Sizde de oluyo mu yoksa bende mi sorun var?

Bremenmizikacisi

Arılar bal yapmaya bayılırlar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2017
3.473
7.695
108
hanımlar kıskançlık hissettiğiniz zaman bu size somut olarak bir şey hissettiriyo mu?

Daha açık konuşmak gerekirse lise yıllarımda aldatılmıştım ve sevgilim beni aldatan kızla sevgili olmuştu. Ne zaman o ikisini yan yana düşünsem bileklerim ve ellerim ciddi derecede uyuşuyodu. Çok çok tuhaf bi his önce midem kasılıyo sonra bileklerim ve ellerim uyuşuyo. Ve bu sadece kıskandığım zaman oluyodu. Bu olduğunda 16 yaşında falandım. Ondan sonra hiç olmadı.
Biraz önce de tam uyuyacakken henüz ayrıldığım eski sevgilimle onun eski nişanlısının yan yana görüntüsü gözümde canlandı ve yine aynı his. Felaket bi kıskançlık ardından gelen bileklerimde uyuşma.

Yani benim asıl derdim kıskanmak değil de acaba başkalarında da mı böyle yoksa benim sırf kıskançlıktan bu kadar etkilenmem normal mi onu merak ettim. Çünkü çok başka herhangi bir duygum fiziksel olarak bana yansımıyor sadece heyecan belki. Ama her insan heyecanlanınca fiziksel olarak yansır az ya da çok ama çevremden hiç kıskanınca halden hale gireni duymamıştım. Normal bi şey mi bu sizce merak ettim

Bir şekilde yaşadığınız bir olay sizde tranva etkisi yapmış olabilir
Bende olmuyor mesala
Ama kan görünce midem bulanır soğuk terlerim başım döner bayılacak gibi olurum bayılmışlığım bile vardır
Bir şekilde hasar vermiş bir olay ve bunları yaşıyoruz
Psikoloji ne ilginç birşey

Dimi ya çok tuhaf hani sinirlenince tansiyonu zıplar insanın heyecanlanınca terler veya kan görür tansiyonu düşer bunlar çok sık karşılaşılıyo ama kıskanınca böyle olan ilk ve tek kendimi gördüm

Kiskancliktan ziyade fazla stress, sinir, öfke bunu yapar. Ayni durumu yaşadim. Ellerim, bileklerim hatta agiz çevreme kadar karincalanma uyuşma oluyordu lakin senin kadar basit sebeblerle oluşmadi hic yada her sinirlendigimde, stress oldugumda, ofkelendigimde olmuyor bu. Son radddeme gelmiş ve artik karşimdakinin elimde kalacagi raddeye gelmiş bulunursam oluyor du. Bikac kez oldu.

İşte ben aslında o an son raddeye gelecek kadar öfke vs hissetmiyorum hani çok sinirlendiğim zamanlarda da kendimi biliyorum böylesi bi şey hiç olmuyo. Cidden ama cidden sırf kıskançlık hissettim

Kıskanmak değil de mesela yüksekten aşağı baktığımda, palyaço gördüğümde benim vücudum da aynı tepkiyi veriyor çok normal. Bu sizi rahatsız ediyorsa çözümü var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…