sizi büyüten aileyimi yoksa evlendikten sonra kurdugunuz ailenizimi düşünürsünüz

evlendıkten sonra kurdugun aile ve anne, baban arasında dengeyi kurmak önemli.önce can, sonra canan olmamalı...bence..

tabi ilk önce kendi kurduğumuz aileyi düşünüyorum
çünkü o evde yaşıyorum kocam var o evde sorumluluklarım var
ama ailemide asla unutmam ihmal etmem onları
aradaki bağları herzaman dengede tutmaya çalışırım
sonuçta onlar beni bu yaşa getiren ailem annem babam asla onları unutmam
öte yandan bu taraftakide benim sorumluluğumda olan benim kurduğum bi aile bu tarafıda asla ihmal etmem

aslında unutmak diye bişey yok...sadece öncelikler değişiyor hepsi bu...
yadırgamamak lazım bu durumu, dikkat etmek gereken kimseyi ihmal etmemek...
tabiki kendi anne babamız canımız ihmal edilir mi hayır...
ama bence şunları hatırlayalım,
anneannenizin bir işi varken sizin de varsa anneniz önce kimin işini halleeti..sizin...
diyelim ki siz de hastasınız teyzeniz de...anneniz kimin yanında sabahladı...sizin...
diyelim ki bir miktar para var sizin de ihtiyacınız var anneannenizin de...anneniz önce kimin ihtiyacını karşıladı...sizin...
bunlar çoğaltılabilir...ve biz bunları yaşamadık mı...yaşadık...
anlatmak istediğim kimse çocuğu olunca anne babasını atmaz, sadece öncelikler değişir...
sevgileri ve yarleri çok farklı insanlar verdiğim örnekler...
bu yüzden bunlar hayatın gerçekleri ve bence dert etmemek lazım...
çünkü ana babalarımız da zamanında bunları yaşadıkları için bizi anlayacaklardır...

ben evlendım aıleyı dusunurum sonucta bı omru onlarla gecırcem aılemıde dusunurum ama onların yerı evlılıkten sonra daha farklı olur sonucta olene kaadra onlarka olucam aılemın evınden cııkmısım bıkere

her iki ailemizide önemsemeliyiz ve onlara eşit davranmalıyız.annemizin ve babamızın ihtiyacı oldugunda bize, her zaman yanında olmalıyız.onlarda bizim atalarımız.bugün varlarsa yarın yoklar...

evet çok haklısınız.biz her iki tarafında parçasıyız.anne-baba, evlatlarımız- eşimiz arasında dengeyi kurabilmeliyiz...

aslında ister istemez eşimizin tarafı daha baskın oluyo en küçük örnek bayramlarda önce eşimin ailesi ve onun tarfı sonra benim ailem ziyaret ediliyo ama hiç sorun değil gönüller bir olsunyerimseniben

Kendi ailemi de düşünürüm ama kurduğum aile daha önde gelir benim için..
Çünkü her yuva kuran hala önceki hayatına bağımlı kalırsa ortada hiçbir aile kalmaz..
Benim babam için kendi ailesi sürekli ön planda olsa biz de bir aile olamazdık..
Bu yüzden ailemiz önemlidir ancak kurduğumuz yuvanın selameti için yeni kurulan yuva birazcık daha önemlidir..

arkadaşım okadar güzel açıklamış ki..sevgi değişmez öncelikler değişir...

tabii her iki ailede benim cnm arkadaşlarımın açıkladığı gibi sadece öncelikler değişir sevgi ve bağlılık kalıcıdır...

a.sbence insan evlenince ailesinin kıymetini daha iyi anlıyor.ama ne aileden geçilebilir nede kocadan ikisinin yeri farklıdır.

eşimizi ve çocuklarımızı nasıl üzmemeye çalışıyorsak ...ana babayıda üzmememiz gerekiyor.biz de önceden o ailenin bir ferdiydik...anamız babamız bizim degerlimiz olmalıdır..ama çocuklarını ana babadan üstün tutanlarada sadece şunu sölemek istiyorum...ne ekersen onun biçersin........

ayirim yapmak gibi bi dusuncem asla olamaz, aksine buyuk ailemize biri daha eklendi, esim, iki ayri aile olarak degil, buyuk bir aile olarak gørup, her biri ile ayri ayri esit ilgilenmektir bence dogru olan.

ben ne annemi-babamı kıyaslarım nede kurduğum bir yaşamı her ikisinide eşit tutmaya çalışırım çünkü bir tarafta beni büyüten annem ve babam var bir taraftada çocuklarımın babası en iyisi her ikisinide eşit görmek

Annem babam ablam ve ağbim...hepsi öldü benim için...Hele de ağbimle ablamın bana attığı o müthiş! kazıklardan sonra,bana verdikleri o tamiri ve telafisi imkansız zararlardan sonra asla affetmiycem onları aslaaaa!!!! Ama anne ve babamla tamamen koparmadım bağlarımı.Allah korkusu yüzünden.

Hayattaki yaşama sebebim eşimdi sadece şimdi Asyam'da doğucak eylül'de inşallah.Onlar olmasa ben naparmışımmmm..Canlarım benimmm:asigim:

amann allahım anaya babaya ne bı kinn ne yapabilir bir ana baba ewladına namusuna iftira atmazlar öldürmeye kalkmazlar :1no2:nedir bu kin arkadaşım

arkadaşım aslında annelerimiz ve babalarımız el olmuyor ama evlendikten sonra yeni bir yuva kurmuş oluyoruz ve bu yuvaylada en çok bizim ilgilememiz gerekiyor . ben yeni evliyim çocuğum yok henüz ama evimle eşimle ilgilenmekten bazen ailemle yeteri kadar ilgilenemiyorum
bekarlıktaki gibi olmuyor yani eşin karışmasada sen fırsat bulamıyorsun bir çok şeyi yapmaya aileni görmeye bile sık sık gidemiyorsun ..

amann allahım anaya babaya ne bı kinn ne yapabilir bir ana baba ewladına namusuna iftira atmazlar öldürmeye kalkmazlar :1no2:nedir bu kin arkadaşım

arkadaşım benimki kin değil.hafızamı kaybetmediğim sürece unutamıycağım ve kalbimin kırgınlığını atamıycağım bi küslük...zaten bu kırgınlığımı ne anneme nede babama hissettirmiyorum,bari onların kalbi kırılmasın diye.herkesin yaşadıkları,yaşamları çok farklı.ateş düştüğü yeri yakıyo.ne benim anlatmam nede senin anlaman mümkün değil zaten.bi evlat anne baba gibi kutsal iki insana bu denli kırıldıysa ve kızdıysa demekki ağır yaralar almıştır onlardan.abimle ablamı karıştırmıyorum bile.onların sesine bile tahammülüm yok artık.keşke bende onlar gibi hatta onların olduğunun %1 i kadar bencil olabilseydim..İnan bana şimdi bu kadar kırgın olmazdım.Allah herkesi ailesine bağışlasın ve anne babanında,kardeşin,eşinde,evladın dostunda hayırlısını versin cümlenize.

Eşimi bana çektiğim sıkıntıların ,yediğim kazıkların telafisi olarak verdi Allahım çok şükür.İnşallah evladımda babası gibi mükemmel olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…