Sizce yük mü?

Madem istemiyorlardı korunsalardı keşke!!!
Anlamıyorum bu insanları!!! Şeylerinin keyfi için o cana nasıl kıyacaklar??
Allah bildiği gibi yapsın!!! :47::47::41::41:

Hayat insanlara öyle anlar sunuyor ki,çaresizlik,pişmanlık,mutluluk vs..O yüzden büyük konuşup kimseyi eleştirmek ve yaptığını kınamak istemem.Her şey insan için.Bizim başımıza gelmeyeceği de malum değil.Allah herşeyin hayırlısını versin,zor durumda bırakmasın,çaresizlikler yaşatmasın..

ne tuhaf. dünyada hergün milyonlarca bebek aldırılıyor. ama burda çok tepkiler verilmiş ilk defa oluyormuş gibi sanki. hayatta en büyük korkum böyle bir tercih yapmak zorunda kalmak. olsaydı asla kıymazdım. şu anki olumsuz olan şartlarıma rağmen. neden tepkileriniz garip geldi biliyor musunuz.
bi tanıdığım vardı yıllarca çocuğu olmadı. 10 15 sene kadar. neler yapmadı ki. delirdi kafayı yedi çocuk diye. hani dağlara çıktı derler ya tamda öyle. yani çektiği her acıya şahittik. ameliyatlar tedaviler yok yok. sonra hamile kaldı ve iki tane oğlu oldu. sonra yine hamile kaldı ve hiç gözünü kırpmadan sanki o acıları yaşamış kişi kendisi değilmiş gibi aldırdı çocuğu. o kadar tepki aldıki kendince açıklamaları vardı. ben bunu gördükten sonra olmaz diye bişiy düşünmüyorum. işin özü tepkim kızgınlığımdan...

Allahın vermiş olduğu bir hediyeyi reddetmek ona kıymak
bebeği taşıyana daha zor gelmiştir eminim.

Ama iki çocukları var ve bayan çalışıyormuş
Belkide çalışması gerekiyor ve hem çalışmayıp hemde yeni
bi bebeğe bakabilecek durumda değilllerdir.

Şu yada bu sebele korunamamış olabilirler..
Herkesin verdiği kararın kendisine göre mutlaka bir sebebi vardır.

Kendisine göre bir sebep bulup aldırılsın öyleyse bebekler.
Ne olursa olsun bu onun suçunu hafifletmez...

ne tuhaf. dünyada hergün milyonlarca bebek aldırılıyor. ama burda çok tepkiler verilmiş ilk defa oluyormuş gibi sanki. hayatta en büyük korkum böyle bir tercih yapmak zorunda kalmak. olsaydı asla kıymazdım. şu anki olumsuz olan şartlarıma rağmen. neden tepkileriniz garip geldi biliyor musunuz.
bi tanıdığım vardı yıllarca çocuğu olmadı. 10 15 sene kadar. neler yapmadı ki. delirdi kafayı yedi çocuk diye. hani dağlara çıktı derler ya tamda öyle. yani çektiği her acıya şahittik. ameliyatlar tedaviler yok yok. sonra hamile kaldı ve iki tane oğlu oldu. sonra yine hamile kaldı ve hiç gözünü kırpmadan sanki o acıları yaşamış kişi kendisi değilmiş gibi aldırdı çocuğu. o kadar tepki aldıki kendince açıklamaları vardı. ben bunu gördükten sonra olmaz diye bişiy düşünmüyorum. işin özü tepkim kızgınlığımdan...

Ne kadar tuhaf.

O evlatları veren Allahın dilerse tekrar alabileceğini düşünmemişdemek ki tanıdığın.

Kızlar aldığım güzel haberi sizlerle de paylaşmak istedim.
Arkadaşım kürtaj olamamış.
Dr o anda hastanede olmadığı için.
Az önce konuştum kayınvalidesigiller eşine aldırın diyormuş.
Eşi dee annesinin direktifleriyle hareket ediyormuş.
6 haftalık demiş dr.
Kalp atışalrını da dinlemişler.
Sanırım bu vicdansızlığı yapamıycaklar.
Onlar da kıyamayacaklar.

İş eşini ikna etmesinde.

Son düzenleme:
eger bakabilcek durumdalarsa aldırmamaları gerekir bence bazı durumlarda cocuk aldırmaya karsı degilim aslında cunku bakamıycak aileler cocuk yapınca cocuklar ziyan oluyor onlara uzuluyorum insanlar cocuk aldırmanın gunahında ama cocuk dogduktan sonra maddi sıkıntılar cekip millet inim inim inliyor yardım edin cocugum hasta diye kimsenin ruhu duymuyor o yuzden aileleri yetistirmek lazım dogum kontrol yontemlerini ogrensinler boyle durumlar yasanmasın olay cocuklara oluyor

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar
Az önce marketten gelirken alt komşunu gördüm merdivenlerden inerken.
Nereye böyle gezmeye midedim.
Eşi de dışarıda bekliyoordu.Dış kapının önünde görmüştüm.
Komşum hiç seslenmedi.
İyimisin neyin var? dedim.
Merdivene oturdu ağlamaya başladı.
Kürtaja gidiyormuş.
Eşi istemiyormuş bir bebek daha.2 tane çocukları var.
Arkadaşım çalışmaya başladı bu sene.
Bilemiyorum çalışamaz diye mi? bakamam diye mi? niye aldırıyorlar bebeklerini.
5 haftalıkmış.Minnacık.
Nasıl kıyıcaksınız yapmayın dedim.
Eşim istemiyor , çok korkuyorum dedi.
Yalnız korkusu kürtajda canının yanacağındandı sanırım.
Çok üzüldüm miniğe.
Dünyaya gelme, yaşama hakkını aldılar elinden.
Nasıl verecekler bunun hesabını.
Bu cinayet değildir de nedir?

Ardından bir telefon geldi.
Arkadaşım 7 senelik evli.Yıllardır bebek istiyorlar.Tüp bebek yöntemiyle hamile kalmış.Ama çok riskli.3 haftaklımış.Sesi yankı yapıyordu sanki sevinçten.

önce üzüntüden sonra sevinçten ağladım.

içim cız etti... bizde bebeğimiz olsun diye, ne kadar çok uğraştık, ne kadar çok çabaladık, ne kadar çok eziyet yaşadık.
Allah isteyene ve bakabilecek olana evlat nasip etsin.
Tüp bebek yöntemini kullanan arkadaşına söyle çok ama çok dikkatli olsun. doktorun dediğinden çıkmasın... mümkünse yatarak geçirsin günlerini... Allah kucağına almayı nasip etsin.

İnanamıyorum ya.. Ben daha nişanlıyım.. Pko hastası olduğum için bebeğim çok zor olacak yada olmayacak bilmiyorum.. Şimdiden içime dert oldu tedavi görmeye başladım bile.. psikolojim bozuldu resmenn.. Ben tamm bir çocuuk delisiiyimm.. Bitiyorum sokakta gördüğüm her çocuğu alıp alıpp sevesim geliyor, onlar yaşam kaynağı... Allah'A büyük konuşmak istemem ama ben olsam aslaaa yapmazdım yapamazdım daa vicdanı olan anne baba yapmaz zatennn.. Benim ablam da diğer çocuğu daha 4 aylık olduğu için aldırmıştı.. Sırf bu yüzden onunla konuşmadığımı bilirim.. Allah'tan tek dileğim böyle haketmeyenlere evlat vermesin.. Versede onlar kıyıyor canına zaten ! Allahın verdiği canı Allahtan başka kimse alamaazzzzz Emanete İhanettt olamazzzz şuuannn acaippp sinirliyim.. Bayana lafımm yok ama böyle kocaya yazıkkklarr olsuuunnnnn beeee !!!!!!!!!!!!!

içim cız etti... bizde bebeğimiz olsun diye, ne kadar çok uğraştık, ne kadar çok çabaladık, ne kadar çok eziyet yaşadık.
Allah isteyene ve bakabilecek olana evlat nasip etsin.
Tüp bebek yöntemini kullanan arkadaşına söyle çok ama çok dikkatli olsun. doktorun dediğinden çıkmasın... mümkünse yatarak geçirsin günlerini... Allah kucağına almayı nasip etsin.

Allah sana da , tüm isteyenlere de sağlıklı bebişler versin.

ARkadaşımın annesi yanında şu an.
Devamlı yatıyor , kalkar mı hiç.
bu kaçıncı denemeleri.
Korkuyor bişey olacak diye..

herkes maddi olarak yetememekten bahsetmiş. bence asıl kabul sayılabilir olan manevi olarak hazır hissetmektir. insanın kendisini hazır hissetmesi çok önemli. nekadar plansız çocuk yapan tanıdığım varsa, (ki bu kişiler çocuklarına sevgiden deli oluyorlar) hep acele etmeyin, hayatınızı yaşayın, çocuk büyük sorumluluk, evliliğinizin tadını çıkartın diye tembihliyorlar. :s insan bunları duyunca iki defa düşünüyor. Allah kimseyi aldığı karardan pişman etmesin.

bu konu yarama tuz basar gibi oldu
4 yıllık evli
yim evliliğimin ilk yılı eşimle bir bebek sahibi olmak için erken diye bekledik sonra gördükki bebeğimiz olmuyor maalesef2 yıl uğraştık ve allahıma çokşükür şuan6 aylık bir kızım var bu süreçte çok zorluklarçektik maddi yönde şuan 1,5 ay oldu eşimin memleketinden istanbula annemlerin yanına göçtük iş arıyorum şükür eşim hemen buldu çalışıyor eşyalarımızda gelecek hayırlısıyla ben işe başlayınca evimizi ayıracaktık neden mi anlatıyorum bunları günüm geçeli 10 gün oldu 3 test yaptım sonuç negatif ama içim içimi yiyor ben okadar uğraşmışım bebek istemenin anne olmak istemenin ne demk olduğunu biliyorum yaşadım ve gördüm şuan annemler yardımcı oluyor eşimin ailesinin kendilerine faydaları yokki bize olsunlar olduki ben hamile kaldım biz ne yapıcaz aldırsam vebalini ödeyemem o yükün altına giremem diyorum nasıl kıyarım okadar istedim biri geldi ötekine yok mu derim diyorum diğer yandan eşimin aldığıyla mümkün değil geçinemeyiz bir bebek daha dünyaya getirsem şuan ne yaparız,beni böyle hamile kimse işe almaz geri dönsek dönemeyiz memlekette iş yok borç var annemlerde nereye kadar kalırız eşimde bunalıyor bu durumda nereye kadar destek olabilirlerki 2 kardeşim daha var biri okuyor anlayacağınız bitik durumdayım 1,5 yıl öncesine kadar allahım hamile olayım bir evlat ver diye dua eden ben bugün inşallah hamile değilimdir rabbim görüyorsun halimizi diye dua eder oldum ne durumdayım ben böyle diye kızıyorum kendime .he düşünseydin korunsaydın diyene korundum ama yine bir ihtimal var sanırım bende anlamadım kısacası.doğur rızkını verir rabbim demekle olmuyor evlen rızkını verir doğur rızkını verir rabbim diyen çok ama evde yine başbaşa kalıyorsunuz siz bu sorunlarla. allahım hakkımda hayırlısı ne ise onu göstersin demekten başka birşey gelmiyor şuan elimden.kendimden bazen utanıyorum aklımdan geçirmiyorum desem yalan olur aldırsammı diye eşim kızıyo hemen saçmalama nasıl yaparsın diyo durup düşünüyorum peki şuan ne yapıcaz birinin masrafını karşılamayı bırak geçinemiyoruz evimizi yuvamızı bıraktık off off anlayacağınız zor durumdayım gerçi hala kesinleşmedi hamileliğim ama strestende olabilir dedi sağlık ocağındaki ebe olmazsa kadın doğum uzmanıyla görüşücez haftaya hayırlısını ver allahım ..

bu konu yarama tuz basar gibi oldu
4 yıllık evli
yim evliliğimin ilk yılı eşimle bir bebek sahibi olmak için erken diye bekledik sonra gördükki bebeğimiz olmuyor maalesef2 yıl uğraştık ve allahıma çokşükür şuan6 aylık bir kızım var bu süreçte çok zorluklarçektik maddi yönde şuan 1,5 ay oldu eşimin memleketinden istanbula annemlerin yanına göçtük iş arıyorum şükür eşim hemen buldu çalışıyor eşyalarımızda gelecek hayırlısıyla ben işe başlayınca evimizi ayıracaktık neden mi anlatıyorum bunları günüm geçeli 10 gün oldu 3 test yaptım sonuç negatif ama içim içimi yiyor ben okadar uğraşmışım bebek istemenin anne olmak istemenin ne demk olduğunu biliyorum yaşadım ve gördüm şuan annemler yardımcı oluyor eşimin ailesinin kendilerine faydaları yokki bize olsunlar olduki ben hamile kaldım biz ne yapıcaz aldırsam vebalini ödeyemem o yükün altına giremem diyorum nasıl kıyarım okadar istedim biri geldi ötekine yok mu derim diyorum diğer yandan eşimin aldığıyla mümkün değil geçinemeyiz bir bebek daha dünyaya getirsem şuan ne yaparız,beni böyle hamile kimse işe almaz geri dönsek dönemeyiz memlekette iş yok borç var annemlerde nereye kadar kalırız eşimde bunalıyor bu durumda nereye kadar destek olabilirlerki 2 kardeşim daha var biri okuyor anlayacağınız bitik durumdayım 1,5 yıl öncesine kadar allahım hamile olayım bir evlat ver diye dua eden ben bugün inşallah hamile değilimdir rabbim görüyorsun halimizi diye dua eder oldum ne durumdayım ben böyle diye kızıyorum kendime .he düşünseydin korunsaydın diyene korundum ama yine bir ihtimal var sanırım bende anlamadım kısacası.doğur rızkını verir rabbim demekle olmuyor evlen rızkını verir doğur rızkını verir rabbim diyen çok ama evde yine başbaşa kalıyorsunuz siz bu sorunlarla. allahım hakkımda hayırlısı ne ise onu göstersin demekten başka birşey gelmiyor şuan elimden.kendimden bazen utanıyorum aklımdan geçirmiyorum desem yalan olur aldırsammı diye eşim kızıyo hemen saçmalama nasıl yaparsın diyo durup düşünüyorum peki şuan ne yapıcaz birinin masrafını karşılamayı bırak geçinemiyoruz evimizi yuvamızı bıraktık off off anlayacağınız zor durumdayım gerçi hala kesinleşmedi hamileliğim ama strestende olabilir dedi sağlık ocağındaki ebe olmazsa kadın doğum uzmanıyla görüşücez haftaya hayırlısını ver allahım ..

10 gün geçtiyse çıkardı testte.

Büyük ihtimal hamile değilsindir.
Yani umarım...

Sizin yapabileceğiniz birşey yok bu çiftin alması gereken bir karar. Ben aslında kürtajın yasal olmasını savunurum herzaman anne-baba olmaya yetkin hissetmeyen insanların elinde bir bireyin hayatının mahvolmasındansa. Bu çiftin hali hazırda kurulu bir düzenleri bir çocukları varmış zaten anladığım kadarıyla 2.ye de bakabilirlerdi pekala ama evlerinin ardın da yaşadıklarını bilemeyiz belki çok mutlu olacaktı yeni bebek o ailede belki düzgün yetiştiremeyeceklerdi.

Bir de annem bana hamileyken babamda kürtaj olmasını istemiş hem yaşları ilerlediği için anne-baba olarak bazı isteklerimi karşılayamazlarsa diye hemde annemle kan uyuşmazlığın olduğundan tehlikeli bir hamilelik olabileceği için. Annemin yoğun baskısıya doğmuşum ama doğduktan sonra babamle aramızda deli gibi bir baba-kız aşkı oldu. Ben hep babama annemden daha düşkün oldum babamda bana diğer kardeşlerime göre daha ilgili davrandı. Maddi-manevi aşırı şekilde üstüme düştü, bir dediğimi eksik etmedi.Yazık belki o adamda çocuğuyla öyle bir ilişki yaşayacaktı bunu kaçırmış oldu.

herkes bakabileceği kadar çocuk yapmalı.geliri sınırlı olan insanların 4-5 tane çocuk yamalarını doğru bulmuyorum ama kürtaj da çok can yakıcı bir aile fazla çocuk istemiyorsa tam olarak korunmalı işi şansa bırakmamalı:50:

Sinir oluyorum böyle insanlara istemiyosanız korunun demi yapıp yapıp aldırıyolar..Allah affetsin artık ne diyim .. insallah yüce rabbim banada bi hayırlı saglıklı bi evlat verir..

Back
X