Sizcede başörtü namus kavramı gibimi görünüyor ? Erkeklere göre öyle sanırım..

mucerred

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
438
152
53
Tesettürlü değilim.. Ama severim öyle olanları özellikle peçeli çarşaflı olanlara ayrı bir imrenirim.. Neyse konu aslında şu;
Diğer konularımı okuyanlar bilirler. Sevdiğimin(eski sevgilimin) aklındaki kızda kapalı.. Hani zamane kapalılarından ama kapalı yani.
Ben ve biri hariç çıktığı tüm kızlar kapalıydı.. Mesela şiir yazdığım için facede takip edenim v.s çok... Bazen dertleştiğim kişiler oluyor sevdikleri kavusamadıkları kızı anlatıyorlar.. Fotoğrafını gösteriyorlar çoğu kapalı.. Ya denk geliyor... Yada bizim ülkemizde erkekler sevmek,değer vermek için genelde kapalı kızları tercih ediyorlar.. Onları daha namuslu görüyorlar.. Sizcede öylemi ? Düşüncem çokmu saçma ?

soru bile mantıksız:19: namusu kafanda ki örtüye göre değerlendiren ya da değerlendiricek olan erkeklerden köşe bucak kaçmalısın :ssz:

Son düzenleme:
boyle konular kk icin sakıncalı oluyor:1:
her erkege gore degil bu..kapalıları daha namuslu goren kisi kendi yanılır kapalı veya acık farketmez kisilik onemlidir acık kız herseyi yapar eder gibi goren zihniyetlerden nefret ederim ve cevremde de bulundurmam oyle zatları..

Tesseturlulere imreniyorum desen anliyacagimda ... peceli, carsaflilara mi imreniyorsun? vah zavallim...cok zor birsey degil icinde kalmasin herhangi bir carsafi basindan asagi dolayiver, agzinda kapa oldu bitti iste!

Son düzenleme:
söyleyecek çok şeyim var ama susuyorum,politik duruş ve din hakkında görüş belirtmek yasak diye...çatlycam ama susuyorum,daha bandan yeni çıktım bi daha ban yemeyeyim...

bence başörtüsü namus kavramı değil kesssinlikle.kısa net cevap:)

hiçbirine imrenmiyorum,mutluyum.memnunum halimden.hatta son zamanlarda hiç imrenmiyorum.

Son düzenleme:
saçma bunlar boşver bence

o zaman açık kızların evde kalması gerekırdı...

Bu konu bıçak sırtı bi mesele aslında
Sitede tartışmalara sebep bile olabilir
Erkeklerde öyle bir zihniyet var,mesela denk gelmiştim
Laf atıyodu biri geçen bi kıza,sonra kapalı bi kız geçti ona neden bişey demedin falan dediler,o kapalı bacımız sayılır dedi :53:
Ben buna kulak misafiri oldum
Erkek milleti işte ben kendimi bildikten :ssz:

bu konu güme gıder

ne alaka yanı kapalı olunca namussuz mu olcakmış

sızın bu soruyu sormanız bıle mantıksız, böyle düşünen ınsanlar var mı hala ya nerde yaşıyoruz

kapalı değılım, kapanmamda.. öleyım ben ozaman ya evde kalırım belkıde

bu arada bişey dicem nasıl aklındaki kız kapalı oluyo ya şu erkeklerin anlamıyorum,mesela hiç bi erkek tutup da demez mini etek giyen kızla evlenirim...ya da ne bileyim siyah büstyer giyen kızla evlenirim diye...akıllarında sorunmu var acaba erkeklerin? iman dışta değil içtedir,onu da aker,armine,tekbir ölçmez,allah ölçer...

Tesettürlü değilim.. Ama severim öyle olanları özellikle peçeli çarşaflı olanlara ayrı bir imrenirim.. Neyse konu aslında şu;
Diğer konularımı okuyanlar bilirler. Sevdiğimin(eski sevgilimin) aklındaki kızda kapalı.. Hani zamane kapalılarından ama kapalı yani.
Ben ve biri hariç çıktığı tüm kızlar kapalıydı.. Mesela şiir yazdığım için facede takip edenim v.s çok... Bazen dertleştiğim kişiler oluyor sevdikleri kavusamadıkları kızı anlatıyorlar.. Fotoğrafını gösteriyorlar çoğu kapalı.. Ya denk geliyor... Yada bizim ülkemizde erkekler sevmek,değer vermek için genelde kapalı kızları tercih ediyorlar.. Onları daha namuslu görüyorlar.. Sizcede öylemi ? Düşüncem çokmu saçma ?

Ben namıssız mıyam şimdi:5:

Şaka bir yana, insanlar Allah emrettiği için kapanıyorlar, kulların talepleriyle ilgisi yok.

Kapalıysan dininin emirlerinden birini yerine getiriyorsun demektir, evet bu güzel bir şey ama kimse "Sen takva açısından açık birinden daha üstünsün" diye garanti veremez, islamiyet sadece baş kapatmak demek değil, tesettür emirlerden biri ama hepsi değil.

Erkekler de istediklerine göre kız seçsinler bence kendilerine, bir sorun yok. Kalkıp da açık kızla gezip tozup, iş evlenmeye gelince "kapanacaksın" diye emredip beni sinirlendirmesinler yeter.:ssz:

Son düzenleme:
yalnız herkes neden celallendi onu anlamadım :44: bence açığı kapalısı herkes insan yani..
çevremde açıklarıda kötüleyen erkekler var kapalılarıda..
ama mesela açık bir arkadaşım var herkes ondan cinsel yönde faydalanmaya çalışıyo..
kapalı bi arkadaşım var, 3 senedir çıkıyolarmış çocuk öpmemiş bile..
beni bu düşündürüyo :ssz:

Sanki bayağı saçma gibi, din için örtünen insana saygım sonsuz ama erkekler sana değer versin diye örtünülmez ki, hem çevreden çevreye değişir bu durum, bu da doğru bir örnek değil ama benim bir tanıdığım eşi kapandı diye ayrılmıştı ondan.

Bir de sen eski sevgiline tarih tarih iliski çetelesi tutup yayınlanan kızmısın? Eğer oysan az çok hatırlıyorum konunu, onu daha fazla düşünme nasıl yapsam daha iyi olurdu diye, olmazdı işte, boşuna kullandırtma kendini daha fazla. Çık yeni bir sevgili bul kendine, mutlu ol, sev sevil :24:

Son düzenleme:
yalnız herkes neden celallendi onu anlamadım :44: bence açığı kapalısı herkes insan yani..
ama mesela açık bir arkadaşım var herkes ondan cinsel yönde faydalanmaya çalışıyo..

emiiiiin ol öpmemiştir:D

bu zihniyeti aşmak lazım artık kafası açık eğlenmelik kız kafası kapalı evlenmelik kız yok öyle bi dünya... o kafanın içi önemli olan

Son düzenleme:
Sanki bayağı saçma gibi, din için örtünen insana saygım sonsuz ama erkekler sana değer versin diye örtünülmez ki, hem çevreden çevreye değişir bu durum, bu da doğru bir örnek değil ama benim bir tanıdığım eşi kapandı diye ayrılmıştı ondan.

Bir de sen eski sevgiline tarih tarih iliski çetelesi tutup yayınlanan kızmısın? Eğer oysan az çok hatırlıyorum konunu, onu daha fazla düşünme nasıl yapsam daha iyi olurdu diye, olmazdı işte, boşuna kullandıkta kendini daha fazla çık yeni bir sevgili bul kendine, mutlu ol, sev sevil :24:
evet o benim :1: ne bileyim onun dısında kımseyi istemiyorum :ssz:

Bu nasıl bi gruplandırmadır ya?Açık olunca faydalanılıyor da kapalı olunca mı dokunulmuyor. Kız açık olduğu için mi millet faydalanmaya çalışıyor, e bi bez parçası verelim de kızcağız kurtulsun olmaz mı?

Sahsen benden faydalanmaya calisan erkekte cok oldu.. bu forumda da diger bayanlarin basina mutlaka gelmistir.Ben saf birsey olmadigim icin herseyin farkinda olarak onlari oyle bir rezil edip dalga geciyorum ki bir daha insan icine cikicak ortamlarda yanima yaklasacak cesaretleri olmuyor. Onlarda olmasa ben neyle stres atarim ama :D birak ne dusunurlerse dusunsunler bunlar kendini cakal sanan tipler onemli olan bunlari hakettigi pozisyona koymak. Hem erkeklerin ne dusundugu beni dertlemiyor sahsen.

Son düzenleme:
aile yapısı cevrede cok onemli bu konuda bazı aileler boyle yetistiriliyorlar acık kız kotudur her haltı yer vs vs..onlara sorsan namusu icin yasarlar ama acık bir kıza her turlu hanzolugu yaparlar namus kavramları bu kadar uyduruk yani namusa duskun adam ilk once acık kapalı farketmez baskasının namusuna goz dikmez

Son düzenleme:
beni yanlıs anlamayın ben böyle şeyleri takan biri değildim...
ama sevdiğim kişi kapalıları değerli görüp, açıklara o... gözüyle bakardı
:14:
bana mini etek giy, saçını boya öyle yap böyle yap, oranı elliyim buranı elliyim derdi.. dikkat çek derdi...
sevdiği kızı görseniz kara, kuru, kapalı , dikkat çeken yanı yok...

Back
X