Sizde durum nasıl?

lavia267

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2020
128
264
18
29
Kızlar burada açılan konular kadar büyük sorunlardan bahsetmeyeceğim, insanların ne dertleri var asla şımarıklık yapmak istemiyorum ama sanki biraz sohbet etmek istedim.

Öğretmenim. Malum korona sürecinde 13 marttan beri okullarımız kapalı. Kars’ta tek başıma yaşıyorum. Sevdiklerim hep uzak şehirlerde kaldılar. Ailemi sağlık açısından tehlikeye atmamak için eve dönmedim okullar kapandıktan sonra, 1 temmuza kadar da Karstan çıkacağım gibi gözükmüyor.

Evde vaktimi iyi değerlendirdim 3 aydır, İspanyolca öğrenmeye çalıştım, kitap okudum, online müzelere göz attım, makale / çeviri işleri yaptım, yeni yemekler denedim, kilo almaya başladım sonra kilo verdim vs. ama her gün bir öncesinin aynısı olunca artık üstüme üstüme geliyor duvarlar. Olumsuz düşüncelere kapılıyorum. Akşamları özellikle çok çok huzursuz oluyorum. Sıkıntı kaplıyor içimi. Geceleri çok zor uykuya dalıyorum. Uyuyunca aniden uyanıyorum, sonra yine zor dalıyorum. Gözyaşlarıma hakim olamıyorum, ağlamaya başlıyorum en küçük şeyde. Ne evi toparlayasım geliyor ne bir yemek yapasım geliyor vs.

Depresyona mı girdim ya ben?
Recep İvedik gibi “Gomşulaaaaaar yetişiin tek başıma geberecem burda ben” modunda hissediyorum kendimi.
Sizde de oldu mu böyle bir şey?

Bende memurum ailemden 8 saat uzaklıkta yaşıyorum. Ki nişanlım da benimle aynı şehirde 2 ay civarı evde tek kaldim. Sürekli ağlamaya başlamıştım annemleri de çok özledim onunda etkisiyle. Şimdi iki haftadır çalışıyoruz çok şükür dünya varmış

Çoookk sevindim sizin adınıza. Ben de çok bunaldım artık galiba. Erkek arkadaşımla konuşup şakalaşıyoruz gülerken ağlamaya başlıyorum delirdim diye korkuyorum. Huniyle gezcem artık

Hocam ne yaptın sen? Öğretmen, boş zaman, sıkılmak... Arenanın kapılarını açan üç anahtar kelimeyi de kullanmışsın üstelik.
Gelsin şimşekler Şaka bir yana, süreç zor hepimiz de insanız. Bu süreçte yaptığım canlı derslerin, sınava hazırlanan öğrencilerim benden beter etkilenmesin diye yaptığım görüşmelerin haddi hesabı yok. Üstünde durduğum nokta bu sürecin evdeki insanların üstündeki psikolojik etkiler

Hocam ne yaptın sen? Öğretmen, boş zaman, sıkılmak... Arenanın kapılarını açan üç anahtar kelimeyi de kullanmışsın üstelik.
Birazdan gelir 'üç ay tatiliniz var, yata yata para kazanıyorsunuz' minvalindeki yorumlar.
Ondan sonra buralar karışır, polemiklere doyulmaz, konu kapanır.
Makus kader, kaçınılmaz sonuç...

Birazdan gelir 'üç ay tatiliniz var, yata yata para kazanıyorsunuz' minvalinde yorumlar.
Bunu diyebilenleri en az 15 çocukla aynı odaya birkaç hafta tıkmak lazım, bakalım 6 ay yatsalar da toparlanabiliyorlar mı?

Allah yardımcınız olsun

Birazdan gelir 'üç ay tatiliniz var, yata yata para kazanıyorsunuz' minvalindeki yorumlar.

O polemik zaten hiiiiçç bitmiyor ama herkesin kendi seçimi ve vicdanı bunu da kabul etmek lazım. Benim sınıflarım 45 kişi, erkek, lise grubu. Herkesin çalışabilmesi mümkün değil. Ben tercih ettim, isteyerek, severek, vicdanım rahat bir şekilde kazanıyorum paramı. O gençlerin her türlü probleminde de koşarım. O yüzden o polemiğe ne girerim, ne izin veririm. Her işin kendine göre zorluğu ya da avantajı mevcut.

Allah yardımcınız olsun
Hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Sizinki de zor, herkes için zorluğu farklı şu durumun. Alışık olduğumuz düzenler tepetaklak oldu zira. Akıl sağlığımı yerinde tutan en büyük şey spor. Açıyorum müziği, ben spor yapıyorum, veletlerim kah üstümde kah etrafımda zıplıyor. Bir de hama boncuğu aldık, yeni hobimiz, onlarla her gün bir şeyler yapıyoruz. Oyalanmak için ikisini de tavsiye ederim.

Bunu diyebilenleri en az 15 çocukla aynı odaya birkaç hafta tıkmak lazım, bakalım 6 ay yatsalar da toparlanabiliyorlar mı?
İkinci haftadan sonra velilerim aramaya başladı. Hocam açın okulları bunlar evde durmuyor kafayı yiyeceğiz zapt edemiyoruz diye. İnsanlar kendi çocukları ile bile zorlanıyor bazen

İkinci haftadan sonra velilerim aramaya başladı. Hocam açın okulları bunlar evde durmuyor kafayı yiyeceğiz zapt edemiyoruz diye. İnsanlar kendi çocukları ile bile zorlanıyor bazen

allah kolaylık versin, evden uzak olmasaydınız böyle bir sıkıntı olmazdı eminim.

Ben hem ailedemden baska bir ülkedeyim bir de corona zamani erkek arkadasimdan ayrildim. Cok kötü günler gecirdim hala da geciriyorum. Buraya takilmak iyi geliyor. Onun disinda evde aktivitelere devam.

Yalnızlığın tadını bilmeyenlerde bugün
Bu süreçler geçip hayat ilerleyip çoluk çocuğa karışınca " corona zamanı da ne güzeldi ya 3 ay mis gibi tek başıma" demezseniz bir şey bilmiyorum

Yooook hiç bir mazeret kabul görmüyor buradaki ve toplumdaki öğretmen düşmanları tarafından. Öğretmen lafı gördü mü koşa koşa gelip saydırmaya tüm nefretini kusmaya başlıyorlar. öğretmenim demeseydin iyiydi bacım memurum falan deseydin öğretmen ve boş vakti aynı konu içinde kullanmışsın bir de gelecekler birazdan bekliyorum

Ya çocuklar arkadaşsız kalınca deliriyorlar. =( Kardeşi olan avantajlı bence şu zamanda, tek çocuk olanlar ne yapsınlar bütün gün evde yetişkinlerle? Yani veliler de haklı bir açıdan. Evde idare etmek gerçekten zor. Bundan bağımsız olarak, öğretmenliği elbette bilemem ama düşüncesi bile bana çok yıpratıcı geliyor. =) Birkaç ay kafa dinlemeden, sürekli götürülebilecek bir tempo olamaz yani bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…