Size kreş mi eşimin yengesi mi diye sormuştum..

Ben akrabadan daha çok bakıcıya güvenirim.
Birde çocuğun başka eve girmesi hergün düzeninin bozulması bence iyi değil ki bunu denedim daha önce.
Benim yıllardır bakıcım evime geliyor.Kurallarim belli,güzel geçiniyoruz şükür.
sizin ev sobaliymiş.
Kesinlikle kreş en mantıklısı.Hem sosyallesecek,hem ögrenecek.
yenege yaramaz çocuğunuzu tüm gün oyalamak adına TV açacak çok belli.
çok iyi düşünün

Ise başlayacağım 10 gun sonra birden bire bırakmaktansa alıstıra alıstıra 2 3 seferdir bırakıyorum kızımı günde 3 saat kadar sonra gidip alıyorum cok sukur baştan mizmızlansa da zorluk cıkartmıyor.Ama o 3 saat bana geçmek bilmiyor acaba alerjisi olan bir sey mi yedi acaba pencereleri acık mı bıraktilar(düser diye) deterjanlar yerlerde mi gibisinden.Ben biraz kontrolcüyüm.Yengesini tembihledim güveniyorum guvenmesem bırakmam zaten ama kafamdakileri atamıyorum calısan anneler ise yeni basladıginızda siz de böyle oldunuz mu ? Aklınız cocuğunuzda kaldi mı ? 8 saati nasıl gecirecegim bilmiyorum.Bir de cocugunuzu gun icinde kac defa ariyorsunuz bakiciyi da sıkmadan merak gidermenin normali nedir ? Ücret haftada 5 gün 8 6 olacak 1 gün de 8 13 olarak 3500 anlastık yiyecegi falan ben alacagim meyvesini kuruyemisini vs. Az degil dimi ? Kendim 7500 e calisacagim eger az ise arttirabilirim yengesi 3500 ver yeter dedi ama bilmiyorum cocuk bakmak zor cunku.Benimki zira sokaktaki mazgallara parmaklarini ellerini sokacak kadar yaramaz masallah yapmıslıgı da var 😏
Oğluma 7 aylıktan 4 yasa kadar annem baktı.Son 4 ayında çocuğu yarım gün kreşe verdim.Sabah evden 9 da çıkıyordum annem de 12.30 da kreşe bırakıyordu ben de akşam alıyordum.Sadece annem bakarken yüreğim agzimdaydi,pencere balkon açıktı, üstelik pencereler alcak ve basamak gibi bir yeri var.Pencerelere çocuk kilidi taktım anahtarları da sakladım, annem hoşlanmadı.Krese verince rahat ettim ,ben de pimpirikliyim.
Bir de başkasınin evine bırakmak istemem çünkü ev işi yaparken çocuk boş kalır gözden kaçar

Son düzenleme:
İstanbul da bulunduğum yerde kreş ücretleri sabah 8 akşam 5-6 arası genelde 3000-4000 tl arası.. ( kameralı, kendi telefonumdan okulu, çocuğu görebiliyorum)
Benimde önumuzdeki sene için ihtiyacımız olacağından şimdiden araştırmaya başladım.

Sizin yerinizde olsam komşu teyze, yenge vs ile büyümesinden ise, akranları ile zaman geçirip sosyalleşmesini tercih ederdim.
Diğer bir hususta, eğer bir bakıcı ya da yenge teyze olacaksa da kendi evimde bakılmasını isterdim. Kendi evimi kontrol edebilirim ama baskasının evini kontrol edebilmem maalesef söz konusu değil.
Devir kötü, asla yapmaz dediğimiz herkes maalesef tam olarak yapıyor.

Hakkınızda hayırlısı olsun, güzel olur inşallah.
Benim de oğlan 13 aylık seneye için kafamda bakıcı ya da kreş netleşmedi hala. Kreşte hastalık dönemlerinden korkuyorum siz netleştirdiniz galiba.

Eski konunuzu hatırladım. Onu da konuya ekleyin isterseniz neden kreş tercih etmediğinizi anlamış olurlar diye söylüyorum. Bence doğru karar vermişsiniz. Çalışan bir anne olarak cevap vereyim elbette ki aklım kalıyordu. Benim bakıcım gerçekten güvenilir biriydi bir arkadaşımızın çocuğuna bakmıştı daha önce mesleği buydu. Gözüm arkada kalmadı hiç. Günde bir sefer arardım veya bazen o beni arardı kızım beni görmek istediğinde vs. Sık sık aramamaya özen gösterirdim ama bu hoş durmuyor bence. Karşı tarafta sürekli kontrol ediliyor duygusu rahatsız edici olabilir. Kayınvalideme çocuk bıraktığımda hiç aramazdım ama. Neticede babanannesi gayette güzel baktığına inanıyorum, bir şey olursa o arar derdim. Fiyata gelirse yenge kendisi belirlemiş o yüzden üstünü teklif etmeyin bence. İlk zamanlar elbette üzülürsünüz aklınız kalır ama zaman içerisinde alışırsınız
Ben de hatırlıyorum. Alerjik bir cocugu var konu sahibinin.
Ama bu krese engel degil.
Oglum devlet anaokulunda ve orada bile alerjiler konusunda o kadar ozenli ve dikkatliler ki... Kreste dsha cok dikkat edildigine eminim.

Benim de oğlan 13 aylık seneye için kafamda bakıcı ya da kreş netleşmedi hala. Kreşte hastalık dönemlerinden korkuyorum siz netleştirdiniz galiba.
Oglum gecen yil basladi ve evet hic hasta olmayan cocuk cok sık hastalandi.
Ama neticede hic krese adim atmayip ilkokula baslasa ilkokulda ds aynisi olacak.
Erkenden bağışıklık kazandi diye seviniyorum ben.
Gerci sizinki daha kucuk. Benimki 4 yasinda basladi.

Ben kim olursa olsun baska eve çocuğumu bırakmam. Kendi evinde olsa bu kadar aklın kalmazdı. Sorun tam olarak bu.
Aynen oyle. Kadinin eve akrabaları gelecek varsa cocugu torunu gelecek. Bebek hic güvenilmez bu devirde. Gelen biri seviyorum deyip başka odaya goturup zarar bile verebilir. Yine gelen biri kadinin esi vs. Kufurlu konusan olur olur da olur. Bence de kres daha mantiklı.

Ben de hatırlıyorum. Alerjik bir cocugu var konu sahibinin.
Ama bu krese engel degil.
Oglum devlet anaokulunda ve orada bile alerjiler konusunda o kadar ozenli ve dikkatliler ki... Kreste dsha cok dikkat edildigine eminim.

Değil zaten. Benim konu sahibinin doğru karar verdiğini düşünmemin alerjiyle ilgisi yok. Bu ay iki yaşına girecekmiş çocuğu eski konusunda bu ayrıntı var. O yaş için kreşi erken buldum, zaten kreşe başladığı dönem sık sık hastalanacağı için yine yenge bakmak durumunda kalıcak. Şimdi deneyimlemeleri yararlarına olur diye düşünmüştüm

Son düzenleme:
Benim yavruların bakanı vardı. Annem ve kv. gül gibi bakıyorlardı ama yetersiz kalıyorlar. O nedenle kreşe vermiştim.

Yeme içme uyku konusunda gönlün rahat oluyor evet ama, çocuk dört duvar içerisinde gelişmiyor aksine köreliyor. Oyun ve öğrenme isteğine yetişemiyorlar.

Kreşte, öğretmenlerden aldıkları eğitim dışında, evde öğretemediğimiz pek çok şeyi de birbirlerinden öğreniyorlar. Misal ben evde sırana riayet et, kimsenin hakkına girme diye öğretirken, başka çocukların buna uymadığını ve kendi hakkına girildigini deneyimledi. Başlarında bir büyük yönlendirmiyorsa eğer, sırası gasp edilmesin diye mücadele etmeyi öğrendi. Bunun gibi bir sürü sosyal beceri.

Bunlar küçük şeyler gibi görünse de gelişimi için çok önemli. Madem para ile baktıracaksınız kreşi deneyin derim.

Oglum gecen yil basladi ve evet hic hasta olmayan cocuk cok sık hastalandi.
Ama neticede hic krese adim atmayip ilkokula baslasa ilkokulda ds aynisi olacak.
Erkenden bağışıklık kazandi diye seviniyorum ben.
Gerci sizinki daha kucuk. Benimki 4 yasinda basladi.
Ya kızımda da aynısı oldu ne zaman başlasalar o zaman hastalanacaklar biliyorum. Ama kızım 3 yaşındaydı artık başlama zamanı geldiğinden emindim oğlan için 2 yaş küçük gibi işte.. o yüzden emin olamamam

Ise başlayacağım 10 gun sonra birden bire bırakmaktansa alıstıra alıstıra 2 3 seferdir bırakıyorum kızımı günde 3 saat kadar sonra gidip alıyorum cok sukur baştan mizmızlansa da zorluk cıkartmıyor.Ama o 3 saat bana geçmek bilmiyor acaba alerjisi olan bir sey mi yedi acaba pencereleri acık mı bıraktilar(düser diye) deterjanlar yerlerde mi gibisinden.Ben biraz kontrolcüyüm.Yengesini tembihledim güveniyorum guvenmesem bırakmam zaten ama kafamdakileri atamıyorum calısan anneler ise yeni basladıginızda siz de böyle oldunuz mu ? Aklınız cocuğunuzda kaldi mı ? 8 saati nasıl gecirecegim bilmiyorum.Bir de cocugunuzu gun icinde kac defa ariyorsunuz bakiciyi da sıkmadan merak gidermenin normali nedir ? Ücret haftada 5 gün 8 6 olacak 1 gün de 8 13 olarak 3500 anlastık yiyecegi falan ben alacagim meyvesini kuruyemisini vs. Az degil dimi ? Kendim 7500 e calisacagim eger az ise arttirabilirim yengesi 3500 ver yeter dedi ama bilmiyorum cocuk bakmak zor cunku.Benimki zira sokaktaki mazgallara parmaklarini ellerini sokacak kadar yaramaz masallah yapmıslıgı da var 😏
kac yasinda cocugunuz kresi tercih edin sosyallesir yasitlari olur oynar hem

Bakicinin cocugu varsa zaten az cok neyin tehlikeli oldugunu bilir. Tecrubesizse uyarirsiniz. Guvenilir biriyse cok aramaya gerek yok gunde 1 kere yeter. Ne yedi, kacta uyudu gibi seyler sorulur. Bastan bazi uyarilari yaparsiniz sonra zaten o da bebegi tanir. 3500 kendisi teklif etmis zaten

Aynen oyle. Kadinin eve akrabaları gelecek varsa cocugu torunu gelecek. Bebek hic güvenilmez bu devirde. Gelen biri seviyorum deyip başka odaya goturup zarar bile verebilir. Yine gelen biri kadinin esi vs. Kufurlu konusan olur olur da olur. Bence de kres daha mantiklı.
Evet maalesef bende bu düşüncelerle çalışmazdım. Aslında sorduğu sorunun içinde yanıtı da var. Çözüm basit ama is saatleri insancıl olsa bu isler daha kolay olurdu. Üstelik eline birşey de geçmiyor. Emeklilik için çalış dur. Çocuk harab olsun. Sonra travmaları icin pars dök. Büyük paradokslar.

Yenge güvenilecek biriyse,aklınız kalmasın..deterjan v.s gibi güvenlik konularını açıkça, güzellikle söyleyin bence..

Valla inanın bende korkuyorum üstelik kızımın bağışıklığı o kadar düşükki en ufak bir şeyde hasta oluyor ; kreşte daha fazla hastalık olacak diye korkmuyor değilim..
Bakıcı konusu da düşündüm; biraz fiyatlara baktım işinin ehli bu alanda çalışan kişilerden aldığım rakam en düşük tüm gün için 6-7 bin TL civarı .. Seneye o rakamın en iyi ihtimalle 8 olacağını düşünüyorum ..
Yarım gün için ise 5 bin tl gibi bir rakamdan bahsediyorlar .. Maddi olarak kreş daha mantıklı geliyor ama hastalık konusu ise düşündürüyor 🫠

Ilk biraktigim hafta ( ki kendi evimde ve onu cok seven babanesi bakiyordu, kameradan izleyebiliyordum) okula ölü gibi gidiyordum. Surekli aglamakli, cökmüs vaziyette. Ama sonra alisiyor insan. Hatta rahatlama bile geliyor, o sorumluluktan bi sureligine kurtuldugun icin hafifliyorsun 😊 eger yemesi icmesi konusunda tereddutleriniz varsa porsiyon porsiyon hazirlayin kapakli kaplarda cocugunuzu birakirken onu da verin.

Daha öncede yazmıştım. Benim cocugumda da süt ürünleri ve çoklu besin alerjisi var. Ben iyice ilk zamanlar tembihledim. Simdi oda alisti. Gün içinde bisey olmadıkça aramıyorum. O ararsa konuşuyoruz. Ne yedi diye sormuyorum. O zaten anlatıyor benden önce. Ben en son ne zaman yedi ve ne zaman uyudu diye soruyorum ona göre yediriyorum ve uyutiyorum. İlk hafta zor oluyor ama alışıyorsunuz. Ben ilk bıraktığımda 4 aylikti. Simdi 1.5 yaşına girdi.

Daha öncede yazmıştım. Benim cocugumda da süt ürünleri ve çoklu besin alerjisi var. Ben iyice ilk zamanlar tembihledim. Simdi oda alisti. Gün içinde bisey olmadıkça aramıyorum. O ararsa konuşuyoruz. Ne yedi diye sormuyorum. O zaten anlatıyor benden önce. Ben en son ne zaman yedi ve ne zaman uyudu diye soruyorum ona göre yediriyorum ve uyutiyorum. İlk hafta zor oluyor ama alışıyorsunuz. Ben ilk bıraktığımda 4 aylikti. Simdi 1.5 yaşına girdi.
Bugün alıssın diye 5 saat bıraktım birazdan almaya gidecegim biraz daha kafam rahat benden ayrilirken falan aglamiyor bir iki annem nerede diyormus o kadar ben zor olacak diye korkuyordum insallah diyeti konusunda da bir sorun yasamayiz

Ilk biraktigim hafta ( ki kendi evimde ve onu cok seven babanesi bakiyordu, kameradan izleyebiliyordum) okula ölü gibi gidiyordum. Surekli aglamakli, cökmüs vaziyette. Ama sonra alisiyor insan. Hatta rahatlama bile geliyor, o sorumluluktan bi sureligine kurtuldugun icin hafifliyorsun 😊 eger yemesi icmesi konusunda tereddutleriniz varsa porsiyon porsiyon hazirlayin kapakli kaplarda cocugunuzu birakirken onu da verin.
Cok sagolun bu da aklimda olsun 😊 Evde temizlik yapıyorum baslamadan bitireyim diye kizimi 5 saatligine biraktim aglamamis hic sadece annem nerede diye sormus sandigimdan kolay olacak yani umarim oyle olur

Valla inanın bende korkuyorum üstelik kızımın bağışıklığı o kadar düşükki en ufak bir şeyde hasta oluyor ; kreşte daha fazla hastalık olacak diye korkmuyor değilim..
Bakıcı konusu da düşündüm; biraz fiyatlara baktım işinin ehli bu alanda çalışan kişilerden aldığım rakam en düşük tüm gün için 6-7 bin TL civarı .. Seneye o rakamın en iyi ihtimalle 8 olacağını düşünüyorum ..
Yarım gün için ise 5 bin tl gibi bir rakamdan bahsediyorlar .. Maddi olarak kreş daha mantıklı geliyor ama hastalık konusu ise düşündürüyor 🫠
Ben o yuzden kresten vazgectim sosyallesmesi icin iyidi ama esim de bu yil biyle olsun seneye veririz krese dedi gonlu razi gelmedi iyi dedim senin dedigin gibi olsun

Back
X