Aminnn canım benimSağol cnm benim bazen böyle daradüşünce insan umutlarını kaybediyor böyle konuşabiliyor. Geçecek bu zamanlar da elbet . Elbet bize de güneş doğacak bir gün cnm. Yaradanım bu uğurda emek harcayan kıymet bilenlere evlat nasip etsin
Ama iyi ama kitesiz diyorlar yaş kaynaklı. O dediklerini yapmadılar. Bir tek ptg yapılacaktı 4 tane embriyom 4. Gün öldü tedavim de çöp oldu cnm. Biraz toparlanayım aret kamar yada şişli memorial i düşünüyorum bakalım. Şuan daha hazır değilim. Birkaç aya saha ihtiyacım var maddi manevi. Bakalım zaman ne gösterecek hergğn dua ediyorum gerek kalmasın kendiliğinden olsun diyeAminnn canım benimsenin amh da iyi, biraz okudum diğer yazdıklarını. Eşle ilgili morfoloji sorunu var sanırım. Ama erkeğe yapay zeka sperm seçimi yapıyorlar. Denediler mi. Birde embriyo gelişimi için Embriyoskop denediler mi, Pgt yapildimi.
Maddi tarafı evet zorluyor insanı, ona bişey diyemem. Allah yardımcısı olsun herkesin. Embriyoskop u sor mutlaka. Yumurtalar dollendikten sonra bir cihaza koyuyorlar. Bir daha çıkarmıyorlar dışarı. 5 günlük süreci cihazin içinde ekrandan takip ediyorlar. Dışarıya maruz kalmaktan dolayi kalitesinde de etkilenme olmuyor.Ama iyi ama kitesiz diyorlar yaş kaynaklı. O dediklerini yapmadılar. Bir tek ptg yapılacaktı 4 tane embriyom 4. Gün öldü tedavim de çöp oldu cnm. Biraz toparlanayım aret kamar yada şişli memorial i düşünüyorum bakalım. Şuan daha hazır değilim. Birkaç aya saha ihtiyacım var maddi manevi. Bakalım zaman ne gösterecek hergğn dua ediyorum gerek kalmasın kendiliğinden olsun diye
Tamam cnm benim teşekkür eserim desteğin çok kıymetli.Maddi tarafı evet zorluyor insanı, ona bişey diyemem. Allah yardımcısı olsun herkesin. Embriyoskop u sor mutlaka. Yumurtalar dollendikten sonra bir cihaza koyuyorlar. Bir daha çıkarmıyorlar dışarı. 5 günlük süreci cihazin içinde ekrandan takip ediyorlar. Dışarıya maruz kalmaktan dolayi kalitesinde de etkilenme olmuyor.
Ben sizin gibi dini yaklasmiyorum konuya. Her memeli ciftlesirse urer, yavrular, bu biyolojik bir sorun yoksa boyledir. O yuzden haketmek vs diye duaunmek garid diyorumBende diyorum ki he
Biliyor musunuz sizi çok iyi anlıyorum. Ben bir özel okulda öğretmenim. Her gün çocukların içinde olup, başkalarının çocuğuna kucak açıp kendi çocuğunu kucaklayamamak o kadar garip geliyor ki… Ne aileler görüyorum ya babası bırakıp gitmiş ya annesi. Diyorum nasıl neden Allahım? Ya da maddi durumu yok 3,4,5… tane çocuk. Ne bileyim siz gibi etrafımı çevremi sorgulamaktan kedimi alamıyorum. Çok şükür eşim bu konuda bana bir şey demiyor, hep destek oluyor ama ailesinden bir laf gelecek diye ödüm kopuyor. 3 kere tedavi geçirdim. Uzakta olduğumuz için hiç kimse bilmiyor yaşadıklarımızı. Evleneli 4 sene bitti nerdeyse haliyle hem benim tarafım hem eşiminkiler bir haber bekliyor. Bazen kayınvalidem bebek vs dokunduruyor eşime bana daha Allahtan bir şey demedi. Diyorum bazen Allah yarattığı kulunu böyle zor duruma düşürür mü biz değil ama sırf bu çocuk için ne kadar baskı gören, kocası sırf bu yüzden boşayan kadınlar var. Ülkemizde hep bu konuda kadınlar suçlanıyor. İnancım var elhamdülilAllah ama bazen o iç sesi, yakarmayı insan susturamıyor, susmuyor…Merhaba arkadaşlar bu yazıyı artık uzun zamandır yaşı dinmeyen ağlayan gözlerle yazıyorum. Kendime söz geçiremiyorum artık ben. Siz depresyon diyebilirsiniz ama ben buna umutların tükendiğim in kabullenişin yansıması olarak görüyorum. 2 aşılama 3 tüp bebek sil baştan maddi manevi bittik. Yaşım 41 hala sarılacağım bir bebeğim olmadı. Olacağa da benzemiyor ben artık çok Yorulduğumu hissediyorum ve vazgeçiyorum. Etrafıma bakıyorum haketmeyen bir sürü insan var 3.er çocukları var hepsinin kıymet bilmeyen.. hepsi birbirinden cibiliyetsiz. Aldıran var yine veriyor tanrım yine aldırıyor yine veriyor. Bırakıp giden var yeni kocasından yine olmuş.
bizim olsa pamuklara saracağız ama bize neden verilmiyor bu nimet. Biz kime naptık da bu cezayı çekiyoruz bilmiyorum. Çok kızgınım kırgınım kaderime de bana buna yazana da. İmtihan demeyin evlatla imtihan olmaz çünkü. Tanrı o kadar acımasız değildir yarattığına. İsyan hele hiç demeyin. Biz neden sevilmiyoruz neden buna layık olmuyoruz bir kere de bunu sorgulayın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Ben artık anladım kabullendim. belki de bunun acısını çekiyorum. Çok çaresiz hissediyorum
Bende onu anlatmaya çalıştım cnm da yanlış anlaşılma oluyor yok inançsız mısın yok isyan mı ediyorsun vs vs. Bende aynındurumdayım Bende çocuk gelişimciyim yıllarca anaokulu çocuklarına annelik yaptım kendi çocuğum gibi bağrıma basıp ta eve gidince boş odalar da ağlamamı bir ben biliyorum cnm. Çabuk çocuk sahibi olmuş bu yolda sınanmamış kişiler Çabuk eleştiriyor anlamak yerine. Kısacası bizi bizden başkası anlamıyor. Benim eşim de bir şey demez hep o moral verir. Aslında Bende takmıyorum yaş faktör ü girince ortaya tedirgin oluyor insan zaman kısıtlı vs vs işte.Biliyor musunuz sizi çok iyi anlıyorum. Ben bir özel okulda öğretmenim. Her gün çocukların içinde olup, başkalarının çocuğuna kucak açıp kendi çocuğunu kucaklayamamak o kadar garip geliyor ki… Ne aileler görüyorum ya babası bırakıp gitmiş ya annesi. Diyorum nasıl neden Allahım? Ya da maddi durumu yok 3,4,5… tane çocuk. Ne bileyim siz gibi etrafımı çevremi sorgulamaktan kedimi alamıyorum. Çok şükür eşim bu konuda bana bir şey demiyor, hep destek oluyor ama ailesinden bir laf gelecek diye ödüm kopuyor. 3 kere tedavi geçirdim. Uzakta olduğumuz için hiç kimse bilmiyor yaşadıklarımızı. Evleneli 4 sene bitti nerdeyse haliyle hem benim tarafım hem eşiminkiler bir haber bekliyor. Bazen kayınvalidem bebek vs dokunduruyor eşime bana daha Allahtan bir şey demedi. Diyorum bazen Allah yarattığı kulunu böyle zor duruma düşürür mü biz değil ama sırf bu çocuk için ne kadar baskı gören, kocası sırf bu yüzden boşayan kadınlar var. Ülkemizde hep bu konuda kadınlar suçlanıyor. İnancım var elhamdülilAllah ama bazen o iç sesi, yakarmayı insan susturamıyor, susmuyor…
Sorgulama ile isyan hep karıştırılıyor. Burada size öyle deme diyen herkes illaki bir kere neden ben neden biz demiştir. İnsanız, kuluz. Bir yerde yoruluyoruz. Allah dayanma gücü, sabır versin bizlere.Bende onu anlatmaya çalıştım cnm da yanlış anlaşılma oluyor yok inançsız mısın yok isyan mı ediyorsun vs vs. Bende aynındurumdayım Bende çocuk gelişimciyim yıllarca anaokulu çocuklarına annelik yaptım kendi çocuğum gibi bağrıma basıp ta eve gidince boş odalar da ağlamamı bir ben biliyorum cnm. Çabuk çocuk sahibi olmuş bu yolda sınanmamış kişiler Çabuk eleştiriyor anlamak yerine. Kısacası bizi bizden başkası anlamıyor. Benim eşim de bir şey demez hep o moral verir. Aslında Bende takmıyorum yaş faktör ü girince ortaya tedirgin oluyor insan zaman kısıtlı vs vs işte.
Aynen cnm hiç sorgulamayalım sadece itaat edelim istiyorlar tanrı akıl vermiş kullanmak gerek. Sorgulamayan insan çare de bulamaz. Ben neden diye sordum diye inançsız olmuyorum yada illa bebek istiyorum dedim diye beni cezalandırıp niye hayırsız versin çok saçma. O hayırsız evladı olanlarda hayırlısını istemiştir eminim. Ee sonuç ne o zaman? Hayırlsı desende demesen de olacağa varıyor herşey. Ailenin kütük ve soy genleri çevre ve asıl önemli olan hayırsız anne baba bazı şeylerin nedenleri. İlla hayırlsı evlat mı lazım hayırlı aile anne baba da lazım. Eğitimci olarak farklı açıdan bakıyorum ben okuldaki çocukların ailelerini gördükçe. Ne güzel akıllı evlatlar var aileleri beş para etmezSorgulama ile isyan hep karıştırılıyor. Burada size öyle deme diyen herkes illaki bir kere neden ben neden biz demiştir. İnsanız, kuluz. Bir yerde yoruluyoruz. Allah dayanma gücü, sabır versin bizlere.
Bazılarına evlat vererek imtihan eder, bazılarına vermeyerek ve bazılarını da hastalıkla, mesela size evlat verse ve Allah korusun hasta yada engelli bir evlat olsaydı bu, yine de şükür buna diyebilecekmiydiniz? Sizin mantığınızla dünyadaki hiç bir bebek hasta olmamalı hiç bir çocuk ölmemeli, bütün anne ve baba olan insanlar çok iyi insan olmalı ama böyle bir şey yok.Tabiki önve tanrı krra verir ama Adaletli olan vicdanı olan herkes insan bu konuda yorum yapabilir cnm. Çocuğunu bırakıp giden atan hatta öldürenler var. Onlar hakkediyor mu sizce? Biraz kalben ve vicdanen baksan zaten etrafta bir sürü böyle insan olduğunu görürsünüz.
Sağol cnm herşeyi yapıyoruz elimizden ne gelirse tıpsa tıp duaysa dua. Ama bazen insan işte umutları tükenince de sorgulamaya giriyor cnm. Haklısın yaradan isteyen emek veren herkesi görsünBazılarına evlat vererek imtihan eder, bazılarına vermeyerek ve bazılarını da hastalıkla, mesela size evlat verse ve Allah korusun hasta yada engelli bir evlat olsaydı bu, yine de şükür buna diyebilecekmiydiniz? Sizin mantığınızla dünyadaki hiç bir bebek hasta olmamalı hiç bir çocuk ölmemeli, bütün anne ve baba olan insanlar çok iyi insan olmalı ama böyle bir şey yok.
İnsan bazen böyle isyan edebiliyor ama silkelenip kendine gelmek lazım, belki de siz umutla imtihan ediliyorsunuzdur. Umudunuzu bu kadar kolay kaybetmeyin.
2 ay önce doğuran bir tanıdığım var 43 yaşında ilk çocuğu ve doktor yumurtalarında genetik problem var normal olması mümkün değil diyerek tüp bebek için randevu veriyor kadına, randevudan bir kaç gün önce de hamile olduğunu öğreniyor.
Kaldı ki burayı okursanız 8. Tüp bebek denemesinde hamile kalanlar var. Umudunuzu kaybetmeyin, bebek olayını bir süre aklınızdan çıkarın gerisini de dua ya bırakın. Allah herken gönlüne göre versin.
Ben seni anlıyorum, o yüzden yorum yapmak istedim zaten.Sağol cnm herşeyi yapıyoruz elimizden ne gelirse tıpsa tıp duaysa dua. Ama bazen insan işte umutları tükenince de sorgulamaya giriyor cnm. Haklısın yaradan isteyen emek veren herkesi görsün
Sağlıklı hayırlı doğumlar dilerim cnm sağol bende hayırlısını istiyorum elbet. Ama o kadar tedavi boşa geçen yıllardan sonra insan biran neden diye sorgulamadan edemiyor bunun inançla yada inançsılkla alakasımoldulunu sanmıyorum. Her insanın düşündüğü dorguladığı zamanlar vardır. Ama bu yollardan geçip zor bela evlat sahibi olanlar ancak dediğimi anlayabilir. Anlamayanların da çok zorlanmadan anne oldupuklarjnı düşünüyorum. Çünkü çok zorlu süreç maddi manevi psikolojik sağlma irade sağlam psikoloji ve sabır gerektiriyor. Bazen bunu kaldırmaayabiliypruz insanız. Eleştirmek yerine anlamsya çalışmak gerek . Birde sorgulama ile isyan arasındaki farkı bilmek gerek ki herşeyi de allahın üstüne yüklemeyelim elimizden geleni yapalım.kendi sorumluluklarımızında bilincinde olalım. Herşeyi yapınca insan neden diye sorguluyor malesef. Ne diyelim Yaradanım gerçekten bakabilecek kıymet bilecek telef etmeyecek olanlara versin o sabilerin de günahına girmesinlerBen seni anlıyorum, o yüzden yorum yapmak istedim zaten.
Sana kendimden de örnek vereyim, geçen sene ilk hamileliğimi yaşadım ve maalesef düşük yaptım. Doktor bunu söyledikten sonra odadan çıktım ve direkt, neden ben Allah’ım dedim. Ve bunu söylediğime o kadar pişman oldum ki aylarca dua ettim sağlıklı ve hayırlı bir evlat ver diye, çünkü o bebek sağlıklı olmadığı için yaşayamadı aslında.
Şuan 35 haftalık hamileyim çok şükür ama 2 hafta önce ultrasonda bebeğin kafasındaki sütürlerden birinin erken kapanmaya başladığını öğrendim. Hiç bir sorun olmadan da doğabilir, doğduktan sonra bir kaç aylıkken ameliyat olması da gerekebilir. İlk başta tabi ki şok oldum ama Allah’ın bana verdiğini kabul ediyorum ne verirse versin. Vardır bir bildiği elbet. Her zaman, her şeyin daha kötüsü var bunu unutmadan yaşamak gerekiyor. Allah daha kötüsünü vermesin.
Şu iki haftadır da öğrendiğim bir şey var, evlat, hayat boyu süren bir sınav, hayat boyu süren bir endişe ve kaygı, bunun bilincinde olan insanlar için bu çok büyük bir yük.
Evlat ile sınav diye bir şey var evet ama evlat ile terbiye diye de bir şey var. Allah kimseyi evladıyla terbiye etmesin.
Siz gönlünüzü ferah tutun, belki de Allah sizin için iyi olanı sizden daha iyi biliyordur. Allah’a güvenin ve gönlünüzden geçeni dilemekten vazgeçmeyin.
Verecekse, sağlıklısını ve hayırlısını versin.
Allah’ın dünyadayken cennetle müjdelediği sevgili peygamberimizin 7 çocuğu oldu fakat 6sının cenazesini gördü her birini ağlayarak toprağa verdiği peygamberimiz Allah’ın en sevgili dediği Resulüdür kalbi hüzünlendi hatta ona soyu kesik dediler dalga geçtiler peygamberimizle Kevser suresine konu oldu asıl soyu kesik olan sana hınç besleyendir dedi ayet onu cennetle müjdelediğini söyledi ben her acımda peygamber efendimizden örnek almaya çalışıyorum lütfen dirayetli olunuz asla isyan etmeyinizSağol cnm herşeyi yapıyoruz elimizden ne gelirse tıpsa tıp duaysa dua. Ama bazen insan işte umutları tükenince de sorgulamaya giriyor cnm. Haklısın yaradan isteyen emek veren herkesi görsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?