Sizce...

Cemrerva

Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2019
66
26
8
31
merhaba arkdaslar biliyorum bu asla dert değil ama biraz farklı gözlemlere ihtiyacm var.
ben aile apartmanında otuyorum ki hiç istememiştim halada istemiyorum...

Uzak ol tatlı ol benm için mantık hep buydu.en ufak şeylerin bile can sıkıcı olmak durumu hep oluyor bunlardan biride merdiven süpürme derdi..
benim çocuğum yok ve eşimle evde durdugumz zaman çok azdir eşim sabah gidip alsam geldigi için bende gündüz evdeyim ya hiç çıkmam yada arkadslarmla ailemle görüşürm yani evde pek değilim dolayısıyla merdivenleri kirleten habire inip çıkan olmuyorm burdakilerinde çocukları var onların oyuncaklarımi dersinz dağıttıklarimi dersiniz hep merdivende. Ki merdivendede hali seriliyor malesef düşünüyorm ben bunları temizlemek süpürmek zorunda miyim bendende bekliyorlar bunuda. Onlar da yapıyor ama en çok dağıtan kirleten inen çıkan onlar ve çocukları.
ve ben şuan yapsam mi yapmasammi diye çok ikilemde kaldım çünkü bana laf çarptırıldı bu konu hakkında. Bende onlar kirletiyor onlar yapsın diye düşünüyorm bir yanimdaburda yaşıyorsun yapmak zorundasın diyor peki sizce a dostlar...?

Kirleten yapmak zorunda diye bir sey yok. Orada yasiyorsaniz siz de yapmak/eleman tutup yaptirmak zorundasiniz. Aile apartmani olmasin,normal apartmanlarda da herkes elini atar bu islere,kirleten sensin benim diye dusunulmez. Giris katta yasayanlar asansor tamiratina para vermez sizin mantiginizla bakarsak.

Evet bi yandan boylede dusunuyorum yanii

tum apartman toplantilarinin kanayan yarasi,
giris kattakilerin asansor derdi

Az kullanıyorsun demek hiç kullanmadığın anlamına gelmiyor. Bi düzen varsa temizlik konusunda uyulmalı bence. Fazlası olursa haksızlık olur evet.

Kimin yüzde kaç kirlettiği nasıl hesaplanıyor? Pay ölçer gibi herkes kendi payı kadar temizlesin bari
Hiç mi dışarda yağmura filan denk geldiğiniz olmadı? İlla apartmandaki ortak alana bi zararınız dokunmuştur. Onun hürmetine bari arada siz de yapın.

Bana kalsa temizlemesi için birini tutun. En mantıklısı o. Ama ona da onlarla aynı parayı vermem demeyin lütfen.

Ortak alanlarin temizligini kullanan herkes yapmali görüşündeyim. Sonucta evde durmuyorken bile disari cikmak ve evinize gelmek icin o merdivenleri kullanıyorsunuz. Temizlik sirasi yapin haftada bir biriniz yapsin. Boylece sorun çözülmüş olur.

Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler ... dediklernzde katılıyorum ki yazdklarnz gibide düşünmüyordum değil...

zemin katta da oturuyorsanız kural kuraldır. Ha aile binasıymış o zaman da nezaket kuralı gereği yapmanız lazım. Şu gün süpüreceğim deyin bir gün belirleyin o gün yapın

Kessinlikle... normal yapılması gereken şeylere bile insan sırf aile apartmanı diye anormal görüyor

hic istemedim hala istemiyorum yazmissiniz,
cok onyargilisiniz.
Sonucta artik orada oturuyorsunuz, ya bu gorusunuzu degistirin ya da evinizi,
boyle cok zorlanirsiniz, mutsuz olursunuz.

Karsi taraf icin de hos degil tarafsiz dusununce,
sonucta onlar da belki kendileri samimiyet seven kisiler, ve siz samimi olmayinca, belki onlar da baska komsu tercih ederler,
herkes mutlu oldugu yerde olsun en guzeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…