• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce?

italianjob

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
288
443
103
Ankara
Merhaba arkadaşlar bi konu hakkında fikrinizi almak istiyorum. Sizce evlilik için uzun yıllarca beraber olduğunuz kişi mi yoksa hayalinizdeki hayat şartlarını size sunabilecek yeni tanıdığınız biri mi daha mantıklı? Bence sevgi ve geçirilen yıllar daha önemli ama insanın hep kurduğu hayallerin gerçek olabileceğini düşünmesi de, bilmiyorum, kafamı kurcalıyor biraz. Arkadaşlarla bu konuyu konuşurken karar veremedik ve bir de buranın bilgili hanımlarına soralım dedik=)

Merhaba arkadaşlar bi konu hakkında fikrinizi almak istiyorum. Sizce evlilik için uzun yıllarca beraber olduğunuz kişi mi yoksa hayalinizdeki hayat şartlarını size sunabilecek yeni tanıdığınız biri mi daha mantıklı? Bence sevgi ve geçirilen yıllar daha önemli ama insanın hep kurduğu hayallerin gerçek olabileceğini düşünmesi de, bilmiyorum, kafamı kurcalıyor biraz. Arkadaşlarla bu konuyu konuşurken karar veremedik ve bir de buranın bilgili hanımlarına soralım dedik=)
Ikisi de olabilir. Bunun tek bir dogrusu yok.

O yıllardır beraber olunan kişi her açıdan mükemmel mi o da önemli.eger sorunlar varsa seviyorum diye koru körüne bağlanıp onunla evlenmeliyim diye dusunulmemeli.tabi diğer insan için de aynı şey geçerli .maddi olarak iyidir ama düzgün bir insan değildir o da olmaz.

Evlenecek kisinin hayattan beklentilerine bagli. Kimisine bir uyar ama ikinci secenekle mutlu olan insanlar tanidim. Bence ikinciyi secenler daha rasyonel insanlar. Birinciyi secenler ise cok genc veya duygusal.

Sadece bu iki şarta bakıp karar vermek çok zor hayalindeki herşeyi yaşayabilceğin insanı sevmiyorsan herşeye sahip olsa da olmaz bence.
Uzun yıllardır birlikte olduğun insanda karakter olarak uymuyorsan ya da yanlışları falan varsa oda olmaz. Ben bu ikisine bakıp karar vermezdim yani.
Ama anılar, sevgi dolu zamanlar daha ağır basardı...

Bunu anca zaman gösterir bence.. Kişilere göre değişir

O yıllardır beraber olunan kişi her açıdan mükemmel mi o da önemli.eger sorunlar varsa seviyorum diye koru körüne bağlanıp onunla evlenmeliyim diye dusunulmemeli.tabi diğer insan için de aynı şey geçerli .maddi olarak iyidir ama düzgün bir insan değildir o da olmaz.

Bence kimse mükemmel değil ama evlilikte maddi konular da önemli oluyor tabi. Yani ya azıcık aşım belasız başım diyeceğiniz ve çok sevdiğiniz, yıllarınızı paylaştığınız biri ya da size karşı iyi olan, davranışları mantıklı gelen ve size sunduğu hayat tarzı (zenginlik değil ama hayat tarzı) hoşunuza giden birini seçmeniz gerekicek. Bilmiyorum bundan zor bi karar var mıdır acaba?

2si bir arada olanı en mantıklısı. Klasik bi cumle de var ya ilkini seviyorsan ikinci seçenek olmazdi diye. Yılların hatrina bi insanla evlenmek sacma.

Şimdi aradaki şartların farklılığına kişilere göre çok değişir.

Biri kıtkanaat geçinen dürüst iyi diğeri çok zengin ama karıkız düşkünü içkici mesela tabiki ilki

Biri normal standartlarda kazanan ama içkici diğeri zengin dürüst iyi mesala tabiki ikinci

İkisininde artılarını eksilerini yazın bir öyle bakın.Asla kabul edemem dediğiniz birşeyler var mı ?

Hangisinin artıları fazla.İkisiylede konuşup gülebiliyormusunuz?

:ukala: :ukala: :ukala:

Kişiye göre değişir.Ben eşimi bir anda buldum ve evlendim.Tahmin ettiğimden hayal ettiğimden çok şükür daha güzel bir evlilik benim için.
Eğer herşekilde arkanda duran seni sahiplenen bir kişiyse sevdiğin, uzun sevgililik dönemi sonrası da evlenilebilir, kısa süreden sonra da..

Sadece bu iki şarta bakıp karar vermek çok zor hayalindeki herşeyi yaşayabilceğin insanı sevmiyorsan herşeye sahip olsa da olmaz bence.
Uzun yıllardır birlikte olduğun insanda karakter olarak uymuyorsan ya da yanlışları falan varsa oda olmaz. Ben bu ikisine bakıp karar vermezdim yani.
Ama anılar, sevgi dolu zamanlar daha ağır basardı...

Şimdi aradaki şartların farklılığına kişilere göre çok değişir.

Biri kıtkanaat geçinen dürüst iyi diğeri çok zengin ama karıkız düşkünü içkici mesela tabiki ilki

Biri normal standartlarda kazanan ama içkici diğeri zengin dürüst iyi mesala tabiki ikinci

İkisininde artılarını eksilerini yazın bir öyle bakın.Asla kabul edemem dediğiniz birşeyler var mı ?

Hangisinin artıları fazla.İkisiylede konuşup gülebiliyormusunuz?

:ukala: :ukala: :ukala:

Malesef ki evet. Biri sevgilim öbürü iyi bi arkadaşımdı ama arkadaşlıktan öte düşündüğünü söylüyor. Onunla da iyi zaman geçiriyorum, ikisi için de çok kötü diyebileceğim bir özelliği yok. Ancak bu kişiyle görüşürken kendimi kötü hissediyorum çünkü benden bi cevap beklediğini söylüyor, sevgilim olduğunu da biliyor. Ancak ben kimse için kimseyi tek etmeyi doğru bulmuyorum. Kısaca aklım başka kalbim başka bir şey söylüyor. Sonunda ikisi de olmayacak ve mutsuz olacağım diye de korkmuyor değilim.

iki kişi dusunulurken birinden bahsedilirken sadece menfaat görüyorum ki bu kişiye yeterli gelmeyecektirr emin ol mutsuz zengin bi yaşam süren kaç kadın var .. aldığın ahla nasıl yaşanır orasida meçhul..

artı birinciyi sevseniz ikinci olmazdi oyüzden ikincisini tercih edin zaten yani.

Ask mi mantik mi? Demissiniz sanirim...
Ben ikisinin ortasi diyorum..
Dengelemek lazim...
Yillarca birlikta olmanim bir anlami yok bana gore. Sadece birbirini iyi tanimanin verdigi avantajdir sadece...

Hayallerimi gerceklestirecek kişiyi secerdim tabi sevme, asik olmak vb. duygularida yasamak kaydiyla...

Birini diğeri icin bırakacaksa kişi o ikinciden hayır görmez. Ama ilki ile olmuyordur bitmiştir zaten ayrılır daha sonra secimini kendince yapabilir insan.

Bence once sevgi ve anlasabilmek bu yillardir konusulan flortunle eger anlasabiliyorsaniz mutluysaniz evlenin ama pembe gozlukleri cikarip iliskinize oyle bakin seviyorum deyip herseyini kabullenmeden size uygunmu bir omur yasanirmi olcimup bicin sonuc da eksiler coksa zaten birakin ve diger arkadaşı taniyin
Unutma arkadasim o hayalindeki yasam huzur olmayinca emin ol hayalin olmaktan cikiyor once HUZUR

Zengin bir aday için sevgilinizi terkeder misiniz? gibi olmuş sorunuz..

O 2. aday niye tercih edildiğini bilse eminim aday olmazdı..

Sevgili olurken de mantıklı olmak lazım sadece evlenirken değil..

Back
X