişin inan umrumda değil.zaten islam da boşanmış bir bayanla evliliğe kötü bakmıyor.' dedi.
inanır mısın şu ana kadar karşıma çıkan erkekler bana bunu söylemedi geçmişin umrumda değil cümlesi kendimi o kadar değerli hissettirdi ki.
şimdi o türkçe öğrenmeye de başladı.sürekli irtibat halindeyiz.
sizce sevgi açlığından yanlış bir adım mı atıyorum yoksa bu insanla mutlu bir evliliğim olabilir mi? ona karşı içinde yoğun duygular olduğunu hissediyorum.sizin de değerli fikirlerinizi almak istedim.çevrenizde var mı yabancıyla evlenip mutlu olan? peki türkiyede iş bulabilen?

cnm ikisi içinde yzde 50 yzde 50 diyebiliriz.anladığım kadarıyla hiç karşılıklı gelmemişsinz.kameradan görüşüosunuz sanırım.sen şimdi duygularını rahat rahat yaşa keyfini çıkar.karşılıklı gelince isteyedebilirsin istemeyedebilirsin.uzaktan kamerayla çok farklı yakınında çok farklı çnkü.ben sana keyfini çıkar diyebilirim sadece çok düşünme.yüz yüze ne zmn geleceksiniz varmı bu aralar böle bi plan.bu arada yabancılarda rahat rahat iş bulabilior evlensen çokta mutlu olursun.bunlara takılma sen:)

cnm ikisi içinde yzde 50 yzde 50 diyebiliriz.anladığım kadarıyla hiç karşılıklı gelmemişsinz.kameradan görüşüosunuz sanırım.sen şimdi duygularını rahat rahat yaşa keyfini çıkar.karşılıklı gelince isteyedebilirsin istemeyedebilirsin.uzaktan kamerayla çok farklı yakınında çok farklı çnkü.ben sana keyfini çıkar diyebilirim sadece çok düşünme.yüz yüze ne zmn geleceksiniz varmı bu aralar böle bi plan.bu arada yabancılarda rahat rahat iş bulabilior evlensen çokta mutlu olursun.bunlara takılma sen:)

canım en erken 2 yıl sonra yüz yüze gelebiliriz.gerçekten yabancılar iş bulabiliyor mu burdA?ama arkadaşlarım diyor ki daha türkler iş bulamıyor yabancılar nasıl bulsun :(((

Benim arkadasim bir afkqnliya asik oldu aileler tanisti ve musluman dedi evlendi ayaklari yere basmadi iki yil sonrqsi 5yildir kavga guruntu onlarda ayrima yokmus kiza neler soyluyormus ki ayrilqmiyorda

şahsen ben pek sıcak bakmadım 1.si erkekler benim gözümde 26sına kadar çocuk ilerde evlenmiş ayrılmış birisiyle olmak pişmanlık yaratabilir yanlış anlama evlenmiş ayrılmış olmanı kınamıyorum
yakın bir tanıdıgımn başına geldi çocuk 22 kadın 30 yaşındaydı evlenp ayrılmştı kadın çocuk bekardı erkek 3 5 yıl sonra olgunlaşınca aradaki yaş farkını medeni halini falan sorun etti oysaki başta hiçbir problem yoktu
birde siz internet ortamından tanışmıssınz nekadar güvenilirki birde ayrı bir milletten
çocugun yaşını küçük olması henz 22 yaşındaymış ben 22 yaşındayım benmle yaşıt kuzenlerime çocuk gibi bakıyorum erkekler geç olgunlaşıyor heranlamda
medeni hal farklılığınız ırk dil ülke vs kısacası kültür farkınız birde sanal ortamda tanışmış olmanız bence hepsi bir dezavantaj ilerde sorun teşkil edebilir bence dikkatli davranıp iyi düşünün şuanki duygusal boşlugunuz sizi yanlışa sürüklemesin beni yanlış anlamayın eleştirmiyorum fikrimi söylüyorum ilerde üzülmenizi istemem
ben başka şehirliyim eşim başka şehirli eşimle çok iyi anlaşıyorum ama bazen kültür çatışması oluyor mesela en basit örnek bize doğru gelen onlara yanlış onlara doğru gelen bize yanlış gelebiliyor mesela bizde habersiz misafirliğe gidilmez çok samimi bile olsan hadi gittin en fazla çaya gidersin ben eşimn memleketnde oturuyorum saat bazen sabah 10 bazen öğlen 11 30 kapı çalıyor görümcem vs geliyolar yemekli hemde habersiz burda geçmiş olsuna bile habersiz öğle vakti gidiyorlar yemeğe karşıdaki insanın evinde varmı yokmu müsaitmi değilmi diye düşünce yok bu hep sorun oluyor benm açımdan pat diye insan neyapacağını şaşırıyor çünkü
düşün yani şehir farkından bile sorunlar oluyor

İnsallah hersey istedigin gibi olur..
Ama objektif bi bakis acisiyla konusayim bu kisiyle yuzyuze gorusmeden kanli canli bi elektrik almadan ve tanimadan istemeye gelmelerine musaade etme bence...
Sonucta ayni irk,din,kulturden olmamiza ragmen eslerimizle anlasamiyoruz ;degil ki farkli bi irk farkli kultur gelenekler falan bana urkutucu geldi...
Cok iyi olcmek tartmak lazim..

Son düzenleme:
canım en erken 2 yıl sonra yüz yüze gelebiliriz.gerçekten yabancılar iş bulabiliyor mu burdA?ama arkadaşlarım diyor ki daha türkler iş bulamıyor yabancılar nasıl bulsun :(((

türkçesi olmdan zor ama dier türlü evlenirsenz vaatandaşlığı olacağı için çok rht bulur.2 sene daha var cnm bence şu an ilerisini düşünme canını sıkmna sen Allah bi şekil halletdior zaten.sen şimdinin keyfini çıkar:)

aradaki 6 yaş çok önemli değil ama adayınızın 22 yaşında olması sıkıntılı gibi.
erkek için 22 yaş sanki çok küçükmüş gibi geldi bir an.
abidik gubidik bir yorum yapıp üzülün istemiyorum
sadece sevginizin mantığınızı devre dışı bırakmasına izin vermeyin.
hayrlısı olsun inşallah

ek olarak;
mezun olduğu üniversitenin diplomasını kullanarak işe girebilmesi için Türkiye'de bu diplomaya denklik verilmiş olması gerekiyor. yani sadece Türk vatandaşı olarak o diplomayı kullanamaz.

peki arkadaşlar çevrenizde yabancıyla evlenip mutlu olan var mı? o buraya gelince iş bulabilecek mi türkiyeye uyum sağlayabilecek mi bunlar kafama takılıyor

benim esim yabanci ve evet cok mutluyum(masallah) ama biz netten tanismadik, ortam oldu bir araya geldik oyle gelisti. yuz yuze gorusup oyle karar verseniz daha iyi olur bence, cok umutlanip hayalkirikligi olmasin sonra.

şahsen ben pek sıcak bakmadım 1.si erkekler benim gözümde 26sına kadar çocuk ilerde evlenmiş ayrılmış birisiyle olmak pişmanlık yaratabilir yanlış anlama evlenmiş ayrılmış olmanı kınamıyorum
yakın bir tanıdıgımn başına geldi çocuk 22 kadın 30 yaşındaydı evlenp ayrılmştı kadın çocuk bekardı erkek 3 5 yıl sonra olgunlaşınca aradaki yaş farkını medeni halini falan sorun etti oysaki başta hiçbir problem yoktu
birde siz internet ortamından tanışmıssınz nekadar güvenilirki birde ayrı bir milletten
çocugun yaşını küçük olması henz 22 yaşındaymış ben 22 yaşındayım benmle yaşıt kuzenlerime çocuk gibi bakıyorum erkekler geç olgunlaşıyor heranlamda
medeni hal farklılığınız ırk dil ülke vs kısacası kültür farkınız birde sanal ortamda tanışmış olmanız bence hepsi bir dezavantaj ilerde sorun teşkil edebilir bence dikkatli davranıp iyi düşünün şuanki duygusal boşlugunuz sizi yanlışa sürüklemesin beni yanlış anlamayın eleştirmiyorum fikrimi söylüyorum ilerde üzülmenizi istemem
ben başka şehirliyim eşim başka şehirli eşimle çok iyi anlaşıyorum ama bazen kültür çatışması oluyor mesela en basit örnek bize doğru gelen onlara yanlış onlara doğru gelen bize yanlış gelebiliyor mesela bizde habersiz misafirliğe gidilmez çok samimi bile olsan hadi gittin en fazla çaya gidersin ben eşimn memleketnde oturuyorum saat bazen sabah 10 bazen öğlen 11 30 kapı çalıyor görümcem vs geliyolar yemekli hemde habersiz burda geçmiş olsuna bile habersiz öğle vakti gidiyorlar yemeğe karşıdaki insanın evinde varmı yokmu müsaitmi değilmi diye düşünce yok bu hep sorun oluyor benm açımdan pat diye insan neyapacağını şaşırıyor çünkü
düşün yani şehir farkından bile sorunlar oluyor
bende aynen bu şekilde düşünüyorum...üzgünüm:19::19:

bizim türklerin yaşlı alman kadınlarıyla evlenip alman vatandaşı olup paçayı kurtarma hikayeleri geldi aklıma istemsiz olarak. malum bangladeş çok fakir bir ülke ve türk bir kadınla evlenmek bir bangladeşli için hayatının fırsatı olabilir. bunlara dikkat et.

cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.ama şuna emin olabilirisniz adam türkiyeye kapak atma derdinde değil.türkiye sevdalısı da değil.sadece benim için gelecek.kişinin memleketi ne kadar kötü olursa olsun herkes doğduğu toprakları ister.
benim çevremden bu olaya olumlu yaklaşan yok bu arada ama benim içim o kadar sıcak ki ona karşı :(((((
ne yapacağımı şaşırdım :((((

işte türkiyede iş bulabilecek mi? buraya uyum sağlayabilecek mi bunlar düşndürüyor :(

Canım önceki yıllarda ben İngilizce kursuna gidiyordum hocamızın da nişanlısı Bangladeşliydi.
Hocamıza bakışı, konuşması ne bileyim gözle görülüyordu yani ona verdiği değer, duyduğu aşk.
Onlar da Kıbrıs'ta tanışmışlardı.
Senin hikayeni okuyunca o geldi aklıma.
Türk erkekleri iyidir ama belki bu kişi sana bir Türk erkeğinin verebileceğinden çok daha fazlasını verecektir.
Boşanmış kadınlara gösterilen ön yargıyı biliyorsun.
Hakkınızda hayırlısı olsun.:nazar::nazar:

Son düzenleme:
güzel kardeşim sevgi ilgi açlığından dolayı hata yapıyorsun şuan.
sen ona değil gösterdiği ilgiye sevgiye aşıksın.
zaten kötü bir tecrübe yaşamışsın bir yenisini kaldıramazsın.
aklını başına topla kendine gel.
çok farklı bir kültür ikinizin de ayak uydurması çok zor.
aşk denilen heyecan bitince herşey gözüne batmaya başlar.çok kolay çekip gidebilir.
bırak farklı ülkeyi farklı şehirlerin bile kültürüne alışmak çook zor.
bence yüzyüze bile gelme bitir bu işi.
türkiyede erkek mi kalmadı.
eğitim seviyene huyuna yaşına uygun bir adam bul evlen.
bence kesinlikle psikolojik destek al.
yanlış anlama canım kardeşim kırmak için söylemiyorum.
ama gerçekler acı.hakkında hayırlısı olsun dualarım seninle.

güzel kardeşim sevgi ilgi açlığından dolayı hata yapıyorsun şuan.
sen ona değil gösterdiği ilgiye sevgiye aşıksın.
zaten kötü bir tecrübe yaşamışsın bir yenisini kaldıramazsın.
aklını başına topla kendine gel.
çok farklı bir kültür ikinizin de ayak uydurması çok zor.
aşk denilen heyecan bitince herşey gözüne batmaya başlar.çok kolay çekip gidebilir.
bırak farklı ülkeyi farklı şehirlerin bile kültürüne alışmak çook zor.
bence yüzyüze bile gelme bitir bu işi.
türkiyede erkek mi kalmadı.
eğitim seviyene huyuna yaşına uygun bir adam bul evlen.
bence kesinlikle psikolojik destek al.
yanlış anlama canım kardeşim kırmak için söylemiyorum.
ama gerçekler acı.hakkında hayırlısı olsun dualarım seninle.

28 yaşında (Sanırım çocuğu olmayan) eşinden ayrılmış öğretmen bir bayanı kabul edebilecek ve mutlu edebilecek çevrende ve ülkemizde çok insan olduğunu düşünüyorum.

Türk erkeklerinde arayıpta bulamadığınız ya da beklentileriniz neler ki?

Türkiyenin farklı bölgelerinden evli kişiler arasında bile örf ve adetlerden dolayı büyük problemler yaşandığı bir gerçektir.

İslamda evilikte aranılan şartlardan biride küfüv yani denkliktir.

Yaş, maddiyat vb. her konuda denklik mutluluğun yapıtaşlarındandır.

Bangledeş müslüman bir ülke ve Türkiye onların gözünde büyük bir ülke..

Ancak oraların temizlik konusunda buralara göre çok çok geride olduğunu unutma...

Oraya gitsen hasta olup dönemeyebilirsin. Zaten muson yağmurlarından dışarı bile zor çıkarsın...

Müslüman bir ülke olması ve Türkiyeye ve türk insanına iyi gözle bakmaları bizim açımızdan artı bir değer. (Gerçi şuan dünyada en popüler ülke bizim ülkemiz...one minute etkisi...)

Müslüman bir ülke olduğu için sünnet merasimi (dinde illaki erkek sünnet olacak diye bir şart yok adı üstünde sünnet, yani Hz. Peygamberin örnek bir uygulaması... gerçi peygamberler sünnet olmaz sünnetli doğar... sünnet ppeygamberimizin uyguladıkları, uygun buldukları ve uyulmasını onayladıkları şeylerin tümüne denir...)

Yaşının küçük olması en kötü durum.

Okuduğu üniversitenin eşitliği YÖK tarafından kabul edilmiş ise ve kendini programcılığın bir alanında iyi geliştirmiş ise çok rahat iş bulabilir. Ancak İst. ankara gibi şehirlerde yüksek ücretle çalışma şansı daha çok. Hangi şehirde oturduğunu bilemiyorum...

Hislerim kendi ülkesi dışına çıkma çabasını gösteriyor bende..

Etik bir durum değil belki ancak bunu öğrenmenin en basit yolu başka bir kimlikle ve ülke vatandaşı olarak onunla bağlantı kur aynı sözleri buradan da söylerse gerçek niyetinin ülkesinden kurtulmak olup olmadığını anlarsın... Sen yapamasan da bir arkadaşın senin yerine yapabilir...

28 yaşında (Sanırım çocuğu olmayan) eşinden ayrılmış öğretmen bir bayanı kabul edebilecek ve mutlu edebilecek çevrende ve ülkemizde çok insan olduğunu düşünüyorum.

Türk erkeklerinde arayıpta bulamadığınız ya da beklentileriniz neler ki?

Türkiyenin farklı bölgelerinden evli kişiler arasında bile örf ve adetlerden dolayı büyük problemler yaşandığı bir gerçektir.

İslamda evilikte aranılan şartlardan biride küfüv yani denkliktir.

Yaş, maddiyat vb. her konuda denklik mutluluğun yapıtaşlarındandır.

Bangledeş müslüman bir ülke ve Türkiye onların gözünde büyük bir ülke..

Ancak oraların temizlik konusunda buralara göre çok çok geride olduğunu unutma...

Oraya gitsen hasta olup dönemeyebilirsin. Zaten muson yağmurlarından dışarı bile zor çıkarsın...

Müslüman bir ülke olması ve Türkiyeye ve türk insanına iyi gözle bakmaları bizim açımızdan artı bir değer. (Gerçi şuan dünyada en popüler ülke bizim ülkemiz...one minute etkisi...)

Müslüman bir ülke olduğu için sünnet merasimi (dinde illaki erkek sünnet olacak diye bir şart yok adı üstünde sünnet, yani Hz. Peygamberin örnek bir uygulaması... gerçi peygamberler sünnet olmaz sünnetli doğar... sünnet ppeygamberimizin uyguladıkları, uygun buldukları ve uyulmasını onayladıkları şeylerin tümüne denir...)

Yaşının küçük olması en kötü durum.

Okuduğu üniversitenin eşitliği YÖK tarafından kabul edilmiş ise ve kendini programcılığın bir alanında iyi geliştirmiş ise çok rahat iş bulabilir. Ancak İst. ankara gibi şehirlerde yüksek ücretle çalışma şansı daha çok. Hangi şehirde oturduğunu bilemiyorum...

Hislerim kendi ülkesi dışına çıkma çabasını gösteriyor bende..

Etik bir durum değil belki ancak bunu öğrenmenin en basit yolu başka bir kimlikle ve ülke vatandaşı olarak onunla bağlantı kur aynı sözleri buradan da söylerse gerçek niyetinin ülkesinden kurtulmak olup olmadığını anlarsın... Sen yapamasan da bir arkadaşın senin yerine yapabilir...

ya gerçek niyeti saf temiz masumsa?

sız sıze soyledıgı gecmısın onemlı olmadığı yorumuna sevınmıssınız ama sız ona o guvenı gostermıyorsunuz bence.yanı suanda sızın açtığınız konuyu o açmış olsaydı sızın hakkınızda emınım bıtırırdınız.yanı evlenmıs ayrılmış acaba benı lıman olarak mı goruyor?benım okulum ıyı acaba benı kullanıyormu gıbı soruları da o sızın hakkınızda sorabılır.ıyı anlaşıyormuşsunuz ve aradığınızı bulmuşsunuz sonuçta bence bu kadar takmayın ve yasayın derim.türk ıle evlenince ıyı olacağını nerden bılıyorsunuz?dıyelım kı bu ılıskıyı bıtırdınız ve bır turkle evlendınız.hep acaba sorusu ıcınızde kalmayacakmı?ya nıyetı ıyıyse ya sız başka bır ülkeden ruh esınızı bulduysanız sırf başka ülkeden olduğu ıcın onu kaçırdıysanız?bence bu soruyla yaşanmaz.
sızı aılesıyle gorusturmus gelecekten bahsetmıs yasadıgı yerı dili terketmeyı göze almış,daha ne yapsın:36:
erafınızdakılerı bos verın.cok sevıyoruz bız once olumsuz yaklaşmayı.sonucta sızın hayatınız sız evde mutsuz olduğunuzda kımse sızın mutsuzluğunuzu paylaşıp yerınıze üzülmeyecek.:ssz:çevrenızdekıler sıze bırıyle evlen dese evlenecekmısınız kı evlenme dedıler dıye evlenmiyorsunuz.
karşındakine bır sans ver ve hayatına bak derım.her yabancıyla evlenen mutsuz olacak dıye bır sey yok,her turkle evlenenın mutlu olmadığı gibi.
bol şans derim

Back
X