• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

size karşı bencil davranan birine iyilik yapar mısınız?

benim ondan hiçbir çıkar sağlama durumum yok
E o zaman bu kadar kötü biriyle arkadaşlık yapmayın? Zaten herhangi bir yardım yapmak istemediğiniz belli. Ona göre bir sürü de gerekçe yazmışsınız. Bu kişi anlattığınız kadar kötüyse arkadaş da olmamanız gerekir. Hem arkadaşlık yapıp hem bu derece kötülemeniz garip. Sevabına arkadaşlık yapmıyorsunuz herhalde. Ya bir çıkar var, ya da anlattıklarınız abartı. İstemiyorsanız yardım yapmayın tabii. Ama bu kişiyi hayatınızda arkadaş diye de tutmayın o zaman. İki yüzlülük bu.

Eğer sizi üzen kişilere hala selam verebiliyorsanız, bu vicdanınızın sadakasıdır. diye bi söz vardı

ki siz selam vermekten ziyade iyilik yapmaktan bahsediyorsunuz vesselam :KK51:

evet derdim bu.
size karşı her zaman bencil olan, zaman zaman kötülüğünüzü isteyen, sadece ihtiyaçlarına cevap verdiğinizde seven, size karşı üstünlük çabasında olan, hatta gözlerinde kıskançlığı gördüğünüz ve güzel bir şey de ağzının içini kemiren bir arkadaşınıza büyük bir iyilik yapar mıydınız?

...ve onun size böyle bir iyiliği asla yapmayacağını bilseniz
yinede yapar mıydınız?

ben kararsız kaldım.
6 sene yaptım iyi niyetli oldum hep. Ama şimdi uyandım artık kapıma gelip yalvarsada parmağımı kıpırdatmam. 6 sene çok bile dayanmışım. O değilde ben 6 sene enayi olmuştum bana hiç dokunmadı ama 6 yıl sonunda bir kere isteğini geri çevirdim şu an benden kötüsü yok. çokta tın.

yapmayıp da hep pişmanlık duyacağıma,
yapar kendime kızardım

öfkemi vicdanıma tercih ederdim!

E o zaman bu kadar kötü biriyle arkadaşlık yapmayın? Zaten herhangi bir yardım yapmak istemediğiniz belli. Ona göre bir sürü de gerekçe yazmışsınız. Bu kişi anlattığınız kadar kötüyse arkadaş da olmamanız gerekir. Hem arkadaşlık yapıp hem bu derece kötülemeniz garip. Sevabına arkadaşlık yapmıyorsunuz herhalde. Ya bir çıkar var, ya da anlattıklarınız abartı. İstemiyorsanız yardım yapmayın tabii. Ama bu kişiyi hayatınızda arkadaş diye de tutmayın o zaman. İki yüzlülük bu.

ikiyüzlülük ! sizin hakarete varan sözleriniz daha garip
belki sevabına yapıyorum siz bunu nerden bilebilirsiniz?
belki arkadaşlık etmeyi seviyorum huylarını beğenmiyorum bu olamaz mı?

ben bu kadar kolayca kesip atamıyorum insanları hayatımdan bu benim için böyle

yap gitsin. büyüklük sende kalsın.
oda biraz zeka sahibiyse senin iyiliğin karşısında mahcup olur hatasını anlar.

Yapardım diye düşünüyorum ama zamanı geldiğinde de kesinlikle ilgimi alakamı keserim bi daha görüşmem

ikiyüzlülük ! sizin hakarete varan sözleriniz daha garip
belki sevabına yapıyorum siz bunu nerden bilebilirsiniz?
belki arkadaşlık etmeyi seviyorum huylarını beğenmiyorum bu olamaz mı?

ben bu kadar kolayca kesip atamıyorum insanları hayatımdan bu benim için böyle
Üff ne hakareti ya, lafı çevirmeyin. Kendinizle çelişiyorsunuz, ve bence evet ikiyüzlülük.
Siz önce bu kişiyle ilgili ne düşündüğünüze karar verin. Sonra zaten böyle tuhaf tuhaf konuşmazsınız. Kötülüğünü isteYen, iyi birşeyde kıskanan fesat biriyle arkadaşlık etmeyi sevmek iyiymiş. Yersen tabii:KK14: e bu kadar seviyorsan yardımını da esirgemeyeceksin arkadaş derler adama. Arkadaşlık yapmaya gelince iyi, bir yardımın dokunacağı zaman fesat olmuş karşı taraf. Aman ne bileyim nerden tutsam elimde kaldı konu.

Son düzenleme:
"İyilik yapmaya devam et. Karşındaki o iyiliğe layık olmasa bile, sen o iyiliğe layıksın. "

sözünü çok sevsem de her zaman uygulayamam.. O kadar sakin bir insan değilim

İyiliğe iyilik HER kişinin harcı, kötülüğe iyilik ER kişinin harcı...
Ama ben iyilik timsali olmadığım için yapmazdım. Belki bir-iki yaparım, baktım tık yok, dünyadaki tek enayi ben miyim diye geri çekilirim.

Böyle bir insan arkadaşım olmazdı ki. Ha ölüm kalım meselesiyse, insanlık namına herkese yardım edilir ama onun dışında iyilik beklemek bir yana gözüme görünmesin böyleleri.

Üff ne hakareti ya, lafı çevirmeyin. Kendinizle çelişiyorsunuz, ve bence evet ikiyüzlülük.
Siz önce bu kişiyle ilgili ne düşündüğünüze karar verin. Sonra zaten böyle tuhaf tuhaf konuşmazsınız. Kötülüğünü isteYen, iyi birşeyde kıskanan fesat biriyle arkadaşlık etmeyi sevmek iyiymiş. Yersen tabii:KK14: e bu kadar seviyorsan yardımını da esirgemeyeceksin arkadaş derler adama. Arkadaşlık yapmaya gelince iyi, bir yardımın dokunacağı zaman fesat olmuş karşı taraf. Aman ne bileyim nerden tutsam elimde kaldı konu.

sen yeme gargara yap o zaman
karar verebilseydim zaten buraya konu açmazdım!

Back
X