o zaman şöyle söyleyeyim, 11 yıl önce evlendiğimizde eşim de ben de yeni mezun, çok düşük maaşlarla çalışan insanlardık, evlilik öncesi 1 yıl birimizin maaşıyla geçinip diğerininkini bankaya attık, evlenmeden hemen önce de gidip paramızın yettiği kadarıyla eşyalarımızı aldık (gereksiz ya da az gerekli hiçbir şey almadım sehpam bile yoktu mesela) velhasıl 0 borçla evlendik üstüne altınlarımız sayesinde epey bir paramız oldu :)
bir önceki yaz kardeşim evlendi, ikisi de öğretmenler, bir mağazaya girip 10 bin liraya bütün mobilya ve beyaz eşyalarını aldılar. bazen bakıyorum bu ikisinin toplamının yarısı kadar maaşı olan insanlar 10 bin liralık salon takımı alıyor, sonra da 5 yıl kredi ödeyip altın kavgası yapıyorlar. düğün için 60 bin lira kredi çektim diyen insanlar var... ha paran vardır gelirin iyidir 2 katını da harcarsın ama olmayan parayı harcayıp sonra ağlayanlara oh iyi olmuş diyorum kimse kusura bakmasın.
özetle ne çok acele edip en güzel günlerinizi para hesabıyla geçirin ne de yıllar boyu bekleyin. ama ne olursa olsun kendinizi ilk yıllarınızı tatilsiz, gezmesiz sadece borç ödeyecek konuma sokmayın.