• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce?

Zengin bir aday için sevgilinizi terkeder misiniz? gibi olmuş sorunuz..

O 2. aday niye tercih edildiğini bilse eminim aday olmazdı..

Sevgili olurken de mantıklı olmak lazım sadece evlenirken değil..

Aslında özellikle belirtmiştim zenginlik değil hayat tarzı farklılığı var diye yoksa kimseyle para için evlenilmez. Mesela sevgiliniz büyük şehirde, apartman hayatını seviyordur ancak siz küçük bi ilçede çiftlikte yaşamak istiyorsunuz gibi. İkinci kişi açıkçası bu durumda daha çok ikna etmeye çalışıyor beni ve sanırım ben de inanıyorum. En büyük sorun da bu zaten, kişi olarak da iyi biri bi kötülüğünü görmedim henüz :KK43:

Bence once sevgi ve anlasabilmek bu yillardir konusulan flortunle eger anlasabiliyorsaniz mutluysaniz evlenin ama pembe gozlukleri cikarip iliskinize oyle bakin seviyorum deyip herseyini kabullenmeden size uygunmu bir omur yasanirmi olcimup bicin sonuc da eksiler coksa zaten birakin ve diger arkadaşı taniyin
Unutma arkadasim o hayalindeki yasam huzur olmayinca emin ol hayalin olmaktan cikiyor once HUZUR

Birini diğeri icin bırakacaksa kişi o ikinciden hayır görmez. Ama ilki ile olmuyordur bitmiştir zaten ayrılır daha sonra secimini kendince yapabilir insan.

Evet haklısınız huzur bu hayattaki en önemli şey ve davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş, sonuçta uzun vadede ne olur bilinmez. O yuzden kafam karışık. Bi yandan hayalimdeki şeyleri yaşamak çok mantıklı geliyor ama bi yandan da emin olamıyorum.

İkincisi kimseyi başka biri için bırakmak istemiyorum, bu çok onur kırıcı olur zaten. Ben de kendime yakıştırmam bunu o yüzden elimden geldiğince ikinci kişiden uzak durmaya da çalışıyorum ama o mantık yok mu işte...

Ask mi mantik mi? Demissiniz sanirim...
Ben ikisinin ortasi diyorum..
Dengelemek lazim...
Yillarca birlikta olmanim bir anlami yok bana gore. Sadece birbirini iyi tanimanin verdigi avantajdir sadece...

Hayallerimi gerceklestirecek kişiyi secerdim tabi sevme, asik olmak vb. duygularida yasamak kaydiyla...

Çok güzel özetlemişsiniz ama onu nasıl dengeleyeceğim? Sevgilimi seviyorum ama geleceğimizi bilmiyorum bu bakımdan kalbim daha baskın geliyor. Diğer kişideyse mantığım baskın geliyor ama çok çok aşırı bi sevgi yok. Karşımdaki kişi bana çok değer veriyor gibi gözüküyor şimdilik ama yine de ileride bi evlilik için yetebilecek düzeyde sevebilirim en fazla kendisini, öyle deli divane aşık olacağımı sanmıyorum.

Sonuç olarak çok fena arada kaldım ve kendimi çok şuçlu hissediyorum.

Evet haklısınız huzur bu hayattaki en önemli şey ve davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş, sonuçta uzun vadede ne olur bilinmez. O yuzden kafam karışık. Bi yandan hayalimdeki şeyleri yaşamak çok mantıklı geliyor ama bi yandan da emin olamıyorum.

İkincisi kimseyi başka biri için bırakmak istemiyorum, bu çok onur kırıcı olur zaten. Ben de kendime yakıştırmam bunu o yüzden elimden geldiğince ikinci kişiden uzak durmaya da çalışıyorum ama o mantık yok mu işte...
Uzak dur canim hayırlısını iste. Ama aklın karışmaya başlamışsa zaten ilki içinde tükenmiş demektir. Yoksa mantık falan hikaye olurdu.

Aşk evliliği mi?
Mantık evliliği mi?
Anladığım kadarıyla soru bu değil mi?

Bunun tek bir cevabı yok ne yazık ki, kendi arkadaş ortamından çıkıp buradaki arkadaş topluluğuna sorman bişi değiştirmez ki,
Kişiden kişiye değişir bu..

Sevmediğim bir insanın kadın-erkek ayırt etmeksizin, 10 metre yakınımda olması ruhumu daraltıyor.
Bu sebeple az ve öz çevrem vardır.
Hele ki deli gibi sevmediğim bir adamla, hayallerimi bir tablo gibi önüme sunsa bile aynı eve giremem, yok olamaz.

Bence kimse mükemmel değil ama evlilikte maddi konular da önemli oluyor tabi. Yani ya azıcık aşım belasız başım diyeceğiniz ve çok sevdiğiniz, yıllarınızı paylaştığınız biri ya da size karşı iyi olan, davranışları mantıklı gelen ve size sunduğu hayat tarzı (zenginlik değil ama hayat tarzı) hoşunuza giden birini seçmeniz gerekicek. Bilmiyorum bundan zor bi karar var mıdır acaba?
Eğer bu dediğiniz sekildeyse 2. Yi seç derim.tabi iyi olduğuna emin ol.

Çok güzel özetlemişsiniz ama onu nasıl dengeleyeceğim? Sevgilimi seviyorum ama geleceğimizi bilmiyorum bu bakımdan kalbim daha baskın geliyor. Diğer kişideyse mantığım baskın geliyor ama çok çok aşırı bi sevgi yok. Karşımdaki kişi bana çok değer veriyor gibi gözüküyor şimdilik ama yine de ileride bi evlilik için yetebilecek düzeyde sevebilirim en fazla kendisini, öyle deli divane aşık olacağımı sanmıyorum.

Sonuç olarak çok fena arada kaldım ve kendimi çok şuçlu hissediyorum.
Sevdiğiniz insanla gelecek hakkında konuşmadınız mı hiç? Konuştuysanız tutum ve düşüncelerine bakarak karar verin. Mutlu olamayacağınızı düşünüyorsanız gerçekten 2. yi tercih edin...

Merhaba arkadaşlar bi konu hakkında fikrinizi almak istiyorum. Sizce evlilik için uzun yıllarca beraber olduğunuz kişi mi yoksa hayalinizdeki hayat şartlarını size sunabilecek yeni tanıdığınız biri mi daha mantıklı? Bence sevgi ve geçirilen yıllar daha önemli ama insanın hep kurduğu hayallerin gerçek olabileceğini düşünmesi de, bilmiyorum, kafamı kurcalıyor biraz. Arkadaşlarla bu konuyu konuşurken karar veremedik ve bir de buranın bilgili hanımlarına soralım dedik=)
Hayalindeki hayat şartlarında yaşayamadığında aradaki sevgi de bayağı zedeleniyor zaten.. ikisi de bence dengede olmalı ama olmuyorsa da 2. Seçenek ağır basıyor;)

Back
X