Sizi seviyorum

Yinemipilav

goo.gl/WzqFMX
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2015
3.098
3.249
63
Sizi seviyorum sayin uyeler. Hepiniz cok saf, temiz yurekli hanimlarsiniz.
Cogu zaman gozlerim doluyor okuduklarimdan.
Cogu seyler icime oyle oturuyor ki.
Her gecen gun sizden yeni birsey ogreniyorum hayat ve ölüm hakkinda.
Naif ve dunyadan habersiz bir suru kadincagiz burada derdini anlatmaya calisiyor.
Bazilarimiz eminim ki okuyor ama yazacak cesareti yok, okuma yazmasina guveni yok, belki de birisi ona okuyor, bir ucra koyde bir karanlik odada, o dinliyor ama cevap veremiyor. Buradan hic haberi olmayan milyonlarcasini dusunun, kimbilir ne dertleri var. Kimbilir buradan haberleri olmadan ölüyorlar, öldürülüyorlar.
Dunyanin cok insani ve problemi var. Yeterince akilli ve sevgi dolu insan lazim ki cozulsun.
Konu belki tasinabilir ama derdim: DUNYANIZDA YETERINCE SEVGI VAR MI?
Sizi seviyorum. Hepinize zorluklara dayanma gucu diliyorum.

Ben nereye baksam sevgiye muhtac insanlar ve hayvanlar goruyorum.
Hani cok da gururlular hayatlarina devam ediyorlar oyle.
Yasi ileri, hasta, kimsesiz, yalniz ... o kadar cok insan gordum tanidim ki.
Ne yazik ki yetmiyor, sevgi yetmiyor onlara.
Daha cok daha cok sevgi lazim herkese millet.

Benim sorum su olabilir: Acaba bu kadar derdi olan milletimi sevgi iyilestirebilir mi?
(millet= tum vatandaslarim yani, turlu turlu)

Ben öğrendim ki sevgi tek başına hiçbirşeyin çözümü olmuyor.
Gönül ister ki sevgi herşeyi çözsün , tüm kapıları açsın ama, sadece lafta kalıyor.
Ve bence evren gün geçtikçe daha kötü bir hal alıyor.
Saf sevgiye inanmıyorum ben aslında(Allah sevgisi hariç,benim için sadece)
Yine de içinde azda olsa sevgi barındırmak,çoğu şeyi güzelleştirebilir bence.

Yilbasi icin geldigim ebeveynlerimin cevresine bakiyorum, Apartmanda kimse kimseyle konusmuyor.alt katta genc bir doktorun psikolojik rahatsizliklari var hic evden cikmiyor hic. Annesi yasi ileri bir hakime hanim, kalp hastasi. Hep kavga, hep siddet var. Yan tarafta dul, dogulu bir hanim. Cocuklariyla kavge ediyor. Oglu, kizi cekip gidiyorlar. Onlarin ustunde dogulu bir bey, pek serttir ailesine, iscilerine, kufreder. ama onu kediler icin yiyecek birakirken ve onlar icin endislenirken goruyorum. Yine alt katta daha 45 yasinda ogullarini kaybetmis cift, ust katta damar tikanikligindan bacagi kesilmis yasi ileri bey ve hanimi, evden cikmiyorlar. Hep onlarin tikirtilari, mirmirlari, bagrismalari, aglamalari, kulagimda.
Hey diyorum, hey insanlar. Ne olurdu acaba, bilim adamlari atom bombasi yapacaklarina sevgi dalgalari yaratan bir alet yapsalardi. Bu aletten herkese sevgi su gibi aksaydi, onlari kucaklasaydi, iyilestirseydi, civil civil yapsaydi, cok iyi olurdu.

Olmaz mı yüreğimden tasacak kadar çok var hemde
Sadece ailemin sevgisi değil o yüreğimi doldurup taşıran
Gerçekten insan olan vicdan sahibi olan bütün insanları doğayı hayvanları seviyorum.
Ama benim dünyamın sevgi dolu olmasi yetmez Rabbim herkesin gönlüne sevgi versin ki hiç bir canlı acı cekmesin zulme haksızlığa uğramasın :KK43:

Öyle bir icat olsaydı çok güzel olurdu ama ozaman hayat bir sınav olmazdı. Ha bu sınav adaletli mi değil ama değiştirebilecek gücümüz yok maalesef. Sevgi herşeyi çözer mi? Çözseydi,sadece burada gördüğümüz evliliklerden yola çıkarsak bunca kadın sevdiği insanlardan türlü çeşit kazık yemezdi.Sıkıntılarını sevgi çözmeye yeterdi eminim. Ama insanın içinde sevgi,merhamet olmalı,insan olmanın en temel gerekliliği budur belkide. Fakat ego,çıkarlar,guç arzusu merhamet ve sevgiden üstün geldiği müddetçe dünya daha da kötüye gidecek.

Dunyanin cogu miletinden arkadasim var. Italya, Japonya, Kanada, Amerika... dunya bu kadar mi gariban insanlarla doludur, ben kucukken herkesin asagi yukari ayni sartlar altinda (dusuk veya orta sinif) hayat sartlari oldugunu zannederdim.
Ne zaman yurt disina ciktim, dunyanin halini ucundan da olsa gordum. Gorduklerim hosuma gitmedi arkadaslar.
O refah dolu bilinen ulkelerin insanlarini gordum. Yalnizlik, izolasyon, ve daha cok yalnizlik. O kadar sevgisiz, o kadar yalniz insanlar var ki, dunyanin milyarlarca insani olduguna inanamazsiniz. Sadece yaslilar degil, gencler de yalniz. Cocuklar da yalniz. yalnizlik kronik hastalik olmus 21. yuzyilda.
Dunyanin kaymagini yiyen %5-10 kesim boyleyse, savastan ve hastaliktan insanligi kurutulmus ulkeleri dusunemiyorum.

Benim sorum su olabilir: Acaba bu kadar derdi olan milletimi sevgi iyilestirebilir mi?
(millet= tum vatandaslarim yani, turlu turlu)

sevgi olsa dünyada kötülük kalmazdi
sevginin gücüne inanirim ben
hasta bile sevgiyle iyileşiyor sevgisiz büyüyen insan nasil mutlu olsunki
hepimizin herseyin sevgiye ihtiyaci var

Ben meslegimden dolayi herseyin bilimle aciklanacagini anladim, icime sindirdim.
Cogu problemleri fazla dert eden ve asil olani gozden kaciran tuhaf bir hayatimiz var.
Ama sevginin bir madde kadar somut oldugunu hissediyorum. Sevgiye inancim sonsuz. Gerek duyuldugunda heryere ve herseye ulasabildigine eminim.
Teknoloji, bu tarif ettigim (ve pek dert ettigim) "sevgi yoklugu problemini" adeta mercek gibi buyuttu ve inaniyorum ki insanin en temel (icgudusel) asabiyetini one cikararak gunumuzun felaketlerine alet oldu.
Yani teknoloji, insan ruhunun olumsuzluklarini adeta bir refleks hizinda dunyaya yaydi.
Eger dunyanin tum canlilari bir butun olusturan bio mekanizma ise, teknolojiyi neden bu butunlugu korumak ve evrimlesmesini saglamak ve iyilestirmek icin kullanamiyor, bunu cozemedim.
Dogrusu, turler ici ve arasi baglilik olarak gordugum "sevgi"nin, coktan harakete gecip bu yanlisi duzeltmesini cok isterim.

Back
X