Sizi terk eden sevgilinizi geri getirmenin yolları

BenToprak

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
2.864
78
163
İstanbul
Erkek arkadasiniz veya sevgiliniz sizi terk ettiginde yapacaginiz en buyuk hata onun sizin uzuldugunuzu gormesi ve sizin onsuz yasayamayacaginiz mesajini vermenizdir.Bu davranislarinizla verdiginiz “mesaj “benim hic gururum yok, kendime guvenimde yok, ben bir zavalliyim, ben tek basima sensiz bir hicim ve bana istedigin gibi davranabilirsin" demektir.

Siz olsaniz boyle birine saygi duyarmisiniz? Tabiiki Hayir.

O halde O’nun sizi red ettigi gibi ayni sekilde sizde O’nu red edin.

O’na bende seni istemiyorum seklinde davranin.( gidin yuzune soylemeyin tabiiki, davranislariniz boyle gostersin)
Bu demek degilki erkek arkadasinizi veya sevgilinizi hatta eski esinizi istemiyorsunuz ve o'nu birakiyorsunuz.
Tavsiyem ( yazarin ) en az 3 veya 4 hafta kesinlikle ve kesinlikle iletisime gecmeyin.Telefon, email,sms, ne yapiyorsaniz , hepsini kesin)
Rica etmek, yalvarmak, gel bir daha deneyelim demek, mantikli fikirler sunmak erkeklerin bir kulagindan girip oburunden cikar.

Mantik yolu ile veya seni cok seviyorum demekle o kisiyi geri getiremezsiniz.
Cunku seven sizsiniz.Ve o nun icin bunun hic bir onemi yoktur.Sevgiliniz sizden ayrilmayi kafasina koymustur.Ve sevdiginizi soylerek bunun degisimini saglayamazsiniz.

Ve siz aradikca ,yalvardikca aslinda erkek arkadasinizi tamamen kendinizden uzaklastiriyorsunuz.
Unutmayin kacan kovalanir ama sonuna kadar kacilmaz.Bir yerde durup ikinci plana gecis yapmaniz gerekir.
Oncelikle dedigimiz gibi sizi terk eden sevgilinizle en az 3-4 hafta kontaga gecmeyin.
Hic endiselenmeyin, birisini bulsa bile uzun surmeyecektir.Ayriliklardan sonra bulunan kisilerle
iliski devami yuzde % 2 dir.Yani kazanc sizden yanadir.% 98 yeni iliskisi biter.Bu yuzden endiselenmeyin.

Bu 3-4 haftalik zaman icinde ise kendinizle mesgul olun.Yapmak istediklerinizi yapin.
Bu belki bir hobi,belki sacinizin rengini veya modelini degistirmek, belki eski arkadaslarla bir araya gelme.Veya uzun zamandir yapmak istediginiz diet.veya uzun suredir yapamadiginiz diger sehirdeki akraba ziyareti vs vs..

Ama mutlaka ve mutlaka kendi uzerinizde yogunlasin.Evet, kolay olamayacak sizin icin tum bunlari yapmak, o kisiyi hic aramamak.Ama ise yarayacagini goreceksiniz.
Sadece bu sure icinde sabir.

Siz ondan uzakta durdukca o sizi ozleyecektir.Simdi top sizin elinize gececek.En az endiselenen iliski icin aslinda en cok kontrolu elinde tutandir.

Cunku O’nun istedigi sizin aglamaniz, yalvarmaniz..Bunlara belkide cok alisik.Oysa siz farkli bir mesaj veriyorsunuz simdi.Benim sana ihtiyacim yok.Bitmesindende hic etkilenmedim.

Bu kez panik sirasi onda olacak.hatta simdi o belkide baska birini buldugunuzu , ne kadar da cabuk onu unuttugunuzu dusunecek ve narin egosu incinecektir.Ve o gelecek size ve af dileyecektir.
Bu tur ayriliklarda ilk yol eger size sevgiliniz buraya kadar dedi ise KABUL Edin.Alıntı

Ablacım okudum konunu. Burda ne diyorsa ben tam tersini yaptım hep. Yalvardım, peşinden koştum, ağladım zırladım, rezil ettim kendimi, küçük düşürdüm karşısında. Ama şimdi burda yazılanları uygulamaya çalışıyorum. Dayanmak çok zor ama mecburum. İnşallah bişeylere değer. Çok sağol böyle bi konu açtığın için.

bende ayrıldıktan sonra birkaç kere mesaj attım, karşılık verdi ama tabiki olumlu değil.bana diyor ki seni seviyorum,ilerisi için emin değilim evlilikten korkuyorum.şimdi son 6 gündür kendimi tutuyorum mesaj falan atmıyorum. her telefon çalışında, mesaj geldiğinde içim cız ediyor. tek isteğim birleşmesek bile onun pişman olduğunu görmek, duymak. ben onun için hala göz yaşı akıtırken o neden bu kadar duyarsız, vurdumduymaz anlamıyorum.

bende ayrıldıktan sonra birkaç kere mesaj attım, karşılık verdi ama tabiki olumlu değil.bana diyor ki seni seviyorum,ilerisi için emin değilim evlilikten korkuyorum.şimdi son 6 gündür kendimi tutuyorum mesaj falan atmıyorum. her telefon çalışında, mesaj geldiğinde içim cız ediyor. tek isteğim birleşmesek bile onun pişman olduğunu görmek, duymak. ben onun için hala göz yaşı akıtırken o neden bu kadar duyarsız, vurdumduymaz anlamıyorum.

Canım aynı durumdayız seninle. Bende senin yaptıklarının aynılarını yaptım hatta daha fazlasını. Tek isteğim birleşmesek bile onun pişman olduğunu görmek, duymak demişsin yaa bende bunu çok istiyorum. Erkekler bizim gibi değil işte canım çok çabuk unutuyorlar. Biz ağlasak da zırlasak da ne yaparsak yapalım hiç bi önemi yok onlar için.

Ablacım okudum konunu. Burda ne diyorsa ben tam tersini yaptım hep. Yalvardım, peşinden koştum, ağladım zırladım, rezil ettim kendimi, küçük düşürdüm karşısında. Ama şimdi burda yazılanları uygulamaya çalışıyorum. Dayanmak çok zor ama mecburum. İnşallah bişeylere değer. Çok sağol böyle bi konu açtığın için.

Canım benim bu konuyu oboneliklerine ekle vaktim oldukça devam edicem.İnşallah faydalı olur tüm yaşamınızda.

Olur böyle şeyler zararın neresinden dönerseniz kardır.Konu burdan devam edicek.Bu çevirisi yapılmış bir kitap.İşin içinden çıkamadığınız durumlarda paylaşın.İçinize atmayın,yanlış yapmayın belki yorumlar size yol gösterir.

Hatta cok kisa bir mektup yazin.Bu mektupta ayriligi kabul ettiginizi yazin.

Devami var arkadaslar.Nasil bir mektup yazilacak.

Sonrasinda ise, bu devreyi bekleyip o kisi ile kontaga gecmek ....

tabiiki kontaga gecerken yapilacak seyler var.

mektup kisa olacak.
kisinin adi Ayhan diyelim.( sevgili Ayhan vs yazmiyorsunuz)

Ayhan

Ayrilma kararin cok yerinde.Haklisin ve ben seninle ayni fikirdeyim.
( Iki cumle ile eger gercekten ama gercekten kiracak bir sey yapmissaniz ornegin : ozur dilerim o gun seni kirdigim icin..

Son gunlerde cok ilginc olaylar oldu.Sana birgun neler oldugunu soylemek isterim.

Neyse, hersey icin tesekkur ederim,umarim ileride arkadas oluruz.

Sanirim su an icin ikimizinde ayri kalmaya ihtiyaci var.

semay

El yazisi ile yazilan mektubun daha hatirlatici oldugunu soyluyor yazar.cunku mektubu okuyacak bir yere birakacak odasinda veya salonda gecerken gozu takilacak.

ama baska sansiniz yoksa tabiiki email.
lutfen bir den fazla email atmayin.

kisaca mektupta
ilk satir ayriligi kabul ettiginizi yazacaksiniz.ve HAklisin diye ilave edin.( adam oturup neden hakliyim ben diye dusunecek )

ikinci satir, eger gercekten kiracak bir sey yaptiniz ise ozur dileyin ama kesinlikle ayrintiya girmeden.
ucuncu satir da evet ben hataliyim.( baska bir sey yazma)
4.cu satirda hayatimda bir degisiklik oldu sana soylemek isterim birgun.. ( ne oldugunu soylemiceksiniz ama soylemek istediginizi yazacaksiniz)
son satir tsk edin hersey icin.ve ilerde arkadas olabiliriz deyin ikinizinde ayri kalmaya ihtiyaci oldugunu yazin ve bitirin.
sevgiler falana yazmayin.sadece adiniz..Alıntı
NOT....Nacizane kitap dışı önerim.
(Bence adınızı yazmayın.Nedeni yarın size dönmesin olumsuz bir biçimde sizden olduğunu zaten biliyor)

Son düzenleme:
Canım aynı durumdayız seninle. Bende senin yaptıklarının aynılarını yaptım hatta daha fazlasını. Tek isteğim birleşmesek bile onun pişman olduğunu görmek, duymak demişsin yaa bende bunu çok istiyorum. Erkekler bizim gibi değil işte canım çok çabuk unutuyorlar. Biz ağlasak da zırlasak da ne yaparsak yapalım hiç bi önemi yok onlar için.

Canım benim yalnız değilsin inan senin yaşadıklarını belki daha fazlasıyla yaşayanlar var.Bu yazı devam edicek.Bugün olmasada birgün lazım olur yazılanlar.Yeterki siz kendi değerinizi bilin.Ne kadar değer verirsen o kadar değersiz olursun.Herşey dozunda güzel derim ben hep gençlere.Vee büyüklerin lafı 'kaçan kovalanır' unutma.

Canım benim yalnız değilsin inan senin yaşadıklarını belki daha fazlasıyla yaşayanlar var.Bu yazı devam edicek.Bugün olmasada birgün lazım olur yazılanlar.Yeterki siz kendi değerinizi bilin.Ne kadar değer verirsen o kadar değersiz olursun.Herşey dozunda güzel derim ben hep gençlere.Vee büyüklerin lafı 'kaçan kovalanır' unutma.

Ekliyorum şimdi hemen ablacım. Çok sağol yaa ablacım çok güzel yazmışsın. Devam et lütfen. İnan ki çok faydası oluyor bana. Unutmuyorum bundan sonra. (:

Iliskiler 2 kategoride toplanir.

Kontrol edenler ve kontrol altina alinanlar ( kurbanlar)

Kontrol altina alinanlar

O'nu cok istiyorsunuz (umitsiz bir vakasiniz)

↓

O'nu geri dondurmek icin elinizden geleni yapiyorsunuz

↓
Ego sunu sisiriyorsunuz.

Havalara giriyor ve ulasilmazi oynamaya basliyor.

Siz gucunuzu kaybediyorsunuz.

Daha cok ugrasiyorsunuz O'nu kazanmak icin.

O ise kaciyor sizden..

Kontrol edenler :
O' nu istemiyor gibi davraniyorsunuz.

Merakini cekiyorsunuz. ( ne oldu diyor?)

Anlamaya calisiyor.

Siz ulasilmazi oynamaya basliyorsunuz. ( top sizin elinize geciyor)

Guc size geciyor.

Ve sizi isteyen O oluyor.

Bu yuzden eger kontrolu elinize almak istiyorsaniz :

1.ayrildiginizi kabul edin ve neler yapabilirsiniz bunun ustunde dusunun.
2.Cok zor bile gelse plani uygulayin.Vazgecmek Yok!
3.Zor olabilir ama imkansiz degil.
4.Asla erkek arkadasiniza ,esinize vs, fikir danismayin.
5.Guclu olun, zavalli gorunumden cikin.
6.Eski erkek arkadasinizi veya esinizi degistiremezsiniz.Kendinizi degistirin.
7.Farzedelimki ex 'iniz birisini buldu.Bunun sizi etkilemesine izin vermeyin.
8.Kendinizi emniyette hissetmeniz icin ex 'inize bel baglamayin.( unutmayin siz onunla bu dunyaya gelmediniz.onsuzda yasarsiniz)
9.Ex'inizi opsiyon olarak gorun ,hayatinizdaki number one olarak degil.
10.Ex'inizi geri dondurmek icin o'nu memnun etmeye asla calismayin.( ornegin, hediye almak, cok nazik davranmak, seni seviyorum demek, onu cok dusundugunuzu gostermek gibi)
NOT
Bu arada aramama kuralını bozup aynı noktaya dönmeyin.

Erkek arkadasinizi veya esinizi dondurmenin yollarini soyle ozetleyebiliriz.

1.Kesinlikle pesine dusmeyin.

Sizden ayrilmasinin sebebi ne olursa olsun.Kisinin zaman ihtiyaci oldugu icin gider cogunlukla, kafasini toplamak istemesidir.Sizi hayatindan tamamen cikarmak amacli gitmez.
Kendi yasadigi sorunlara, ic dunyasina yonelmek icin zamana ihtiyaci oldugu icin gider.
Bu yuzden birakin ve o zamani o na verin.
Lutfen bana inanin.( yazar) O' nu sizin ayriligi kabul etmeniz ve hayatiniza onsuz devam etmek istemeniz kadar hic bir sey O'nu rahatsiz etmez.

2.Hayatiniza yon vermis yolunuza gidiyormussunuz izlenimi verin.

Bu dogru olmasa bile o izlenimi verin.Unutmayin, sizi terk etti ama sizdem hala beklentileri var.( siz pesinden aglayacaksiniz, hala onu bekliyor olacaksiniz)

Ve bu beklentilerine cevap vermemek onu geri kazanmak icin en iyi yoldur.Sizden gelen ilginin bitmesine tahammul etmesi zordur.

3.Aramama kurali ile ex 'inize onunla ilgilenmediginizi gosterin.

Panik ! Sizi elden kacirabilir duygusu yasar.Insanlar ele geciremecegi seylerin pesinde kosarlar..

4.Ex 'inizi degil kendinizi ikna edin.

Asla ve asla ex inizi bir seye ikna edemezsiniz.Bunu yapmaya calistikca o'nu kendinize yaklastiracaginiza kendinizden uzaklastirisiniz.

Sizin DEGISTIGINIZ dakikada ex 'inizde DEGISecektir!
Ex inizi degil kendinizi gelistirin.

5.Cekimi iten iki sey vardir bunlara dur deyin.

BUnlar, muhtac ve umutsuz tavirlaridir.

6.Kendinize guveninizi gelistirin.

Iliskilerde en az duygusal olan iliskiyi elinde tutandir.
7. O'nu asla hayatinizda number yapmayin ve oyle yaptiginizi o'na hissettirmeyin.

8.Hak etmedikleri hic bir davranista bulunmayin.

9.Saygi gostermeyene, saygi gosterilmez.Unutmayin..

9.Tekrarlayin " O'na ihtiyacim yok. Ben gucluyum ".

10.Opsiyonlarinizi acik birakin.

Sadece o nun size donmesi planiniz olmamali. ayni zamanda sosyallesin.eve kapanmayin.

11. Ex 'inizi istediginizi ama o na ihtiyaciniz olmadigini bilin!

Insanoglu olarak hayatta nelerle karsilasiyoruz ve nelerin ustesinden geliyoruz. ex'inizi mi unutamayacaksiniz??

12.Ex iniz sizinle tekrardan ilgilendiginde yelkenleri indirmeyin.O' na degisik bir siz verin.

13.Ya siz tum bunlari kontrol edeceksiniz yada tum bunlar sizi. Secim sizin...

Evde oturup ex inizin sizi aramasini beklemek size sadece negatif enerji getirir.silkelenin.

14.Mutlu gozukun ama kimseye neden oldugunu soylemeyin.
ozellikle arkadaslari veya akrabalari ile temas icinde iseniz.sanki yeni bir hayat kurmussunuz gibi davranin.

15.Ex inizle arkadas olmayi asla kabul etmeyin.
Size arkadas kalalim diyebilir.kabul etmeyin.sizi elinde tutup daha iyisi gelene kadarda bekliyor olabilir.ikinci opsiyon olmayin ex inizin hayatinda.

16.Unutmayin ex inizin size donme zorunlulugu yok.herkes ozgurdur.
17.Duygulariniza yenilmeyin.mantiginizla dengeleyin.
Zor olsada plani uygulayin.

Bugünlük bu kadar.

Kontrol edenler :
O' nu istemiyor gibi davraniyorsunuz.

Merakini cekiyorsunuz. ( ne oldu diyor?)

Anlamaya calisiyor.

Siz ulasilmazi oynamaya basliyorsunuz. ( top sizin elinize geciyor)

Guc size geciyor.

Ve sizi isteyen O oluyor.

Amin. İnşallah. Nerde o günler ?

üzülmek istemesekte elimizde değil:(

Biliyorum zor bir süreç.Zaman sadece zaman.Bu sıkıntılı süreçte hata yarın pişman olacağınız hatalar yapmayın yeter.Özellikle gençler lütfen bir büyüğünüze danışın(öncelik anne) adımlarınızı.Siz kapalı pancereden görürsünüz,bizler açık pencereden.Paylaşın üstesinden gelemediğinizde, yorumlarımız belki faydalı olur.

Size arkadas kalalim diyebilir.kabul etmeyin.sizi elinde tutup daha iyisi gelene kadarda bekliyor olabilir.ikinci opsiyon olmayin ex inizin hayatinda.

Dedi. Hemde çok kez. Neymiş arkadaş kalıcakmışız. Kabul etmedim. İyi ki de etmemişim. Çok sağol ablacım. Ellerine sağlık. Çok güzel bi yazı olmuş. Devam et lütfen fırsat buldukça.

Dedi. Hemde çok kez. Neymiş arkadaş kalıcakmışız. Kabul etmedim. İyi ki de etmemişim. Çok sağol ablacım. Ellerine sağlık. Çok güzel bi yazı olmuş. Devam et lütfen fırsat buldukça.

İnşallah canım devam ederim.Allah razı olsun çeviri yapandan.Çok beğenmiş faydalı olacağına inanmıştım.Alıntı yapıyorum bende.Yaşam işte gördünmü senin gibi olanlarda var.Hayat böyle bir şey canlar,tekerrürden ibaret.

İnşallah canım devam ederim.Allah razı olsun çeviri yapandan.Çok beğenmiş faydalı olacağına inanmıştım.Alıntı yapıyorum bende.Yaşam işte gördünmü senin gibi olanlarda var.Hayat böyle bir şey canlar,tekerrürden ibaret.

Evet doğru diyorsun ablacım. Hayat işte böyle bişey.

Sevgilimlee daha 15 dk önce ayrıldık ilk degil ama ayrılıgımız .. Oda bende rest cektik hatta o bana küfür bile etti sonra aradım salak ben siniri geçmiştir diye ama yine de küfürlü bir şekilde konustu ama asla aramamm o kadar cok tiksindirdiki kendinden ben mesela şunu cok iyi biliyorum o bensiz yapamaz alıştı cünkü ararsa gece muhakkak arayacaktır bakalımm bekliyorummmmmmmmmmmm

Kızlar sinirimden duramadım msj attımmmmmmm :S:S::S:S Bana ettiğin küfürlerle artık geri dönüşü yok allah belanı versin sakatlanırsın inşllh dedimmmm:(

Biliyorum zor bir süreç.Zaman sadece zaman.Bu sıkıntılı süreçte hata yarın pişman olacağınız hatalar yapmayın yeter.Özellikle gençler lütfen bir büyüğünüze danışın(öncelik anne) adımlarınızı.Siz kapalı pancereden görürsünüz,bizler açık pencereden.Paylaşın üstesinden gelemediğinizde, yorumlarımız belki faydalı olur.

evet çok doğru söylüyorsunuz biraz zaman alacak ama elbet sonunda yaralar kapanacak...

Back
X