size ihtiyacım var :(

yorgun_38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
601
0
66
İstanbul
hanımlar derdime bir arkadaşıma anlatmaya kalktım ama mantıklı bir cevap alamadım bende size yazmaya karar verdim çünkü burda ki mantıklı hanımlar bana çok yardıımcı oldu tşk ederim :16: öncelikle hanımlar şöyle konuya gireyim eşimin ailesi çok sorumsuz bir aile çocuklarına sahip çıkmayan insanlar evlendik tek kuruş yardım etmeyi bırakın düğünümüzde sanki misafir gibi davrandılar hanımlar ben mi yanlış biliyorum yoksa gelinle damada yatak hazırlanmaz mı o gece için kadın bize yatak falan hazırlamayı bırakın birde eşime demiş ki oğlum yatak yapmama gerek var mı bişey yapacakmısınız Allahım bu nasıl zihniyet anlamaıyorum neyse evlendik 1. ayımızda oğlum sakın o kıza sırrını verme demiş artık bu kadının kırdığı potlar 2 yıl boyunca devam etti bigün tlf. etti neyse ordan burdan derken bende deim ki istanbul çok zor bir şehir geçinemiyoruz yetmiyor düğün kredisi belimizi büktü nasıl yetmiyor sen kazandığını napıyosun dedi ardından hiç unutamadığım lafını yapıştırıverdi AÇGÖZLÜ!!!! Bu sözleri duyduktan sonra mideme bişey saplandı sandım bana 1 tane 200 tl lik bilezik takann kadın bana bir tane eşya almayan kadın bir bohça bile hazırlamayan hediye almayan kadın bana aç dedi :14: bu sözlerden sonra kızlar aklımı kaçırıyorum sandım tlf.nu kapadım ve eşime olan biteni anlattı eşim annesi arayıp özür dilemesini istemiş kendiside isterse gelin hanımın birde elini öpeyim demiş neyse kızlar ben bu olaylardan sonra konuşmuyorum kendisiyle şuan kızlar kaynım evlenecek 2 ay sonra ve ben gitmeyi düşünmüyorum açıkcası eşime sen git kardeşin ama ben gitmem dedim hem gidincede kalacak yer yok çünkü kaynım ailesiyle yaşacakmış benim ailemde aynı yerde oturuyor ama bu kez onlara gitsek annem bir sorun oduğunu anlar ve kısacası kzılar düğüne gitmemek için nasıl bir bahane bulmalıyım zaten kayınvalidee çok kızgın ve kırgınım ne yapmalıyım sizce lütfen akıl verin hanımlar :26:

Düğüne gitmediğin zaman ailen bir sorun olduğunu yine anlayacak ama :50:
Eğer kaynınla bir sorunun yoksa ben git ama ailende kal derim. Hem kaynın ailesiyle yaşayacaksa o evde o gece onlar kalır. Sen de ailen dururken eşinin akrabalarında kalacak değilsin ya :34:

tamam size düğününüzde yardım etmemiş olabilirler zaten yardım için zorlayamazdınız da
ama size açgözlü demesi çok çirkin
ben olsam düğüne gitmezdim ama sizin ailenizde ordaymış gitmezseniz yine sorun olduğunu anlayacaklar
bence gidin ve ailenizde kalın bahane olarakta zaten kaynım onların yanına yerleşiyor bizde o evde kalabalık etmek istemedik dersiniz

bence de kaynınla bir problemin yoksa düğne gitmelisin. Annene de orası zaten kalabalık, bir de biz gitmeyelim diye düşündük dersin. Yani eğer maksadın anneni üzmemekse düğüne gitmediğin zaman daha çok dikkat çeker. Yok ben düğüne gitmek istemiyorum diyosano zaman başka. Aniden rahatsızlandım serum takıldı falan diyebilirsin.(Ne kadar inandırıcı olur bilmiyorum)

Düğüne gitmediğin zaman ailen bir sorun olduğunu yine anlayacak ama :50:
Eğer kaynınla bir sorunun yoksa ben git ama ailende kal derim. Hem kaynın ailesiyle yaşayacaksa o evde o gece onlar kalır. Sen de ailen dururken eşinin akrabalarında kalacak değilsin ya :34:

canım kaynımda ayrı bir dert şöyle bir durum oldu aramızda bigün konuşurken bana abime siz evlenirken 1000 tl bir para verdim dedi neyse tşk ettim ardında ben evlenirken o parayı ver ayrıca sende çalışıyosun bana yardım et dedi halbu ki geçinemediğimizi bliyorlar istanbulda 700 tl kira ödüyorum canım onların evi var maaşları var kaynımında maaşı var ama bizim borcumuz olduğu halde bana bunları söyledi sonrasında eşimi kötüledi bana bende eşime kardeşin parası istiyor dedim tabi eşimde arayıp 3 kuruş yardım ettin onu muistiyorsun istemeseydin biz sana vermicekmiydik şimdi söyleyince ne değeri kaldı demiş kaynımda beni suçlayıcı sözler sarfetmiş benden için evlenmeseydi okadar borç ödemezdiniz para biriktirseydi demiş kısacası eşimle evlenmicek para biriktirecek öyle evlenecekmişiz bunları duyduktan sonrada ben görüşmedim kendisiyle :50:

hanımlar derdime bir arkadaşıma anlatmaya kalktım ama mantıklı bir cevap alamadım bende size yazmaya karar verdim çünkü burda ki mantıklı hanımlar bana çok yardıımcı oldu tşk ederim :16: öncelikle hanımlar şöyle konuya gireyim eşimin ailesi çok sorumsuz bir aile çocuklarına sahip çıkmayan insanlar evlendik tek kuruş yardım etmeyi bırakın düğünümüzde sanki misafir gibi davrandılar hanımlar ben mi yanlış biliyorum yoksa gelinle damada yatak hazırlanmaz mı o gece için kadın bize yatak falan hazırlamayı bırakın birde eşime demiş ki oğlum yatak yapmama gerek var mı bişey yapacakmısınız Allahım bu nasıl zihniyet anlamaıyorum neyse evlendik 1. ayımızda oğlum sakın o kıza sırrını verme demiş artık bu kadının kırdığı potlar 2 yıl boyunca devam etti bigün tlf. etti neyse ordan burdan derken bende deim ki istanbul çok zor bir şehir geçinemiyoruz yetmiyor düğün kredisi belimizi büktü nasıl yetmiyor sen kazandığını napıyosun dedi ardından hiç unutamadığım lafını yapıştırıverdi AÇGÖZLÜ!!!! Bu sözleri duyduktan sonra mideme bişey saplandı sandım bana 1 tane 200 tl lik bilezik takann kadın bana bir tane eşya almayan kadın bir bohça bile hazırlamayan hediye almayan kadın bana aç dedi :14: bu sözlerden sonra kızlar aklımı kaçırıyorum sandım tlf.nu kapadım ve eşime olan biteni anlattı eşim annesi arayıp özür dilemesini istemiş kendiside isterse gelin hanımın birde elini öpeyim demiş neyse kızlar ben bu olaylardan sonra konuşmuyorum kendisiyle şuan kızlar kaynım evlenecek 2 ay sonra ve ben gitmeyi düşünmüyorum açıkcası eşime sen git kardeşin ama ben gitmem dedim hem gidincede kalacak yer yok çünkü kaynım ailesiyle yaşacakmış benim ailemde aynı yerde oturuyor ama bu kez onlara gitsek annem bir sorun oduğunu anlar ve kısacası kzılar düğüne gitmemek için nasıl bir bahane bulmalıyım zaten kayınvalidee çok kızgın ve kırgınım ne yapmalıyım sizce lütfen akıl verin hanımlar :26:

düğününe gittiğin kişiyle husumetin yok sa eşin ve o kişi hatrına git sende bi köşede misafir gibi durursun tıpkı onların sana yaptıgı gibi

bence hiç sinirini bozma, senin yaşadığın şeye benzer şeyleri biçok insan yaşıyo, şahsen ben çok benzerini yaşadım, evlendiğimizde bi sürü borç vs vs vs, sonrasında çocuğum oldu ama görmeye gelmediler, ve çocuğum şu anda 4 yaşın içinde :D görümcem kızını evlendireceği zaman bana telefon açtı, düğününe gitmem için, bende siz benim oğlumu görmeye geldinizmi, sizin burda kanınızı taşıyan biri var, kaşı neye benziy gözü neye benziyo hiç merak ettinizmi dedim, haklısın dedi, sonra illaki gel dedi, bende gelemem kusura bakma dedim, kızımın ne suçu var dedi, bende benim oğlumun ne suçu vardı dedim kestirip attım, şimdi gık bile diyemiyolar, kayınlarım niye gelmiyosun dio siz sebebini biliyosunuz diyorum, biz kendimizi sana affettiricez diyolar, ama hepsi fasa fiso, hiç umruma takmıyorum inan, benece sende umruna hiç takma, sen eşinle mutlu ol yeter, insanlar böyle işte, çeşit çeşit insan var, sen istediğin kadar iyi olmaya çalış karşındakinden bi adım göremiyosan boşa çaba sarfediyorsun demektir, bana kalırsa ne kötü ol ne samimi ol, aradaki seviyeyi muhafaza et, ne hakaretvari konuş ne canım cicim konuş, hakaretvari konuşursan birgün döner dolaşır gelir seni bulur, eşinden bile bu karşılığı alabilirsin, sonuçta onlar onun ailesi, canım cicim konuşursan kayınvalidenlerden tekme yiyebilirsin, velhasıl konunun özü canım ortada dur, ne eşinle kötü ol ne onlarla, ne kavga dövüş yap ne canciğer ol, seviyeni koru yeter, böyle yaprasan ne eşin ne eşinin ailesi sana bişe diyemezler

bence de kaynınla bir problemin yoksa düğne gitmelisin. Annene de orası zaten kalabalık, bir de biz gitmeyelim diye düşündük dersin. Yani eğer maksadın anneni üzmemekse düğüne gitmediğin zaman daha çok dikkat çeker. Yok ben düğüne gitmek istemiyorum diyosano zaman başka. Aniden rahatsızlandım serum takıldı falan diyebilirsin.(Ne kadar inandırıcı olur bilmiyorum)

işimi bahane etsem işe yarar mı acaba diyorum :26:

bence hiç sinirini bozma, senin yaşadığın şeye benzer şeyleri biçok insan yaşıyo, şahsen ben çok benzerini yaşadım, evlendiğimizde bi sürü borç vs vs vs, sonrasında çocuğum oldu ama görmeye gelmediler, ve çocuğum şu anda 4 yaşın içinde :D görümcem kızını evlendireceği zaman bana telefon açtı, düğününe gitmem için, bende siz benim oğlumu görmeye geldinizmi, sizin burda kanınızı taşıyan biri var, kaşı neye benziy gözü neye benziyo hiç merak ettinizmi dedim, haklısın dedi, sonra illaki gel dedi, bende gelemem kusura bakma dedim, kızımın ne suçu var dedi, bende benim oğlumun ne suçu vardı dedim kestirip attım, şimdi gık bile diyemiyolar, kayınlarım niye gelmiyosun dio siz sebebini biliyosunuz diyorum, biz kendimizi sana affettiricez diyolar, ama hepsi fasa fiso, hiç umruma takmıyorum inan, benece sende umruna hiç takma, sen eşinle mutlu ol yeter, insanlar böyle işte, çeşit çeşit insan var, sen istediğin kadar iyi olmaya çalış karşındakinden bi adım göremiyosan boşa çaba sarfediyorsun demektir, bana kalırsa ne kötü ol ne samimi ol, aradaki seviyeyi muhafaza et, ne hakaretvari konuş ne canım cicim konuş, hakaretvari konuşursan birgün döner dolaşır gelir seni bulur, eşinden bile bu karşılığı alabilirsin, sonuçta onlar onun ailesi, canım cicim konuşursan kayınvalidenlerden tekme yiyebilirsin, velhasıl konunun özü canım ortada dur, ne eşinle kötü ol ne onlarla, ne kavga dövüş yap ne canciğer ol, seviyeni koru yeter, böyle yaprasan ne eşin ne eşinin ailesi sana bişe diyemezler

canım zaten bende umduklarını bulamıyorlar eğer bende onlar gibi tepki versem arayıp eşime kötüleyecekler en son eşim sen onlara kendini anlatmaya çalışma anlamazlar ben evlatlarıyım beni bile sinir krizine soktular dedi ama bunlarıda düşünmeden edemiyorum gitsem diyorum beni sinir edecekler kayınvalidem bana yapmadığını kaynıma yapacak ( kaynımdan çok korkar çünkü) gitmesem arkamadan 1 ton laf edecek ne yapsam şaşırdım :50:

Size yaptıklarından sonra derdinizi onunla paylaşmak, ona anlatmak hatanız olmuş. Eline koz vermişsiniz.
Herneyse geçmiş bu oalıy gerekçe gösterirsiniz.
Bahaneye ihtiyacınız yok ki sizin.
Yaptıklarından dolayı gitmek istemediğinizi söylersiniz olur biter.
biraz da onlar düşünsünler, gerilsinler..

Bence yardım etmemeleri daha güzel daha sonra başınıza ekşirler bunu yaptık ettik diye.Hiç birşey yapmadığı halde size açgözlü diyebilen bir kadın yardım ettiğinde size neler neler derdi düşünmek bile istemiyorum.Arkadaşlar demiş kaynınla sorunun yoksa bencede düğününe git sonuçta eşinin kardeşidir mesafeni korursun kayınvalidenle eşinlede annende kalırsın annenler sorarsada onların ev kalabalıktı bizde burada kalalım dedik dersin boşver üzülme :)

ben senin yerinde olsam tabi eşinin ileride olabilecek tepkilerine göre değişir, o düğüne giderdim, benim eşim bana bu konuda hiçbişey söyleyemeyeceği için ben gitmedim, ama ben 12 yıllık evliyim ve yaşadığım biçok şeye sustum vakti zamanında, ee şimdi hiçbibşey diyemiyor eşim, ağzınıa açmaya kalksa bile zaten lafım hazırdır, o çocuk seninde çocuğun, kardeşlerinmi daha değerli çocuğunmu, senin çocuğunu bile görmeye tenezzül etmediler seni burda tek bıraktılar benim yedi sülalem geldi çocuğmuu görmeye derim, demişimdir de, ha hatamı hata olabilir ama umrumda değil, sus sus nereye kadar dedim söyledim:D ama dediim gibi kocaların hepsi aynı değil, seninkisi ileride senin gitmemeni koz olarak kullanmaya kalkabilir, kötüyken böyle derler de iyi olunca bi anda deişiverirler, ben bu erkek miletini iyice çözdüm anacım, sıkma sen canını, boşver, ona bakarsan benim kaynımda 2 maaş çalışıyonuz napıyonuz bu paraları derdi, hatta utanmadan bizim aylık gelir gider hesabımızı bile yapardı :D :D hiiiçç umrumda bile değil valla istediklerini düşünsünler, evliliğiğimin ilk yıllarında bende senin gibi üzülüyodum hırpalanıyodum ama zaman geçtikçe tecrübe kazanıyosun, sen kocandan ve ailesinden beklentilerini sıfıra yaklaştır, ne kötü ol ne çok samimi ol, ortada dur yeter, bırak söyleyen söylesin, kişi kendinden sorumludur

benim eski kaynanamda ayni böyleydi canim, kadini hastanelere götürürdüm menopozda oldugu icin iki haftada bir, aksamlari giderdik, hizmet ederdim, yaranamadim, yuvami yikti.
Bence sen o dügüne git, esinle mutluluk pozlari sergile annenlerde de kal. Annen sorarsa da, o evde yeni evliler var, bide biz yük olmak istemedik dersin canim.
Ayrica kaynin evleniyor, annesi kesin yine kenarda durur :)

Size yaptıklarından sonra derdinizi onunla paylaşmak, ona anlatmak hatanız olmuş. Eline koz vermişsiniz.
Herneyse geçmiş bu oalıy gerekçe gösterirsiniz.
Bahaneye ihtiyacınız yok ki sizin.
Yaptıklarından dolayı gitmek istemediğinizi söylersiniz olur biter.
biraz da onlar düşünsünler, gerilsinler..

canım ben anne dedim derdimi anlattım ama kendisi beni elin kızı olarak gördüğü için eşime dahi diyormuş sakın karına açığını verme yüzüne vurur :1: böyle enteresan bir kadın aslında ararsa diyeceğim sen böyle yaptın ama eşime en son konuşmamızda sen git dedim ben gelmicem hayır birlikte gidecez seninle evlendim diye kardeşimin düğününden mahrummu kalacam dedi şok oldum bir dediği bir dediğini tutmuyor :52:

benim eski kaynanamda ayni böyleydi canim, kadini hastanelere götürürdüm menopozda oldugu icin iki haftada bir, aksamlari giderdik, hizmet ederdim, yaranamadim, yuvami yikti.
Bence sen o dügüne git, esinle mutluluk pozlari sergile annenlerde de kal. Annen sorarsa da, o evde yeni evliler var, bide biz yük olmak istemedik dersin canim.
Ayrica kaynin evleniyor, annesi kesin yine kenarda durur :)

hiç sanmam canım kayınvalide kenarda dursa küçük görümce gelir laf sokar artık gitsem ayrı dert gitmesem ayrı dert eşimde nasıl davranacak onların yanında hiç bir fikrim yok deli olacam :52:

niye gitmeyecekmişsin düğüne.. alnın açık başın dik niye kendini kasıyorsun... eeşin neredeyse senin yerin orasıdır. o var bu var dıye nıye eşini yalnız bırakacaksın.. kayınvalıdenı gormemezlıkten gel süslen püslen gezin ortalarda.. bak kayınvalıden nasıl delırıyor.. sakın eşini yalnız bırakma.. sen niye eksikleneceksin yanlıs bırsey yapmadın sen.. eksiklencek biri varsa oda kayınvalıdendır. suratına bakarken utanması lazımm

kaynınla ilişkin nasıl

Bence yardım etmemeleri daha güzel daha sonra başınıza ekşirler bunu yaptık ettik diye.Hiç birşey yapmadığı halde size açgözlü diyebilen bir kadın yardım ettiğinde size neler neler derdi düşünmek bile istemiyorum.Arkadaşlar demiş kaynınla sorunun yoksa bencede düğününe git sonuçta eşinin kardeşidir mesafeni korursun kayınvalidenle eşinlede annende kalırsın annenler sorarsada onların ev kalabalıktı bizde burada kalalım dedik dersin boşver üzülme :)

evet haklısın buna çok dua ediyorum kzıını boşattı sıra bize geldi diyorum artık ben kadın çocuklarım dizimin dibinde otursun diyor psikopatmıdır nedir :52: annemlere gitme meselemizde şyle sorun yaratabilir annemler çok erke uyurlar onlar 5 dk düğüne uğrar giderler zaten babam rahatsız biz düğün bitimine kadar kalmak zorunda kalacaz mecbur gece 1 den aşağı dönemeyiz eğer gece 1 babamların kapısına gidersek onlarda panik olur diye korkuyorum otel olsa otelde kalacam ama o da yok:50:

Back
X