Sizce ?

1. Sınıfa başlama yaşı

• 6 yaş

• 7 yaş

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

freeGirl

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
492
667
53
Arkadaşlar en aktif yer burası diye sizlere sormak istedim. Kızım 6 yaşıni 2 ay geçti bu sene 1. Sınıfa versem mi yoksa bir sene daha mi beklesem karar veremedim tecrübelerinize dayanarak bu konuda ankete katılırmısınız. 🌼

Bekletme imkanın varsa beklemek uygun olabilir. Böylece zihinsel becerileri daha da gelişmiş bir şekilde okula başlar

Arkadaşlar en aktif yer burası diye sizlere sormak istedim. Kızım 6 yaşıni 2 ay geçti bu sene 1. Sınıfa versem mi yoksa bir sene daha mi beklesem karar veremedim tecrübelerinize dayanarak bu konuda ankete katılırmısınız. 🌼

Anaokulunda okul olgunluğu testi yapılmıştı kızıma 69 aylıkken başlamıştı 1. Sınıfa, şuan 4. Sınıfa geçti gayet iyi gidiyor. Sorduğunuz soru çok bireysel bi soru, çocuğunuzun durumunu ancak bi uzman değerlendirebilir böylesi fikir vermek uygun olmaz.

Benim oğlumda bu sene 1.sınıftı ama biz erteledik ekimde 6yi dolduracak.
Bütün tanıdık öğretmenlerimiz hatta okulun müdür yardımcısı bile ezilir hakkınız var erteleyin dedi.
Ayrica pandemiden dolayı çoğu aile göndermedi yaşi biraz büyük olanlar da olacak bence de anasınıfına yazdırın.

2015 Eylül ve öncesi doğumluysa erteleyemezsiniz. Çocuk 6 yaşını doldurmuş. Özel bir durum yoksa okula başlaması için ideal yaş.

Ne çocuğunuzu tanıyoruz ne de sizi ne de çevrenizi. Kaç yaşında okula yollasam sorusu sosyal medyada cevap aranacak bir soru değildir. Milletin ne dediğine göre mi yollayacaksınız? Onların tecrübeleri sizin çocuğunuzu ilgilendirmez. Gidin bir pedagogtan yardım alın mesela. Ne kas gelişimini biliyoruz ne zihinsel ve bedensel gelişimini.

Yani cocugun motor gelisimleri tamalandimj bunu biz bilemeyiz gecen sene ana okuluna gittimi ? Gittiyse ogretmeniyle gorusun gitmediyse 1. Sinifa yazdirin zaten ogretmen bi eksiklik gorurse anaokuluna gonderiyor. Yigenim 66 aylik baslamisti. Once anaokuluna basladi sonra yengemin icine sinmedi 1. Sinifina gecirdi. Ogretmeni 1 ay gozlemledi cocugu okuldan soguturuz oyun caginda motor gelisimi daha tamamlanmamis diyerek ana okuluna gonderdi.

Ben tam algılayamamışım sanırım. 6 yaşını 2 ay geçmiş çocuk yani 74 aylık mı? Ben mi yanlış hesaplıyorum gece gece? Erteleyemezsiniz ki bu durumda. Ancak ram raporuyla ertelenir.

Ben tam algılayamamışım sanırım. 6 yaşını 2 ay geçmiş çocuk yani 74 aylık mı? Ben mi yanlış hesaplıyorum gece gece? Erteleyemezsiniz ki bu durumda. Ancak ram raporuyla ertelenir.
Evet 74 aylık. Erteleyemiyormuşuz aslında algısı açık harflerin çoğunu öğrendi ama biraz çekingen kendini savunamaz diy endişe duyuyorum.

Yani cocugun motor gelisimleri tamalandimj bunu biz bilemeyiz gecen sene ana okuluna gittimi ? Gittiyse ogretmeniyle gorusun gitmediyse 1. Sinifa yazdirin zaten ogretmen bi eksiklik gorurse anaokuluna gonderiyor. Yigenim 66 aylik baslamisti. Once anaokuluna basladi sonra yengemin icine sinmedi 1. Sinifina gecirdi. Ogretmeni 1 ay gozlemledi cocugu okuldan soguturuz oyun caginda motor gelisimi daha tamamlanmamis diyerek ana okuluna gonderdi.
Merhaba 4 yaşından beri kreş ana okuluna gidiyor okul ortamına aşina. Hatta ben bu sene de yazdiricaktim öğretmeni artık başlasın 1.sınıfa algısı açık uyumlu dedi. Beni endişelendiren biraz çekingen olması

Evet 74 aylık. Erteleyemiyormuşuz aslında algısı açık harflerin çoğunu öğrendi ama biraz çekingen kendini savunamaz diy endişe duyuyorum.
sosyalleşmediği süre çekingen olarak kalacak tam da yaşı gelmiş gönderin hayata yaşıtlarından geç başlamasın tabii özel bir durumu yoksa

Çocukların özgüvenini en çok zedeleyen ebeveynlerin endişeleridir. Siz yansıtmıyorum sanarsınız, o hisseder ve içselleştirir. Güvenin biraz çocuklarınıza ki onlar da kendilerine güven geliştirebilsinler.

Çocukların özgüvenini en çok zedeleyen ebeveynlerin endişeleridir. Siz yansıtmıyorum sanarsınız, o hisseder ve içselleştirir. Güvenin biraz çocuklarınıza ki onlar da kendilerine güven geliştirebilsinler.
Teşekkürler yorumunuz için fazla pinpirikliyim sanırım bu konuda

Ne çocuğunuzu tanıyoruz ne de sizi ne de çevrenizi. Kaç yaşında okula yollasam sorusu sosyal medyada cevap aranacak bir soru değildir. Milletin ne dediğine göre mi yollayacaksınız? Onların tecrübeleri sizin çocuğunuzu ilgilendirmez. Gidin bir pedagogtan yardım alın mesela. Ne kas gelişimini biliyoruz ne zihinsel ve bedensel gelişimini.
Siz önce sakin olun hanımefendi bu ne hiddet ! ben sizin sorularınızı güzel bir üsluba cevaplarım. Çocuğum da zihinsel ve bedensel bir engel yok , 4 yaşından beri kreş, Anasınıfına gidiyor. Öğretmeni kaba motor gelişimi gayet başarılı, uyumlu bir çocuk okula başlatabilirsiniz dedi. Çevrem ne alaka onu anlayamadim 😄 ayrıca tabi ki yapilan yorumlara göre çocuğumun hayatına yön vermem. Sadece burda tecrübeli annelere hatta öğretmenler de var danışmak istedim farkli görüşleri dinlemeyi severim illa birşey soruyoruz diye tartmadan uyguluyucak değiliz merak etmeyin . Iyi akşamlar sevgiyle sakinlikle kalin 🌼

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X