Asıl o zaman karışılıyor evlendiğinde. Ne demek karısısın tabiki karışacak. Bence sen istemediğini bir gün eğer içinden gelirse yapabileceğini söyle. Dinimi kimse için yaşayamam de.
Bak bakalım ne yapıyor. Çok dindar aileler biliyorum oğlu açık kızla evlenmiş, kayınpederin yanında kız mini giyiyor. Neden çünkü eşi kıza karıştırtmıyor. Haa doğru veya yanlış önemli olan eşin tavrı bu örneğimde. İstese karıştırtmaz.
sana anlatana kadar, ailesine o istedigini yapacak karisamazsiniz deseydi sana gelip "bizimkiler böyle derse" gibi bir yoklama cümlesi kurmazdi.
hic normal degil.
Galiba tekrar konusmam gerekecek. sonra diyo ki bizim tarafta acik gelin aldi. kimse bi seyine ne kariyo ne ediyo. ama soyledigi bu laflar yani hos degil. ki kaldi ki daha bizimkilerin haberi bile yok. olsa kiyamet kopar gibi
Nasıl kimse laf edemiyodur , kocası laf ettirmezse edemezler tabi. Şimdi bu senş yokluyo bakalım nolcak diye.
Burnuma çok pis kokular geliyor... Ayak uydurmak zor olur sizin için, şimdi öyle diyor ama zamanla " beni utandırıyorsun'a" kadar gider bu iş benden demesi... Biraz daha düşünün...
hmmm aile sıkıntı çıkaracak gibi görünüyor
Ailesinin ağzına bakan birisi gibi geldi bana. Lütfen iyi düşünün... Onlar sizi siz olduğunuz için kabul edecek kafada değiller gibi geldi bana...Aynen benimde aklima oyle geliyir. biraz dusuneyimde o da yarin tekrar kendi ailesiyle konuscak durumu . yani hani en bastan boyle gelmeleri hos degil. yani onlarin sorduklari soruyu bana soruyor sen nasi bi tepki verirsin diye. dogru olan bu mudur ilerde mutlu olurmuyuz acaba kimse karsmaz etmez dedigi gibi bilemiyorum. ne yapmam gerektigi konusundada kararsizim. bizimkilerinde bu olaydan daha haberi bile yok
Evlendikten sonra kimse kimseye karışmaz lafına inanma. Baksana daha ortada bişey yokken şöyle yapacak mı böyle yapacak mı demişler. Sence normal mi?
Ailesinin ağzına bakan birisi gibi geldi bana. Lütfen iyi düşünün... Onlar sizi siz olduğunuz için kabul edecek kafada değiller gibi geldi bana...
Bencede yokluyo. aikesi boyle tepkiler vermis yani o da aile tarafina geciyor. ben oyle dedigimde benlik bi sıkıntı yok istedigini giy diyo. e madem oyle soylesene sizinkilere . yumasak yumusak soyluyo soylesede. ben bence boyle seyleri kabul etmedigimi bitirecegimi mi soylesem. bosuna ugrasiyoruz mu desem ya. bunlar sacma yani
Aynen biz farklıyız uyum sağlayamayacağız de. Ailenin isteklerine göre davranamam de.. ha şu da var bu şimdi sana tamam haklısın karıştırmam etmem dese de ; evlenseniz iş yine değişir. Nasılsa garantiye de alır artık. Artık her gün hır gür.. uzak dur derim.
Şimdi bana bunlar saygısızlık gibi geliyor .siz sevgilinize şey diyor mıusunuz ?bizim ailemiz böyle ,annenler düğüne geleceklerse kıyafetlerini bize uydursunlar .yada beni istemeye gelecekleri zaman şöyle giyinsinler .herkes birbirine saygı duymalı ve isteği dışında böyle şeylerle değiştirmemeli .siz şimdiden taviz verirseniz ileride daha çok başınız agrır.Dimiben dedim ki yani daha tanismadan bana boyle seylerle geliniyor. ve hic his degil. o da dedi ki haklisin. cidden haklisin benim dusuncelerim degil bizimkilerin sorduklari soru bnde cevap veremiyoeum. ben sana hic bisey demiyirum dememde. zaten evlendikten snra kimse kimseye karisamaz dedi. sizce ne yapmaliyim
Aynen garantiyede alir iste. bide bu seyler biz sevgiliyken yoktu simdi antin kuntin sorularla geldi boyle napcagimi sasirdim. yine de evet dedim ben gereken fedakarligi gosteririm. ama onun yapacagi birsey yok ki neden ben kendimden odun veriyorum. ben acik biriyim zaten
Kizlar selam sevgilimin ailesi muhafezekar bi aile. sevgilim diyo ki ben senin bu zamana kadar hic birseyine karismadim evlenirsek bundan snrada biseyine karismam. ama bizimkiker smdi bana diyoki siz ilerde geldiginiz zaman esin ustune azcik duzeltip gelecek mi. ya da ilerde cocuk olsa namazini kilacak mi(bizim ailede oyle namaz kilan pek yok). bende dedm ki ben istedigm gelinligi giyerim. sevgilimde diyoki bizimkilerin ne tepki verecegini bilmiyorum . ama bana kalirsa istedigin herseyi giy. zaten evlendikten sonra kimse kimseye karisamaz. sizce kizlar ? suan daha evlilik ve tanisma asamasinda boyle seyler var. ben nasil davranmaliyim
ben de anlamıyorum hiç..
hep erkekler muhafazakar, kızlar açık..
hep erkek aileleri "bize uymaz, sen şimdiden kulağını bük" diyor...
niye bu erkekler böyle kızları tercih ediyor?
şimdi dini konu yasak.. detaylara gireceğim ama neyse...
Sen taviz verme gerisini kabulleneceklerdir
Oglanlik bi sıkıntı yok ama ailesinin tuhaf tuhaf sorulari var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?