Sizce?

Hanımlar bu normalleşme süreci hakkımda ne düşünüyorsunuz? Az önce milletin deli gibi bavul yaptığına, alışveriş için dışarı çıktığına sahit oldum ben otobüse bile binmek istemiyoruö sırf bu yüzden mecbur olduğumuz yere 45 dk olsa bile yürüyerek gidiyorum ben mi abartıyorum insanlar da mı var bir şey?
Morglarin, cenaze evlerinin videolarını izlemelerini tavsiye ediyorum.Virus neler yapmış yapıyor.Hastalarin ayakları yatağa kelepçeli acaba neden?Market ev belki sahile binbir dikkatle gittim geldim ötesini yapmam şaşırmış bu millet

Biraz daha uzatılmalıydı bence. Ölümler azaldı ama yine de vaka sayısı az değil

4 aydır dışarı çıkmıyorum sen düşün :D

Okulların kapatılmasından bu tarafa evdeyiz. Markete bile 2-3 defa çıktım. Çocuklar hiç çıkmadı. Şu süreçte çarşı pazar avm gezmeyi kesinlikle düşünmüyorum ama ailelerimizle görüşeceğiz. Aylardır kimsenin yüzünü görmedik ama bizden buraya kadar, çocuklar kudurdu evde. Bizim için tek farkı bu olacak.
Tatil planı (otel tatili) çok aşırı geliyor bana. Bir yaz tatilsizlikten kimse ölmez diye düşünüyorum ama o da tercih meselesi demek ki. G.tüne güvenen gider 😂😂😂

Hanımlar bu normalleşme süreci hakkımda ne düşünüyorsunuz? Az önce milletin deli gibi bavul yaptığına, alışveriş için dışarı çıktığına sahit oldum ben otobüse bile binmek istemiyoruö sırf bu yüzden mecbur olduğumuz yere 45 dk olsa bile yürüyerek gidiyorum ben mi abartıyorum insanlar da mı var bir şey?
Bence normale cok cabuk dönüldü en azı dan hafta sonu yasağı devam etmeliydi süreç bitmiş değil

ben sadece gece 11 den sonra yürüyüşe çıkacağım.
markete de çok nadir olarak gittiğimde sadece sabah gidiyorum kimsecikler olmuyor.

Ben uzun bir sure cafe, avm, piknik vs gitmem. Bu sene de tatile gitmeyiveririz bir sey olmaz

bi tane ibretlik hikaye var, para toplayamayan kör bir dilencinin eline üzerinde 'güzel bir bahar günü, ben baharı göremiyorum' yazan bir kağıt veriyor adamın biri de, bir sürü kişi para vermeye başlıyor falan filan. bu hikayedeki kör dilenci benim. güzel bahar günleri olacak ama ben evde oturmaya devams. işe zorla çağrılana kadar tabi.

valla çok güzel (!) şeyler düşünüyorum 1 gecede gereksizce normalleşmeye başlayanlar hakkında ama burda yazamam :D

Ben normalleşmeyi düşünmüyorum en azından yaz sonuna kadar temkinli olmaya devam edeceğim. İnstagramda millet plaj hazırlığı yapıyor kahvaltıya gezmeye gitmişler daha ilk günden. Hiç değilse iki üç hafta sonra belli olur herşey. Belki gerçekten virüs sıcak ortamda azalacaktır göreceğiz

Normal değil tabi ki
İnsanlar çok bunaldı 2 ayın patlamasını yaşıyorlardı resmen.
Ancak 15 gün sonra çarpılmayız umarım.

2,5 aydır evdeyim. Uzun bir süre daha normalleşmeyi düşünmüyorum. Zaten akciğer rahatsızlığım var. Bile isteye kendimi öldüremem. Ama bu her şey bitmiş gibi davranan gamsızlar beni delirtmiyor mu delirtiyor. Sayelerinde biz daha fazla eve tıkılıyoruz. Öte yandan en geç birkaç haftaya karantinayı yeniden başlatacaklarını düşünüyorum. Mümkün değil bu sorumsuzlukla önü alınsın.
Hastalarin ayakları yatağa kelepçeli acaba neden?
Ciddi misiniz? Bu kadarını bilmiyordum.

Aslında hiç ama hiç normal bulmuyorum ve de çok korkuyorum.. aylardır toplu taşıma kullanmadık, hiçbir arkadaşımızla görüşmedik, sadece markete gittik bazen de geceleri çıkıp parkta yürüdük ama haftaya şehirler arası ev taşıyacağız mecburen ve eşim önden gidip günlerce ev arayacak..

Şimdi ismini vermeyeyim ama bilindik bir sosyal medyanın tanınmış bir üyesi mayıs sonu haziran ortalarına doğru insanların virüs bitti diye sevineceğini ve herkes koyverince temmuz ağustos gibi tekrar geri geleceğini yazmıştı. Bunu yazan kişi 2020'nin ilk 6 ayı çok büyük değişikliklerle büyük kaoslarla geleceğini falan söylemişti ortada hiçbir şey yoktu daha. Normalde böyle şeylere inanmam ama bu adam ne dese çıkıyor. İnşallah bu kez yanılır.

Normalleşme konusunda da sokağa çıkma yasağı ve kapalı işletmelerin açılması bence doğru karar. Herkes kişisel önlemini alıp bilinçli hareket ederse, gereksiz kalabalıklar oluşturmadan ufak ufak eski hayatımıza dönmemiz gerektiğini düşünüyorum. Virüsten kaçalım derken asosyal olup çıktık çünkü, hepimizin psikolojisi kaymaya başladı ufaktan ve çoğu insan bu dönemde çalışmıyor evine ekmek götüremiyor. Bu da büyük sıkıntı.

Benim çevremde virüs boyunca hiç çalışmaya ara vermeyen iki arkadaşım var, fabrikada çalışıyorlar ve fabrikada tek bir vaka görülmedi. Virüs öncesi nasılsa sonrasında da o şekilde çalışmaya devam edildi hiç izin verilmeden. Çünkü fabrika virüsten önce de hijyen kurallarına çok dikkat eden bir gıda fabrikası. Eldiven, maske ve bone şartı var. Yani demek istediğim önlem alındıktan sonra virüsün en yüksek olduğu dönemde bile bulaşmadan çalışılabiliyorsa insanlar, bu kadar eve tıkılmamiza gerek yok, bilinçsiz kesimi bilinçlendirmek yetecek hatt :işsiz:

Ama kreşlerin açılması ne kadar doğru onu bilemiyorum, neticede çocuklarin taşıyıcı olma durumu var

2,5 aydır evdeyim. Uzun bir süre daha normalleşmeyi düşünmüyorum. Zaten akciğer rahatsızlığım var. Bile isteye kendimi öldüremem. Ama bu her şey bitmiş gibi davranan gamsızlar beni delirtmiyor mu delirtiyor. Sayelerinde biz daha fazla eve tıkılıyoruz. Öte yandan en geç birkaç haftaya karantinayı yeniden başlatacaklarını düşünüyorum. Mümkün değil bu sorumsuzlukla önü alınsın.

Ciddi misiniz? Bu kadarını bilmiyordum.
Çünkü boğularak ölüyorlar.Verdikleri mücadele tepkiyi siz düşünün 😥

Merhaba; toplumun cahil ve dolaylı yoldan bu süreçte duyarlı olan insanların canına kast eden potansiyel katil olduğunu düşünüyorum. Ölür müsünüz bir sene tatil yapmasanız? Bir yaz da evinizde otursanız incileriniz mi dökülür? O tatil mekanlarında zaten bir avuç insana yetecek kadar sağlık imkanı var. Orada artan vaka olunca ne yapılacak? Yetkililerin dilinde tüy bitti uyarmaktan. Hayatında spor yapmayan adam koşu yapmaya başladı. Doğru düzgün evden başını çıkarmayan adam bildiğin gezgin oldu. Herkesin erkenden tatil havası geldi. Bu cehaleti anlamıyorum. Bunları düşünmek için çok zeki olmaya gerek yok. Biraz sağduyulu olmak lazım.

Ben önlemlerimi alarak dışarı daha çok çıkmaya başladım.Eylül ayına kadar evden çalışacağım.Kuaförüme gittim.Birkaç gün içinde avm deki işlerimi halledeceğim.Cidden sıkıldım elim kolum bağlı oturmaktan...
Tatil için de yazlığımıza gideceğiz.İyi ki geçen yaz yurt içi ,yurt dışı gezmişiz.

Normalleşme sürecine karşı değilim sonuçta herkes devlet memuru değil çalışmasa dahi maaşı yatsın. Birçok insan günlük kazanıp evine ekmek götürüyor bu insanlar mecbur çalışmak zorunda. bu süreç 2021 yazına kadar devam edecek diyorlar 1 sene daha dükkanları kilitli evde oturamaz insanlar.

bu dönemde eşimin ve benim çalıştığım kurum esnek çalışmadan muaf tutuldu. İlk zamanlar bizde tedirgin olduk ama zamanla bu duruma alıştık.

Şimdi ismini vermeyeyim ama bilindik bir sosyal medyanın tanınmış bir üyesi mayıs sonu haziran ortalarına doğru insanların virüs bitti diye sevineceğini ve herkes koyverince temmuz ağustos gibi tekrar geri geleceğini yazmıştı. Bunu yazan kişi 2020'nin ilk 6 ayı çok büyük değişikliklerle büyük kaoslarla geleceğini falan söylemişti ortada hiçbir şey yoktu daha. Normalde böyle şeylere inanmam ama bu adam ne dese çıkıyor. İnşallah bu kez yanılır.
Kim ki bu özelden yazar mısınız? Sosyal medya fenomenlerini pek takip etmem genelde.

Back
X